Värmebölja

Jag och barnen hjälptes åt att sätta upp ett fyrmannatält i trädgården och nu sitter de där inne med kuddar och tablettaskar (är det sjukstuga så är det). Jag tänkte mig att de skulle få lite extrakul och samtidigt skydd från den starka solen. Men....det är ju stekhett därinne nu! Hönsig som jag är så springer jag dit var femte minut för att lämna mer vatten och se så att ingen tuppar av. Det är ju inte så att de kan tänka sig att gå in i huset igen nu. Försökte locka med ännu en film men tältet är tydligen t.om bra mycket roligare än att få se på film mitt på dagen.

Jag tog fram en solstol och tänkte ligga och läsa, men tusan vad varmt det blev. Så det är därför jag tycker bättre om våren än om sommaren.... Lagom är bäst! Fast man ska väl inte börja klaga redan. Risken finns att det slår om snart och är råkallt resten av sommaren sen.

Sommardag

Två prickiga barn fick en lite värre variant än brorsan hade. Hundratals prickar som täcker stora sjok av kroppen och klåda som heter duga! Lillskruttan som river mest på sina har i alla fall bara prickar på mage och axlar *peppar peppar* Ja, ja - för var dag som går så är det en dag mindre kvar tills det är över! De som orkar är ute så mycket som möjligt och i det fina vädret är det lätt att glömma åtminstone en del av obehaget.
Jag håller samma inställning till det hela som alltid vid sjukor- man kan inte annat än skratta åt eländet. Kroppen känner dock av den extra stressen och i går kväll kom de första tecknen på ett munsår.

Termometern visar på 24.9 grader nu och det är inte fy skam. Jag har rensat ogräs i jordgubbslandet, knipsat vissna påsklijor och annat. Lillskruttan har tillbringat halva förmiddagen med sin favoritsysselsättning - att gunga. Hon har precis blivit stor nog att gunga på en vanlig gunga och vi har plockat bort den gamla babygungan. Kul tycker hon.

En? Tre!

Då har vi alltså TRE nya fall av Vattkoppor här. Lika bra det, så är det överstökat sedan. Men av dessa tre så har en rejäl klåda av sina koppor (lillskruttan), en har konstant feber och en passar på att kräkas samtidigt.
Jaja, när man ändå är igång så....

När städgrejorna ändå kom fram för sanering så har jag passat på att köra en extra dammtorkning i hela huset och nogrann rengöring av toaletterna. Jag är lite sugen på att städa skåp eller något annat nyttigt idag. Jag lär ju ändå få hålla mig hemma och inne liksom och man får ta vara på de dagar då kroppen ännu orkar göra något.

När den ene blir frisk....

Sexåringen är frisk som en nötkärna och då passar näste man på att få koppor. Ska de hålla på så här - bli sjuka en i taget - så lär vi har Vattkoppor i huset fram till sommarlovet...

Två goda nyheter

Sexåringen har en lös tand, den allra första! Först var han bekymrad för att det värkte lite i munnen, men när han fick reda på varför så dansade han en glädjedans :-)
Han är för övrigt helt frisk från sina Vattkoppor nu och jag tror han kom riktigt lindrigt undan. Han hade lite, lite feber i två omgångar, ett par timmar åt gången. Kopporna kliade inte ens så det var aldrig något problem och dessutom torkade de inom kanske fyra dygn. Nu syns det bara skuggor av prickar på ett par ställen. Tur är väl det för idag är det hans första träning med fotbollsknattarna och han är överlycklig. Får se om han tyckte det var lika roligt sen som han hoppats på.

Andra nyheten i huset är att maken nästan dansat glädjedans han också. Vi var en runda på Bauhaus och han köpte sig en ny leksak - En Bosch handklippare.

Så fort den var färdigladdad så tog han en runda i trädgården och kom in med ett leende som räckte från öra till öra. Sen följde noggranna instruktioner om dess skötsel och förvaring ifall jag tänkte ge mig på att låna den. Klipparen med tillbehör har nu fått en egen förvaringslåda i kromad metall.
Jag har redan provat den faktiskt och den är verkligen jättesmidig. Jag kom ihåg att sätta tillbaka skyddsplasten över saxarna när jag hade torkat av dem också, så jag får nog använda den igen :-)

Jag skyller mig själv

Nu i efterhand vet jag att jag inte ska klippa gräsmattan igen i år, höfterna och ryggen tar för mycket stryk.

Idag har jag i alla fall varit på benen igen lite och vi har ätit middag i sommarstugan. Vädret var helt underbart!


Trädgårdsprojekt

Idag har jag klippt gräsmattan för första gången i år. Det tog ett tag att få igång gräsklipparen och efter det var jag så slutkörd att sexåringen fick stå och hålla klipparen igång medan jag pustade ut på trappan. Klippa skulle jag i alla fall, det hade jag ju bestämt. Jag vet inte om det gjorde så mycket skillnad, gräsmattan är så ojämn och knölig efter vintern. Men det är otroligt vad mycket man kan sakna doften av nyklippt gräs och bensin :-)
Jag kommer väl att nysa hela kvällen nu, men det får det vara värt.


Vi har en hörna i trädgården som alltid har varit så tråkig. Själva hörnet har fram tills nu varit en komposthög och första året här hade vi ett litet grönsaksland en bit brevid. Tyvärr hade ingen lust att rensa bland grönsakerna och sedan vi tog bort landet så har där blivit ännu tristare. I alla fall så nämnde jag för mina föräldrar för ca en månad sedan att det hade varit roligt att göra en uteplats där i stället och flytta komposten till den skuggiga hörnan bakom garaget. Men det är ju ett sånt där projekt som aldrig blir av - hur kul är det egentligen att flytta en stor komposthög?
 FÖRE (bild tagen i början av mars)
Min far som ständigt verkar vara på jakt efter något nyttigt att ta sig för (egen villa + sommarstuga verkar inte generera tillräckligt med jobb för en pensionär) uppmärksammade det där och vips så var komposten flyttad!
Så här ser hörnan ut idag:

En bit framför dammen ska vi ha ett dvärg-äppelträd. Rabarberna tar sig fint och Löntnantshjärtan syns också bakom. Till vänster om dessa ska vi förmodligen lägga plattor och sätta ut trädgårdsmöbler och ytterligare åt vänster om dem sen finns vinbärsbuskar, krusbär och hallon. Det är en solig hörna på sommaren så det kan nog bli trevligt.


Magbild v28

Jag var och köpte mig ett gravidnattlinne med tanken att slippa pysa runt i makens pyjamasbrallor ihop med reklamt-shirt på kvällarna. Fick på mig det framför spegeln och tyckte jag såg riktigt hot ut med den snygga urringningen och allt. Sen ställde jag mig i profil.....och kom genast att tänka på en bild i en av barnböckerna här hemma - en mask som äter ärtor till middag. Erkänn att ni ser likheten! Inte så fantastiskt sexigt.
suddig bild, men ändå


Kul att man kan glädja någon

Vi har en "tv-spelsfåtölj" i vardagsrummet, en halvobekväm låg sak som ungarna älskar. Eller bekväm är den faktiskt och man kan liksom gunga i den - det är bara så himla svårt att ta sig ur den igen (åtminstone med min nuvarande kroppsbyggnad).
 
Idag satt jag och gungade lite lätt i fåtöljen - plötsligt kom jag för långt bak och med ett skräckslaget Oooouuuuuiii! välte jag ner så jag låg raklång med fötterna i vädret innan jag lyckades få vikten rätt igen och fötterna ner på golvet, hysteriskt skrattande. Sexåringen som precis skulle passera mig stannade till och sa gravallvarligt: Tack för det mamma. Det var ganska roligt....  och så gick han lugnt vidare.

Mobiltelefonbryderi

Nioåringen ska få sin första mobiltelefon idag. Eftersom maken byter telefon stup i kvarten så har vi haft ett gäng liggandes här i huset och vi har pratat ett tag om att store killen skulle få ha en egen när han börjar gå själv till och från skolan etc. Nu har han precis fått lov att börja gå själv dagligen (lite pga av att jag i en vecka varit hemma med sjukt barn + att lillasyster sover middag precis när han slutar skolan) och klasskompisarna börjar få egna mobiler.
Jag tyckte att han skulle få min förra mobil (en liten mörklila sak med rundade hörn, fasligt smidig) eftersom den är så antik att man bara precis kan ringa och skicka sms med den - vad mer kan en nioåring behöva egentligen? Dessutom inbillar jag mig att risken är mindre att han blir rånad på telefonen om den är av äldre modell (man hör ju så mycket skräckhistorier om barn som rånas av ungdomar) Pojken höll inte med mig och det gjorde tyvärr inte maken heller. De valde ut en lite nyare sak med kamera och roliga spel.
Jag tog mig i förmiddags iväg till macken och köpte ett startkit för kontantkort. Jag kan absolut ingenting om telefoner och vad man borde ha - jag tror tom att maken fixat allt sånt åt mig sedan jag skaffade min första mobil när vi började dejta en gång i tiden. Kom hem med ett Teliakort och självklart fick jag inte igång det i rätt telefon. Efter ett par förnedrande telefonsamtal till Telia kundtjänst där jag var tvungen att avslöja mina ytterst bristfälliga kunskaper om telefoner så ser det ut som om just den telefonen är "låst" på något sätt. Förmodligen är det något som jag borde ha förstått redan innan, men nu är det som det är. Jag fick igång en annan telefon i stället och hoppas på att sonen blir glad i alla fall.
Store killen - tänk att ha ska börja med egen mobil :-) Jaja, om man som jag är fast i stenåldern så är det en stor grej!
Han kommer garanterat att ringa upp vartenda öre på stört bara för att testa.

plåster

Påfyllnad av plåster. De här ska väl räcka hela sommaren hoppas jag :-)

Laddat batterierna

Vi bestämde redan igår att jag skulle ta en del av den här dagen till att ladda batterierna inför kommande vecka. Med vattkoppor i huset så inser jag ju att jag kommer att bli sittandes hemma hela nästa vecka också, utan minsta chans att ens åka och köpa mjölk.
Maken gick upp med barnen i morse och jag fick verkligen anstränga mig för att ligga kvar i sängen. Det låter så trevligt med sovmorgon, men sen när jag hör de andra sitta och mysa i soffan så är det bara tråkigt att ligga kvar själv. Pojkarna som pratar och lillskruttan som sitter i pappas knä och säger "Ja é gulle!" (Jag är en gullunge).
Jag låg kvar och läste en halvtimme men sen ville jag också vara med.

Vi körde storstädning som vanligt på förmiddagen, men sen efter lunch så åkte jag iväg själv. Jag satte mig på ett fik och med en stor latte och lika stor chokladboll brevid mig så läste jag ut de sista 80 sidorna i boken jag började på häromdagen - Sjöjungfrun av Camilla Läckberg. Tog en runda i affärerna också sen. På HM´s rea hittade jag den söta leopardoverallen jag köpte till lilleman för ett tag sedan, självklart bra mycket billigare än vad jag köpte den andra för. Jag köpte en i minsta storleken också nu :-) så jag hoppas att den är lika fin på honom som jag tror.

Nu har maken dragit igång grillen för första gången i år. Det doftar ljuvligt!

Vattkoppor!

I går kväll upptäckte mormor en liten "bula" i huvudet på sexåringen och vi tyckte det var konstigt att att han hade kunnat ramla och slå sig på dagis (som var hans förklaring) utan att han hade sagt något. Det tog inte lång stund innan han hade några röda prickar på halsen sen och då började jag bli misstänksam... Killen vaknade i morse och var prickig från midjan och upp i hårbotten - nu vid lunch har antalet koppor hunnit fördubblats!

Så var det alltså vår tur att ha Vattkoppor i huset. Maken är livrädd, för han har aldrig haft det och tydligen kan man bli rejält dålig om man får det i vuxen ålder (särskilt om man är man antar jag).
Det är på tiden att barnen får det tycker jag och hellre nu än i sommar med nyfödd bebis - och hellre när jag är hemma ledig än att behöva vabba i veckovis något annat år. Det vore fint om alla fyra fick det samtidigt, men det är väl att önska för mycket.
Jag tänkte ha förskolebarnen hemma nu oavsett om de har prickar eller inte. Inte för att de inte skulle få vara på dagis utan mer för att jag själv ska slippa köra fram och tillbaka med sjukt barn alt fixa barnpassning medan jag lämnar/hämtar. Den som helst vill vara med kompisarna är ju sexåringen och han lär inte gå nånstans på ett tag. Hittills har kopporna inte kliat alls och de är redan i olika stadier från röda småprickar till vattenfyllda koppor till sårskorpor. Blir det inte värre än så här så är det helt ok, fast han har börjat få lite feber nu. Förmodligen har han haft de första kopporna några dagar utan att vi märkt av dem.
I kväll blir det till att varsko föräldrarna till de barn som varit här i dagarna. Vi träffade ju min bror med familj i helgen också och de har inte haft det än heller.

Datortrubbel

Igår skulle maken äntligen koppla in nioåringens dator igen. Vi drog ju ur och flyttade runt delarna mellan husets alla datorstationer i samband med att vi flyttade barnens sovrum - och det var ett tag sen. Ärendet har varit ganska lågprioriterat sen dess, men eftersom nioåringen då använder makens dator till sina spel och nästan alltid lyckas flytta eller radera något annat i farten så tyckte vi nu att det var dags.
Själva datorn stod redan i hans rum och vi skramlade ihop skärm, tangentbord etc och så drog maken igång det hela. Swoooosh så kom en lång eldsflamma ut från datorn och en propp gick direkt. Varför?
Någon har vid tillfälle stoppat in en dank i datorn! En dator med rejäl stålkula inuti funkar inte så bra....

Jag minns när store killen var runt 1½-2 år och använde husets dator som brevlåda för allt ifrån papper till blomjord. Men det var ett tag sedan och av någon anledning så kom det här helt oväntat.

Liten är STOR

Var hos barnmorskan på första kontrollen igår (efter inskrivningen) - här vill de knappt se en när man har fött flera barn innan.
En sköterskestuderande var med och tittade på när Bm lyssnade på bebis och mätte livmodern. De mätte magen flera, flera gånger och konstaterade att lilleman nog inte är så himla liten. På kurvan för måtten finns en "normalkurva", en liten bit ovanför kommer en streckad linje för "normal övre" och lika mycket till rakt upp hamnar mitt mått. Betyder det att jag måste klämma ut en 5-kilos bebis? :-/
Vi pratade om det hemma sen och bestämde oss för att det nog trots allt är så att vårat eget bf-datum stämmer lite bättre än det de kom fram till vid UL i vecka 12. Kanske är lillebror klar för at komma ut redan i mitten av juli och inte i slutet.

Jag har "bara" gått upp 9 kg hittills. Även om jag har tre månader kvar så hoppas jag på att inte lägga på mig de 25 kg som jag brukar.
Jag har växt ur alla mammabyxor jag köpt på mig. De sitter helt perfekt i benen och över baken i stl S, men magen får ju inte plats! Mamma fick en chock när hon fick se mig häromdagen och påstod att det ser ut som om jag ska föda vilken dag som helst. Så långt kan jag nog inte sträcka mig, men magen är stor. Nu går jag mest runt i kjol och strumpbyxor (och mammastrumpbyxorna är lite små över magen och kasar ner på höfterna) . Jag har ett par mammasnickarbyxor också som jag inte kan knäppa längre. Dags att köpa ny omgång kläder igen alltså.
Jag är inne i en trött period igen och ihop med ryggen så hade det varit fint om man kunde ligga på soffan och äta praliner på dagarna. Så är icke fallet. Just nu kompromissar jag lite genom att vila framför datorn på mitt kontor medan 6 barn (mina och lånade) spelar på datorn i vardagsrummet.

Annandag påsk

Vi har under helgen invigt sommarstugan ordentligt för säsongen - med påskfest ihop med mina föräldrar och min bror med sambo och barn. Vädret var perfekt och jag ser fram emot en ny vår/sommar i stugan vid havet.


Idag har vi jobbat hemma i trädgården hela familjen. Eller ja, ska man vara petig så är det mest maken som har jobbat - jag har tagit igen mig i en solstol och ungarna har i sin iver att hjälpa till mest försvårat arbetet :-)
Vi har satt vårgrupper i alla stora krukor på framsidan och i fönsterlådorna.
Två murgrönor till ska få klättra på planket runt uteplatsen. Vi fick fina skott av Forsythia och Kornell av mina föräldrar och de kommer att lysa upp fint med de knallgula blommorna resp röda grenarna så småningom. Vi har knappt haft några buskar i trädgården och nu siktar vi på att få den mera lummig. När vi flyttade hit för fyra år sedan så var hela trädgården en stor rishög med vildvuxna rabatter och träd som hängde i marken. Vi har i princip hunnit skövla rubbet, flyttat rabatterna och börjat bygga upp någonting vackert igen. Varje år tillkommer en hel del och eftersom vi bokfört var enda liten planta i en stor pärm så är det roligt att nu kunna se precis vad som förväntas växa upp var i rabatterna. Jag och sexåringen har gått igenom allt idag och tittat på bilderna av vad som komma skall.
Bebis trycker upp mot magsäcken nu och varje gång jag böjer mig ner så känns det som om jag ska spy. Det tog mig en hel dag att rensa två små rabatter! Jag la ogräset i ungarnas lilla skottkärra för jag inbillade mig att de ville hjälpa mig att tömma den, men när jag väl kommit så långt tyckte de inte att de hade tid. Jag kan inte göra något jobb åt dig mamma, för jag är en riddare och jag har en trollkarl att kämpa mot! ropade fyraåringen när han sprang förbi. Jag övertygade honom dock att det här gällde inget jobb utan ett hemligt uppdrag till drakberget (dvs komposten) för att rädda kungariket. Så fick jag den skottkärran tömd :-)
Lillskruttan blev tydligen kompis med det halvmeter höga prydnadstrollet vi har i rosenrabatten. Hon och trolltjejen tycktes prata förtroligt med varandra en lång stund och när E skulle gå därifrån vände hon sig om flera gånger och ropade Kom, kom till trollet. Fast trollet bara stod kvar på samma plats, vilken besvikelse :-)


Härligt är det med vårväder och barnen leker glatt ute från morgon till kväll = mindre stök inomhus :-)

Skräckupplevelse

Vi bor vid en återvändsgränd, med en park nedanför vår tomt. I parken finns gott om små dungar av risiga buskar och där samlas barnen från hela villaområdet och leker nu när vädret tillåter. Längre ner i parken finns en bäck, men dit har barnen inte lov att gå. Från vårt hus är det ca 30 meter fågelvägen till dungen där de är mest och man har bra koll från barnens fönster. Där var alltså tre av barnen och lekte medan lilltjejen satt i sandlådan utanför köksfönstret.
Jag höll på att koka ägg till lunchen och maken kollade igenom veckans reklam.
Jag tittade ut genom fönstret och konstaterade att dottern inte satt i sandlådan längre. Är det inte väldigt tyst, sa jag till maken, var är alla barn? Ingen av oss reagerar nämnvärt ändå, trädgården har många gömställen och de stora är mest i parken. Sen ser jag att grinden ut från tomten står vidöppen! Jag ropar på maken att jag faktiskt inte ser något barn alls och att grinden ut inte är stängd.
Han går ut och ropar, jag fortsätter med mitt och ser efter någon minut att pojkarna står på garageuppfarten och pratar med kompisar. Var är E? frågar jag. Vet inte, blir svaret.

Jag går igenom huset och tittar ut mot parken:
Jag ser min man springa i panik längs bäcken och titta ner i den samtidigt som han ropar dotterns namn gång på gång. Jag ser hennes trehjuling som står halvvägs ner för den branta backen som går ner mot bäcken.
Då blev jag rädd :-(
Jag och de äldre barnen sprang åt olika håll och ropade och letade, in i huset igen för att se om hon gömt sig inne, ut igen... Det kändes som en hel evighet innan jag såg maken komma bärandes på henne. Hon hade cyklat ner i backen och sen promenerat bort till nästa kvarter där hon gått in i en trädgård för att leka. Hon ville inte alls gå med hem nu, än mindre komma in och äta lunch.
Tårarna bara rann på mig och maken var väldigt skärrad.
Det kunde gått riktigt illa idag. Vi får se det som en läxa - lita inte på att barnen stänger grinden och tro inte att tio ungar märker om en tvååring tultar förbi själv.

Påskhelg


Solgula ägg i hönekorg


Nybakad påskkaka på uteplatsen

Vår i luften!

Underbara sol!


Och med våren och de första cykelturerna kommer diverse sårskador...

Sexåringen lärde sig cykla utan stödhjul i slutet av förra säsongen och har inte riktigt fått in vanan.

Uppesittarkväll

Nioåringens bästis ska sova över hos oss i natt. Just nu har de fått tillåtelse att se på Star Wars och de sitter uppkrupna i soffan med saft och popcorn. Jag sitter inne på mitt kontor alldeles brevid. Jag ropade ut innan om att om det är otäckt så får de säga till så kommer jag och sitter med dem igen. Jag hörde på min son att jag var grymt pinsam som frågade :-/
De är så coola där de sitter och kommenterar allt som händer i filmen. Standardkommentarerna är som vanligt: Sällan!, Ofta! eller Overkligt!

Det är första gången bästisen sover över, enl hans mamma så har han inte riktigt vågat förut. Min son däremot har sovit över där en hel del gånger redan och han har alltid tyckt att det har varit lite konstigt men spännande eftersom de har helt andra regler. Det blev lite prat mellan mig och maken nu i kväll. Tydligen får kompisen vara uppe till 23 eller längre när det inte är skoldag dagen efter. Han får även lov att se det mesta i filmväg och det var han som önskade Star Wars ikväll. Jag blev rätt glad när jag upptäckte att filmen började redan kl 20 och att det var samma film som sonen sett förut med mormor och morfar - alltså fick de se den. Vår son brukar få lov att vara uppe till 21 på lördagar och en del fredagar, förutsatt att det finns något som funkar att se på tv då eller om vi spelar spel. Vi tycker att det har varit rätt lagom tid, särskilt som han är uppe före 07 nästan morgon avsett hur sent han somnat. Nu ska de i alla fall få se färdig filmen som slutar runt 22.30, men sen är det sängen.
Kan bli intressant i morgon bitti, vi äter sällan frukost senare än 08 i det här huset och då är alla barnen vrålhungriga. Jag vet att kompisen gärna sover till minst halv elva.... Vi får väl servera frukost i omgångar kanske.

Huslänk

Visst renoveringsbehov :-) men väldigt billigt....:

http://www.hemnet.se/beskrivning/hemnet/65879

Guitar Hero

Det här är vad jag har gjort idag (mellan skattedeklaration, företagsbokföringen och annat):

Ibland är man så mesig

Jag har haft ute en annons på Blocket, med lite blandade barnvagnssaker. Bl a hade jag ute en paraplyvagn till färsljning. Vi köpte den för drygt 300:- förra våren och den blev använd kanske två gånger och sen har den bara stått. Jag ville ha 150 kr för den vilket jag tyckte var rätt rimligt för en vagn i det skicket, med alla papper kvar etc.
Idag ringde en tjej som var intresserad av vagnen. Hon ville pruta på priset men jag sa nej.
Efter lite samtal fram och tillbaka så körde de hit på eftermiddagen. Synade vagnen, provkörde den med dottern i, provade att lägga in den i sin bil etc. Mannen ville inte köpa, hon velade etc. Efter 20 min erbjöd de sig att köpa vagnen för 100kr...
Det är ju nu man skulle sagt nix, 150:- eller inte alls. Men så är jag så mjäkig med sånt, de var ju trevliga... och de fick vagnen för 100 kr i alla fall! De var säkert jättenöjda och jag förstod ju att hela velande gick ut på att pruta, men ändå så lät jag dem få en perfekt vagn för nästan ingenting. Femti spänn hit eller dit är ju ingen förmögenhet precis och jag hade själv inte haft mage att tjafsa om nåt sånt om jag var köpare. De visste ju priset när de kom liksom. Jag fick stanna hemma hela eftermiddagen för att jag inte visste vilken tid de tänkte komma och så ger jag nästan bort vagnen ändå. Det retar mig lite nu, av principskäl.

Påskpyntat

Vi har inte så där jättemycket påskpynt i det här huset. Jag tycker mest det är trist att dra fram ungarnas dagistillverkade pappkycklingar. Man kanske borde investera i något tjusigt påskpynt? Jag såg en jättefin häxa ca 50 cm hög i en butik häromdagen men den kostade 2500:- och det tyckte jag var att ta i lite.

Barnen har fått sätta fjädrar i ris i alla fall.

Tjejfest

Det blev mycket god mat, tjejprat och tom Singstar. Mot alla odds så gav jag mig på att sjunga en rad svenska schlagers och jag kan säga så mycket som att det finns en anledning till att jag annars bara sjunger för barnen. Det blev inga high score för min del.

Kul hade vi i alla fall!
På det här fotot syns det att jag har svårt att stå rak i ryggen. Hållning som en säck potatis :-/

Skoinventering

Sent igår kväll sorterade och fotade jag den första lådan med skor. Nu är det äntligen lätt att se vad som finns på lager! Under varje bild står det vad det är för typ av sko (tex fodrad/ofodrad) samt storlek.


I väntan på en tvättmaskin...

Jag glömde titta på klockan innan jag drog igång en sista maskin tvätt, så nu får jag allt hålla mig vaken och vänta ut den...
För ett tag sedan så hittade jag (på Rusta av alla ställen) en tvålpump i plast som såg helt ok ut.

Jag vill inte ha en i porslin med tanke och omsorg om både barnen, golvklinkersen och vårt nya handfat - man vet aldrig när saker går i kras i det här huset. Jag hällde över den medföljande tvålen i pumpen i tvättstugan och fyllde den med Barnängens tvål i stället. Jag är jättekänslig i ansiktet och tvättar jag mig med något annat än Barnängens eller Dove så blir jag torr så jag flagar.
Hur som helst...för att komma till saken så skulle jag kolla vad den billiga orginaltvålen innehöll och på baksidan av flaskan kan man läsa detta:

"En modern, läcker tvål, designad och trendig, skapad inte bara för att uppfylla din huds behov utan också berika din själ. Den har en förtjusande, självständig doft som kommer att skänka dig lycka, fräschör och glädje varje dag i ditt liv. pH-balanserad."

Det är ju underbart! Det är då man inser att tvålen man köpt för en tjuga eller så faktiskt ÄR exklusiv :-)

Utmaning

Jag har fått en utmaning av MamaAurora (jag vet att jag är sen, men bättre sent än aldrig):

* Gå till fotomappen på din dator
* Gå till den 6:e mappen
* Välj det 6:e fotot
* Publicera fotot på din blogg tillsammans med en beskrivning av den
* Bjud in 6 st vänner att delta i utmaningen
* Länka till dem i din bloggI min sjätte fotomapp fanns bara fem bilder, så det här är i stället bild nr 1 i mapp nr 7. Jag hoppas att det är godkänt ändå :-/
Bilden är tagen på sjukhuset för drygt ett år sedan, en av gångerna skruttan var inlagd. Här var hon tillräckligt bra för att få följa med ut en sväng i sjukhusets lånevagn. Vi hade suttit instängda på vårt rum i många dagar och det var skönt att få komma ut i luften en stund. Hela den där fotomappen är fylld med bilder som det gör ont i hjärtat att se på. Jag är så oändligt tacksam att läget är annorlunda idag - hon är ju världens piggaste och busigaste tjej nuförtiden.

Jag utmanar:
Carola m7
Cissis tankar
Mitt liv som fransyska
Ulrikas mirakel
Barbamamma
Veronica

Fest i morgon

I morgon kväll ska jag faktiskt på tjejfest! Jag kollade igenom de tre hyllplan och 60 cm klädstång som utgör hela min garderob idag och jag har inte insett förrän nu att jag helt saknar en raffig mammablåsa. Aj, aj då. Jag hittade i alla fall en gravidvariant av "den lilla svarta" som kanske kan piffas till med ett sidenband. Jag drog på mig den och frågade maken om han tyckte att jag såg tjock ut. *kuggfråga*. Jag kunde nästan se svetten sippra fram i pannan på honom, haha :-)

Jag har förhört mig via en av värdinnorna om man kan förvänta sig förnedrande tävlingar av olika slag. Det skulle inte hända lovade hon. Möjligen lite frågesport, kanske lite Singstar....
Låter väl lovande? Alkoholfria drinkar kommer att serveras till alla höggravida (dvs jag) och andra som heller inte tänkte röja järnet på stan efteråt.

Carina Berg flyttar in

Jag har faktiskt aldrig sett det där programmet förut, men nu i kväll hade jag det på medan jag pysslade med tvätten och strök namnlappar i alla nya vårmössor och regnkläder.
Pernilla Wahlgren var en stor idol när jag var ung och jag tycker hon är fantastisk som artist. Kul att se hur hon har det hemma hos sig! Det skänkte stor tillfredsställelse att se att hon har det stökigt hemma :-D
Visst tänker man sig att hon lever som en Barbie annars. Men vilken garderob! Vill ha!
Sen när barnen är utflugna från vårt hem, då ska jag göra om ett av de större barnrummen till en glammig walk-in-closet. Trettio par snygga skor, fjäderboan, femtielva handväskor.... Jag vet inte vad jag skulle ha allt till, jag som går ut ett par gånger om året (men vad spelar det för roll)...

Regnkläder

Tvättstugan är nu full av regnkläder och gummistövlar! Maken hämtade barnen på dagis idag och jag bad honom ta hem alla deras regnkläder så att jag kan gå igenom dem under påsklovet. Han kom hem med hälften ungefär, men efter en vända till (och telefonsamtal därifrån) så hade han fått med sig åtminstone det mesta :-)
Stövlarna som kom hem hade storlek 22, 26 och 28. Med tanke på att stövlarna jag köpte hem häromdagen till samma barn har storlek 24, 28 och 32 så undrar jag hur i herrans namn de har kunnat gå med dagisstövlarna på sig. För jag förmodar att de använder dem ibland... Barnen är inte så bra på att säga till själva, åtminstone inte de yngre av dem - men märker inte personalen något heller? Jag måste kolla storlekarna oftare.

Vi kör alltid med dubbla uppsättningar så att vi ska slippa dra allting fram och tillbaka. Alltså har vi 8 hela set med regnjacka, byxor och stövlar igång hela tiden.

Jag funderar på att göra någon form av inventering över vad som finns i huset. Kanske man kan sätta en A4 på insidan av lämplig garderob i tvättstugan, så ser man ju vilka storlekar som finns den dagen det är dags att byta igen. Som det är nu så har vi nästan två hela flyttkartonger med urväxta skor, varav de flesta är gummistövlar som ju inte slits så mycket. Regnkläder har vi dåligt med plats för, men det måste ju sparas så länge det är helt och funktionellt.

Krokus


Ang "kycklingklänningen" nedan...

Den där gula tunikan/klänningen med tillhörande liten byxa den stickade min mormor i början av 40-talet till min mamma. Mamma hade den bara på sig några få gånger, bla på ett av de få foton som finns från den tiden. Den var verkligen fin på ett svartvitt foto, men i verkligheten så är den ju faktiskt riktigt riktigt kanariegul. Min mamma fick hem den sen när jag föddes och jag hade den på mig för sakens skull vid en fotografering. Mamma har alltid hävdat att jag inte passar i gult, jag vet inte om hon har rätt eller inte men faktum är att jag aldrig köpt något gult klädesplagg i hela mitt liv.
När jag själv bildade familj så fick så jag hem det här setet, utifall att vi nån gång skulle få en dotter. Dotter fick vi, men när använder man en stickad klänning? En kortärmad stickad klänning? På vintern behöver man ju långärmat och på sommaren har man inte något tjockstickat på sig?
Nu fick vi ju användning för det här trots allt - som kycklingklänning! :-) Faktiskt så tycker jag inte att den är så himla tokig ändå. Rätt söt faktiskt! Men eftersom klänningen är så himla gammal och än så länge ser ut som sprillans ny så lär jag väl aldrig använda den igen, för säkerhets skull. Vi bytte kläder efter dagis och jag har redan tvättat kläderna på skonsammaste ylleprogrammet och lagt ut det att torka.
Kanske något av mina barnbarn ska vara kyckling i framtiden? :-)

Nästan tragiskt

Fick mail från jobb idag om några nya kundmatriser, ett sånt där massutskick som går ut till alla anställda på vår avdelning.
Jag misstänker att jag var en av de första att lämna feedback, trots att jag inte varit på jobbet på en månad och knappast lär jobba där före 2011 heller. Men, men....jag har väl inget bättre för mig helt enkelt. Tyvärr.

Påskfest

Både förskolan och skolan kör med påskfest idag, så det var fyra granna barn som åkte iväg på morgonen :-)Vår lilla kycklingtjej :-)


torsdagsmorgon

Vaknade i morse och insåg att ryggen var totalt körd. Nioåringen kom in och kramade mig som han alltid gör på morgonen och jag skrek rakt ut av smärta. Han fick hämta Panodil Zapp och vatten till mig i stället.
Upp kom jag så småningom, men jag är glad att maken just idag hade bestämt sig för att jobba hemifrån - han fick sköta markservicen på morgonen och skjutsa till skola/dagis.

För övrigt så var det - 2 grader när vi åt frukost :-(
Svårt att tänka sig att det var uppe på sköna + 14 i går eftermiddag. Vårväder!

Suck!

Ryggen är värre än nånsin och väl medveten om att jag förmodligen inte kommer att vara på benen så mycket längre så tänkte jag ta tag i det utlovade besöket på jobb. Jag har ännu inte varit där och sagt hej då till folk och dessutom behövde jag lämna in senaste läkarintyget till personalavdelningen, det gamla går ut nu i dagarna. Jag visste att alla arbetskamraterna skulle vara på plats idag, så nu efter lunch och skola så skulle vi då pallra oss iväg och få det gjort. Jag väcker lillskruttan lite tidigare från hennes eftermiddagslur, ser till att alla barnen är hela och rena och allt sånt där. Medan de packar in sig i bilen går jag för att hämta läkarintyget......bara för att upptäcka att läkaren satt fel datum på det. Han har sjukskrivit mig för samma period igen! I stället för att förlänga intyget med en månad så har han förlängt det med en dag :-(
Självklart är alla stans barnmorskemottagningar stängda efter lunch så något nytt intyg kan jag inte få tag på idag.
Jag är så trött och har så ont så det känns som att världen föll samman lite grann. Med de här hormonerna flödande så är tårarna sällan långt borta. Jag har precis meddelat barnen att vi blir hemma, vi hoppar över fika på mitt jobb idag. Glöm att jag tänker åka dit flera dagar i rad liksom. Så nu surar barnen lite grann då. Vädret är fint i alla fall, ca +13 grader så jag tyckte att de kunde leka ute i stället.
Det hade varit trevligt att påta i trädgården i solskenet, men det blir nog inte så mycket med det för min del den här våren. Häromdagen så fick vi plantor med snödroppar och vårlök av min mamma och de hade jag barnen till att gräva ner.

RSS 2.0