Cluedo

Kvällen har ägnats åt att spela Cluedo, dvd-versionen; jag, maken och åttaåringen.

Det är lite väl svårt för sonen ännu (tänkt från 9 år) men det var trevligt ändå. Synd bara att vi inte kan spela så länge lillskruttan är vaken. Idag kände hon nog på sig att det var något roligt på gång för hon höll sig vaken ända till kl 21. Sen tar det ju bortåt två timmar att spela så sonen tittade nästan i kors på slutet. Så sent har han knappt varit uppe någonsin förut! Han tyckte att det var mysigt att få vara uppe själv med mamma och pappa och spela "vuxenspel" dessutom.

fin present

Satt och funderade på en lämplig förelsedagspresent till min make som fyller år om en månad.
Förra året köpte jag honom bla ett plåtskåp från Ikea.

Jag monterade det, stängde dörrarna (dvs låste skåpet) och gömde undan skåpet i uterummet. Hans födelsedag kom och gick. Han blev jätteglad för skåpet som passar perfekt till de övriga röda plåtprylarna som han samlar till sin grabbhörna i garaget (den existerar inte ännu, men kommer att finnas den dagen maken faktiskt har kommit till att städa där ute).
Problemet är......att ingen har sett till nycklarna sedan jag monterade skåpet. Nycklarna, som sitter på samma nyckelring, är spårlöst borta!
Skåpet står nu där ute i garaget men är tyvärr helt oanvändbart. Eftersom jag har lite försänkningar inom Ikea tänkte jag att det är ju bara att fixa fram en ny nyckel. Det är bara det att det är unika nycklar. Enda chansen är ev om jag kommer dit med hela låset (alt skriver ner låsnr). Hur undrar jag bara? Hur tar jag loss låset (från insidan) utan nyckel?
När jag berättade det här för en kollega häromdagen svarade han med ett "Men hur korkad får man vara?!" :-/
Jag överväger att klippa upp skåpet från baksidan med en bultsax eller nåt.
I år ska jag försöka köpa något som min man kan ha nytta av i stället.


inget mer Facebook

Sådär ja, nu har jag tömt min Facebooksida och avaktiverat kontot. Det var kul ett tag, men kändes inte vidare användbart längre. You Tube-klipp kan se så många jag vill och vännerna håller jag kontakten med ändå. De jag inte håller kontakt med på annat sätt än via Facebook de klarar sig utan mig.
Det ska nog funka bra att leva utan virtuella kastade muffins, cyberkramar och hissade/dissade handväskor. Jag hoppas det i alla fall - annars är jag illa ute :-)

argalappen.se


Ovanstående måste vara en spinoff på det gamla välkända "din mamma jobbar inte här". Denna och många fler finns på argalappen.se

leksaksrensning

Jag är hemma med barnen idag med och trots deras protester så bestämde jag att det var dags att ransa bland leksakerna. Allt hälldes ut på golvet och sedan följde sortering.

Efter en kvart påstod en av killarna att han började känna sig svimfärdig och en annan orkade knappt röra högerarmen längre. Lillskruttan tog paus i en av lådorna.

Det blev klart till slut. Vi fick ihop en hel kasse med halvtrasiga leksaker som åker ut, skönt att bli av med lite.
Ordning och reda pengar på fredag (eller en glassbakelse efter lunch).


filmkväll....eller inte

Maken och jag kom överens om att titta på en film ikväll. Vi valde en rysare som lät lovande, inget splatter eller sånt där som jag avskyr. Jag var med och såg ungefär halva och sen kände jag ett starkt behov av att sitta vid datorn i stället. Jag SKULLE kunna se filmen, men det känns onödigt när jag vet att jag kommer att känna obehag om jag behöver gå upp på natten ett tag framöver på grund av det.

Lillskruttan hade bort fjärrkontrollen till en av hemmabio/dator-grunkorna igår (hon tror att den är hennes mobiltelefon) och maken som gärna håller mig som skyldig till det bestämde att det blir inget intimt umgänge mellan oss förrän jag har letat på kontrollen igen. Kanske jag skulle leta efter den i stället för att sitta här? Eller kanske INTE - vi får väl se vem av oss som lider mest av såna påhitt.

roliga barn man har

Killarna håller till ute i gäststugan där allt Lego har funnits sedan vi var evakuerade i somras.
Jag packade en korg med saft och bullar till dem. Dörren var stängd så jag tänkte busa lite; knackade på dörren och sprang sen snabbt tillbaka in huset och kikade ut bakom en gardin.
Femåringen gjorde stora ögon och en halv minut senare rusar han och fyraåringen in genom ytterdörren.
Mamma, mamma, det knackade på dörren och när vi öppnade så var där fika!
De spekulerade vilt om vem som kunde ha lämnat korgen - den ena förklaringen orimligare än den andra. 

Om inte annat så borde det ju vara en ledtråd att fikat låg i samma korg som jag alltid använder när de får fika eller mellanmål ute... Men kanske den förklaringen var för tråkig helt enkelt. Jag föreslog att jultomten hade lämnat det och de såg jätteglada ut. Åttaåringen bara himlade med ögonen :-)

Fruktlåda

Vid det här laget har väl alla sett det som kallas Bananskal eller Bananaguard (den förstnämnda finns i min butik ;-))
Här kommer en annan variant:
Frooth guard


Jättefina tycker jag! De finns att köpa på coolstuff.se

vilken natt :-(

Vaknade av att åttaåringen kräktes i sitt rum. På golvet.
Det blev till att dra igång en maskin tvätt, svabba golvet, duscha barn... Jag har meddelat jobb om att jag inte kommer idag eller i morgon så får vi se sen. Sonen är jättebesviken att han inte får vara på fritids ihop med kompisarna. Jag tvivlar på att han har något smittsamt, men av principskäl så får han vara hemma.

När han var liten kräktes han jätteofta - först varje dag och efter nåt år åtminstone varje vecka. Det var inte lätt att fixa det här med dagis då. Sommaren innan han skulle börja i förskoleklass fick vi äntligen gjort ett blodprov som visade på att han var laktosintolerant. Det talades även om att magmunnen kanske inte hade slutit tätt. Efter att ha tagit bort all mjölk i ett år (han gick upp 6 kg på rekordtid) så kunde han äta mjölkprodukter igen. Om hans immunförsvar har varit nedsatt vid svåra förkylningar så har vi fått ta bort mjölken igen, men annars har han mått bra. Han har sedan gått från trådsmal till att ligga lite i överkant.
Men sedan skolstarten i höstas så har han fått problem igen. Han kräks lite då och då, inte "magsjukekräkningar" utan korta snabba anfall utan illamående, i stort sätt bara nattetid. Det luktar laktoskräkningar, surt och så frätande att det bleker sängkläderna. Men eftersom lillasyster är mjölkallergiker så kommer det ytterst lite mjölkprodukter in i huset. Möjligen har vi filmjölk till de stora ibland, men inte så ofta att det kan förklara allt.
Nu har han höstlov och har inte fått i sig någonting i närheten av mjölk (han har inte längre specialkost på skolan). Ändå kräktes han i lördags natt och så igen nu i natt.
Jag är lite inne på att kontakta hans doktor, men kankse hör detta inte hemma på astma-allergimottagningen. Vårdcentralen? Han är ju inte sjuk nu, han har mått prima både före och efter att han kräktes.

handväska

Det ser ut som att det blir den bruna klänningen till bröllopet i alla fall. Nu har jag fått tag på en vit sjal samt en brun väska att ha till. Funderar på att ha vita skor. Kan man ha det på ett novemberbröllop? Behöver en kofta också så att jag inte fryser ihjäl i kyrkan.
 
I går var jag förresten och hälsade på hos den blivande bruden. Jag fick se ringen och spåna på bröllopsplaner en hel kväll :-) Mysigt!


bokönskningar

Satt och bläddrade i bokklubbens nya utskick och hittade några böcker som nog kommer att hamna under granen här i år:
Åttaåringen är en riktig bokslukare och gillar spännande historier.

Hur du blir en riktig hjälte av Cressida Cowell


"Det här är dem femte boken om vikingapojken Hicke. Och det ser sannerligen inte speciellt ljust ut för Hicke den här gången. Eldägget är stulet, vulkanen har vaknat och exterminator-drakarna sträcker ut klorna. Okej, Hicke har klarat sig ur knipor förr. Men kan han rädda världen? Har han vad som krävs av en riktig hjälte?"

Dörren i trädet av William Corlett


"Vad är det för ont som lurar i det gyllene huset? William, Mary och Alice vet. William, Mary och Alice är tillbaka i det gyllene huset. I den första boken fick de en stor och svår uppgift av Stephen Tyler, magikern och alkemisten som kan resa i tiden. En uppgift de måste försöka lösa.
De tvingas slåss mot ondskan i den gyllene dalen. När de kom till Magikerns hus förändrades deras öde för alltid - och de mötte sitt öde. Spänning, magi, tidsresor och äventyr med syskonen Constant, magikern och alkemisten Stephen Tyler och de mystiska djuren. "

Vi har inte första boken i serien (jag tror det finns tre) så jag ska försöka få tag på alla.


Får man ALDRIG sova?  av Alison Ritchie


"Emma har haft en lång dag, och det är äntligen dags att krypa ner i sängen. Hon bestämmer sig för att ta till en säker insomningsmetod - att räkna får. Vad Emma inte räknat med är att fåren inte är ett dugg sugna på att bli räknade just ikväll. De står inte still en sekund!

Emmas får har ingen lust
att hoppa fint över staket!
De snör på sig skridskorna
och drar iväg som en raket."

Fyraåringen gillar rimsagor och jag måste erkänna att jag tycker det är extra kul att läsa såna böcker (tex Bebisresan).
Bilderna är lånade från Barnensbokklubb.se

kladdgris

Hemmagjord chokladpudding till efterätt...

och här kommer det:Röd botten och slingor i fyra olika nyanser; från blont till chokladbrunt och knallrött.

NU är jag nöjd. Jag fick jättemånga positiva kommentarer på jobbet igår (ingen sa något i lördags, kanske för att jag fortfarande hade så mycket av min bruna hårfärg kvar och dessutom allt uppsatt i en knut då).

Nästa gång jag är lyrisk över ett förestående besök hos frissan så påminn mig om det här:
Jag la 1500:- på färgning/klippning och fick dagen efter köpa hårfärg på Coop för under hundralappen för att få det snyggt.
Förra året klippte jag mig hos en tjej som på mitt "klipp så lite som möjligt" tolkade in ett "allt som är risigt" och därmed kapade 1 dm rätt av. Eller som året innan då jag sparade ihop till en permanent och håret var rakt igen veckan efter (hos frissan kontrade de med att inte alla hårtyper kan bli lockiga av permanent).

rödhårig

Efter lite velande så gick jag tillbaka till frissan idag och förhörde mig om möjligheten att färga hela håret.
Det skulle bli så mycket jobb om jag ville spara slingorna och så dyrt för mig så de tyckte inte att det var någon mening. Visst, jag har ju redan lagt 1500:- på det här. Jag kan väl förstå dem också - jag får väl skylla mig själv som sitter försjunken i Se& Hör i tre timmar.
Med hårfärg köpt på Coop så har därför jag och maken fixat och trixat så nu är jag rödhårig i alla fall.
Ska fixa foton vid närmsta tillfälle.

ny hårfärg

Så kom jag då iväg till frissan till slut. Jag var helt inne på rött hår med lite kopparslingor i, vilket jag förklarade för tjejen som skulle fixa till mig. Hon plockade fram en färgkarta och visade på tre olika färger som hon ville färga in håret i. Jag kunde inte riktigt välja mellan de olika röda nyanserna. Välj du,sa jag till henne. Det var någonstans där som jag tog fel beslut. Vid närmare eftertanke borde jag kanske inte gett någon med blont/rosa hår fria händer.
Hon penslade, satte folie etc och jag läste tidning efter tidning med kändisskvaller och smuttade på caffé latte. Så var det dags att skölja ur håret och så sa hon käckt att nu är det bara klippningen kvar. Men vänta nu.....allt hår var inte med i foliepaketen. Skulle vi inte färga hela? Tydligen inte.
Handuken åker av och så säger hon glatt "Åh, vilka fina julfärger!"
Jag har inget emot tomterött och guld - på ett julklappspapper! Mitt hår är inte rött med slingor. Mitt hår är randigt! Brunt med blonda, orangeguld, röda och knallröda ränder...
Vi kan väl säga så här: Jag är supernöjd med klippningen, det blev snedlugg. Vi kan också bestämma oss för att jag inte ser tantig ut. Det här är tydligen toppmodernt! Möjligen ser jag mer ut som en rockbrud än som en rödlätt femtiotalsfilmstjärna :-)

Maken tycker att det är jättesnyggt.
Åttaåringen påstår att hans fröken haft på sig en exakt likadan peruk i skolan idag när hon var utklädd till häxa.
Själv har jag inte riktigt bestämt mig än. Ev kommer det foton på mitt nya ungdomligare jag, när jag har slutat hyperventilera och pulsen har gått ner till normaltakt igen. Jag ville ha en förändring och det fick jag, men det tar nog ett par dag att vänja sig.

present-thé

Min mamma fyllde år igår och idag ska vi dit på fika. Hon hävdar som vanligt att hon inte vill ha någon present och vi får absolut inte köpa någonting. I år har jag ändå köpt något - ett paket påsthé :-)
Det får bli "Mormors" barnbarnsblandning! Jag letade upp foton på alla barnbarnen och skrev ut dem i smått format på fotopapper. Tänkte att papper med lite glansig yta kanske tål vattenstänk? Liten tejpbit fäster bilden på snöret.


Varje morgon kan mormor nu njuta av en varm kopp och en liten hälsning från barnbarnen.
 

Ett enkelt tips på present eller julklapp. Lagom för barn att pyssla med - våra ungar var stormförtjusta.
Idén går att förändra lätt: Välj ett favorit-thé/dessertsmak eller blanda påsar (överraskning varje morgon). Naturbilder, förminska barnens teckningar eller julikoner....
Nu hade jag ingen snygg burk tyvärr. Går ju att hitta finare glasburkar, eller lägg påsarna i en cellofanpåse med vackert band i stället.

lugn kväll

Jag fick hämta min bil på verkstan i morse. Skönt att ha egen bil igen och slippa vara beroende av att få skjuts, speciellt med de arbetstiderna som jag har.
Min chef kom idag med ett förslag till nya arbetsuppgifter åt mig. De ligger väldigt nära det jag anser vore idealiskt så jag blev jätteglad. Jag har noll pokerface och kände att jag stod och fånflinade hela tiden han pratade. "Jodå, jag kan väl tänka mig att ha de uppgifterna..."

Nu ska jag bara stryka lite maskeradkläder och sen ska jag slappa framför tvn. På dagis hade personalen förresten kommit fram till att de inte hinner med maskeradkalas i år så de struntar helt enkelt i det. Femåringen här som fått Peter Pan-kläder blev ruskigt besviken. Jag har lovat att vi ska ha kalas hemme i morgon kväll i stället. Utklädda, popcorn och sällskapsspel... Maken funderar allvarligt på att jobba över i morgon, ungefär tills barnen har gått till sängs. Kanske jag får ge honom dispans vad gäller utklädningen.
På skolan ska de i alla fall vara utklädda. Både under skoldagen och sen är det halloweendisco på kvällen.

För mig blir det möte med andra kvinnliga företagare i länet, fram till lunch gissar jag. På eftermiddagen infaller det som jag har längtat till så länge: Jag ska till frissan och få håret klippt, färgat och slingat. Det kommer att bli så underbart att bli omhändertagen ett par timmar. För att inte tala om att man känner sig så fin efteråt!

JAG blir nervös

En nära arbetskamrat lämnade hastigt jobbet för att åka iväg med sin fru som är höggravid och redan har gått över tiden en vecka.
Jag blir nästan tårögd när jag tänker på det. Hoppas det går bra och att de kommer hem med sin lilla dotter snart.

syprojekt

Snart stundar Halloween och diverse maskeradjippon på dagis och i skolan. Åttaåringen ska på Halloween-disco på fredag och vi hamnade i en stor diskussion om vad han kan vara utklädd till. Jag vägrar lägga flera hundra vartenda år på utklädningsgrejor, speciellt då eftersom de redan har hur mycket som helst. De älskar att klä ut sig och kistan med kläder är överfull. Sonen blev sur som ättika - han vill inte vara trollkarl för det var han förra året och han vill inte vara vampyr för det är ju "alla".
Det slutade med att jag tog fram mina tyger och så sydde jag honom en liemammen-huva. Svart med rött foder. Kan lätt kombineras med vampyr-capen som de redan har.

Han blev nöjd och jag blev nöjd.

Bakelser

Jag har sett virkade bakelser lite här och var den senaste tiden och jag har försökt övertala virkande människor att göra några till min butik - men ack nej.
Visst är de söta? Fina som prydnad i barnrummet eller att leka med när dockorna har teparty.


Flera hittar du här: http://www.normalynn.info/index.html

bröllopsbekymmer

Det är ju inte mitt bröllop och definitivt ett i-landsproblem.... men jag har inte bestämt vad jag ska ha på mig på min kompis bröllop. Jag står och tvekar mellan två klänningar:Egentligen hade jag redan bestämt mig för den bruna halterneck-klänningen. Den är i lite grövre tyg, av linblandning. Men jag tycker att mina axlar ser breda ut i den och vet inte riktigt vad jag ska ha för något värmande över i kyrkan.
Den röda (nånstans mellan ljust vinrött och mörkrosa i färgen) sitter egentligen perfekt. Men kanske är den för somrig i det tunna glansiga tyget? Sen har jag ju tänkt färga håret riktigt rött och det blir knappast en nyans som passar ihop med klänningen.
Kanske borde jag köpa någon helt annan klänning, men jag har knappt tid att gå runt i affärer och kolla in utbudet.
Bröllopet är i slutet av november så jag har lite tid kvar, men jag vill gärna ha koll på läget och hinna fixa alla nödvändiga tillbehör i tid.
Några råd? Accessoarer i creme eller svart?

Skogsutflykt

Efter städningen så tog hela familjen en långpromenad till skogen på andra sidan byn.
Jättfint väder och nästan 10.000 extra steg blev det :-)

Sing-a-long

Jag har haft tvn på 3:an senaste timmen: Sing-a-long. Marie Picasso verkar rätt bortkommen bland de andra mer rutinerade tävlande. Men vad har människan på sig? EN klänning och TVÅ kjolar?
Jag är inte så förtjust i de där klänningarna med skärp och kortkort och så sitter de så pösigt ovanför midjan så att det ser ut som om brösten är jättestora och hänger hela vägen ner till där skärpet tar emot :-/
I övrigt tycker jag Picasso har bättre figur än de flesta andra spinkigare tv-människorna, men den här klänningen borde hon inte gått ut i.

Vad har jag själv på mig ikväll? Sport-bh och träningsbrallor...
Kanske därför hon får vara med på tv och inte jag.


Egen kväll

Maken är på jobbmiddag hela kvällen - dvs på Wallmans. Tråkigt för honom! Middag och underhållning.
Här kör vi zuccinigryta och senare ett avsnitt Americas Funniest Homevideos. Ungefär på samma nivå alltså.

Jag får mig en egen kväll här hemma. Ja, barnen är ju hemma förstås, men även om de är uppe lite senare på lördagarna så är jag själv i tv-soffan senast kl 21. Jag tror iofs att det inte finns så mycket att se på tv i kväll. Jag tänkte mig snarare köra motioncykling i en timme och sen ta ett långt bad, helst med en bok att läsa i mysbelysningen.
Tänk vad bilden av en helkväll har ändrats de senaste tio åren :-)
Ibland kan jag  tänka att det skulle vara kul att gå ut och clubba en kväll. Vänner, dricka och dans natten lång. Sen tänker jag att det är så svårt att ta sig någonstans när man bor på vischan med 1.5 mil till stan. Och jag tål ju inte alkohol mer än max ett glas vin ändå. Och så är jag ju alltid dödstrött efter kl 23. Sova borta går ju knappt och tar man sig hem blir man väckt av barnen seanst 07. Att gå ut är ett alldeles för stort projekt nuförtiden och det känns som mer problem är det kan vara kul. Jag är 34 år på väg mot 85....

Tv, träning och ett bad är en trevlig kväll :-)


önskar önskar önskar mig!

Förra året önskade jag mig (och fick) världens vackraste tékopp:

Jag använder den varje dag - rymmer massor med té och har mjuka former som gör den skön att värma händerna runt.
Nu har jag precis upptäckt att Kerstin Tillberg har gjort mjölkkanna och sockerskål i samma serie. Hur har jag kunnat missa det? Överst på årets önskelista hamnar de förstås:
Det finns även en tékanna i samma serie, men den kan jag nog klara mig utan. Jag är ensam om att dricka té här och en kopp rymmer dryga halvlitern...

Färg/klipp och sling bokat!

Äntligen ska jag ta mig iväg till frissan. Det är jättelänge sedan jag klippte mig, kan det ha varit i januari?
Nu ska jag ju snart få lön - första inkomsten sedan midsommar(!) och därför slår jag på stort och ska både färga och slinga håret plus klippa det. Jag tänkte mig en starkare röd nyans än vad jag har nu. Riktigt rött och med kopparslingor i det. Funderar på att klippa lugg men vet inte om jag vågar. Det är ju ruskigt praktiskt att kunna sätta upp allt håret i en hästsvans. Fast lugg är väl inne nu? Jag vill inte gå därifrån och känna mig som en tant bara. Absolut INTE tantfrisyr! 

utan bil

Min bil har inte mått riktigt bra sedan jag lämnade vägbanan med den igår. Någonting måste ha hänt när jag fick vattenplaning. Hjulen låste sig och bilen for över en kant, men jag kunde ju köra hem med den i alla fall. Det känns tyvärr tydligt att man inte riktigt har kontroll över styrningen och bromsarna så därför var det bara till att ringa verkstaden - och så var jag utan bil igen.

Jag fick skjuts till jobbet idag av mina föräldrar, men fick då finna mig i att vara där nästan tre timmar innan jag skulle gå på mitt jobbpass. Jag fikade och läste min deckare i nästan en timme och sedan strosade jag runt på köpcentrat tills det var dags att börja jobba. Jätteskönt! Så mycket egentid på en gång kan jag knappt minnas när jag hade senast :-)
Vanligtvis stressar jag lite på mornarna - lämnar barnen på dagis, kör rally till jobb och klockar in med andan i halsen prick på minuten. Nu var jag pigg och fräsch när jag gick på mitt pass och hela dagen kändes så mycket lättare och roligare då.
Till nästa period med dagistider så har jag angett att jag lämnar barnen en kvart tidigare för att hinna hänga in mina ytterkläder i omklädningsrummet utan att behöva springa ner för trapporna sen. En kvart kan knappast jämföras med tre timmar, men jag tror det gör skillnad ändå.

Jag har väntat på att bli flyttad till annan avdelning/få andra arbetsuppgifter som jag bett om. Nu är vi kort om folk och jag har inte hört något mer om det så det ser väl ut som att jag blir kvar där jag är. Just nu känns det helt ok så vi får se vad som händer framöver.
Har fått besked från min läkare att strumatesterna är helt ok numera :-) Ingen mer strålning och inga mer prover, bortsett från en rutinkoll i december. Känns kalas!

morgonmöte

De kallade till morgonmöte på jobb och eftesom de andra barnen var iväg på olika aktiviteter och bara lillskruttan var hemma med mig så fick hon följa med. Hon satt så snällt i mitt knä och knaprade på gurkskivor (vilket var ungefär det enda hon kunde äta av frukosten de serverade). Hon försökte sig på att nynna ett par sånger, men i övrigt höll hon sig exemplariskt lugn.
Det var ett "mjukvaromöte", dvs personaltrivsel, och såna är mest kul att gå på.

På vägen hem fick jag vattenplaning och var ruskigt nära att köra ner i ett dike. Pulsen steg betydligt vill jag lova! Vi har pratat om att införskaffa nya däck, samt byta de där bromsarna som fick anmärkning på besiktningen häromdagen. Vet inte vilket som är sämst men man kanske skulle investera lite pengar på bilen igen :-(

Dags att åka till jobb för andra gången idag, nu har jag passet fram till kl 20.

Boktips

Stenhuggaren av Camilla Läckberg

Tredje boken med Patrik Hedström och hans kollegor vid Tanumshedes poliskår. En flicka som hittas drunknad utanför Fjällbacka visar sig vara mördad. Fallet kompliceras av att den sjuåriga Sara var dotter till en väninna till Patriks fru Erica. Under utredningen uppdagas grannfejder, familjekonflikter och barnporrhärvor.

Det är en jättebra bok - jag har läst den förut och den är ändå lika bra. Jag kan varmt rekommendera alla hennes böcker.
Möjligen hade jag mer utdelning av boken innan jag visste vem författaren var. Läckberg räknas väl till kändisarna nuförtiden - inget fel i det, jag unnar henne kändisskapet och hon är ju både duktig, ser bra ut och syns i bra sammanhang. Men det stör lite när man läser.

Höstjackan hittad på posten

och Ellos har nu fått den i retur. Enligt brev hem idag så kan de skicka en i rätt storlek.....runt 15 december!
Jag är i desperat behov av en varmare jacka så nu får jag gå på jackjakt - igen.

Tankspridd?

De ringde från ungarnas dagis för att höra om jag kan lämna dem tidigare ett par dagar denna veckan för att gå på teater etc. Jag var mitt upp i städningen men hittade en bit papper där jag antecknade de nya tiderna.
So far so good....
Sen måste jag vid något tillfälle ha städat undan/slängt den där lappen för jag har letat överallt nu. Det är bara att ringa dit före frukost i morgon och förklara hur tankspridd jag är :-/

konstigt telefonsamtal

Det ringde på telefonen så jag gick och svarade förstås. Gissa om jag blev förvånad när det var dottern som ringde! Hon är 1 ½ år  :-)
Hon hade fått tag på min mobil, lyckats få fram telefonlistan och ringt upp vår hemtelefon. Jag undrar om hon hade ringt till andra först.


Hur mycket baciller har jag andats in idag?

en bacill

Jag stod och hjälpte en kund med en möbelbokning modell större. Under tiden satt deras son i en kundvagn intill mig. Han var superförkyld och hostade konstant - hostade och hulkade så jag trodde han skulle kräkas på mig. Jag försökte hålla andan så mycket det gick och vände mig åt andra hållet när jag pratade/andades.
VARFÖR måste de dra ut sin pojke om han är i det skicket? Jag förstår, stressade föräldrar som skulle passa på att handla på en ledig dag... Men tänk på barnet? Och tänk på alla runt i kring som måste andas samma luft. Jag riktigt såg framför mig hur jag kommer att falla ner sjuk inom kort, sen barnen en efter en och så tar det veckor eller upp till en månad innan alla är på benen och tillbaka på jobb/dagis/skola.
Fast så här i efterhand så hade det knappast gjort skillnad om han hade hostat så det stänkte: Efter jobb ringde jag maken. Han var på väg hem från sommarstugan och åttaåringen hade precis spytt i bilen. I min bil dessutom :-(

Nu var han precis uppe och frågade om han ska till skolan i morgon. NEJ! Har man lyckats spy i en papperskorg för mindre än fem minuter sedan så kan man bestämma sig för att ingen lämnar huset under morgondagen.

Emma Mias dotter

Jag såg i affären idag att det har kommit en fortsällning på Gömda, Asyl och Mias hemlighet: Emma, Mias dotter.
Jag skulle vilja läsa den, jag sträckläste de andra böckerna, men jag vet inte om jag orkar just nu. Jag grät mig igenom den förra boken (Mias hemlighet). Den är så stark och hemsk och väcker alla moderskänslor i uppror.

Emma, Mias dotter av Mia Eriksson
"Boken tar vid där Mias hemlighet slutade, och läsaren får följa familjens liv i det nya hemlandet USA och framför allt dottern Emma. Alla de läsare som mött Emma i först Gömda, sedan Asyl och därefter Mias hemlighet har naturligtvis undrat hur det ska gå för en flicka som tvingats utstå så mycket hemskt och svårt i livet. Här får de veta det, och det är Emma som själv berättar tillsammans med Mia."

Tandborstning i hallen. Igen.

Provspolade i handfatet nu ikväll - och röret under läcker! Var det någon som trodde något annat?
Det är bara att jaga på så att någon kommer hit och byter ut de dåliga delarna direkt efter helgen, dvs inom en månad...
De där tjusiga tandborstarna barnen skulle få när vi kunde inviga badrummet på riktigt med att borsta tänderna där inne, ja de ligger kvar i sin påse. Det börjar bli dags att byta alla tandborstar snart så vi får väl plocka fram dem oavsett. För den som funderar över hur det här kan vara ett bekymmer så vill jag bara tala om att barnen tycker det är jättekul när vi byter tandborstar och gör det till en stor cermoni att få en borste i snygg färg etc. Den här gången har jag köpt lite "lyxvarianter" som är snäppet roligare än Apotekets vanliga tandborstar eftersom vi skulle inviga nya badrummet.
Apotekets tandborstar med djur

Vilket också påminner mig om att vi inte haft "Välkommen höst"-invigning ännu. Vi brukar fylla päronträdet ute på tomten med tomtebloss som vi står och beundrar i mörkret (efter ordinarie sängdags så klart). Hösten blir roligare om man slänger in en extra högtid mellan skolstart och halloween.

...och dieten går väl sådär

Jag har faktiskt skött mig jättebra de senaste dagarna. Så kom ju min lediga dag idag. Mina föräldrar kom hit på fika eftersom vi hade lite att fira idag och mamma tog med sig en gräddtårta och jag var bara tvungen att ta en bit. Sen sparade vi tårta åt min man, tyvärr ville ha inte ha den när han kom hem så jag blev tvungen att äta hans bit också. Rätt dåligt av honom faktiskt, att försätta mig i den situationen.
Jag borde köpa en våg snart så jag vet om det går åt rätt håll i alla fall. Hmmm...utslaget på en vecka så har mina prestationer nog jämnat ut sig så pass att jag är kvar på exakt samma vikt som förut.

"ny" tjänst

Jag tog ett snack med min chef igår förresten. Jag förklarade att jag har så mycket på gång just nu och det skulle vara fint om jag kunde bli flyttad till en avdelning som tar mindre kraft och energi från mig. Inte för alltid kanske, men för ett tag framöver. Han är så bra min chef, förstående om inte annat. Han skulle se över det hela närmaste veckan. Kan det bli bättre egentligen? Samtidigt så känns det som ett nederlag. Jag kommer inte att ha kvar min position på en "tjusig" tjänst och det känns som om jag halkar ner på karriärsstegen. Visst kommer mina nya arbetsuppgifter att vara viktiga de också (jätteviktiga för företaget enligt min chef...jaja) men jag kommer inte at stolt prata om mitt jobb längre, det känner jag ju.
Jag hoppas att jag gör rätt. Min hälsa måste komma lite högre upp på listan nån gång i livet. Min familj är jätteviktig och mitt företag känns också jätteviktigt att ta hand om. Då får min karriär som anställd backa lite.

nya väggen

Målarna ansåg sig klara med det här:


Nytapetserade väggen är ju fin, men.... listerna har de lyckats ha sönder (största skadorna är ca 1 dm på två ställen) men satte bara tillbaka dem efteråt. Parketten är skrapad men det får vi väl leva med - annars river de golvet och vi får stå för hela kostnaden för ett nytt. Väggarna i hallen målade vi för knappt ett år sedan, de är skrapade och har revor längs med listen, samt att det är en omålad rand längst ut eftersom de förlängde väggen.
Ska man behöva leva med det här? Jag har alltid trott att försäkringar var till för att återställa hemmet (minus självriskerna då förstås). Inte att de bara återställer funktionerna men struntar i resultatet.

Idag kom en rörmokare och tittade på handfatet i badrummet. Vi hade ju folk här som "återställde" för några veckor sedan men rören läckte efter det så vi har ju inte kunnat använda vårt handfat än. VEM satte dit de här delarna, frågade rörmokaren surt. Tjaaa...hantverkarna som har jobbat på det här rummet. Jamen, det här passar ju inte - det måste bytas!
Han åtgärdade vad han kunde och lämnade huset med en hälsning om att prova kranen om några timmar. Läcker det fortfarande så kommer han ut och byter till bättre grejor.
Låter ju lovande. Får se om vi kan borsta tänderna i badrummet ikväll då.....

sliten

Jag har bara varit tillbaka på jobb i drygt en månad och jag känner mig SLITEN. Vi hade avdelningsmöte idag och jag satt där och kände hur jag blev allt dåsigare.
Vi har uppbyggda rum på avdelningen som inspiration på kunderna och idag var det en kund som pinkade i ett skoskåp. Blir man trött eller?

På vägen hem så stannade jag på Maxi och köpte antirynkkräm till ögonen. Ska fösöka komma i säng tidigt, åtminstone helst för 23 kväll. Gäsp.

Klänning

När jag rensade min garderob häromdagen så hittade jag en fin klänning som jag aldrig har använt. Förra omgången jag gick ner i vikt (jag pendlar friskt mellan stl 34/36 och 42/44) så köpte jag mig en brun halterneck-klänning i linblandning och med paljetter fram. Jag vet inte riktigt när jag hade tänkt mig att jag skulle använda den... Nu kommer jag i den igen och det passar ju bra då att jag ska på bröllop i slutet av november. Möjligen skulle den sitta ändå bättre om jag tappade ca 3 kg till.
Jag vet - jag är lat och jag har inte tid eller lust att springa av mig de kilona. Det får bli måltidsersättning i en vecka eller så. Jag är ju nöjd med min vikt i övrigt så det här är ett mycket fåfängt och kortsiktigt projekt enbart för att se bra ut i finklänning :-)

varde ljus!

I morse ringde elektrikern på dörren prick 07 (han som skulle kommit för två veckor sedan men aldrig dök upp...)
Nu har vi ljus både i taket på nya rummet samt ovanför badrumsskåpet. Det är ju helt lysande, hahaha.

Om vi bara kunde får hit rörmokaren så att vi får vatten i handfatet också så vore livet ännu bättre.

slutade tidigt idag

dvs redan kl 17!
Idag har jag stått och tagit emot en massa skit från en kund som var upprörd över att vi hade kampanjpris på en bäddsoffa. Han hade köpt just den soffan för någon månad sedan men varit tvungen att betala ordinarie pris (tja, den var ju inte på rea då...) Ibland kan jag känna att det är så många som blir förbannade när vi sänker priset på något så det vore nästan bättre att aldrig rea! Så får väl folk betala lite mer jämt över och vara glada över att ingen annan minsann kan få göra ett kap de heller.
Eftersom jag slutade så tidigt att jag hann hämta barnen innan dagis stängde för dagen så bestämde sig maken för att jobba över. Vi sliter ju inte ut varandra på det här viset :-) Trist bara att vi är trötta jämt och somnar i soffan innan vi hinner prata med varandra.
Jag funderar allvarligt på att begära omflyttning. Inte gå ner i tid, utan bara flytta till en avdelning som tar mindre på krafterna. Ett pinnhål ner på karriärsstegen men kanske energi kvar när dagen är slut.

Förresten....

Jag sålde för nästan 500:- på klädmarknaden i morse, det är jag mycket nöjd med då det tyvärr var väldigt få besökare där.
Köpte bara en sak, ett par skor att ha som reserv i höst/vinter till femåringen. Det var ett par Karlsson på taket kängor som jag gav 30 spänn för. Han har haft dem på sig ute hela dagen sedan.

höstjackan är på villovägar :-(

Jag hade beställt en jättefin jacka från Ellos, men fick hem den i fel storlek. Alltså skickades den tillbaka i retur.
Jag har gått här och väntat men inte fått besked om vare sig mottagen retur eller att en ny jacka skulle vara på väg. Ikväll letade jag på den där lappen man får när man lämnar in registrerade paket hos postombudet och kollade på postens hemsida efter id-nr. Mitt paket har funnits på postsorteringen i Göteborg sedan 24 september!!

Jag får väl sätta mig i morgon och ringa rundor för att få reda på vad som hänt. Jag vet att paketet var välförpackat (men allting går att ha sönder förstås om man anstränger sig) och både adresss och avsändare fanns väl synligt.
Jag har bevis för att jag lämnat in paketet - men hur visar jag vad som fanns i det? På lappen I PAKETET står ju att det är en jacka för nästan 700:- som jag returnerar....
Jag vill ju inte betala för något som kommit bort och jag behöver en jacka :-(

gräsmattan klippt - äntligen

Vi har helt missat chansen att klippa gräsmattan de senaste gångerna som det har börjat torka upp och sedan någon vecka tillbaka så har trädgården alltmer börjat likna en djungel. EN gång till skulle vi väl kunna klippa i år i alla fall.
Idag blev det ju fint väder, vi har varit ute utan jacka och myst. Gräset kändes torrt så jag var snabb med att dra fram gräsklipparen. Vilken skillnad! Nu var det ju bara på den soliga framsidan som gräset faktiskt var torrt och ju längre bort jag klippte ju fuktigare och tyngre blev det att dra runt på klipparen. När jag kom runt husknuten så började gräsklipparen låta som om den var nöjd med sitt dagsverke och då var jag det också.
Jag menar - vem ser egentligen hur högt gräset är på andra sidan huset? Vi har insynsskyddat på tre sidor av tomten och där kan det ju kvitta, faktiskt. Utifrån så ser trädgården välskött ut nu :-)

klädmarknad

I morgon ska jag sälja begagnat på en barnloppis och jag tänkte ta med lite saker från butiken också. Jag är petig med vad jag köper in så det har blivit en del provplagg som aldrig kommit ut i butiken, kanske det finns någon som vill ge en slant för dem ändå.
Det värsta med barnloppisar är att jag alltid har mer med mig därifrån än jag hade när jag kom. Det är till att tänka ekonomiskt....NOT. Jag älskar att göra fynd och det är kanske därför det knappt går att stänga barnens byråer längre :-)
Jag har hur som helst bestämt mig för att inte köpa in mer begagnat för butikens räkning, i fortsättningen satsar jag på nyproducerat. Tyvärr får jag väl säga. Jag VET att det finns en marknad för begagnat - folk är nog bara lite rädda för att köpa kläder på det viset.

Mamma Mu på bio

Idag gick jag, fyraåringen och femåringen på bio - vi såg Mamma Mu och Kråkan.

Det var ingen actionfilm direkt och jag somnade nästan till på slutet. Barnen var nöjda i alla fall, särskillt fyraåringen då som aldrig fått gå med på bio förut.
Tyvärr så var det en kvinna som pratade igenom hela filmen. Hon satt bakom oss med två assistenter som hade fullt sjå med att säga till henne varje gång hon skrek rakt ut. Visst ska väl alla få lov att gå på bio ibland, men lite störigt tyckte jag att det var faktiskt.

Lilla Melodifestivalen

Då har man genomlidit ännu en omgång av falsksjungande barn för den goda sakens skull. Åttaåringen röstade på allt som var dansant och trallvänligt, själv höll jag på de lugna låtarna. Vann gjorde Linn med En sång från hjärtat. Det var i mina ögon rätt vinnare, men otippad som favorit hos röstande mellan 9 och 15 år.
Jag som är så känslig av mig, jag hade tårar i ögonen hela tiden hon sjöng. Inte klockrent men vackert.

Kanelbullens dag

Idag är det kanelbullens dag sägs det och därför har jag och två av barnen bakat bullar i eftermiddag.


Vi kör med den ägg - och mjölkfria varianten och då blir de tyvärr så här blekfisiga. Om någon har ett tips på hur man får dem lite gyllenbruna ändå så bara hojta till!

dagens outfit

Har rensat bland mina kläder och tog på mig det som låg ytterst när jag var klar. Om min mamma hade sett mig hade hon nog skällt på mig att jag inte klär mig som den 30+ (på väg mot 40) som jag är. Ber världen om ursäkt!


By the way så borde jag fixa den där garderobsdörren som inte går att stänga...

Camp Rock

Jag hade lovat ungarna filmkväll eftersom Disney Channel visade Camp Rock. För de som inte har koll så är det en ungdoms/musikalfilm. Mycket sång och dans alltså. Och romantik. Ack, den som vore fjortis igen!
De två yngre somnade ifrån filmen efter halva tiden, de hänger ju inte med i engelskan och tycker mest det är kul att få vara uppe senare än vanligt och äta chips. Åttaåringen tyckte allt var coolt, men så kan han också läsa textremsorna och han gillar dans. Emellanåt vill han bli popstjärna. Tyvärr kan han varken sjunga, dansa eller hålla takten - men det är fritt fram att drömma.

KNAK sa ryggen

Lillskruttan vaknade tidigt och ville ha välling. Efteråt somnade vi båda i soffan. När väckarklockan ringde så for jag upp. Rättare sagt - jag försökte. KNAK sa ryggen.
Fyrtiofem minuter senare hade jag gråtande lyckats ta mig upp ur soffan och det var bara att ringa min mamma och be om hjälp. Hon kom över på tio minuter och fixade frukost, kläder till alla och skjuts till skolan för store killen. Jisses, så ont jag hade, från halva ryggen upp i bakhuvudet och ut i vänsterarmen. Mitt jobbpass började framåt lunch och vid det laget hade det åtminstone släppt så mycket att jag kunde gå och röra båda armarna. Jo, jag åkte till jobb och tog hela mitt pass. Nu är jag mest öm i nacken och ryggen och det får man vara nöjd med. Det kunde ju varit värre.
I kväll har maken lovat mig ryggmassage och film :-)

brandsläckningskurs

Idag var det dags för den årliga brandsläckningskursen. Vi fick släcka eld med olika handsläckare och prova brandfilten på en brinnande docka. Bra att kunna.
Det känns bra att ha brandvarnare, handsläckare och brandfilt hemma. Jag fick mig dock en liten tankeställare ang handsläckaren. Vi har vår undanstoppad i tvättstugan. Om det börjar brinna i sovrummen, eller nånstans i mitten av huset så att man inte kommer ut genom ytterdörren - då är det inget vidare att ha släckaren på andra sidan huset. Kanske borde vi sätta den i hallen ändå, eller rent av ha två. Synd att de är så fula bara och synd att man ens funderar över den aspekten liksom... Tål att tänkas på i alla fall.
Jag vill nog ha fler än två brandvarnare, så det får hamna på inköpslistan.

Jag vet att våra brandvarnare fungerar bra, för med jämna mellanrum så bränner jag något på spisen och så får vi ha brandövning :-/ Senaste gången var när brödrosten gick sönder och jag fick dra loss kontakten och slänga ut den i trädgården. Det regnade på den sen så det var länge sedan vi fick rostat bröd här i huset.
Man kanske skulle skriva upp en ny brödrost på inköpslistan också.

dagens outfit

Redo för förskolan:linne Cubus
kofta Ellos
kjol Me&I (second hand)
strumpbyxor HM (second hand)

Reborn-dockor

Var det någon mer än jag som såg Älskade fejk- bebis (eller vad det hette) häromkvällen?
Jag halkade in på programmet av en slump när jag satt och zappade och sen såg jag resten. Det handlade om mammor som hade reborn-dockor, alltså dockor som ser ut som riktiga bebisar och man kunde bla köpa till "andningsfunktion". Dessa dockor behandlade de som riktiga barn.
En kvinna hade en fyra-fem stycken olika. Hon klädde upp dem och gick ut med dem i vagn. Hon hade tom nappflaska med sig, fylld med sköljmedel som ser ut som mjölkersättning men inte möglar... Varför hon inte skaffade ett riktigt barn? Jo, de låter en massa och sen smutsar de ner! Hon spenderade tusentals kronor på märkeskläder, Dior-nappflaska, barnvagnar etc etc. All ha ett riktigt barn då skulle ju vara bortkastade pengar (?!)
En annan kvinna hade fått ta hand om sitt barnbarn de första åren eftersom dottern/pojkens mamma hade cancer. Efter några år flyttade dottern till Nya Zeeland och tog barnet med sig. Mormodern sörjde sitt barnbarn och skaffade därför en docka som var en kopia av barnbarnet. Tänk er då en docka med samma längd, vikt, födelsemärken etc etc och så välgjord att det var svårt att skilja den från ett riktigt barn. Hennes man var helt chockad och tyckte dockan såg ut som något från ett bårhus. Hon tog ändå med sin docka ut på promenad i barnvagnen.

Jag kan förstå att man kan längta fruktansvärt mycket efter ett barn - men därifrån till att skaffa en docka som man behandlar som ett barn? Då har det liksom gått för långt, då behöver man hjälp att hantera sin sorg. Eller om man egentligen vill ha ett barn men inte tror sig orka med oljud och röra? Kanske läge att välja sida. Antingen eller liksom.

Sen kan jag inte riktigt se varför man skulle vilja göra/sälja/köpa dockor som ska se ut EXAKT som ett spädbarn. En docka är en docka. Ett barn är ett barn.
Det var i alla fall intressant att se dessa kvinnor även om jag tycker att de var inne på fel väg.

RSS 2.0