Tjoho!

Jag blev helt paff när jag kom hem från jobb. Garageuppfarten var sig inte riktigt lik. Sen kom jag på vad det var - INGEN HUSVAGN. Äntligen!
Ännu gladare blev jag när jag kom in och möttes av det här:


Målarna har varit här idag och satt upp tapet! Maken har slitit med att ställa tillbaka möblerna och städa av det värsta slipdammet. Vilken underbar överaskning!
Så här har vi inte haft det sedan i maj och nu har vi dessutom en riktigt fin fondtapet. Syns kanske inte så bra på min bild, men den är brun med metallicmönster. Nu när vi inte har alla möbler ståendes mitt i rummet så ser det ut som om vardagsrummet är JÄTTEstort. Det är det ju faktiskt också....men vilken känsla. Jag är så glad att jag blir tårögd.

Nu är det bara resten kvar, men man kan definitivt se ljuset i slutet av tunnelen :-)

bakelser!

Så här gott kan man äta en vanlig måndag när man har ett konditori i närheten som säljer ut gårdagens bakelser för en tia stycket :-) Ibland har vi köpt en hel tårta för 30:- och det är klart billigare än att köpa varsin kanelbulle till oss alla.


Jag var iväg och lämnade blodprov (nu ska det väl ändå visa att jag är frisk från struman, eller hur?) vilket ungarna tyckte var väldigt spännande. Man får ju hålla sig på benen och inte visa hur obehagligt man egentligen tycker att det är när tre barn står och tittar på. Jag tyckte att vi (dvs JAG) behövde lite lyxfika efter det.

trevlig söndag

Det kändes lite halvtrist att åka till jobbet när make och barn packade matsäck för att ge sig ut på utflykt i skogen (de spenderade dagen på ett naturreservat).

Idag var det grymt mycket kunder på jobb. Ibland blir det sura miner när folk får stå och vänta på hjälp, men idag var bemanningen helt ok och humöret på topp hos alla. Jag fick massor med komplimanger om hur duktig, serviceinriktad och tillmötesgående jag är :-) Fick tom höra att mina örhängen är fina, haha. Sånt gör ju att det blir ännu roligare att jobba.

Lillskruttan har i veckan lärt sig att pussas, peka ut sin näsa och säga schhhh med fingret framför munnen :-)
Gullunge!

Musikmaskinen

Kvällens tema var One Hit Wonders - låtarna vi minns av artisterna vi glömt. Tydligen ska tusen(tals?) svenskar vara tillfrågade vilka de tycker är de största låtarna i den här kategorin. Jag tycker listan är något märklig: 

10. TWO PRINCES - Spin Doctors
9. BREAKFAST AT TIFFANY'S - Deep Blue Something
8. PUTTIN' ON THE RITZ - Taco         
7. RYTMEN AV ETT REGN - Millas Mirakel
6. BORN TO BE ALIVE - Patrick Hernandez
5. LIVE IS LIFE - Opus
4. DON'T WORRY, BE HAPPY - Bobby McFerrin
3. ONE NIGHT IN BANGKOK - Murray Head
2. LEMON TREE - Fool's Garden
1. OOA HELA NATTEN - Attack

Om jag skulle nämna 10 one hit wonders så skulle jag tänka på helt andra låtar än dessa. Det var likadant förra veckan med 10 superhits.
Det stör mig jättemycket att listan är så väldigt annorlunda. Sen tycker jag att hela programmet är lite väl mycket dagislek. Felstavat på en av skyltarna - hur kan det bara hända!? Har de inte övat alls? Eller tittat på texterna åtminstone?
Grrrr....det måste finnas något roligare vid 20 på en lördagskväll! Åttaåringen får lov att sitta uppe med oss och titta på familjeunderhållning mellan 20 och 21 i den mån att det finns något att se. Jag blir väl tvungen att genomlida Musikmaskinen hela hösten :-(

jobbhelg

Jag har jobbhelg och dagen beräknades bli en av de "stora" dagarna på året, dvs lönehelg med extra jippon. Alla som jobbar inom handels märker nog av det där med att folk handlar som galningar helgen efter löning. Barnfamiljerna kommer redan den 20:e, kreditkunderna dyker upp runt den 15:e varje månad.....men idag var det lönelördag som sagt. Det fina vädret gjorde att det inte blev fullt så vansinningt som många av oss trodde, men visst har det varit fullt upp idag. Nu jobbar jag på ett så trevligt ställe så att sådana här dagar blir alla bjudna på dessert och sen bakelser och snask på fikarasten :-) Jag tål hur mycket stress som helst bara jag får en bakelse vid tretiden!

Ringde hem när jag lämnade jobb för att höra om jag skulle handla på vägen. Maken lät småstressad och fick bara ur sig ett "Nä, kom bara hem!". Jag trodde att han hade haft en jobbig dag hemma. Men....
När jag kom hem stod middagen på bordet. Klyftpotatis, kött och grönsaker. Han hade tom gjort vitlökssmör :-)
Barnen var glada och berättade om hur de varit på Tropikariet och sett både lemurer och hajar minsann. De hade hunnit med att handla, fika etc
Jag föreslog maken att jag kunde jobba heltid och så kunde han bli hemmapappa istället :-) men han tyckte inte det var en kanonidé. Det är i alla fall trevligt att se att det går runt och mer därtill när jag har mina jobbhelger. I morgon skulle de dra iväg på utflykt med picnic. Man kan väl misstänka att det inte blir storstädning då.

Jag önskar ändå att jag kunde få vara hemma mera.

Tapet? Nix!

Igår lät det på målarna som att det var högst troligt att de skulle komma och slänga upp tapeten i morse. Knappast! Ingen kom. Och inte har vi hört av snickaren som skulle varit här redan i onsdags morse. Eller elektrikern som skulle komma direkt efter snickaren....
Fast efter så här lång tid kan det ju nästan kvitta med någon vecka hit eller dit. Jag har lovat barnen att när vi får vatten i handfatet och verkligen kan inviga vårt nya badrum så ska vi fira med nya tandborstar och tandkräm till alla. Jag vet - det låter inte lika bra när man skriver det på en blogg som när man berättar det för jublande barn :-) Men men, påsen som är fylld med diverse tandborstar och olika tandkrämstuber med coola figurer på, den hänger därinne på en krok i väntan på dagen D.

Skruttans rum är klart

Så när som på några finjusteringar, men det räknas knappt efter allt jobb vi lagt ner på det här projektet.

Jag hade fått tips om en firma som sålde nytt och begagnat husmaterial, så jag åkte dit med ungarna i morse. Stället var någonting liknande en förfallen gård, med tegelpannor och ytterdörrar ståendes utanför husen. Jag gick in genom en dörr och kände mig genast som en utböling i högklackat och ullkappa. Därinne stod tre murriga män och skämtade med varandra och det tog en stund innan de hade tid att fråga vad jag sökte. Ehhhh, en liten bit vinylmatta....
Jag blev ledd ut till en barack som visade sig vara fylld med begagnade mattor, stuvbitar av allehanda slag. Tro det eller ej, men jag fick med mig hem en alldeles lagom rulle med helfräsch vitmarmorererad matta av märket Tarkett, en ny stuvbit för 340:- (räknade med ca 800kr i butik).
Så jag har alltså ägnat eftermiddagen åt att utforska min talang för mattläggning. Det var verkligen piece of cake att lägga mattan och skära till den snyggt. Värre var det med golvlisterna vi köpt! Nu är det ju så knepigt att möblerna jag valde ut på förhand precis gick in i rummet (och DET är egentligen en överdrift - jag har fått kapa sängen 3 cm, ett inte så litet projekt bara det) och med golvlister runt om så krymper rummet ytterligare några centimeter. Vad göra? Jo, nu har jag satt in golvlister enbart på långsidorna, samt kilat in en list på kortsidan med dörr. Ser ok ut i alla fall.
Den dagen vi har löst en riktig tillbyggnad så kommer det här rummet att bli kontor eller klädkammare. Tills vidare har lillskruttan ett eget rum för sagoläsning, kläderna och egna leksakerna.

Tänk er en bastu på 1,40 x 2,35 m. Inte stort alltså. Här kommer det:

kväll på stan

Jag följde (helt otippat från min sida) med ett gäng från jobbet ut och åt. Det blev en riktigt trevlig omväxling från vardagen med god mat och glatt sällskap. Av många nya ansikten så känner jag att en kommer att bli en bra vän och en annan kommer att finnas på min sida som stöd. Konstigt att man ibland kan känna så om personer man nyligen träffat.

Nu har jag rejält ont i huvudet. Det var lite körigt på jobbet idag ett tag och det börjar ta ut sin rätt nu. Jag ska bara vänta in en maskin tvätt så här på nattkvisten. Tre av barnen har fotografering på dagis i morgon och kläderna jag tänkt att de skulle ha på sig låg förstås kvar i högen med smutstvätt när jag kom hem för en stund sedan. Tur att det finns snabbprogram på maskinen.

De kom, de spacklade, de gick

Det hela tog max 10 minuter!
Men nu är det i alla fall klart för tapetsering på nya väggen. Jag längtar! Kan man ha sån tur att de kommer och gör det redan i morgon månntro?

Mitt favorit-té


Rött té med smak av orientalisk kanel. Smakar höstigt!
Ska helst drickas i vacker kopp av storlek balja :-)

Max Factor Lipfinity Colour & Gloss


Max Factor Lipfinity Colour & Gloss

För highlights & lowlights på dina läppar! Colour & Gloss Lipfinity & Färgat skimmergloss med lyxigt multidimensionella glosseffekter Två-i-ett!

Jag har tidigare använt de vanliga Lipfinity och de håller verkligen jättebra! Nu var jag sugen på något mera glossigt så igår inhandlades ett Colour & Gloss. Jag valde en lite mer färg som går mer åt det orange än vad jag brukar (nu när jag är lite rödhårig). Det ska bli intressant att se om glosseffekten håller i sig lika länge som färgen brukar göra.


ännu en jobbdag

Det blir avsevärt mindre bloggande när jag är på jobb, av förklarliga skäl.
Igår hade jag ett 10-timmarspass och ägnade större delen av det åt veckomöte och sen tryckning av broschyrer. Men jag fick lätt ihop 15.000 steg på stegräknaren bara av att jaga papper till tryckningen och sedan lämna av alla trycksakerna på resp avdelning.

Jag passade på att be min chef om ledigt runt jul. Jag trodde det skulle vara nästintill omöjligt så jag blev rejält förvånad när jag fick tillbaka ett mail om att jag fått ledigt 20 dec till 7 jan! Underbart! Jag var schemalagd så att jag egentligen bara hade ledigt på julafton och juldagen - men nu har jag alltså långledigt tillsammans med barnen. Jag är så nöjd :-)

Värdelöst vetande

eller kanske ett miljötips?
Har man problem med myror så ska man hälla Fun Light över dem har jag fått lära mig idag. De dör av aspartamet!
Låter ju bra som människoföda....

Utvecklingssamtal

Idag hade jag utveckligssamtal med min chef. Eller rättare sagt -det var mer ett "lära-känna-möte" eftersom jag inte varit tillbaka på jobbet så länge än..
Jag fick berätta om mig själv och det kändes både bra och dåligt. Jag vet inte riktigt hur mycket jag vill skriva om just det här, men jag har ett sk "dolt handikapp". Det syns inte på mig och som läget är idag så är det inte alla som märker det alls (mer än jag då). Det försätter mig alltid i en situation där jag måste välja mellan att berätta öppet och kanske sumpa mina chanser till vad det nu kan vara, eller om jag ska hålla tyst och kämpa mot ett mål som jag aldrig kommer att nå. Jag vet aldrig om jag valt rätt men jag antar att min chef har rätt att veta.
Svårt att förklara, men jag var helt slut efter mötet.

Vem kan slå Filip och Fredrik....

Jag gillar normalt program i den här kategorin (frågesport/familjeprogram) men stör mig enormt mycket på Filip och Fredriks attityd. Man kan misstänka att de tackade jag till att ställa upp med inställningen "Vi hatar den här sortens folkliga program men har inget bättre för oss - betala så kommer vi".
Titta bara så respektlöst de tilltalar Ingvar Oldsberg! Man måste inte gilla honom, men man behöver ju inte driva med honom heller.
Sen kan de ju inte öppna munnen utan att svära verkar det som. Trist!

Såg ni hur Fredrik snöt sig i linnet i kvällens program? Två gånger. De går ju verkligen i spetsen för innovativ tv.
JAG har då aldrig sett det göras förut :-)

bokföring

Nu har jag suttit med bokföringen så länge att siffrorna bara snurrar i huvudet. Dags att vila hjärnan.

I morgon stundar utvecklingssamtal på mitt andra jobb, alltså där jag själv är anställd. Vet inte riktigt vad jag har för framtidsplaner där. Jag skulle ju gärna vilja jobba bara med mitt eget företag, men det är inte realistiskt i dagsläget. Sen har jag ju bara varit tillbaka på jobb i tre veckor sedan mammaledigheten så min chef känner mig ju knappt heller.

Tänk om man kunde ha utvecklingssamtal med sig själv i stället! Jag skulle ge mig topp-poäng och gärna en rejäl löneförhöjning (eller åtminstone lön). Det är väl det trista med att ha en enskild firma. Ingen att löneförhandla med. Jag försöker peppa mig själv i alla fall, dunka mig själv i ryggen då och då, säga att jag är duktig - men det går inte så bra.

Självklart

smakar falukorv mycket godare om det är stjärnor på skivorna (pepparkaksform). Fyraåringen hann äta två portioner innan han kom på att han avskyr korv :-)


Snabbmat: potatismos, falukorv och het linsgryta. Morötter och gurka i stavar är nästintill obligatoriskt.

kakbak

Jag och fyraåringen har bakat sockerkakor, kokoskakor och syltkakor.


De kommer förmodligen att vara slut innan veckan är över, så det är knappt lönt  - mer än för att det är roligt då.

ny äggklocka

Var idag inne i en inredningsbutik som hade 90% rabatt på utgående (säsongs)sortiment. Jag och barnen fastnade för en söt liten äggklocka. Den kostade strax under 10 kr och för det priset kan man ju kosta på sig en bara för skojs skull :-)

Blir man knas på hantverkare eller?

Elektrikern var här 07 i morse. Tyvärr så ratade han vägglampan vi köpt att ha ovanför badrumsskåpet.
"Den där kan ni inte ha".
Tydligen blir det fel med fästet i förhållande till hur sladdarna kommer ut från väggen. Synd då att kakelkillarna drog ut sladden på fel ställe när de satte kaklet, trots att de sett lampan. Synd att snickarnen fäste badrumsskåpet så att det skulle stämma med just den lampan.

gonatt

Nu har jag legat i badet i nästan trekvart, med lamporna släckta och bara två stearinljus som gav svagt sken. Rökelse som doftade underbart, det var längesen. Nu är jag så trött, så trött.
I morgon kommer en elektriker som fixar det sista med elen till badrummet samt taklampa och uttag i lilltjejens nya rum. Förhoppningsvis kommer vi iväg till öppna förskolan på förmiddagen.
Nu ska jag krypa ner i en nybäddad säng.

Hål i väggen

Jag har sett hur det ska gå till på Ellen (DeGeneeres) show och därför var jag inte jättepositiv när svenska halvkändisar skulle göra ett helt program på en sån fånig idé.
Men....
Ikväll tittade jag på det när jag körde spinning. Det är så töntigt alltihopa och de har så gräsliga utstyrslar (man tvingas se mycket mer än man vill) att jag inte kunde annat än skratta. Jag måste låta åttaåringen vara uppe lite längre nästa gång det är. Han kommer att älska programmet! 

"Vår" lekplats

Jag vet att jag skrev för länge sedan om hur dåligt skick det var på "vår" lekplats med rostiga kedjor till gungorna, flagande halvmurkna brädor i klätterställningen etc. Jag funderade på att skriva till kommunen och klaga men var rädd att de skulle riva lekplatsen då. För ett tag sedan läste jag i tidningen om att de skulle ta tag i problemen med kommunens fallfärdiga lekplatser och det lät ju bra.
Så här såg det ut idag när vi kom dit:


Sandlådan och gungställningen är som synes helt borta. Kvar står en klätterställning som är så sunkig att man knappt vågar låta barnen leka där. Tyvärr vet jag inte om de kommer att bygga upp just vår lekplats igen. Jag hoppas det - dåligt skick eller ej, det har varit trevligt att ha en lekplats bara runt hörnet från vårt hus.

ljus med hemtrevliga dofter

Trepack doftljus från IKEA (49:-)

Doft av kladdkaka, kanelbullar och (saknas på bild) brylépudding. Man vill nästan äta dem!

Lillasysters rum

Rummet är färdigmålat och nu väntar vi bara på att hitta rätt matta så att vi kan börja flytta in möblerna sen. Det måste bli en plastmatta då rummet ska bli så allergisanerat som möjligt. Vi har fått tips på vilken sort det ska vara. Vi åkte runt på ett par ställen idag men hittade ingen vi gillade. Fina heltäckningsmattor fanns det gott om, men det kommer vi aldrig att ha i vårt hus. Jag har fått för mig att vi ska ha ljusgrönt golv därinne, i andra hand ljusblått, rosa eller vitt. Jag hoppas att vi hittar något snart.
 Minifönster
Det börjar bli svårt att tänka sig att rummet tidigare var en fönsterlös furubastu :-)
Vi fick tag på ett begagnat fönster som min pappa satte in åt oss. Persiennen känns dock lite halvsunkig och jag ska ta loss den vid något tillfälle och se om den går att få fin.

medicinlåda

Vi har familjemedlemmar som har väldigt mycket mediciner och tidigare så tog just medicinförpackningar upp en stor del av badrumsskåpet. Nu har vi fått upp ett nytt fint skåp, som visserligen rymmer mer än det gamla, men vi har verkligen försökt få ordning på alla saker.
Idag inhandlades en medicinlåda. Den rymmer massor och går att sätta hänglås på om man har klårfingriga barn. Jag är riktigt nöjd med den.


Plåtlåda från Clas Ohlson 149:-


badrummet tar form

Skåp och hyllor är på plats, liksom krokar och duschdraperistång. Av någon anledning så läcker det från tvättstället, så vi kan inte använda badrummet riktigt än?! En vecka till, sen ska det vara klart sägs det....
Men glad är jag att de har kommit så här långt! Det känns som att vi valde rätt när det gäller färger och inredningen.


Och visst är det jag i spegeln :-)

God morgon!

Ögonen ville inte riktigt öppna sig i morse när klockan ringde. Sängen var full av barn som jag fick hoppa över för att komma åt den ilskna väckarklockan. Eftersom maken är svårväckt på mornarna så har vi en väckarklocka med två alarm som går igång med tio minuters mellanrum och sen tjuter de galet irriterande med sju minuters intervall vardera tills man kommit ur sängen. Nu råkar det vara så att båda alarmen är ställda åt mig - maken själv väcks av mobilen och är på väg till jobb långt innan vi andra anser att det är morgon.
Hur som helst - jag kom upp och gjorde mig en kopp starkt té. Nu är jag sminkad och håret är fixat. Återstår att få upp barnen så vi kan komma igång med frukost.
Jag tror att jag får förtäring vid mötet jag ska på vid 9, det brukar vara lyxfrukost som gäller. Jag hoppas det för jag är inte tillräckligt pigg för att få i mig någon macka ännu.

när natten faller på

Jag är så grymt trött nu. Kände av de första migränvarningarna i förmiddags och fick rusa iväg till apoteket och skaffa värktabletter. Oftast är det redan kört när synen blir påverkad, men idag fick jag tag på tabletter som faktiskt funkade. Jag ska plocka fram asken i morgon och noga notera vad det var som kvinnan på Apoteket valde ut till mig.
Jag klarade av min korta arbetsdag och när barnen gick till sängs var jag så pigg att jag satte igång att måla igen. Det är i princip färdigt, men jag vill bättra på vissa ställen samt måla dörren ett extra lager innan vi sätter in möbler. Jag önskar att jag hade tagit en "före-bild", för jag vet att det kommer att bli grymt fint när det är klart.

Snickaren hörde av sig idag! Han har varit iväg på kurs en vecka men nu hade han visst tid att avsluta hos oss. På fredag kommer han och sätter upp krokar och badrumsskåpet. Han skulle ta mått till listerna också (ta mått....betyder förmodligen att han inte gör klart det innan helgen). Den som väntar på något gott....

Nu måste jag verkligen gå och lägga mig. I morgon har jag en sån där lååång mastodont-dag. Först möte med ett gäng andra företagskvinnor tidigt och sedan rally direkt till jobbet där jag har kvällspass till kl 20.
Mycket att tänka på: propert klädd till mötet, arbetsuniform med så jag snabbt kan byta om efteråt, åttaåringen har både gympa och bad, de tre yngsta ska ha med sig extrakläder och överdragsbyxor till dagis...

Fyrklövern - Disney Jul

Nu måste det  väl ändå vara mindre än 100 dagar kvar till jul....
Jag drömmer om att äga åtminstone några delar från Fyrklöverns serie Disney jul. Inte nödvändigtvis hela servisen i femtielva delar - men gärna kakfat och lite tallrikar att lägga upp en del julmat eller fika på. Julafton och Disney kommer alltid att höra ihop för mig och motiven på serien väcker alla underbara julminnen.


Hur kul vore det inte att ha de här figurerna också :-)


Maken samlar hellre på Gammaldags Jul eller Barnens Jul (om han absolut måste vara delaktig i tallrikssamlande).

dagens bästa

På jobbet säljer vi paket med tågbanor, liknande Brios träjärnväg. Idag hade jag en kund som inte kunde förstå varför vi säljer dem utan monteringsinstruktioner.
Jo, man bara kopplar ihop dem...
Men i vilken ordning?
Man kan bygga ihop delarna i vilken ordning man vill...

Hallå, det är en leksak. Min dotter klarar ut det.

Outsiders

Sitter och tittar på Outsiders, just nu är det om 10-barnsmamman Tina. Min första tanke var - Gud så härligt!
Men allvarligt, jag skulle nog inte orka så många. Hade man varit helt ekonomiskt oberoende så kunde jag tänka mig ett gäng till, men då vill jag också ha typ städhjälp och barnpassning i bland också :-)
Jag drömmer om en stor familj men vill inte kompromissa med tid och pengar. Vi vill ha plats för alla, möjlighet att åka på semester, tiden att följa barnen på aktiviteter etc.
Men jag kan lätt säga att längtan efter fler barn, den finns här alltid.

krabba

Fyraåringen är en liten spinkis som saknar vaddering i rumpan. Igår fick jag tag i en söt liten lagom kudde att sitta på vid köksbordet.

Stolsdynan kommer från IKEA och kostar 29:- (tror dock modellen är på väg att utgå inom kort)

höst i trädgården

En fin kombination av ogräs och udda prylar :-)
I love it!

besök och halleluja moment

Min bror som är pappaledig har varit på besök med sin lille kille. Jättetrevligt! Sonen är jämngammal med vår lillskrutta och det är ju extra kul. Vi ses inte så ofta men S börjar vänja sig vid sin faster och snart kan han nog tänka sig att vara här och leka själv om mamma och pappa behöver göra annat. Min goa lilla brorson :-)

Igår la maken en matlåda som skulle med till jobbet idag. Öppnade nyss kylen och konstaterade förvånat att han faktiskt kommit ihåg att ta lådan med sig i morse. DET var ett halleluja-moment.

Grundat!

Grundmålning, ett lager: avklarat. (Inte av maken - gårdagens gissning var alltså helt korrekt)
Jag räknade att det skulle gå åt en burk färg, men det gick två. Frågan är om man ska grunda två lager.... ska det verkligen behövas? Borde kanske räcka om jag kör två lager vitfärg ovanpå.
Trist som tusan var det i alla fall att måla panel! Det har tagit mig precis hela kvällen. Full i färgstänk är jag och får jag inte bort prickarna från håret så får jag nog toppa mig lite på måfå i morgon bitti.
Jag luktar allvarligt skunk också. Dags att hoppa in i duschen.


Japp - det är en fd bastu som ska bli ett lekrum till dottern.

ny navelpiercing

En liten skyddsängel följer med mig varje steg jag tar...

Kvistlack

Nya lilla rummet som skruttan ska få har ikväll blivit kvistlackat, två omgångar. Jag hade lite energi kvar efter jobbet och kom fram till att om rummet ska komma ett steg närmare färdigt så var det bara att ta tag i det.

Dessutom så cyklade jag 30 min på motionscykeln medan jag väntade på att första lagret skulle torka - duktiga jag :-)
Maken säger att han ska grundmåla i morgon. Tanken är nog god men jag har mina tvivel att han ska hinna med det också medan jag är på jobb.

Nu har jag precis kommit upp ur ett härligt skumbad och jag ska få lyxen att få håret borstat.

Tvättråd

Hittade den här tvättlappen på Blondiies blogg och jag var ju bara tvungen att låna den :-)
Så det ÄR verkligen vårt jobb att sköta tvätten?


drakflygning

Jag bättrar på mina steg till stegtävlingen och tog med barnen och kompisar på drakflygning. Det var även invigning för en ny drake, modell stor. Det är egentligen makens, men hur ofta kommer han ut och flyger egentligen :-)

Barnen gav upp efter några rundor och sen sprang jag fram och tillbaka medan de tittade på. Nästan tvåtusen steg extra!

Godmorgon!

Lillskruttan var jätteorolig vid läggdags och sov bara 20 min. Sen var hon uppe och gnällde till 01.30...
Jag har världens påsar under ögonen, vill bara gå och lägga mig igen nu. Men det är väl bara att fortsätta med morgonbestyren som vanligt. Store killen ska till skolan, men jag är ledig idag så vi andra kan ta det lite lugnt. Jag funderar på att ta med de andra till jobb och köpa lite saker vi behöver - men hur roligt är det att vara på jobbet på sin lediga dag, egentligen?
Ikväll är det bokat kräftskiva med mina föräldrar. Vi hade tänkt vara i sommarstugan men eftersom jag jobbar tidigt pass i morgon så håller vi oss hemma. Sen blir det ju enklare för barnen att vara i vårt hus där de kan lämna bordet och leka fritt också. Inte så spännande, men praktiskt.

jobbat sent

En kvart innan stängning kom ett par i tjugoårsåldern och ville köpa sängar. De var lite ovårdade till de yttre och mannen gick på direkt: "....och så vill vi ha en rejäl sängstomme - den ska hålla att pippas i."
Alla har rätt till sina sexuella aktiviteter men jag vill helst hållas utanför. Jag kände för att kräkas men visade dem till sängstommarna. De enklaste ratade de, för de skulle ju aldrig hålla för deras aktiviteter. Mannen skrävlade samtidigt som han knäckte så där obehagligt med fingerlederna. Det blev köp till slut i alla fall.
Det var ovanligt skönt att få stämpla ut och åka hem. Ikväll behöver jag ett långt bad.

Elvital Nutri Gloss

När jag skulle köpa shampo häromdagen så fanns inte det jag brukar välja i vår affär. Mitt hår trivs inte ihop med många av de vanliga shampo som finns så jag bara plockade ett på måfå. Det blev Elvital Nutri Gloss.
Vilken skillnad! Håret blev jättemjukt och lite glansigt. Jag trodde inte att mitt hår kunde bli så fint, mitt hår har alltid varit lite "Ronja Rövardotter". Jag kommer inte att byta shampo igen, det kan jag säga efter två tvättar.


Reima klipp!

Jag fick äntligen tag på en bra overall i rätt storlek till lillskruttan. Jag köpte den begagnad på auktion för bara 266 kr! (nypris på över tusenlappen) Overallen ser ut som ny och är så söt med små öron på huvan. Jag är jättenöjd.


lång dag

Började dagen med att komma iväg hemifrån i lite sent. Rusade in på dagis, tog av barnen kläderna och ägnade sedan en stund åt att leta efter folk. Till slut ringde jag dagis mobil och fick veta att de gett sig av på utflykt - utan mina barn. På med kläderna igen och möta upp med de andra....
Kom in på jobbet i sista minuten och sen jobbade jag 10 timmar i ett svep och det känns i fötterna nu. Jag hade en ilsken kund idag som fräste om det förödande att någon annan kommit före och köpt de sista sängramarna i önskad färg. De hade ju faktiskt kollat saldot i måndags... Suck!
Fick en stor kram av en gammal kollega och sen var det genast bättre.
Nu behöver jag bara sova lite också.

Populära frågor

Jag har nu avverkat fem arbetsdagar tillbaka på jobb och jag måste säga att man möter många olika sorters människor.
Ofta får man höra typ "Ska jag....JAG...ta spegeln från hyllan och till kassan? Men jag ska ha 6 stycken! Det kan du väl ändå inte mena! (Ähhh..jag kanske ska ställa till med en liknande scen på Maxi nästa gång jag köper trädgårdsstolar)

Men jag har i alla fall några absoluta favoriter bland kundfrågorna:

* Såna här fårskinn som ni säljer....har ni inte dem i större storlekar? Jag skulle vilja ha ett som man kan ha under soffan och soffbordet. (Här blir man ibland sugen på att svara att de gigant-fåren som företaget föder upp tyvärr har gått i brist, men man får bita ihop och försöka förklara att vi bara har standardstorlek.)

* Har ni rund vaxduk på metervara?

* Går den här XX in i min bil?
(Jag vet att ett par av de modiga tjejerna på lagret kontrat med att fråga
"Vilken färg har du på bilen? Röd? Nej, då går den tyvärr inte in...."
men jag törs inte. Risken finns att kunden saknar humor och då står man där med skägget i brevlådan)

eller den högtravande kund en kollega råkade ut för när hon bad en man att be sin son sluta hoppa i butikens sängar: "Vi betalar faktiskt skatt, så han får hoppa om han vill det!"
Sen när är XX-möbelföretaget en statlig instutition? Nog för man kan tro det ibland, men vuxna borde veta bättre.

Prison break

I kväll ska vi softa med några avsnitt av Prison break (vi har precis varit på ett föräldramöte på skolan och det tog helt musten ur oss). Jag har gått från att tycka serien är fantastisk till att nu tycka den börjar bli lite smått tjatig. Men eftersom Wentworth Miller är med så tittar jag glatt vidare. Han måste vara den snyggaste mannen som finns (bortsett från min make då *harkel harkel*) Eller så är det den där kombinationen av utseende och romantisk läggning, lite timid och så där. Man kan lätt föreställa sig honom som en gentleman som tror på den stora sanna kärleken. Nu pratar jag alltså om hans rollfigur, även om jag har läst att han är likadan i verkligheten. Man smälter ju när han har den där "ledsen hundvalp-looken". Kom ska jag trösta dig lilla gubben :-D

badrum :-D

Det ska vara ok att duscha/bada ikväll. Kanske man skulle ta och öppna den där skumpan som samlat damm i vinstället de senaste åren!

Ska man vara petig så har de satt duschfästet för högt upp....Kommoden har stått i uterummet nån vecka och det första lillskruttan gjorde när hon kom hem idag och såg att dörren ut dit stod öppen, det var att rycka åt sig ett gångjärn och hacka några hål på framsidan :-(
Inte för att det kommer att märkas så mycket sen - det blir nog fler skavanker snart.

Men, dra på trissor!

Åkte hem till min mamma för att duscha efter att ha lämnat store killen på skolan. I samma veva åkte min far hem till mig för att sätta in ett fönster i nya rummet. När vi duschat och jag fått på ungarna kläderna och är redo att sticka vidare till öppna förskolan så ringer han. Det kom en VVS-kille hit och han undrar lite var ni ska ha sakerna i badrummet...

Det är ju helt fantastiskt - nu har vi fått in badkar och toa och det bästa av allt: VATTEN!!!
Det dröjer ju innnan vi får upp duschdraperi, krokar, väggskåp och annat....men det struntar jag i just nu. Om vi får klartecken ska ska jag bada skumbad ikväll. I mitt eget hus! Efter fyra månader utan sådan lyx så ska jag unna mig både doftljus och badolja i stora mängder. Jag ska skrubba mig tills huden svider :-D

här sitter jag..

Lillskruttan vaknade igen vid 21.30 och kunde inte somna om. Till slut la jag ner henne i vagnen och där har hon nu somnat, äntligen. Jag misstänker att hon vaknar igen om jag försöker mig på att lyfta över henne till sängen. Å andra sidan kan hon ramla ur vagnen om hon vaknar i natt, även om jag drar in den och ställer den brevid mig. Jag behöver sova!
Jag får väl ge henne en kvar till att sova djupt sen måste jag nog försöka få över henne i sängen.

rattfylla

Läste i kvällstidningen att Jonas Leksell har åkt dit för rattfylla.
I det här huset är han ju ett välkänt ansikte genom Myror i brallan, Räkna med skägg och andra Bolibompaprogram. Han verkar ju så genomtrevlig och hygglo att det är svårt att tänka sig att han någonsin skulle kunna göra något fel. Men men, han är tydligen inte mer än människa han heller. Man kan ju misstänka att han skäms något grymt nu.

badrumsbelysning

Vi var iväg till IKEA häromdagen och köpte lampor att ha ovanför badrumsskåpet. Det blev två stycken Basisk vägglampor. Sen kom vi på att det blir lite fel med sladdarna eftersom det då kommer att bli synliga sladdar på väggen.

Nu hittade vi en annan sorts lampa på Bauhaus. Madrid heter den.

Kanske den blir snyggare att ha ovanför skåpet?

Loppisfynd

I morse ringde min mamma och undrade om jag ville hänga med på loppis. Det gjorde jag gärna och idag gjorde jag en hel del fynd:

* en Harry Potter-kvast med ljud, de två yngsta killarna har åkt omkring på den hela eftermiddagen
* trollerihatt med diverse tillbehör och trick-bok
* en rund balansplatta ( man ska försöka stå på den, uteleksak)
* två spöket Labandockor
* gardinkappa som ev kommer att hamna i lilltjejens fönster
* och så det stora kapet:
bland leksakerna på loppisen, inklämd längst ner i en bokhylla stod en kartong med Nalle Puh på utsidan. Jag öppnade den och såg till min stora förvåning att det var tre tavlor från Jie Keramik, Nalle Puh kollektionen, i nyskick och med äkthetsintyg. Kostar skjortan på tex Duka.


För ALLT detta + lite saker min mamma köpte (örngott, kakformar, muggar etc) ville de ha en hundring. Vi slog till direkt!
Ibland ska man ha tur :-)

Världens sötaste babysockar

Pixies, från Trumpette

Is

Varför ha vanliga iskuber när det finns så många andra roligare former? Funkar lika bra i partydrinken som i barnens saftglas.
Mina favoriter: diamanter, hjärtan eller gitarrer, alla från Bluebox.se

Till de mer udda isbitarna hör väl också "Gin & Titonic"

Några isberg och isfartyg i glaset?


Nåt knas är det

Jag kan inte lägga upp bilder i min blogg just nu. Lite trist utan bilder, så då får det vara med inlägg också tills det är löst. Vet inte om det är min dator eller något fel på blogg.se

Kvällen ägnar jag åt

att packa paket. Ovanligt!

Ledsen lillskrutta

Inskolningen på dagis gick ju jättebra, men nu när det är "på allvar" så går det uruselt. Hon är hysterisk när jag lämnar och gråter och snyftar sig igenom dagen. Det går bra när maken hämtar henne, kvällsmat och läggning. Men sen... Hon vaknar på nätterna och är ledsen, då ska jag helst bära runt på henne tätt, tätt. På morgonen ska hon direkt upp i mitt knä och blir ledsen om jag sätter ner henne för att tex klä på mig. Hon vill inte sitta i sin egen stol när vi äter etc. I förmiddags åkte vi hem till mina föräldrar eftersom jag behövde duscha. Jag gick ner till duschen i källaren och jag hörde henne hela tiden. När jag kom tillbaka så låg hon i fosterställning och var hysterisk. Hon har alltid gillat mormor och morfar så de var helt chockade över hennes reaktion.
På dagis idag hade de märkt att hon lugnar sig lite om de ignorerar henne. Kanske är hon en liten drama queen? Hon är ju en envis unge och tydligen långsint också.
Jag hoppas verkligen att läget förändras till det bättre snart. Det skär ju i hjärtat att lämna henne och jag är nästan gråtfärdig när jag sätter mig i bilen och kör till jobbet. Jag trodde aldrig att hon skulle bli såhär! Hon har alltid varit en glad unge, kaxig och aldrig rädd för nya saker. Hon har ju dessutom två av sina syskon med sig på dagis. Förhoppningsvis går det lättare snart.

omstart för stegräkningen

Min stegräknare behagade gå sönder för ett par dagar sedan och jag har inte haft möjlighet att köpa en ny. Idag kom jag till jobbet och fick mig en glad överaskning - alla anställda kunde gå och hämta ut en ny stegräknare! Nu kör vi stegtävling på jobbet också, så nu måste jag hålla igång :-)
Jag har bara haft räknaren på mig sen i eftermiddags, men det ser ut som om jag kommer att ligga på ca 1500 steg i timmen. Ganska ok skulle jag tro. Det ska bli intressant att se hur jag ligger till i morgon kväll när jag har haft den en hel arbetsdag.

Det surrar konstigt i huset

Det var något som lät konstigt i huset...lite surrande och brusande. Det lät inte som tvn heller så jag var tvungen att gå och se efter var ljudet kom ifrån.
Det är maken som ligger på soffan och snarkar! Är det måhända dags att gå och lägga sig? Kanske lika bra, i fall lillskruttan tänkte vara upp ett par timmar i natt också.


dessa nycklar !!!!

Jag jobbade sent (om alltid numera). Maken körde 6 mil från jobb för att plocka upp fyra trötta och griniga barn från dagis och fritids i tid innan de stängde för dagen. Han kör hem, plockar ur alla ur bilen....och upptäcker att hans husnycklar ligger kvar på jobbet. In med alla i bilen och så hem till svärmor för att hämta extranyckel. Extranyckeln hade kakelkillen fått så maken fick köra vidare ytterligare 20 min till mitt jobb för att få mina nycklar. Han såg rätt fräsch ut när han kom in faktiskt. Hade det varit jag så skulle jag vid det laget kommit rusandes, grymtande med spretigt hår och något galet i blicken. Jag har inte samma tålamod. Kanske är det därför han står ut med mig :-)
Jag upplyste honom i förbifarten att han behövde handla på vägen hem om de skulle få till någon kvällsmat :-)

kul sovrumstapet :-)

Gick runt på jobbet idag och kollade in våra olika inspirationsrum. I ett av sovrummet fanns en tapet som vid första anblick ser ut att vara blommig...


...men vid närmare granskning så är den full av vad man nog kan kalla erotiska positioner.

(Syns inte helt på bilden, men ni kan ju tänka er själva.)
Jag tyckte det var vågat och otroligt kul! Kanske inte den mitt förstahandsval till en offentlig plats, men så jobbar jag heller inte som inredningsdesigner.
Tapeten är från BORÅS Tapeter, Linné kollektionen art B3305

lillskruttan har ångest

Det hade gått bra på dagis igår trots allt. Men hon vaknade i natt och var hysteriskt ledsen. Jag var uppe med henne i två timmar, mitt i natten, och hon vägrade släppa taget om mig. Idag har det varit likadant. Hon ska vara i min famn hela tiden och håller ett krampaktigt tag om min hals. 
Man kan väl misstänka att hon inte vill bli lämnad på dagis idag heller :-(

helt slut

Första dagen tillbaka på jobbet...
Lillskruttan grät hysteriskt när jag lämnade henne och det var med tårar i ögonen som jag körde därifrån.
Jag stack inom receptionen och hämtade ut en "Ny på jobbet-bricka" innan jag vågade mig ut bland kunderna. Det kändes lite bättre då, men det är tveksamt om någon la märke till eller brydde sig om det.
Det tog ett par timmar och nu är det som om jag aldrig har varit borta. Minus då att jag inte kan namnen på alla nya möbler förstås.
Jag kommer väl att gå där i samma lokaler i tio år till nu. Jag trivs på jobbet, jag älskar mina arbetskamrater - men efter idag vet jag att det inte är så här jag vill leva mitt liv. Jag är ingen 9-5 människa (eller 11-20 heller för den delen). Jag vill ha mer frihet, kunna jobba i min egen takt, när jag har lust. Vem vill inte det egentligen?
Kom hem 20.30 och slängde av mig skorna. Ryggen värker, benen är nästan bortdomnade och magen ropade efter mat. Tänkte slänga mig i säng, men först var jag ju tvungen att kolla av mina mail. 22 beställningar till butiken! Så här sitter jag fortfarande och packar varor.

redo för jobbet

Jag tänkte att om jag lockar håret så kanske ingen lägger märke till att jag inte har en aning om vad jag gör....


bästa programmet på måndagar

Helt klart 2½ män!


En hel timmes slötittande. Man behöver inte vara engagerad och det är helt ok att hänga upp tvätten även utanför reklamtid - och så får man många skratt också :-)

öppna förskolan

Idag har vi varit på Öppna Förskolan, för första gången den här terminen. Jag har ju fått ett så pass bra schema att jag är ledig på måndagarna och kan träffa lite bekanta på ÖF i stället när jag vill och kan.
I morgon är min första arbetsdag tillbaka på möbelföretaget där jag har varit anställd i nästan tio år nu. Jag hade väl hoppats att kunna leva på mitt företag i stället, men det håller inte riktigt så det blir till att dubbeljobba.
Den här kvällen kommer således gå åt till att läsa på om nya möbler, nya garantier etc etc. Jag hoppar rätt in bland kunderna i morgon, efter att ha varit borta i nästan två år. Scary! Dessutom så jobbar jag kvällspass vilket innebär att jag kommer att bli själv där ute sista timmarna. Det är bara att hoppas på att det finns någon att ringa om jag behöver fråga om något. Jag förväntar mig nästan att komma hem med migrän i morgon kväll.
Maken kommer att hämta barnen på dagis i morgon för första gången. Han får hem dem vid 18 - lagom griniga, hungriga och trötta. Kanske han är den som får migrän först :-)

RSS 2.0