Inflyttade i husvagnen

Nu har vi installerat oss - 6 pers i en husvagn tänkt för max 4. Vet inte hur försäkringsbolaget tänkte där, men vi får väl vara tacksamma för vad vi får.
Lite semesterkänsla är det helt klart! Vi har ju bott i campingstuga många gånger så det här ska väl bli en baggis. Eller? Just nu är största problemet hur vi får plats med alla kläder eftersom vi inte kan ha något kvar i huset. Lillskruttan brukar ju somna själv i en spjälsäng och det är ju bara att glömma. Hon sover i "dubbelsängen" och måste därför passas så hon inte ramlar ur. Jag funderar lite på en elektronisk barnvakt, så att man kan sitta i trädgården på kvällarna i alla fall. 
Tyvärr får vi inte dra Sverige runt i husvagnen, utan den ska stå där den står - på garageuppfarten. Det här är vårt hem på obestämd tid. Vi har fått en gissning på tre månader, så allt under det får ses som fantastiskt.

image219


uppdatering

Det blir mest gnäll om boendesituationen så jag drar en liten "övrig uppdatering".

Lillskruttan har kommit på att om man får skäll så är det bara att blunda. Det man inte ser finns ju inte. Eller? Hon har kört med det nån vecka nu - hon hittar på ofog och så fort man börjar tala henne tillrätta så blundar hon och hon håller ögonen stängda tills man tystnat. Sen fortsätter hon som om inget hade hänt.
Igår tog hon det ett steg längre: Vid middagen så lastade hon ut ris&köttgryta på bordet och så fort hon tömt skeden så blundade hon. Hon visste mycket väl att det där var något mamma skulle säga nej till! Det är svårt att hålla sig allvarlig för hon ser så änglalik ut - den lilla uträknande rackarungen.

Vi har börjat gå långa skogspromenader på eftermiddagarna. Jag visste knappt att vi hade så mycket vacker skog runt vår lilla by. Jag och barnen hittar på berättelser om allt och man nästan väntar sig att få se troll i barrskogen eller älvor i den lummiga bokskogen.

Jag har köpt en ny vagn, denna gången en brun Teutonia Timmy. Jag är helnöjd! Den röda shoppingvagnen är såld och den rosa står kvar hos mina föräldrar - servad och redo för ny ägare. Sista vagnen nu. Kanske.

Vi betar av sak efter sak på månadens göra-lista. Skolutflykter, vårshower, tandläkarbesök och annat.
Var hos dietisten med lillskruttan och vi fick jättebra information om hennes specialkost. Vem hade tex trott att det kan finnas äggpulver i ost? Hon tål ju iofs inte mjölk heller, men ändå.
Vi har goda förhoppningar om att hon ska klara av att börja på förskolan till hösten. Nu har hon dessutom varit förkyld igen och för första gången varit helt utan astmabesvär. Är det de nya medicinerna som funkar toppen eller har det att göra med att vi flyttat ut från mögelhuset? Tål att tänkas på....

halva huset borta

Det är en märklig känsla att komma in i vårt hus. Det står en duschkabin i hallen. Från det som var vårt badrum (och som nu ser ut att vara en del av vardagsrummet) kan man se ner i källaren. Övriga rum är inplastade.
I trädgården växer gräset högt - det får bli helgens projekt. På trappan till gäststugan står en toalettstol.
image216
Det börjar hända saker här, rivningen har ju kommit igång. I morgon kommer en husvagn och sen kan vi åtminstone bo i anslutning till vår egen trädgård. Stort plus med trädgården, tillgång till dator igen och gäststugan får bli lekrum. Det finns fortfarande inte vatten i huset så jag vet inte riktigt hur det är tänkt att vi ska lösa den dagliga tvagningen :-) Vi får väl åka hem till mina föräldrar och bada badkar lite då och då.
Det ska bli intressant att se hur 6 pers klarar en sommar i husvagn. Kan bli spännande bara det! Här lär inte bli fler barn gjorda i alla fall :-D

image217     vårt badrum

Vi lever...

fast det är knappt man kan tro det.
Försäkringsbolaget har erbjudit oss att bo på vandrarhem alt i husvagn på uppfarten. Vi har avböjt, det vore att ha tak över huvudet men inte mer än så. Vi bor kvar i mina föräldrars hus medan de är förpassade till sommarstugan. Det luktar inget vidare i vårt hus och vi har fått börja tömma det på textilier. Jag har fått köra iväg kläderna från butiken och funderar nu på att stänga företaget på obegränsad tid. Samtidigt så har affärerna börjat ta fart. Vi har också börjat diskutera om jag ska avsluta min mammaledighet helt och börja jobba på mitt gamla jobb nu . Det känns inte så meningsfullt att gå ledig när vi inte kan pyssla med hus/trädgård eller jobba med företaget. Någon pool lär inte komma upp i år.
Det är frustrerande att inget händer - de har inte ens börjat riva badrummet än! Handläggare på sak, handläggare på skada, rörmokare, snickare och Anticimex ska alla fundera på vem som ska göra vad, hur det ska gå till och vem som ska betala. Under tiden är vi hemlösa.
Femåringen gråter fortfarande varje dag av hemlängtan. Jag gråter också, i smyg, när barnen har lagt sig på kvällarna.
Vi vill hem.

skrämselhicka

Vi sover ju som sagt inte i vårt vanliga hus och det är inte helt lätt det här med sängplatser. Lillskruttan vaknar ofta på natten och vill somna om i min säng (särskillt nu när hennes välling är slutsåld överallt igen och hon inte kan äta sig mätt på kvällen utan behöver ersättning mitt i natten). Vi sover på ovanvåningen och trappan ner är glashal och jag har oroat mig för att jag ska halka med ett barn i famnen.
Första natten sov jag i en vanlig säng och väcktes på morgonen av att hon trillade i golvet med huvudet före. Sedan dess har jag legat på en madrass på golvet så att jag kan ha henne brevid mig lite säkrare.
I natt vaknade jag av att maken som också sover i samma rum frågade var lillskrutt var. Jag tittade mig omkring och såg henne inte. Jag for upp som ett skott naturligtvis. Hon låg inte i sin resesäng (hur hon nu skulle kommit ner i den) och inte i storebrors säng. Maken börjar leta under sängen och sådär. Jag rusar ut i hallen, hon är inte där heller. Funderar på om jag ska leta efter henne nedanför trappan, men den tanken är så hemsk att jag väljer nästa alternativ. Hon är inte i badrummet. 
I nästa sovrum står hon. Hon tittar på sin sovande äldste bror och ropar glatt Ei-Oi för att han ska vakna.
Jag pussade henne hela vägen tillbaka och stängde dörren ordentligt efter mig. Det kunde gått illa. Jag fick nästan en hjärtattack när hon inte var där hon skulle.
Idag ska jag sätta dit en barngrind.

 

betydelsen av ett riktigt hem

Det har funnits många gånger då jag tänkt att det hade varit trevligt med en ny soffa, kanske en fondvägg i vardagsrummet eller nya köksluckor. Att lillskruttan som nyligen fyllt 1 år inte har ett eget rum har känts fattigt.
Men nu....

Plötsligt är vi "hemlösa". Vårt hem är obeboligt på obestämd tid. Vi sover borta på golvet, tre i varje rum. Vi har våra kläder i resväskor. Minimalt med leksaker, tillfälliga bostaden är varken barnsäkrad eller lekvänlig. Jag lagar mat i ett pyttelitet kök med små kastruller. Vi duschar i en kall källare och får precis plats med en tvätt på torklinorna.

Att bo hemma är en ouppnålig dröm. Bara tanken på att kunna ha sina kläder i en garderob...rent svindlande. Tv med många kanaler och dator med bredband - vilken lyx vi har haft!
Jag har en sån enorm hemlängtan just nu. Det känns som att jag kan strunta i att duschen är ur funktion. Kan de bara sanera bort möglet så är jag nöjd med renoveringsdamm och oväsen sen. Jag vill ha ett hem! Våra saker, vår stora hall, vår trista tvättstuga med massor av torkställningar. Våra kryddor, våra rester i frysen och för guds skull sittplatser åt alla. Barnens egna sängar, barnens tandbortsmuggar och markerade handdukar. Vår direktreklam, våra grannar och våra nyplanterade trädgårdsväxter.
Jag vill ha mitt liv tillbaka.

*¤#*¤¨~¤#^*'¤# mögelhus!

De har börjat riva upp huset och första utlåtandet är:
Mögel i väggen, hela badrumsgolvet och två meter ut i vardagsrummet, samt i grunden och syllarna under.
Vet inte riktigt var vi ska bo under tiden det fixas. 
Nu är vi 8 pers i mina förälrars hus och jag klättrar redan på väggarna.
                                                                                                                                                                                                         image218                                                            vad man inte vill se i sitt hus

Vattenläcka!

När maken höll på med dammsugningen så upptäckte han att det var blött på golvet vid en vägg. Närmare undersökning visade att vi har en vattenläcka (det lät som ett litet vattenfall inne i väggen) och en titt i krypgrunden visade att det förmodligen är blött under hela badrumsgolvet, väggen mellan badrum och vardagsrum och under parketten i vardagsrummet. Precis vad man önskar sig!
Nu håller vi på att packa det sista för att bo i mina föräldras hus ett tag. Det känns som om det dröjer innan vi får möjlighet att bygga om vinden till extra sovrum :-(
Jag får väl köra hemom på kvällarna och hålla butiken igång och så där. Och så har jag femtielva Tradera-auktioner som går ut nu. etc etc etc
Lite ledset och oroligt är det här just nu.

trädplantering

En gåva från Helsingborgs stad till alla barn som föds på

Helsingborgs lasarett under år 2007- ett eget träd i Babyskogen:

"Att föda ett barn är en stor händelse i vårt liv. Stor glädje och omsorg kommer

att prägla vår vardag i många år framåt. Därför lägger Helsingborgs stad ner

ett stort arbete på att ge barnen en trygg, stimulerande och hälsosam miljö.

Som en samlande symbol för detta vill vi ge ditt barn en gåva, ett levande träd.

Alla barn som föds på Helsingborgs lasarett under 2007 får ett träd i gåva

av Helsingborgs stad att planteras i vår nya skog, Babyskogen. Genom att vara

med och plantera ett träd i skogen bidrar ni till ett framtida grönt Helsingborg."

En jättefin gåva tycker jag! I går var vi då iväg för att plantera vårt träd ihop med ca 1300 andra familjer (det föddes drygt 3000 barn i Hbg förra året!). Eftersom vi hade flera saker inplanerade samtidigt så var det lite stressigt precis innan vi skulle åka. Min jacka blev kvar i hallen, hängandes på den vagnen vi inte tog med oss. Som jag frös! Det var ca 11-12 grader och kall blåst och där travade jag runt i tre timmar i en tunnstickad tröja med trekvartsärm.
När vi kom fick vi anmäla oss och hämta ut en jättefin graverad spade som lillskruttan får behålla. Där fanns bla tält med babybar (gratis juice), babylounge (kuddhög, ritstaiv och små fåtöljer), babyservice (skötbord och gratis blöjor). För syskonen fanns det aktiviteter som provsitta i en traktor, så ett frö, hälsa på Maja (i målarens trädgård) och Skogsmulle.
Själva trädplanteringen var en noggrann cermoni då det skulle bli försök till världsrekord i trädplantering. Alla skulle sätta spaden i jorden exakt samtidigt och helst vinka till flygplanet med fotografen på samma gång. Förberedelsen till det tog hela 20 min och det var lite segt att stå där ute på fältet med en ettåring i famnen och en femåring som ville börja gräva på en gång. Men vi lyckades vi med och har nu en del i den växande skogen. Vi ska åka dit igen senare när det fått upp skylten med alla barnens namn.
Efteråt var det konsert med Doris och Knäckebröderna. Jag och femåringen hängde på ordentligt så jag fick upp värmen på slutet :-)


bättre idag

Har hittat en lösning som fungerar hyfsat när allt annat är ohållbart. Allergimedicin + koffeintabletter. Man slipper de värsta pollenbesvären och är på benen. Sen är man väl inte helt på topp och det känns i kroppen, men men...
Idag har jag i alla fall lyckats handla, klippa gräsmattan, skura gamla Little Tikes-lekstugan som ska bort och väck från vår tomt på nåt sätt. Flyttade tre buskar Löjtnanshjärtan och hoppas på att de gillar flytten.

I morgon har vi en hel del inbokat. Öppet Hus på skolan på förmiddagen och sen ska jag och två av barnen på trädplantering och maken och de andra två barnen ska på "lär känna din fadder/fadderbarn" på skolan efter lunch.
Kom på vid 22-tiden att jag ska ha med fika till trädplanteringen i morgon så nu har jag en mjölk och äggfri sockerkaka i ugnen.
Nu slog det mig att ett av barnen ska sova över i sommarstugan med mormor och morfar i morgon natt. Måste ju packa hans saker också. Jag vågar inte lita på att allt kommer med om jag ska göra det i mogon bitti, det är lika bra att göra det nu.
Jag önskar att dygnet hade haft fler timmar.

pollenallergi vs graviditet

Vad har de två gemensamt? Jo, i mitt fall ger båda tillstånd av stort handikapp som håller i sig i flera månader.
När jag var gravid var jag totalt orkeslös och fick avstå från mycket.
Nu när jag blivit nockad av pollenallergi är jag totalt orkeslös och får avstå från mycket.

Jag har börjat prova mig igenom de receptfria alternativen av allergimedicin och effekten är densamma som på de jag fått på recept - jag blir så trött att jag inte kan hålla mig vaken.
I går eftermiddag parkerade jag barnen framför tvn och la mig på en saccosäck på golvet för att kunna ha koll på lillskruttan. Två timmar senare blir jag klarvaken när hon tappar en av hantlarna jag har när jag springer. Med ett DUNK landar den precis intill mitt huvud! Inte för att det hade varit så mycket bättre om den ramlat på hennes fot, men jag hade heller inte önskat få den i pannan. Maken var då på väg hem och när han kommit in genom dörren gick jag och la mig i sängen och sov tills i morse. Den medicinen kan jag alltså stryka från listan. Jag måste kunna vara vaken när jag är hemma med barnen, något annat är inte acceptabelt. Helst ska jag vara så vaken att jag kan köra bil också, men det är kanske att begära för mycket.

Jag har ringt vårdcentralen och fått telefontid på måndag. Sköterskan som bokade det samtalet trodde inte att det fanns något de kunde göra för mig eftersom det är typ samma ämnen i alla mediciner mot pollenallergi. Låter väl lovande - NOT.

ibland blir man så besviken

Jag provade ett par dygn att ha faktura som betalningsalternativ i butiken. De finns ju de som vill handla men inte betala förrän barnbidraget kommer etc.
In trillar beställningar varav ett par på höga belopp. I ett fall var adressen lite märklig så jag ringde och kollade med kunden. Paketen skickades iväg direkt och nu står jag här utan betalning för flera ordrar! Hur kan folk ha mage att göra så?
Jag läste på en sida om hur synd *ironiskt* det är med de stackars webbshoparna som inte kan bjussa på frakterna trots att de inte har lokalhyra. Är det så folk ser det kanske? Att butiker gott kan bjuda på saker, att några hundralappar mer eller mindre inte spelar någon roll? Att några förlorade varor ska räknas som simpelt snatteri och nåt man får räkna med? Som enskild företagare är det jag personligen som står för alla kostnader.
För varje gång någon handlar hos mig så går JAG back nån tia på frakten. För de som handlar för högre summa bjuder JAG på 55 kr i frakt = i stort sett hela min vinst på ordern. Jag står ut med det för jag vill så gärna kunna ha kvar min butik. För varje gång någon lägger en order på faktura och inte betalar förlorar JAG hela summan. Inte "butiken" utan JAG personligen. Jag blir av med varorna jag köpt in dyrt, jag betalar frakt till posten och jag förlorar möjligheten att dra in några kronor på försäljningen. Det finns ingen försäkring som täcker det. På ett par dygn har jag förlorat mer än jag dragit in på ett par månader. Ibland tappar man nästan hoppet :-(


lost in allergy

Jag är verkligen helt väck nu. Rethosta, ögon som kliar och rinner, ständig nästäppa....
Känns lite som Deja Vu, förra året var helt galet under senvåren och sommaren. Då fick jag mediciner utskrivna som visserligen tog bort den värsta hostan men som gav mig darrningar, trötthet och en känsla av att vara konstant rejält onykter. Vet inte riktigt vad jag ska välja - pest eller kolera.
Min plan i år är att gå igenom hela Apotekets receptfria sortiment. Någonting måste ju fungera tycker jag.
Under tiden försöker jag fixa vardagen i den otroligt hektiska månaden maj. Förutom städning på skolgård och dagisgård (avklart båda två) så har vi 16 dagar kvar av månaden då jag ska hinna med följande:

* planetera träd i babyskogen (gåva från Hbg stad till alla barn född -07), halvdagsprojekt
* öppet hus på skolan/obligatorisk skoldag på en lördag
* grillkväll med skolan
* klassresa med skolan (jag ska följa med)
* heldagsutflykt med öppna förskolan
* avslutning babysång
* tandläkartider för två av barnen
* egen tandläkartid
* vårshow på dagis
* dietistbesök på sjukhuset med lillskruttan

Om ett par veckor är min mammaledighet slut och sen ska jag vara tjänstledig (lyxledig) hela sommaren. Jag har lite smygande panik över det där - dels att jag snart inte längre kan vara hemma med lillskruttan och dels att jag snart får ut min sista inkomst på flera månader. Vet inte riktigt hur det ska gå till, men vill njuta så länge jag kan.
Försäljningen genom butiken har kommit igång lite, men jag tjänar ju knappt något på det. Kanske borde jag koncentrera mig på att sälja sådant som genererar pengar, men det känns som om jag säljer min själ då. Finns det något mellanting så behöver jag hitta det snabbt.

Dagens tre bästa:

1. Jag har blivit klar med uteplatsen. Hela staketet är kapat/sänkt till en perfekt nivå. Nu vill jag inte såga av en enda bräda till på minst en månad!
2. Vi har fått tag på ett (1) paket av lillskruttans mjölkfria välling. Bra, för mjölkfri ersättning mättar inte så värst så vi har fått gå upp och mata henne på nätterna ett tag (och hon som inte haft nattmål sen hon var nån månad gammal). När ska EkoGo tillverka tillräckligt för att möta efterfrågan? Och när ska det komma ett alternativ för de som har mjölkallergiska barn?
3. Lillskruttans tandbortsmugg har dykt upp efter att ha varit spårlöst försvunnen i en vecka. Var den låg? I hallen förstås - i backen bland barnens gummistövlar. Var annars?!

saknar gamla vagnen

Nu ser man ju alla fina sommarvagnar överallt (jo, en sann vagnsentusiast har naturligtvis vagn efter säsong) och jag saknar verkligen vår City Elite som jag sålde förra sommaren.
image215
Den har ett stort minus och det är att i liggläge så fyller sufletten ingen funktion. Det är verkligen ett stort minus på sommaren. Men den var så lätt och smidig. Och snygg.
Jag älskar min rosa Kronan-vagn, men i det här vädret känns den klumpig.
Helst skulle man haft en Bugaboo. Det är min absoluta drömvagn, men jag har ingen möjlighet att hosta upp 6500 kr för en begagnad vagn. Hade jag haft det skulle förmodligen maken ha något att säga om det faktum att vi har en Kronan, en Easy, en Brio Sitty och en ny oanvänd sulky här...
Men hittar jag en City Elite billigt så kommer jag att köpa den igen - suflettproblem eller ej!

SPUNKIS på lillaskatt.se

SPUNKIS kläder har kommit in. En fröjd för ögat!

image213

Jag önskar att jag hade möjlighet att köpa in större mängder, kunna hålla alla storlekar i lager tex. Det får bli när jag blivit rik :-)
Underbart är det i alla fall att få sälja sådant som man själv tycker om.

Min butik: lillaskatt.se

time out

Jag fick inte sågat hälften så många brädor till uteplatsen idag. Jag hann inte, tyvärr. Jag var tvungen att iförd bikini springa runt med vattenpistol och skjuta prick på barnen. Så tyvärr. Jag får se om jag hinner såga mer i morgon helt enkelt.
Det är tur att vi har en insynsskyddad trädgård. Men lite solbrun har jag allt blivit, jag som avskyr att sola.

trädgårdshelg

Som så många andra så har vi ägnat den här helgen åt trädgården. Lite uppfräschning är väl temat i år. Några nya plantor har tillkommit i vår trädgård, nämnligen dessa:
Clematis "Kjell"
Murgröna
Jättedaggkåpa
Storklocka
Blågull
Ormbunke
Taklök
image212
Jag har även påbörjat projektet med att korta sidorna på staketet runt uteplatsen. Det har varit som ett högt plank och jag vill kunna njuta av Rhododendron som är bakom.

Ny klänning

Jag vann en klänning på auktion, en klänning i nyskick för 85 kr. Lite av en chansning med storleken, men för det priset så...
Idag kom den med posten. En riktigt festklänning som var mycket finare än på fotot jag sett. Jag provade den direkt och den satt kanon! Så tittar jag på prislappen (som satt kvar i klänningen) - den hade kostat 599:-
Gissa om jag är nöjd med mitt fynd! Frågan är när jag ska få använda den bara.

                 image210

En kväll med Fredrik Lindström

Ägnade eftermiddagen åt att luka ogräs på skolgården. En sisådär 120 familjer var inbjudna att städa skolgården och grilla korv. Jag kom med fem ungar och vi utgjorde en stor procent av de deltagnade första timmen. Svettigt värre att stå där i hettan och det kändes inte helt meningsfullt heller. Jag hade hellre haft grillning och låta vaktmästaren fixa resten själv på sin arbetstid. Vi skulle iväg nu på kvällen och jag hade haft sån framförhållning att jag duschat och fixat håret redan FÖRE skolstädningen. Det var ju lönt!  Men vi smet hem tidigt och hann piffa till oss.

Jag och maken såg alltså en föreställning med Fredrik Lindström. Biljetterna fick jag i julklapp och sen blev föreställningen flyttad etc - men nu var det äntligen dags. Det var sanslöst roligt och jag skrattade så jag grät. Han slog verkligen huvudet på spiken i sina funderingar om svenska och svenskhet. Jag kan verkligen rekommendera att gå och se honom om ni får chansen!

Nu ska ni få höra!

Har en regnkappa ute på auktion och fick mail från en som undrade om jag kunde maila bilder på mig i regnkappan bakifrån och framifrån, för att se hur den sitter på.
Inget konstigt tyckte jag och tog två kort och mailade och skrev också att den inte sitter så bra på mig längre då jag gått ner mycket i vikt och nu drar flera storlekar mindre men att man ju ser längden etc.

Tillbaka får jag......
12 st märkliga foton på en man i trans-smink iförd diverse regnkappor och en förfrågan om jag vill byta mot en regnkappa i min storlek eftersom han/hon samlar på regnkappor och har många i olika färger och storlekar.

Maken påpekade att denna eventuella budgivare säkert är lycklig för att jag skickade foton på mig själv i regnkappa.... Jag är glad att jag klippe bort mitt ansikte på bilderna! Vem vet vilka sajter mina foton hamnar på. Känner mig något naiv faktiskt.
Jag hoppas att han/hon inte vinner auktionen, skulle kännas konstigt om denna figur går runt i min gamla regnkappa sen.

En dag i solen

Hjärtekaka ute i trädgården :-)
Inte vacker, inget unikt recpet - men bakad av tre kompisar och avnjuten av sju.

image203

Jag funderar på att göra vårt päronträd till ett "sinnesträd" - ett träd där man hänger vackra saker som stimulerar sinnena. Än så länge hänger där ett snöre med speglar och ett vindspel med klingande toner. Jag är lite inne på att köpa vackra tunna tyger (kommer inte på vad tyget kallas) och sy nån form av band med vimplar på. Man får ju försöka komma ihåg att plocka ner det vid regn och sånt, men det kunde nog se fint ut. Behöver nog spåna lite på det där.
Jag gillar hela idén med spännande, mysig trädgård som tilltalar barn. Därför har vi troll under granen, tomte som kikar ut genom häcken, holkar, fågelbord, tio vindsnurror och en guldalv :-)
Jag inbillar mig att när barnen är stora kommer det att bli mindre lekfullt och mer prydnadsgräs, fontän, damm och stilfulla krukor. Eller också så sitter jag där som femtioåring, under mina vindspel och tyger medan jag dricker saft ur ett guldkantat glas...

image204

(Jag klippte gräsmattan i förrgår, det kan man knappt tro)

Ångest!

Nu har jag suttit hela kvällen och kämpat med företagets månadsdeklaration. Det var dags att deklarera för mars månad - min startmånad. Tala om ångest! Fast det blir ju automatiskt mycket utgifter i början om man ska ha något alls att sälja. Just nu känns det som att ett litet mirakel skulle behövas om jag vill kunna plocka ut någon lön i år. Men det är kanske så det ska vara...det ska inte vara för lätt att vara egenföretagare antar jag: Skräm bort dem med allt pappersarbete och vågar de ändå starta eget så ta halva vinsten i avgift!

Trevligt är att jag fått igenom ännu en leverantör.

Baby Streetfashion

Jag har läst så mycket om hur hippt/förkastligt det är att visa bild på sitt barn och tala om vad barnet har för kläder på sig. Bara just därför så tänkte jag visa dotterns "dagens outfit" :-)
Jag får inte ett öre i reklamprovision - jag lovar. Särskillt inte som nästan rubbet är second hand!

image202
Skor: Ecco sandaler
Shorts: Cubus (köpta nya för 129:- har jag för mig)
Strumpbyxor: Hm
Body: syns inte men är en basrandig från Kappahl
Munkjacka: Puma

Allt som allt kostade hela klädseln nånstans runt 350:- och dyrast var då shortsen som jag köpte i en riktig butik. Resten har jag ropat hem på Tradera, gillar att man kan köpa fina kläder i nyskick för en bråkdel av butikspriset.
Jag älskar pumajackan - velouren är helt underbar, jag har aldrig varit med om maken till kvalité på velour.

Vackra koppar!

Var inne på Sophies fashion och såg bilderna från hennes teparty. Gå in och titta!
Tekopparna från Lagerhaus för 99:- måste jag nog skaffa mig. Butiken finns inte i närheten av där jag bor, men det ska nog gå att ordna. De skulle passa perfekt för eftermiddagsfika i uterummet.
sophiesfashion.blogg.se/

image200   Bild från Lagerhaus

Älskade lilla Guldlock!

Hon blir mörkare än sina platinablonda bröder i alla fall, men får samma korkskruvar som treåringen.

        image197

Ahlgrens sura bilar

                                                          image195

Jag älskar surt godis så maken köpte hem en påse Ahlgrens sursockrade bilar. Låter gott, ser gott ut men är helt oätligt :-(
De är inte bara sura utan fruktansvärt sura! Man kan riktigt känna hur smaklökarna dör och tandemaljen fräts bort på ett par sekunder. Godispåsar brukar inte bli långvariga i det här huset, men de här bilarna hamnar i sopan. Jag vet inte om vi fick ett måndagsexemplar där de tappat i en tunna med syrablandning. Kan folk verkligen äta de här?

Babyskor

Jag älskar alla söta skor som finns till småtjejer. Jag älskar att shoppa till mina killar också, men det finns helt enkelt inte lika mycket fint till dem.
Här är några pärlor från Pediped (finns på babyshoesource.com, bilder lånade därifrån):

image191Abigail            image192Carolinewhite


image193Faith               image194Grace

inga fågelungar kvar :-(

Skrev ju om fågelboet och ungarna vi hoppades på skulle klara sig. Idag berättade ett av barnen att han sett flera skator i närheten av boet, men att de låtit ungarna vara i fred.
Jo men visst.
Skatorna tog allihopa :-(

Vill man kunna fisa inför sin partner?

Tvn står på i bakgrunden. Det är The power of 10 och jag noterade att det är en faslig massa svenskar som "kan fisa inför sin partner".
Kan? Hur tänker de då? Kan kan man väl...men vill man?

Jag vill INTE fisa inför min make. Inte inför någon annan heller. Jag uppskattar att min make inte fiser i mitt sällskap.
Då och då hör man talas om partners som inte tycks ha något privatliv alls. Som känner sig bekväma med att den andre går in i badrummet, sätter sig och gör nr 2 allt medan de själva borstar tänderna. Som inte har något emot att göra det själva heller. Som byter tampong utan tanke på att låsa dörren.
Hur mycket jag än älskar min man och hur bekväm jag än är med vårt förhållande tillsammans så är sådant över min gräns. Jag vill inte dela alla situationer med min man. Inte ens fisar.

fågelungar

Vi har kapat Tuja-häcken en bra bit, det var på tiden.
Femåringen kom inspringande och ropade. Mamma, mamma, de sågade ner ett fågelbo och nu gråter fågelungarna!
Tror jag det, vem skulle inte gråta av rädsla när en motorsåg svischar förbi öronen?!
Vi försökte rädda boet genom att flytta hela grenen. Vet inte om fågelföräldrarna tycker det är ok eller om det överger de små stackarna. Vi har tidigare haft mycket koltrastbon i trädgården och skator som tar ägg och ungar ibland. Jag hoppas verkligen dessa klarar sig.

image190

Det syns inte nåt vidare bra på bilden, men det ligger 5 koltrastungar som små dunbollar där i boet.

funderingar

Satt på fiket och hörde två kvinnor prata graviditetstest. Den ene sa att hon var så rädd för att få fler barn att hon nästan grät av lättnad varje månad för att hon inte blivit med barn.
Här är det nästan tvärt om. Jag blir ledsen varje månad just för att jag inte är med barn. Vi försöker inte ens få till fler. Vi har fullt upp med lillskruttan och syskon nu. Ändå längtar jag så mycket efter en till. Jag är inte nöjd med bara fyra. Ännu fattas det ett barn i vår familj. Jag är inte för gammal än på några år (har inte fyllt 34) så hoppet är inte ute.
Men så är det ju det här med vad omgivningen skulle säga. Mina föräldrar skulle nog ge mig pisk och göra mig arvlös tror jag :-) Arbetskamrater och bekanta skulle göra sig roliga över oss. Vi skulle få höra mycket om huruvida vi ska befolka jorden själva, att det är synd om barn som har mer än ett syskon och jag har väl inte glömt hur sjuk jag blir av att vara gravid?! Som om någon nånsin skulle låta mig glömma foglossningen. Jag vet, jag är över 30 och borde inte lyssna på vad andra har att säga om min familj. Ändå gör jag det. Jag lyssnar och våndas. För jag vill ju gärna ha en stor familj.
Just nu har vi bestämt att det räcker. Tills lillskruttans astma är helt under kontroll. Tills vi vet om jag kan leva på mitt företag - för jag vill INTE ha många barn som ska dumpas av på dagis heldagar, jag vill finnas hemma för dem åtminstone halvdagar. Så jag fortsätter vara ledsen en stund varje månad.


Valborgsfirande

Då var vi tillbaka efter årets Valborgsfirande. I år valde vi att vara ute i sommarstugan. Det var vi, mina föräldrar och min bror med sambo och barn. Kul att träffa mitt brorsbarn, det händer inte så ofta och jag gillar att vara faster :-) Årets första grillfest blev det. Jättemysigt!
Tyvärr mulnade det på under eftermiddagen och det var kyligt på kvällen. Store killen och mormor gick fackeltåg från bycentrum ner till stranden där bålet skulle hållas. När det började närma sig eldningsdags hade det börjat blåsa på - åt fel håll. Mellan husen och stranden ligger 50 m skog och det blåste så klart inåt kogen. Det blev ingen eld det här året. Däremot såg vi flera eldar på andra sidan viken i byarna där, men det är ju inte riktigt samma sak. Vi frös allihop så det var skönt att vi inte hade långt tillbaka till stugan. Sen satt vi och pratade lite innan vi kom på att vi kanske skulle börja bädda sängar. Plötsligt var klockan över 22 och barnen var fortfarande uppe. Det var absolut ett nytt rekord för dem! Inte för att de sov särskillt mycket längre nästa morgon ändå.
                                            
                                                         

RSS 2.0