Grafitti

Magen är perfekt som målarduk åt barn med kroppskritor:

mamma + pappa (magen 2007 i väntan på lillskruttan)


4 barns konstverk (idag, 2009)


Nioåringen har en idé om att när det är dags att åka till förlossningen så ska han hjälpa mig att sätta dig en tillfällig tatuering med Magnus Uggla. Undrar hur barnmorskorna (och maken!) skulle reagera :-)

Det blir ingen julibebis i alla fall

Har fått prel. datum för igångsättning. Bebis är fortfarande helt rörlig, men har slutat växa - känns inte helt ok även om bm inte tycker att vi ska oroa oss riktigt än. Självklart är jag jätteorolig då.

Idag har jag och de två yngsta barnen bakat delikatesskorpor samt kolakakor. Har man inget annat för sig så kan man ju fylla frysen med onyttigheter. Det blir inte lätt sen när jag ska bli av med 23 kg, men tänker inte lilleman komma ut så behöver jag stora mängder kakor att tröstäta så länge.

Läget oförändrat...

Dagarna går och ingen bebis! Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta åt eländet - jag gör lite av båda. Huset och trädgården är så välskötta så det finns absolut inga projekt kvar att sysselsätta sig med nu. 
På torsdag ska jag in för att diskutera igångsättning.

Examen seglarskolan

Nioåringen går sista dagen på seglarskolan under fredagen och efteråt ska det firas ordentligt.


Han har beställt jordgubbstårta till fikat (inga bär, bara sylt - blåbär var förstahandsvalet men mormor vägrar av någon anledning att skala dem).
Maken jobbar men jag och syskonen ska åka ut till stugan och fira honom där. Jag har köpt lite figurer ( 5 st + nån farkost) till hans LEGO Star Wars i present och jag tror han kommer att bli jätteglad.

På något sätt så känns det som att sommarlovet snudd på är över sen. Vi har haft så mycket inplanerat under sommaren; simskola, seglarskola och så mycket poolbad och utflykter som man bara kunde tänka sig. Nu är det helt tomt i kalendern fram till skolstart. Jag vet, jag ska ju hinna föda barn också, men det känns så otroligt och avlägset ändå.

barnvagnskrokar

Jag har roat mig med att beställa lite tillbehör till mina vagnar och hittade en riktigt bra variant av barnvagnskrokar.
Den här sorten sitter jättebra med stark kardborre (ställbar till alla vagnar förstås) och öglan sluts helt.


Tinkafu barnvagnskrokar

Jag beställde mina från Reggo.se där de kostar 129 kr för 2 st, fraktfritt! Jag la beställningen och betalade på eftermiddagen och krokarna var levererade och fastsatta på vagnen kl 10 nästa förmiddag!
Mycket nöjd!

Ingen bebis än

Nu tog jag bort bilden som räknar ner till bf.....den börjar ju lägga till dagar igen!  :-/
Inga kännningar, absolut ingenting alls. Jag får nog gå nån vecka till.
Våra egna beräkningar och ena UL gav ett bf som kommit och gått. Nu siktar vi väl på datumet som det andra UL angav - 30 juli. Antingen plussar jag nu eller också så testade jag positivt innan lilleman kom till.
Huvudsaken är att han kommer ut någongång.

Riktig magi!

Femåringen leker att han är trollkarl och han viftar med sitt spö. Trollkarlarna i Talang 2009 imponerade stort på honom och han är helt säker på att de faktiskt hade magiska krafter av något slag.
Nioåringen förklarar att det inte alls är på riktigt, utan bara är duktiga på att få det att se ut som trolleri. Femåringen vill inte riktigt gå med på det och till slut surnar nioåringen till och säger:
Det finns inte magi på riktigt! Det enda äkta trolleri som någon nånsin har gjort det är att klona ett får.


Nystädad bil

Jag tänkte att jag skulle sätta i bebis bilbarnstol i bilen, så man slipper joxa med det direkt efter förlossningen. När jag skulle ut så tyckte jag att det var ett bra tillfälle att städa hela bilen också (när man ändå är på uppfarten liksom...)
Nu har jag plockat ur alla saker och herregud så mycket skit vi har kört runt med. En hel kasse vantar, koftor, solhattar och leksaker och sen en hel kasse med skräp som tomma Festislådor, snytpapper och annat trevligt!
Jag plockade ur alla sätena, det gör jag aldrig annars för jag tycker att det är för tungt men idag är väl en bra dag att göra även det. Jag har dammsugit, dammtorkat, skrubbat mattorna och tvättat sparkskydden etc etc. Grannarna måste tro att jag har blivit tokig.

Inga bebiskänningar men en skinande ren bil har jag :-)


Personligt hus

Roar mig med att titta på ovanliga inredningar....
Vad sägs om det här?
http://w4.objektdata.se/pregen/301/OBJ15971_955472301/bovision.htm

Jag gillar vita möbler och jag kan tycka att vägg/golvmålningarna är hemskt söta, men kanske lite over the top?
Tänk att dammtorka i det huset :-/

På bebisfronten intet nytt :-(

Häromdagen gav jag mig på att röja hela garaget samt inhandla material till och bygga en skiljevägg (!) i förrådet (barnens stora leksaksförråd är numera uppdelat i cykelförråd + "klubbhus" för ungarna). Ett jätteprojekt verkligen. Målet var så klart att dra igång en förlossning men det enda som hände var att fogarna sa ifrån med besked så fort jag satte mig ner efteråt. Jag ägnade en hel kväll åt att ligga i soffan med stora smärtor och tårarna sprutande.
Igår gjorde jag ett nytt försök och släpade ut alla husets mattor och piskade dem för kung och fosterland. Resultat: mycket rena mattor samt nackspärr.
Hallonbladste, kanelte och ingefärste har inte heller gett något. De onda förvärkarna jag dragits med ett tag verkar ha gett upp de också.
Jag vet, jag VET - bebis kommer när han är redo....
Makens långa semester är slut och nu är han tillbaka på jobbet som vanligt. Lite snopet när vi räknat ut det så bra med bebis ankomst och så där. Denna veckan har vi dessutom två tandläkartider inbokade, en simträning, ett barnmorskebesök för mig, samt nioåringens seglarskola och examen i densamma på fredag med tänkt tårtkalas efteråt. Känns lite oroligt att ha maken en timmes väg bort, barnvakt (mormor) 45 min bort och vara hemma med ett gäng barn när värkarna faktiskt KAN dra igång när som helst. Egentligen har jag inte tid att föda barn den här veckan, men ska jag ändå gå och behöva vara i beredskap så får han gärna komma bums i stället. I wish!

The Proposal

Igår kväll var ja på bio med en kompis. Vi såg The Proposal med bla Sandra Bullock. Romantisk komedi precis som den ska vara! Totalt förutsägbar, men romantisk och komisk :-)
Trevligt att komma hemifrån ett tag.

Vackra fjärilar

Upptäckte i morse att femåringen inte torkat sig när han var på toa. Hans förklaring:
"Men, det här toapappret med fjärilar är så fint, det är synd att använda det."
Däremot hade han tagit en ruta och klippt ut fjärilarna för att spara...

Vi brukar köpa ekonomipack med vitt toapapper, men senast så var det extrapris på det mönstrade så jag slog till. Får nog hålla mig till tråkigt vitt i fortsättningen.

Solstingeling

Om ni har missat låten Solstingeling med Grotesco så gå genast in på Youtube och kolla upp. Min man har spelat först Tingeling sedan Melodifestivalen och nu denna om och om igen till förbannelse. Ungarna älskar den och själv blir jag nästan förbaskad.
Egentligen så vill jag helst av allt skriva att jag avskyr den. Något så fånigt (texten är bara SÅ grrrr) KAN man inte gilla. Ändå kommer jag på mig med att nynna på den hela tiden. Tala om att få en låt på hjärnan!
Solstingeling är i alla fall det ultimata beviset på att en låt i kategorin "sommarplåga" inte behöver ha en text värd namnet för att funka.

Nu när jag sitter här vid datorn så hade jag för första gången själv satt igång låten. Resten av familjen har hållt sig i trädgården, men alldeles nyss kom två av barnen in i hallen och stod och stirrade på mig.
"Varför spelar du den här - du gillar ju inte ens den!" sa sexåringen.
Jag vet inte själv. Jag gillar ju inte ens den....

Seglarskola

Jag verkar ha glömt att nämna att nioåringen nu går på seglarskola, på orten där vi har sommarstugan. Eftersom jag är i det tillståndet jag är så har mormor och morfar tagit huvudansvaret för det hela och bor där ute med sonen.
Han var med i knattegruppen förra året och har därför lite (med betoning på liten) seglarvana sedan tidigare. I år är det något helt annat. Dag 2 (!) var barnen ute och seglade på havet utan vuxen i båten. Jag blev lite lätt nervös när jag hörde det och morfar försökte lugna mig med att de ju faktiskt var två barn i varje båt. Lät ju bra tills jag såg ett foto de mailade över - de var två i båten: sonen höll i tamparna och styde medan en yngre kille satt ihopkrupen längst fram. Jaja, jag får väl sluta vara så hönsig. Sonen tycker det är kul och skulle gladeligen jobbat sig igenom läxboken han fått direkt om inte mormor hejdat honom.
Morfar verkar mycket nöjd över att seglarkunskaperna får fäste i yngre generationenoch jag misstänker att endera dagen så kommer det att finnas en nyinköpt optimistjolle vid sommarstugan.

Ännu en dag

I går vågade vi oss på att åka på en utflykt till bla Trästället i Skyrup. Efter en timmes bilfärd knakade ryggen lite, men det gick bra att ta sig runt.... pustande och stånkande och lutad över barnvagnen :-)
Är man i Skåne så kan jag varmt rekommendera Trästället! Massor med inredning -och trädgårdsprylar och inga fantasipriser heller. Det ligger långt ute i ingenstans, lite halvdåligt skyltat så ska man åka bör man nog ta en titt på en kartan innan man åker (och inte göra som vi gjorde - chansa på att det är skyltat från närmsta samhälle).


Bild lånad från deras hemsida www.trastallet.se


Vi har upptäckt att hyra film på nätet är ett utmärkt sätt att slå ihjäl lite tid och bränna lite pengar samtidigt. Jag har alltid värkar på kvällarna nu (kroppen övar sig antar jag) och vankar runt runt i vardagsrummet medan vi tittar. I går såg vi "Benjamin Buttons otroliga liv". Den var inte alls vad jag hade väntat mig! Gripande rakt igenom och jag grät floder i slutet. Maken som annars bara gillar ordentliga actionrullar verkade tycka den var helt ok han med. Man får onekligen saker att fundera och prata om efter att ha sett filmen.

Försöker få tiden att gå

Dagarna segar sig fram tycker jag. Jag försöker planera in något varje dag för att hålla modet uppe.
I torsdags åkte hela familjen till Fågelparken i Helsingborg. Mycket för barnen att titta på (mest fåglar förstås men även kaniner, fjärilar och annat) och en trevlig eftermiddag för oss alla.Jag tycker där är fint, men med all grönska och slingriga stigar så hade de behövt en trädgårdsmästare anställd på heltid också.

I går morse så hade sexåringen avslutning på simskolan. Han har blivit så duktig på de här tre veckorna - när han började vågade han inte doppa huvudet och nu dyker han gärna och även om han fortfarande simmar bäst med bälte så kan han både arm och bentag bra. De fck diplom, glass och de märken de tagit så han var mycket glad.
På kvällen tog maken med nioåringen och hans bästis på bio, de såg Ice Age 3 och den var tydligen jättebra.

Idag satsade jag på att gå och klippa mig. Det är så sällan jag kommer iväg och jag såg fram emot 45 min egentid hos frissan. Nu visade det sig att tjejen som fått mig på halsen idag inte alls tänkte lägga ner tid på hårtvätt, frisyrfixande och sånt. Hon klippte topparna raskt och lätt - det tog max 15 min och kostade mig 395 kr! Inte riktigt vad jag hoppats på och det är nog dags att se sig om efter ett annat ställe att gå till.

I morgon kör vi storstädning här hemma. Precis som förra veckan så tänker jag "Tänk om det här är sista städningen före bebis..". Det är lite som när man tittar på bäst-före-datumet på mjölkpaketen och undrar om mjölken hinner bli dålig innan bebis kommer (som om - här går ca 10 liter i veckan så det är liksom ingen risk att den hinner bli dålig....men ändå).

Groda

Grodorna vid dammen har fått sällskap av en konstgjord dito. Frågan är om de blir rädda eller inte ser likheten :-)
Känner jag maken rätt kommer hela området krylla av djur och tomtar (!) så småningom. Say no more...


Idag ska vi på kalas

Min far fyller år så i eftermiddag blir det tårta i sommarstugan.


bärsjal

Jag vet, jag har redan bärsjal till lilleman.... Men idag kom senaste tillskottet med posten - en "bärpåse" från Pippalily!
Passar utmärkt till nyfödda och färgen är bara så somrig! Till skillnad från tex ringsjal/bärsjal så ska den här inte knytas eller ställas in på något sätt utan det är som dubbelvikt tyg sytt som en påse på ena sidan där man stoppar in barnet liggandes eller sittandes.
Materialet är som mjukaste siden och färgen heter Ice Blue/Dragonfly.


Bilder lånade från pippalily.com

De säljs inte i Sverige, men jag har köpt min i andra hand av en tjej som inhandlat den i Kanada.

Bm-besök

Så har man då varit på ännu ett besök hos barnmorskan. Kände mig rätt dyster efteråt, mer än innan. Allt är bra med bebis, gott om fostervatten i magen, rörligt huvud etc etc. Jag har lagt på mig 23 kg nu, men det kom inte som en nyhet precis.
Jag vet att det är helt orimligt, förmodligen helt omöjligt, men ändå ligger man där och hoppas att barnmorskan ska klämma lite på magen, skrocka och säga nåt i stil med "Åhå åhå, här verkar det som att det blir bebis i natt".
I stället sparkar bebis och hon utbrister glatt "Oj, man kan ju riktigt ta tag om foten på honom". Man ler  och mumlar ett Mmmm, samtidigt som man tänker "So what? Inser du hur ont det gör när han sträcker på sig sådär?".

Jag vet - jag har kommit in i det cyniska och deppiga stadiet. Pigg och fräsch tyckte barnmorskan att jag var. Tänk vad man kan åstakomma med lite smink.
Vi skrev in mina förlossningsönskemål (Ge mig morfin och lämna mig ifred!) och sen bokade hon in en ny tid 22 juli. Herregud - 22 juli! Jag kommer säkerligen att fortsätta komma dit på besök året ut. Här blir nog aldrig någon bebis. Inget illa ment, men jag hoppas verkligen att jag slipper gå på fler graviditetskontroller.

Funderingar

Gårdagens samtalsämne under middagen blev begravningar, apropå Michael Jacksons kista och kostnaderna för den som figurerat i tidningar på sistone. Sonen har bestämt sig - när han dör så vill han bli nersmält i en guldtacka! Det är väl till att börja spara av fickpengarna redan nu då.
Efter att ha blivit tillfrågad exakt hur länge jag kommer att leva, så svarade jag att jag inte vet vilken dag jag trillar av pinn, men nog är rätt nöjd när kroppen och själen inte orkar mer och jag inte vet vem jag är längre. Nioåringen var väldigt snabb med att fråga om det är ok att han nackar mig med en brödkavel då! Nja, tror inte att lagen tillåter det faktiskt. Bäst att sova med ena ögat öppet på ålderdomshemmet.

Undra på att nioåringen knappt kan sova på nätterna nu för att han ligger och grubblar över saker. Han är inne i en period där han funderar väldigt mycket. Han har gått från att vara kaxig som bara den till att vara känslig, mörkrädd och oroa sig för allt från min stundande förlossning till rymdvarelser, andar och annat. Jag läste på nätet i morse att det är ganska vanligt just i den här åldern - när livet blandas med barns naivitet och vuxnas klarsynthet.


 

Hemma

Helgen flöt på med mycket bad och karusellåkning. För min del blev det mer att ligga och sucka på soffan än något annat :-( Det var hett som i en bastu ute och minst lika varmt inne i sommarstugan.
Barnen hade fått ta pengar från sina spargrisar till att gå på marknad/tivoli och jag var ansvarig för fyra små plånböcker och innehållet i dem. Vi tänkte att barnen borde lära sig pengars värde och de hade ändå en del pengar att spendera (sine egna sparade och så hade både vi och mormor lagt till lite). Tala om att det blev mycket snack om vad det kunde räcka till! Store killen kan ju räkna ordentligt och har rätt bra koll på vade man får för X antal kronor - och han surade lite för att han inte hade råd med precis allt och helst lite till. De andra fick vi om och om förklara att det räcker till tex 5 karusellåk och liten leksak ELLER  3 karusellåk, leksak och godis ELLER  stor leksak, tröja och klubba..... etc etc 
De fick lägga sina pengar på vad de ville utom leksaksvapen för där går min gräns. Alla tre killarna la då pengar på Pokemonkort som de inte åftt lov att köpa förut, men vad ska man göra? Sexåringen visade sig i alla fall vara rätt snål/ekonomisk och kom hem med nästan hälften av pengarna kvar. Femåringen la det mesta av sina pengar på att åka Larven, om och om igen, och han skrattade så han kiknade och man fick nästan tårar i ögonen av att se hans lycka. 
Alla var nöjda med helgen men som vanligt så var det skönt att komma hem igen.

Ingen bebis i sikte och tom de onda förvärkarna har avtagit. Jag är så trött och less på det här och nu vill jag inget hellre än att det här ska vara över snart. Jag vet att det omöjligt kan vara så lång tid kvar - inte ens om jag drar över tiden. Men tala om sega dagar nu. Funderar på att boka tid hos frissan och försöka hitta på lite sånt trevligt så jag slipper gå runt och bara våndas.
I eftermiddag har jag tid hos bm. Ny barnmorskemottagning och ny bm, så här på slutet, eftersom vanliga stället håller sommarstängt. Tre mil enkel resa blir det nu varje gång - tänk om jag ändå orkade ta en shoppingtur när jag ändå måste in till storstan.

Stughelg

Nu åker vi ut till sommarstugan och stannar över helgen. Jag räknar kallt med att bebis inte kommer närmaste dagarna, för nu ska ungarna få bada i havet samt gå på tivoli/marknad i dagarna tre :-)

Sova "borta"

Jag har sovit i gäststugan med ett barn i taget senaste veckan. Jätteskönt, för stora sängen därute passar min rygg bättre just nu + att det är bra mycket svalare där än inne i huset. Sen blir det lite känslan av att sova i hyrd campingstuga (vi har inrett stugan i romantisk hotellstil, så där är fint) och närmare semester än så blir det inte mer i sommar.
Barnen har som sagt turats om att sova med mig därute och eftersom jag lägger mig lite senare på kvällen så har de alltid fått erbjudandet om att ha babyvakten igång så jag kan höra om de vill något (fast det är bara typ 6 meter till ytterdörren). Sexåringen skulle sova där i natt, men ville inte ha babyvakten igång.
"För annars hör ni när jag hoppar i sängen."
"Va? Du ska inte hoppa i sängen! Dessutom ligger du i resesängen och den kan fälla ihop sig om man inte är stilla."
"Jag vet! Därför hoppar jag bara i din säng..."

Ungar!

Fjärilslavendel


Clematis

Vår Clematis utanför gäststugan har tagit sig, även om den ser lite klen ut än. Maken har inte lyckats klippa av den med grästrimmern i år :-)
Blommorna är fina i alla fall.

Knepig kompislek

Ett dilemma som hänt innan den här veckan och som jag funderat på:
Maken ringde en dag hem från ett ärende ihop med sexåringen. Han undrar om sonen kan ha kompis med hem över dagen (maken skulle jobba). Jag frågade vem det gällde, men han sa att han inte visste namnet... Ok, sa jag, det brukar ju vara lugnt och dessutom var äldste sonen iväg över dagen så nog skulle jag kunna jobba hemma ändå.
Så kommer de då hem och ut ur bilen hoppar ett barn som jag mycket väl vet vem det är. Femåringen är rädd för honom och hans namn kommer alltid upp när det har varit bråk någonstans bland barn under skolålder. Jag tar maken åt sidan och förklarar vad han just gjort. Jag hinner inte ens prata färdigt innan femåringen gråter hysteriskt och så kommer kompisen fram och börjar fråga om vi inte ska äta lunch snart (klockan var då ca 10). Grabbens föräldrar ringde och meddelade att de skulle åka iväg och inte kunde nås förrän på eftermiddagen. Maken åker till jobbet och sen får jag ägna dagen åt att skälla, hålla efter, se till att inte småsyskonen blir skadade... Femåringen blev bla påcyklad (på gräsmattan!), saker slängdes i poolen och bollar kastades mot fönsterrutorna. Han svor i varannan mening och rapade sig igenom lunchen (som jag fick ändra i sista stund för att det jag tänkt inte passade killen, mesiga jag). Jag ägnade en timme åt att försöka få lillskruttan att sova middag, men det var omöjligt med bankande i väggarna och en gäst som ideligen slängde upp dörren för att fråga om de inte kunde få bada i stora poolen snart.
Maken är skyldig mig en jättetjänst. Minst!

När föräldrarna kom för att hämta honom frågade de hur det gått. Då borde man förstås på något sätt förklara att det här lekandet inte funkar hos oss. Men jag är så mesig med sådant och svarar att det har väl gått bra...
Vad gör jag när han ringer nästa gång? För det lär ju hända. Funderar på att prova igen nån gång när vi är två vuxna, så kan maken gå och skälla :-/ Kanske killen lär sig vad man får och inte får göra här, inte för att han brydde sig så mycket trots att både jag och mina barn försökte tala honom till rätta.

Kryddor

Min lilla kryddodling: Oregano, Persilja, Rosmarin och Gräslök. Barnen har provsmakat (de går och nallar gräslök mest hela tiden) och om Rosmarinen säjer de att den smakar kyckling :-)  Så sant, jag förknippar ochså Rosmarin väldigt mycket med kyckling.


RSS 2.0