Höstluft

Sexåringen var på Halloweenkalas i går kväll. Han hade tänkt gå som Darth Vader, men när han skulle byta om tjugo minuter innan det var dags att åka så var kostymen plötsligt spårlöst borta! Hela familjen vände upp och ner på hela huset men utan att hitta den. Han kom iväg i som fladdermus i stället och det gick bra det med. De hade fått mögliga pannkakor med blodgrädde till, lite hushållsfärg gick väl åt gissar jag.
Det ska bli intressant att se var Star Wars-kläderna har hållt hus sen - förr eller senare måste de ju komma fram.

I går kväll var det också premiär på en ny Disneyfilm. Kommer inte på vad den heter men det är en långfilm baserad på en serie om en trollkarlsfamilj. Ni som har barn irätt ålder samt Disney Channel vet säkert vad jag menar... Jag satt med och tittade på nästan hela. Helt ok ungdomsfilm, men det stör mig rätt mycket att det är samma skådespelare i varenda en av de nya Disneyfilmerna. Man kan tro att Disney har skrivit kontrakt med 8-10 st ungdomar och nu får de göra ett par filmer och släppa lika många cd om året ett tag framöver. Visst är de duktiga på det de gör, sjunger bra etc - men det hade varit snäppet bättre att använda olika människor till olika roller. Fast jag har inte hört mina barn klaga så jag ska väl inte gnälla då.


Idag har vi haft en riktig slappardag hemma. Halloweenpyssel i kubik; nu får det snart vara nog så vi slipper pappersklipp på golvet åtminstone ett par veckor innan julpysslandet drar igång! På eftermiddagen åkte maken och femåringen på bio och såg en ny film med Spöket Laban. Jag fick ett MMS med foto på en mycket förväntansfull och glad kille ätandes popcorn strax innan filmen skulle börja. Maken lyckades hålla sig vaken hela filmen. En stor eloge till honom - det är verkligen svårt att hålla ögonen öppna i en nersläckt biosalong när filmen är så pass lågmäld som just Spöket Laban. Tro mig - jag har varit på en annan sån film och trots all viljestyrka jag besatt så föll ögonlocken igen ett par gånger.
Jag lyckades locka de andra fyra med ut på långpromenad. Minstingen sov i syskonvagnen och jag hoppades på att lillskruttan skulle somna brevid i syskonvagnen (förgäves). De två största barnen var inte jätteentusiastiska när vi drog iväg precis. Jag försökte visa på att vackra höstlöv och pekade på den ljusturkosa himlen som hade så fin färg. "Det är finare färger på tvn..", svarade nioåringen med en suck. Dagens unga! Efter lite frisk luft i lungorna blev de på bättre humör och vi gick hela vägen till mormor. Min mamma råkar vara sjuk den här veckan men vi satte oss i deras trädgård och åt riskakor och sen kom hon ändå ut med kaffe och juice. När jag tar första klunken varmt kaffe så ringer maken på mobilen och undrar var vi är. De hade precis kommit hem från bion och han hade ingen husnyckel... Således kom de dit med bilen och ganska förutsägbart så fick jag gå hem själv med bara minstingen i vagnen och de andra åkte bil hem. Jag fick i alla fall mest motion av alla.

En liten tanke om livsval

Sonen hade en kompis här över dagen. Vid lunchen så berättar killen att han nästan aldrig äter ihop med vuxna eftersom hans föräldrar jobbar så mycket. De driver ett eget företag och är borta från morgon till sent på kvällen. Han sa att de hade lovat honom att byta arbetstider/jobb men "de lovar och lovar men det blir aldrig så".

Killen har barnvakt på dagarna men saknar uppenbarligen sina föräldrar. Jag tyckte så synd om honom. Samtidigt vet jag att det inte är helt lätt att kombinera arbetslivet och familjen idag.
Nu är jag ännu mer övertygad om att vi måste lösa arbetssituationen så att jag (eller min man) kan vara hemma när barnen kommer från skolan när min mammaledighet är slut nästa höst. Förskola, fritids och barnvakter i all ära - men föräldrar behövs!

Bio: UPP

Idag åkte jag med sexåringen och såg filmen UPP!Vilken höjdarfilm! (Ursäkta det mycket tvivelaktiga skämtet - jag kunde inte låta bli)
Den var riktigt riktigt bra faktiskt. Jag trodde inte det var möjligt att klämma in så mycket drama i något som ska vara en barnfilm. Utan att säga alltför mycket så kan jag nämna att bland allt det trevliga fick de med lite vardagstragik som ofrivillig barnlöshet, en älskads död, frånskilda föräldrar som inte bryr sig etc. Jag som är så himla blödig också jag grät faktiskt en skvätt i smyg. På fullt allvar!
Självklart var den rolig också och sexåringen pratade hela vägen hem om allt det spännande som hänt i filmen.
Man måste ju också poängtera att dagens animerade filmer är något helt outstanding! Ej att ens jämföra med de tecknade filmer som fanns när jag var ung (dvs strax efter dinosaurierna).
Klart sevärd både för barn och deras föräldrar!

Tupplur


Pumpor

Idag har maken och barnen gröpt ur pumpor och skurit ut fina gubbar i dem.Pumpakärnorna rostade vi i ugnen med sirap och salt - jättegott!

Skölj kärnorna och låt dem rinna av. Lägg dem på bakplåtspapper och ringla över sirap och salta lite. 175 grader ca 20-30 min. Busenkelt snacks!

Jag tänkte att jag skulle göra en pumpapaj något år, men sen blir det liksom inte av att man köper en extra pumpa att laga mat av...


Dop

Så, då var det äntligen klart!
I vanlig ordning så tog vi det lugnt i morse när "allt" var förberett och alla påklädda, men sen blev det lite stressigt på slutet innan vi kom iväg ändå. Bland annat så ville lillskruttan inte ha kalasskorna utan hellre monster-gummistövlar till sin finklänning. Vi fick henne på rätt spår till slut och kom iväg så vi var i kyrkan med hela 5 min till godo!
 Efteråt blev det smörgåstårta och sen cupcakes :-)


Vaniljmuffins med rosa glasyr och tigermuffins med choklad. Jag var uppe tidigt i morse...

mormor 65 år

Vi var uppe i god tid, fixade med ungarnas skjortor etc och kom iväg i hyfsat bra tid tyckte vi. Sen skulle jag bara tanka på vägen samt hämta upp en blombukett...
Vi var nästan en kvart försenade när vi svängde upp mot sommarstugan. Ingen där! Jag ringde mamma och jodå, de satt hemma hos sig med de andra gästerna och väntade på att kunna börja äta. "Hemma" är alltså i samma by som vi bor i, drygt 1 km från vårt hus - och där satt vi snopna i bilen tre mil bort!
En hel timme försenade kom vi dit och då hade de andra ätit. Mamma var nog besviken, det säger jag inget om. Pappa var sur och min bror tyckte förmodligen att jag var lika klantig som vanligt.
Mamma har sedan länge pratat om att ha sin 65-årsmiddag i sommarstugan. Det åkte dit häromdagen för att dra upp värmen och duka i förväg och när jag pratade med henne igår så var de vid stugan. Visst nämnde hon att de skulle köra hem på kvällen och jag funderade sen på om det var för att hon kände sig så förkyld som hon ville sova hemma över natten. Som det kan bli!

Vår familj och min bror med familj hade lagt ihop till en stor tjock bok om vårt län, med stora fina flygfoton och texter om sevärdheter. (En halv tusenlapp för en bok - helt sanslöst, men fin var den). Mina föräldrar som bara bott här i några år åker mycket omkring och tittar på saker. Sen är de "skattletare" också, kommer inte på vad det kallas just nu men de åker runt och letar upp små askar med hjälp av koordinater - ganska kul pensionärshobby. Boken blev mycket uppskattad.
Barnen gav en vacker sten med texten "Älskade mormor" i guld och så ett rött hjärta på. Mormor blev riktigt rörd tills sexåringen kläcker ur sig att den stenen kan hon ju spara så den kan ligga på hennes grav sen...

Babygym

Lilleman har fått en egen liten plats i vardagsrummet.

Storasyster tycker också att babygymmet är spännande.

Halloweenfredag

Idag fyller min mamma 65 år. Framåt eftermiddag fick jag tag på henne på mobilen. Då var de ute i sommarstugan och förberedde inför födelsedagsmiddagen som ska hållas där i helgen. Mamma hade plötsligt blivit genomförkyld. Efter lite övervägande bestämde vi oss för att ändå fira i morgon, vi tar risken. Däremot får de nog hålla sig borta från vårt dopkalas på söndag då vi har bjudit in andra gäster/barnfamiljer. Trist, men så blir det ju ibland.

Jag har färgat håret idag förresten. Jag har ju börjat bli gråhårig och jag tyckte det var dags att färga om det. Kan ju vara kul att vara lite fin till dopet också.
Maken var och storhandlade i morse och jag vågade faktiskt släppa kontrollen och låta honom köpa hårfärg helt efter eget tycke...nån slags brunröd färg åt det vinröda hållet. Det blev inte en nyans som jag själv hade valt, men bättre än innan. Maken är mycket nöjd med sitt val och att han tycker att jag är vacker får väl räknas in :-D

Barnen var så tjusiga så när de åkte till dagis och skolans halloweenfirande i morse:

Halloweentider

Så var det dags igen! Både dagis och skola tänker hålla Halloweenfester och sen är det disco med spöktema och födelsedagskalas med detsamma....
Vi försöker tillgodose barnens önskningar om klädsel så länge det är inom rimlighetens gränser. Jag vägrar köpa nytt jämt och fyndar hellre begagnat eller syr själv. Jag syr inte kläder annars, men utklädningskostymer är ju så kul!
I år blir nioåringen lieman, kläderna sydde jag till honom redan förra året så det var lätt. Sexåringen går som Darth Vader och femåringen fladdermusman (ej att förväxla med Batman). I eftermiddags ägnade jag mig åt finjusteringar på symaskinen samt stärka/stryka fladdermusöronen som först slokade som öronen på en ledsen hund.

På dagis valde personalen helt bort Halloween förra året men på begäran så ska de i år hålla lite fest för de äldsta barnen - de som börjar skolan nästa höst - och alltså får femåringen gå dit men inte tvååringen (de är egentligen lediga fredagar). Alltid lika knepigt när bara en av dem ska dit och den andra måste stanna hemma. Vi får väl hitta på något extratrevligt med henne i stället.

Muffinsträd

Det här är verkligen något som jag önskar mig just nu:

Ett muffinsträd!
Jag hade tänkt göra muffins (eller cupcakes som det heter numera) till dopkalaset i helgen och det hade varit så snyggt att servera dem på det här viset. Fast jag behöver ett som tar minst 23 muffinsar och då kostar de ju genast lite mer.

Litet (13 muffinsar) 239 kr
Stort (23 muffinsar) 495 kr
Mega (38 muffinsar) 639 kr

Finns att köpa på kakburken.se
Jag kan verkligen rekommendera den sidan - man blir genast sugen på att baka! Se även under deras meny "Projekt Baka Kaka" för lite tips och inspiration.

Nu är jag så sent ute så jag hinner inte köpa ett muffinsträd och få hem det innan helgen, så det blir till att servera mina cupcakes på ett vanligt tvåvånings kakfat. Det får gå ändå :-)

Oväntat besök

Igår fick vi lite hastigt och lustigt långväga besök - nämligen makens mamma med sambo och så makens ena lillebror. De trodde vi skulle hålla dop den här helgen så de tog ledigt och körde 40 mil ner till oss. I själva verket är det NÄSTA helg som vi har dop! Trevligt med besök, men lite trist att de nu missar dop och dopkalas nästa vecka.

Jag och maken hade diskuterat fram och tillbaka huruvida vi skulle skicka ut inbjudningskort till dopet eller inte. I slutändan valde vi INTE av följande anledningar: Vi tycker att dopet är något som främst mellan Ivar och Gud, eller mellan Ivar och närmaste familjen åtminstone (Ivar själv säger inte så mycket om saken) och det här med stort dopkalas känns mindre viktigt för oss. Maken har också en jättesläkt och skickar man till en måste man skicka till alla. Alltså bjöd vi muntligen in ett par vänner med barn i samma ålder som våra, samt ringde våra föräldrar och bad dem sprida infon vidare - "Alla som vill får komma, bara vi vet ungefär hur många så vi kan beställa smörgåstårta."
Nu ser man vad som händer om man inte skickar tid och plats skriftligt :-)

Jag och min bror blev inte döpta som barn, däremot valde jag själv att gå till dop när jag var i tonåren. Egentligen så tycker jag att det är så det ska gå till; ge barnen alternativ och låt dem sen bestämma själva när de är gamla nog. Men av olika anledningar blev första barnet döpt och då tyckte vi det var lika bra att köra dop med de andra också i rättvisans namn. Sen vet jag att makens släkt tycker det är åtminstone lite viktigt både att ha dop och att samla släkten till det också.

Filmkväll

Fredagkväll och maken har varit hemma hela dagen - sådant ska firas! Det blev en riktig familjekväll med tacos till kvällsmat och senare hyrfilm. Nioåringen har en kompis som sover över också, så de fick förstatjing på att välja. Det blev en som vi alla önskat se länge och nu fanns den att hyra ner på nätet.

Bedtime Stories med Adam Sandler

Tvååringen fick godnattsaga och la sig innan filmen började. Eftersom den bara fanns på engelska (textad på svenska förstås) så gav femåringen upp halvvägs genom filmen och sexåringen ett tag senare. Det går ju att följa med i handlingen ändå, men de har än så länge svårt att sitta stilla och tysta så länge. De stora killarna - som hann läsa textraderna dessutom - vrålade av skratt mest hela tiden. Och kul var den, det är en sån där film som vuxna också kan uppskatta.
Jag kan verkligen rekommendera den!

Veckans värsta

Jag åkte till Maxi för att handla i förmiddags. När jag går in genom spärrarna med kundvagnen så går larmet! Två vakter kommer rusande och där stod jag något förvirrad och funderade på om frimärkena jag just köpt i förbutiken utanför kunde vara larmade.
Kundvagnen var ju tom så de tar min handväska och håller den mellan larmstolparna. Larmet går. Andra kunder stirrar och jag kände svetten komma krypande. Ta väskan bara, ni får leta igenom den, säger jag.
De letar bland blöjor, extrakläder och reservnappar och får upp min plånbok. Vakten håller fram den och larmet går!
Det här är en plånbok som jag köpte i somras - i en skoaffär någon helt annanstans - och jag har ju haft den med mig och handlat massor av gånger förr. Vakten tömmer plånboken på alla femtielva kort, foton och kvitton (och undrade varför jag bär med mig sex patientbrickor). Längst ner i ett av kortfacken ligger en liten pappersbit. Med larm i... När jag kom hem med plånboken efter köpet tömde jag den på alla pappersgrejer som ligger i när man köper något nytt, men den där lilla biten hade jag ju missat. Larmet avregistrerades när jag köpte plånboken och det har hållt sig lugnt efter det, men tydligen kan det där larmet aktiveras om det "knäcks till" senare och det är väl det som  har hänt i det här fallet.
Ingen skada skedd får man väl säga, men man KÄNNER SIG ju som en skurk när snatterilarmet går :-(

Direkt när jag hörde signalen hann jag tänka att något av barnen hade lagt ner något i min handväska, men de var faktiskt inte med mig just idag. När äldsta barnet var ca 2 år så stoppade han ner ett paket leverpastej i barnvagnen när vi var och handlade en gång och den stölden upptäckte jag när vi kom hem efteråt. Rättrådig som jag är så är det rena mardrömmen.

Lapp

Nedanstående lapp har suttit på vår anslagstavla i grovköket i flera år.


Något för äkta makar att tänka på kanske:-)

Oktoberväder

Hur man får en promenad på en knapp kilometer att ta över en timme:

Plaska i alla vattenpölar längs vägen!
Grymma gummistövlar, eller hur?

Det händer så mycket nu...

...så jag vet knappt var jag ska börja!

Maken fick igår reda på att hans tjänst ska flyttas/omorganiseras och han han valde då att be dem köpa ut honom :-) Idag jobbade han således sista dagen där och nu har han 7 månader hemma med lön! Han söker ju annat jobb redan förstås, dubbla löner är ju inte fel det heller.
Det här känns jättebra tycker jag. De senaste åren har han pendlat till jobbet drygt 6 mil bort, jobbat långa dagar vilket inneburit att han varit hemifrån kl.05 till 18-19 varje dag. Jag hoppas att han får ett liknande jobb på närmare håll nu. Han har ju gott om tid att hitta en bra tjänst utan att byta ner sig också. Sju månaders lön och efter det har han nästan lika mycket tid att ta ut i föräldradagar om det skulle krisa sig.
Han hör till den sortens människor som aldrig behöver vara utan jobb. Han har aldrig varit arbetslös och har alltid fått jobbförfrågningar från olika håll även när han varit upptagen. En del människor är helt enkelt sådana. Så vi förtröstar icke :-)

Vilken lyx det kommer att bli här hemma (så länge nu jag kan få ha honom hemma det vill säga). Middag tillsammans hela familjen VARJE dag. Inget pusslande och trixande för att klara logistiken med lämningar/hämtningar, tandläkarbesök och allt annat sådant. Jag kan få jobba i lugn och ro.
Nya tider, strålande tider!

Vaccinering Svininfluensa

I förrgår fick dottern kallelse till sjukhuset med tid idag. Snabba ryck tänkte jag, vi brukar få tid för besök ett par månader i förväg annars.
Väl där visade det sig att det inte bara skulle göra nytt pricktest på henne, utan de ville att hon skulle få vaccinet direkt. Nu är ju dottern under 3 år och tillhör alltså inte de barn som blir erbjudna vaccin per automatik i dagsläget. Däremot tillhör hon en sk "riskgrupp". Svininfluensan för ofta med sig lunginflammation och ni som har följt den här bloggen länge minns kanske att hon har haft flera lunginflammationer där tillståndet blivit livshotande.
Jag fick massor med info (som skiljer sig en hel del mot vad man läser i tidningarna) men i slutändan sa de att så länge som det finns folk runtikring hennesom inte vaccinerar sig så riskerar hon att bli riktigt allvarligt sjuk. Jag kan nog med säkerhet säga att det INTE var svininfluensa som familjen hade här för någon månad sedan.
Alltså tackade vi ja till vaccin och det var ju över på ett litet kick. Eftersom hon är allergisk mot ägg som det är uppbyggt på så fick vi sitta kvar en timme efteråt för att se så hon inte fick en allergichock. Det gick hur bra som helst och dottern fick fina klistermärken efteråt :-)

Läkaren beklagade sig över att av alla som blivit kallade hittills här i stan så hade bara ca 30% dykt upp för sprutan. Helt otroligt egentligen att folk inte bryr sig mer än så! Jag gissar att de som väljer att inte vaccinera sina barn ångrar sig ganska rejält om de åker på det sen, eller om ens gamla föräldrar smittas av andra som inte vaccinerat sig.
Jag tror att folk följer vad som står i media, varken mer eller mindre. Först ville alla vaccinera sig och nu när vaccinet finns tillgängligt så har opinionen gått över till att tro att det nog inte är så farligt i alla fall. Man ska inte lägga sig i moder natur, var det någon som sa nyligen. Tja, hade inte det medicinska läget varit vad det är idag så hade minst två av mina barn inte levt nu, kanske inte jag heller. Vi tar gärna emot all hjälp på traven :-)

I eftermiddags var det dags för femåringen att få sin spruta och nästa vecka kommer turen till de två som går i skolan.

måndagskväll

Efter en dag fylld av jobb, läkarbesök, simträning, föräldramöte och annat så hyrde jag och maken ner filmen Knowing med Nicholas Cage.

En riktigt, riktigt bra film tyckte jag!
Maken däremot somnade i soffan utan att ha sett slutet. 

Nu är man ju lite känslig för allt som har med barn att göra och filmen la grunden.... nu när jag stängde av filmen så slog jag på America´s got Talent på 4:an. Jag kom in precis lagom för att se en liten fyraårig tjej sjunga en sång. Jag blev så rörd så tårarna började rinna. Mammahormoner or what! Man borde tuffa till sig lite.

Dopklänningen fixad!

Alla utom äldsta barnet har blivit döpta i samma klänning (äldsten var äldre vid sitt dop och gick själv fram i kostym och lackskor). Dopklänningen är sydd av min farmors brudlakan, handbroderat men för fint för att användas som lakan tydligen. Min mamma sydde en dopklänning av det -03 när vårt andra barn skulle döpas. Sen har jag broderat fram en initial (vårt efternamn) mitt fram. Bak på klänningen är barnens tilltalsanamn och dopdatum broderade. Tyvärr är jag dålig på broderi - i mitt tyckte är det så gräsligt illa gjort att man nästan blir gråtfärdig. Men det är väl tanken som räknas kanske.
Till pojkar tillhör sjömanskrage och blå blommor, till flickor en antik spetskrage och rosa blommor.
Så här såg den ut senaste gången den användes:

och så här der klänningen ut idag:


Jag har faktiskt fuskat och tagit alla dopfotona på Ivar i dopklänning redan. Det är så mycket att göra än då på dopdagen.

I år blir julen ännu mysigare :-)

För nu har jag köpt något som jag önskat mig i åratal:


Trevånings kakfat från Fyrklövern Disney Jul
Barnsligt förtjust i Kalle Ankas jul som jag är så är jag riktigt, riktigt glad över mitt nya kakfat! Jag har inget behov av att ha hela servisen (som för övrigt går loss på ca 15.000-20.000kr), men ett kakfat är ju kul att ha. Jag köpte det i andra hand - nytt i oöppnad förpackning - för 250:- av en som samlar på servisen men inte hade behov av välkomstgåvan.
Jag tänkte faktiskt köpa någon ungsform och kanske ett uppläggningsfat också så småningom.Ska jag ha något som står och tar plats i ett skåp 11 månader om året så är det just det här.

Idag hände något speciellt....

Jag var inom på jobb (där jag är anställd när jag inte är mammaledig alltså) och hejade på arbetskamrater. När jag står och pratar med en av tjejerna kommer hon plötsligt på att hon ska hälsa till mig från någon. Hon kom inte på namnet och vi stod länge och försökte klura ut vem hon menade. Hon hade blivit anställd på samma företag nyligen, men på en annan avdelning etc etc. Till slut kom en viktig pusselbit fram, "Ni hade jobbat ihop på XXXX i England".
Va?
Hur ofta hamnar man på samma ställe som någon man jobbat ihop med i ett annat land liksom?!

Jag vet vem det är nu :-) Hon lärde upp mig när jag började på det stället där jag är anställd än idag, om än i ett annat land. Det är 11 år sen ganska exakt! Efter alla dessa år hamnar vi åter igen på samma arbetsplats!
Vi är båda från Sverige och även om hon har bott i Skåne tidigare så är ju inte jag härifrån, så det hade varit ganska otippat.

Jag hade ingen möjlighet att stanna tills hon gick på sitt pass idag, men jag ser verkligen fram emot att träffa min gamla/nya kollega igen. Tänk vad tiden går, hennes barn gick på dagis på den tiden och de är tonåringar idag. Det är nog bara jag som inte åldras :-D

I samma veva som jag ser fram emot att träffa henne så kom en massa gamla minnen upp till ytan. Lite då och då så påminns jag om en tid som jag lämnat bakom mig. För elva år sedan var jag sambo med en man som behandlade mig mindre bra om man säger så och i efterhand tror jag att de flesta på min arbetsplats anade vad som pågick.  
Nåja, det ska trots allt bli kul att prata gamla minnen.

Julklappstips!

Idag fick jag hem en levarans med varor från UNICEF. Jag var precis inne på deras hemsida igen och vill nu tipsa om en riktigt bra gåva att ge bort till jul. Vad sägs om vaccin, myggnät, vattenpump eller blyertspennor - saker som behövs på många ställen i världen.
Ex:

200 doser poliovaccin för 280 kr


Myggnät 50 kr

Presenten skickas dit den behövs bäst, via UNICEF. Det du får att ge bort konkret är ett gåvobevis med detaljer om vad du har köpt och även valfri text.

Gå in på UNICEF och titta!

Ibland är man FÖR snabb på morgonen...

I morse var det mycket som skulle klaffa: Skolbarnen skulle iväg på olika håll direkt vid skolstart, två barn till dagis och sen skulle jag direkt mötas upp för samåkning till ett möte uppåt landet och ha lilleman med mig. Matsäckar packades, skötväskan fylldes på och alla fick vantar och lämpliga ytterkläder med sig och vi kom iväg till skolan med några minuters marginal. Jag kör ner på skolans vändplats (tillika avlämningsplats), vänder bilen och kör vidare mot dagis.... Tyvärr glömde jag att stanna och lämna av skolbarnen! Nioåringen började hojta och jag fick vända igen och köra tillbaka - den här morgonen hann det ringa in innan de var på plats.
Ibland är man lite för stressad kanske :-/ jag är inte van att ha "jobbtider" att passa samtidigt.
Jag hann till mitt möte och det är tur att lilleman är så tacksam att ha med sig. Han sov det mesta av tiden, åt och sen log han bara glatt där han satt i bärsjalen.

Akademiker söker fru....

Läste om mannen som bokat kyrka, sytt upp brudklänning etc och nu bara söker en kvinna att gifta sig med :-)
Romantiskt - JA. Klokt - Nja...
http://www.akademikersokerfru.info.se/

Det känns som om killen hyser lite övertro till äktenskapet. Jag tror visst på kärlek vid första ögonkastet, men jag tycker nog att man ska vara säker på att förälskelsen klarar samboskap också.

Blottare!

Idag kom skolbarnen hem med infopapper ifrån skolan. Åter igen så har en man blottat sig för elever på/strax utanför skolan! Denna gången var det flera barn som gick tillsammans strax utanför skolområdet när en naken man hoppade fram, iklädd endast en halsduk runt huvudet :-(
Det är första gången den här terminen, men i alla fall förra hösten så hände det ett antal gånger under ganska kort tid. Man får ju förmoda att det är samma man varje gång och vid ett tillfälle så höll han fast en liten tjej.
Föräldrar uppmanas att inte låta sina barn gå själv till/från skolan framöver. Nioåringen går själv hem på måndagarna och han och sexåringen har fått gå hem tillsammans två gånger. Nu är det slut på det då - nog för att de är pojkar men det är ju inte direkt någon garanti för att de går säkra. Det blir till att gå eller köra fram och tillbaka, fram och tillbaka...

Mafia Wars

Maken lyckades övertala mig att börja spela Mafia Wars på Facebook. Inte alls min typ av spel egentligen (samla vapen, råna banker, avlyssna polisen etc) - men tala om beroendeframkallande spel. Med jämna mellanrum så går jag in och sköter mina maffiajobb. Det är det första jag gör när jag vaknar och det sista jag gör innan jag går och lägger mig.

Det är väl ett bevis så gott som något på att jag har för mycket fritid :-)


Musiklista, någon?

Lite roligare blir det att jobba med musik i bakgrunden. Idag lyssnar jag på en salig blandning av Teddybears Sthlm, soundtracket till Shrek2, Magnus Uggla, Sean Paul, Guns N´Roses, Destinys Child mfl

Vad lyssnar ni andra på? Jag har precis samma musik i min mp3 när jag är ute och går så det hade varit kul att byta mot annat. Jag är SÅ dålig på artisters namn så att försöka hitta nyare och bra musik är rent hopplöst. Kanske någon vänlig själ där ute har en hel lista på artister/låtar?

Jobba, jobba, jobba

Sitter med bokföringen och hoppas på att jag ska hinna göra allt jag behöver innan lilleman vaknar från sin tupplur. Det här med att jobba hemifrån funkar ju hyfsat de 15 timmar i veckan som de fyra äldsta är iväg på skola/dagis samtidigt - än så länge. Lilleman är knappt två månader och även han behöver ju uppmärksamhet. När han är vaken är han inte helt nöjd med att sitta i sin babysitter längre. Helst ska man ha honom i knät eller bärsjalen, titta på honom och gärna prata hela tiden :-) Mysigt, men det försvårar mitt arbete. Jag misstänker att jag mer och mer kommer att få förlägga min effektiva arbetstid till efter kl 20.
Bokföringen då...Inte så kul, men väldigt skönt när det är gjort!

Jag håller också på med en nylansering av butiken. Fler betalningsalternativ, ny logga och färgsättning på allt. Jag ska vara med och visa upp mitt företag på en julskyltning i slutet av november och jag hoppas på att ha allt klart tills dess.

RSS 2.0