Utklädningsklänning

Jag vann en prinsessklänning till barnen på en nätauktion och idag kom den. Den är ju helt hysterisk egentligen, med plastring i underkjolen och allt! Men så glad hon blev lillskruttan. Ensam tjej i syskonskaran så är hon mer pojkflicka annars, även om hon nyligen upptäckt det här med prinsessor via dagis.


Jag fick också hem ett par täckbyxor, nya med lappen kvar, som jag betalat 150 kr för på Tradera. På prislappen (Intersport) så står det att de kostat 500:-
Sådana klipp blir man glad av.

Alla är där de ska vara :-)

...med hopp om att vi får hålla oss friska läääänge nu.

Jag har varit på mitt sista coahmöte idag. I nästan två år så har jag varit med i ett projekt för kvinnor som startar eget. Jag har bla gått bokföringskurser, varit aktiv i ett nätverk för kvinnor i NV-Skåne och då också fått en "coach" som hjälpt mig att komma igång med mitt företag. Det har hänt så mycket de här två åren: allt från att göra en affärsplan och registrera företaget till där jag är nu - att driva ett företag med vinst (om än inte fantastisk sådan) och nya mål i sikte. Vi pratade lite om nästa steg i affärsutvecklingen, marknadsföring etc. Det har varit så bra och kul att bolla idéer med någon och inte minst att träffa andra i samma situation eftersom jag saknar arbetskamrater när jag jobbar hemifrån.
Nu är det slut med det i alla fall och det känns lite vemodigt även om vi är flera som kommer att fortsätta lite projekt ihop framöver.

Jag har också hunnit med läkarbesök på sjukhuset. Ivar har redan konstaterats vara mjölkallergiker, precis som två av sina syskon. Vi har ju vanan inne så det blir ingen större omställning (han får ju dessutom bara ersättning än så länge, om än mjölkfri sådan). Men visst är det trist att ytterligare ett barn har fått något extra att dras med.

På tal om allergier....dottern har ju mått så bra senaste året i princip och vi har väntat på ett bra tillfälle att testa om hon klarar sig helt utan mediciner. Efter att hon tillfrisknat från influensan så provade vi att plocka bort kortison-inhaleringarna. Andningen har inte försämrats. Däremot har hon blivit lite rosig runt munnen, precis som hon var när hon var mindre innan vi fick reda på att hon inte tålde mjölkprodukter.
När jag lämnade henne på dagis i morse frågade en i personalen om det var ok att de bakade sockerkaka där under dagen, om det funkade med hennes äggallergi och så. Jag sa att det var ok eftersom vi både bakar och kokar ägg hemma när hon är i huset. Vad jag inte tänkte på var att hon då alltid har haft ett bra försvar uppbyggt med sin medicin.... När jag hämtade upp henne efter lunch så var hon röd och narig i hela ansiktet och hade nästan som små blåsor runt munnen. Där var bara vikarier kvar bland personalen och ingen visste något om huruvida de hade bakat tidigare, om hon hade varit med, ätit kaka eller vad. Hem och i med kortison, inhalera och salva ansiktet :-(
Vet inte om man kan dra någon slutsats ännu, men det är nog dags för ett återbesök på astma/allergimottagningen för henne snart.


Dammen stängd för i år

Vi anlade en liten damm i trädgården i år, med marmorsten i botten och litet porlande fall. Vi hade pratat om att stänga för dammen inför hösten/vintern men det hade bara inte blivit av ännu. Nu är det definituvt slut med porlandet för i år. Varför?
När maken hade klippt gräset så såg sladden ut så här:


Som jag skrattade! Varenda gång jag har klippt gräset i år så har han varit på mig om att jag inte får glömma att det ligger en sladd dold in mot häcken - och sen glömmer han det själv.
Det blir väl till att köpa en ny nästa år igen då...

Napplåda

Nu är det slut med att leta efter nappar i huset. Jag funderade på att köpa en sån här låda redan när skruttan var liten, men jag hittade inte den förrän det var dags för henne att sluta med napparna.
Visst är den söt?
 

Det är en keramikbox med söta djur och i deras gap kan man stoppa in nappar + att man förstås kan lägga napparna i lådan.
Napplådan kommer från Cult Design, i serien My&Mini.

KP vann!

Ja, är det inte sorgligt att man kan bli så glad för att bonden Karl-Petter vann hela Kändisdjungeln :-)
Fast jag hade blivit lika glad om Jannike vann också förresten. Jag tyckte inte alls om henne innan, men hon verkar ju helt ok faktiskt. Tuff som bara den dessutom.
Men lilla Karl-Petter, han är ju så go! Riktig värmländska och så kläcker han ur sig så roliga saker. "Djungeln är ju helt olik Säffle..." Man blir ju helt varm i hjärtat av att höra honom. Hade jag varit ung, singel och alla sådana där OM så... Eller också är det bara moderskänslor, haha.

För övrigt mår jag bättre nu och jag tog tom en promenad runt kvarteret i eftermiddags.

Vad ska man säga....

Det senaste dygnet har varit överjäkligt. Jag låg med feberfrossa hela natten och frös så jag skakade i hela kroppen. Maken har fått ta hela markservicen men idag var han tvungen att gå till jobbet.
Det var ju inte länge sedan jag var sjuk, men så här dålig blir jag max en gång om året. Det var inget kul att stiga upp i morse och jag förhörde multiplikationstabeller och packade gympakassar åt de stora medan jag försökte hålla mig på benen. Med de tre yngsta hemma hela dagen så var jag rätt tacksam för att de var nöjda med att se på en film, rita och leka med lera. Jag kunde tom ligga på soffan några timmar medan lilleman sov.
Halsen är helkass och efter det här vill jag inte känna smaken av honungsvatten igen.
Måtte det här vara över snart igen.

Fotograferingen avklarad

Det var drop in mellan 10 och 13, vi tänkte förstås att är vi där när de öppnar kl 10 så slipper vi vänta så länge... Trodde vi ja! Vi var inte ensamma om att vara där till öppning och det blev en del väntetid i alla fall. Kl 12.15 blev det slutligen vår tur och ett par av barnen var inte lika entusiastiska längre :-)
Vi får se hur bilderna blir, om vi kan ta med det på oss alla i tidningen eller om det bara blir ett kort på lilleman. När de fotade bara honom fick vi andra stå och titta bakom kameran och han var så fin så fin.

I går förmiddag var jag ute och gick en långpromenad i blåsten och när jag kom hem började jag känna mig lite småhängig. Jag har haft feber sedan dess, med frossa, ledvärk och halsont till på köpet den här gången.
Ahhh, vi tar väl en omgång influensa till då!
Jag har jättemycket inplanerat från helgen och hela nästa vecka: Vi ska ha gäster, jag ska vara med på en barnklädesloppis, hålla föredrag om egenföretagande, läkarbesök för lillemans mjölkallergi etc etc. Jag har INTE tid med sånt här! Grrrr!

Jag har ju ingen chans att vila på dagarna heller så jag biter ihop bäst jag kan. Men så fort maken visar sig i dörren så stupar jag i säng.

Kl är 05.39...

och jag sitter och matar lilleman vid datorn. Maken lyckades väcka honom när han gick till jobbet, annars är vi för det mesta bortskämda med att få sova tills jag väcker honom vid 06.30

Igår var det bvc-besök för både lilleman och dottern. Ivar väger nu ca 4,3 kg och är grymt sällskaplig. Han "pratar" med alla och skrattar stort när syskonen visar sig. Precis som det ska vara.

Dottern hade sin 2½ års-kontroll. Hon pratar ju oavbrutet annars och gjorde det ända tills vi blev inkallade till kontrollen. Sen var hon tvärtyst hela tiden. Vid förfrågan viskade hon fram namnet på alla djuren, men annars satt hon mest stilla på en stol och log. När allt var klart och lillebror färdig med sitt så sa jag att "Nu är vi klara och ska åka och hämta storebror hos mormor". Det var som att trycka på en knapp! Sprundlande av liv och prat så hoppade hon ner och gick ut i väntrummet för att ta sin jacka. Orden forsade ur henne och sköterskan kom ut och meddelade att nu visste hon säkert att tjejen kunde säga meningar längre än tre ord :-)

Idag stundar fotografering för "Nyfödda" i lokaltidningen. Jag tänkte be dem klämma in hela familjen på fotot. Vi brukar göra det för att få ett kort på oss alla samlade i fall familjen inte blir större :-) 
Det är lite av ett bekymmer vad jag ska ha på mig, är inte så sugen på vare sig mysbyxor eller urtvättad amningströja. Jag har plockat fram kläder åt barnen i alla fall - det blir olika varianter av kläder i ljusblått kan man säga. Undras om det ser konstigt ut med alla barn i samma färg även om någon har skjorta, en annan pikétröja etc? Jag tog fram en ljusblå klänning till dottern och hoppas att det inte blir för mycket. Om jag tar rött eller rosa till henne kanske det ser för uppdelat ut, tjej vs kille om ni förstår hur jag menar.
Maken som kör hem från jobbet några timmar för det här lovade att komma hem i tid så att jag hinner fixa till håret. Viktiga grejer :-D

Nu har lilleman ätit klart och med lite tur hinner vi lägga oss en stund till innan resten av gänget vaknar.

Ibland måste man skratta

Efter att femåringen hade stämplat några av mina företagsräkningar med "betald" så skaffade jag en stämpel till honom med hans namn på, i hopp om jag kunde få ha mina saker i fred. Han var överlycklig.
Vi insåg snabbt att vi behövde införa regler för VAD han fick stämpla. Man får bara stämpla på papper, säger jag.
Efter att ha upptäckt hans namn på husets toarullar så insåg jag att det inte räckte (nej, det hjälper inte om man rullar upp pappret igen och sätter tillbaka rullen i hållaren). Det är inte "papper som papper" som gäller i det här fallet. Det finns en himla massa saker gjorda av papper som man inte får stämpla sitt namn på, fler än man kan ana....tex får man inte heller stämpla i alla serierutorna i storebrors nya Kalle Anka-tidning eller på brev som ska postas. Till slut får vi ner det till att man bara får stämpla på ritpapper som ingen annan redan ritat/ritar på.
Det finns barn som behöver tydliga regler för precis allt och vår son är en av dem.


Nu är sommaren definitivt slut

Det var fyra grader när vi steg upp i morse och när jag cyklade med sonen till skolan hade man behövt vantar märkte jag.
Vi har fortfarande runt 20 grader på dagarna, men det räcker inte för att värma upp poolvattnet när nätterna är så kalla. Ut med ca 6000 liter vatten och bort med poolen.

Barnen hjälpte till.
Jag är glad att det har varit fint väder för på så sätt så kunde själva poolen soltorka innan den veks ihop och förpassades till garaget. Jag tog ner hela inhängnaden med staketpålar och allt - på makens inrådan - men efter nästa sommar får de nog stå kvar för det kändes lite överkurs att göra det jobbet också.
Kvar är bara ett stort område med lera och det känns verkligen tomt nu.

Vi brukar fira in hösten "på riktigt" med tomtebloss i päronträdet men det får vänta tills alla är lite piggare igen.

Dagens bästa: Ivars dop är bokat. Vi vill ha det i en speciell kyrka där de bara håller gudstjänst en gång i månaden så vi fick ta ett datum som inte var vårt förstahandsval annars. Min mamma fyller 65 och vi får fira henne på lördagen och sen ha dop och dopkalas på söndagen samma helg (med tillresta gäster som alltså lämnas ensamma under lördagen). Men det blir nog bra.


Vad snåla folk kan vara!

Skolan som mina två äldsta barn går på har natur och idrott som inriktning. Nytt för den här terminen är att skolan har startat en egen idrottsförening som alla eleverna får delta i frivilligt. Vi nappade på det direkt och båda sönerna går då till gymnastiksalen direkt efter skolslut en dag i veckan. Då samlas eleverna från F-4 och får prova på olika sporter (tex handboll ena veckan, hinderbanor nästa vecka, simning någon gång) i drygt en timme. Jättekul tycker de och praktiskt tycker jag eftersom lärarna ser till att de kommer till omklädningsrummet och de får motion ihop med barn de kanske inte skulle lekt med annars.
Nu till saken: När det informerades på föräldramötet för ett par veckor sedan så ifrågasatte en del föräldrar vart medlemsavgiften skulle gå. Avgiften är (håll i er nu) 20 kr per barn /LÄSÅR.
Är det något att bråka om?? Splittar man upp kostnaden så är det 10 kr per termin, om vi säger att det bara skulle bli tio tillfällen under hösten så är det 1 kr per gympatillfälle! Det räcker väl knappt elen till gympasalen liksom. I alla fall så var det folk som hängde upp sig på att den här FRIVILLIGA aktiviteten efter skoltid kostade pengar.
Nu i veckan fick vi via nioåringens klasskompis hem alla läxböcker och infopapper från skolan och då ser jag att i veckoinfot så har de på begäran fått speca upp vart dessa 20 kr skulle gå. Ersättning till ledarna (då är det förutom personal från skolan också ledare från olika idrottsföreningar i kommunen som ställer upp), materialinköp samt ev resekostnad om de ska dra iväg någon annanstans någon gång tex simhallen. Det kan knappast gå ihop sig så jag gissar att skolan/kommunen skjuter till resten. Men allvarligt - TJUGO KRONOR FÖR ETT ÅR!
Vi betalar åtskilliga hundralappar för sonens simträning (som han precis har hoppat av). Seglarskolan i somras gick ju på 1500:- för två veckor etc etc.

Jag läste något vettigt i tidningen häromdagen och det var ungefär så här:
Folk kan lägga åtskilliga hundralappar på att byta solglasögon varje år, men om matpriserna höjs några kronor så klagar man.
Visst, jag ska inte kasta sten i glashus - jag kan själv lägga stora summor på att pimpa barnvagnen samtidigt som det svider att sonens mjölkfria ersättning kostar två hundra kronor burken. Men i rimlighetens namn så tycker jag att det är överdrivet att bråka om en tjuga för något så bra.


Kändisdjungeln

Jag brukar inte vara mycket för att följa saker på tv, jag föredrar filmer eller strötittande när jag har lust. Men nu har jag fastnat både för Idol (som man inte behöver följa eller ens se hela avsnitten av) och Kändisdjungeln.
Den senare är ju som den är; B-kändisar som utför uppdrag utformade som en blandning av Fångarna på fortet och Fear Factory. I kvällens avsnitt fick man då se Rafael ge sig på att dricka mixade insekter mm. Jag har så svårt att se sånt där, ändå kan jag inte låta bli att titta. Det första man ser är en buffelhjärna som ligger i en mixer och redan då började jag hulka. När sen Rafael fick svårt att hålla nere den gröna sörjan gjord av gräshoppor så fick jag faktiskt tårar i ögonen. Så vidrigt!
Nioåringen har fått titta med mig ibland nu när han har varit sjuk men det är egentligen inte så mycket för honom: Äckliga uppdragen - ja. Intrigerna - nej.

Jag är nog inte ensam i landet om att ha lite svårt för den där blonda hovreportern. Jag har inte koll på hennes ålder men hon ser ut att vara för gammal för den roll hon spelar.

Fortsättning...

Så var då maken sjuk i influensa också med feber, frossa och ledvärk. Han har sovit större delen av dagen idag.
Det lustiga är att i förrgår så hade de en diskussion på hans jobb huruvida man skulle gå till jobbet om det gick influensa i familjen och efter att ha fått höra att vår familj varit drabbade i veckor så bestämdes att maken skulle jobba hemifrån ett par dagar. Det kändes lite överdrivet då han egentligen borde smittat vidare redan i så fall och dels för att han verkade vara immun mot just den här omgången av flunsa. Efter att ha jobbat hemifrån en dag så blev det då hans tur att insjukna.
Vi har varit i kontakt med vårdcentralen per telefon efter att jag fått höra att man inte alls måste ha svår hosta eller vara sjuk i veckor för att det ska vara svininfluensa. Mycket riktigt så räcker det med hög feber och ont i kroppen för att det ska vara DEN influensan. Nu tror jag ju inte att det är "svinvarianten" vi har/har haft här eftersom det inte är något större bortfall bland eleverna i barnen klasser/dagisgrupper. Men de på vårdcentralen registrerade våra personnummer för säkerhets skull, testar gör de inte om man inte är så sjuk att man behöver in akut. Man ska hålla sig hemma och vårda sig själv med febernedsättande och vatten - precis som med alla varianter av influensa. De såg heller ingen anledning till att de friska barnen skulle hållas hemma från vare sig skola eller kompisar. De som går på dagis har jag ändå haft hemma den här veckan, det känns onödigt att riskera att dra med smitta till andra när det faktiskt inte alls är nödvändigt för dem att gå.

Så nu har alla i familjen utom lille Ivar fått sin beskärda del. Senaste månaden tror jag vi har haft ca 3 dygn då ingen i familjen varit sjuk...
Jag längtar tills alla är friska! Man blir juväldigt låst när någon är sjuk. Som det är nu har maken fått småhandla det viktigaste på väg hem från jobb och nu får jag köra snabbt när han är vaken nog att se till de fem vilda. Sådant påverkar hela middagsplaneringen mer än vad man kan tro.

4 down - 1 to go

Idag insjuknade ytterligare ett barn i feber, det fjärde barnet på drygt 10 dagar. Det är inga långdragna sjukdomstillstånd i alla fall: 2-3 dygn med hög feber och ledvärk och sen tillbaka till pigg och frisk igen lika plötsligt som det slog till.
Det är ju inte svininfluensa åtminstone och det får man vara tacksam för. Tänk er hur vi skulle ha det i det här huset om någon smittad av svininfluensa så mycket som passerade på gatan utanför :-/ Hela familjen skulle falla som dominobrickor på nolltid.

Då var det bara Ivar kvar av barnen som inte trillat dit. Vi räknar kallt med att han får feber runt onsdag kväll om han följer mönstret. Kanske maken efter det, han har ju klarat sig helt än så länge.

Förlossningsgenomgång

Idag hade jag tid hos barnmorskan som jag gått hos under graviditeten. Vi gick igenom journalerna från sjukhuset och hon berättade precis vad som gjorts och inte gjorts i ambulansen och på sjukhuset den natten då Ivar förlöstes.
Det var kämpigt att höra. Jag har ju varit medveten om att det inte hela vägen var självklart att allt skulle gå bra och jag har ofta tänkt på vilken tur vi hade att Ivar mådde bra när han kom ut. Idag fick jag klart för mig att det fanns en annan sida av det hela, en sida som aldrig slagit mig innan. Barnmorskan pratade om hur traumatiskt det kan vara med en nära-döden-upplevelse och att man efteråt kan oroas av tankarna på att barnen kunde blivit utan mamma. Jag visste inte ens att det jag var med om var en verklig fara för mig! Mina tankar har hela tiden varit fokuserade på vårt barn.
Jag vet inte om den här informationen hjälpte mig på något sätt och jag behöver fundera lite på det där. Jag har blivit erbjuden samtal på sjukhuset för att komma vidare. Jag trodde jag hade kommit vidare redan - det som hänt har ju hänt och i slutändan gick det ju bra. Vi får se om jag går dit eller om jag känner att jag på allvar kan lägga det här bakom oss.

Ombyte förnöjer

Lillskruttan är frisk, men avlöstes av sexåringen. Sexåringen blev feberfri i lördags eftermiddag och avlöstes då av nioåringen....
Han har maximal otur med tajmingen den killen. Igår skulle han ha gått på födelsedagskalas på Lazerdome - ni vet - springa runt i mörker och skjuta med "lasergevär" på motståndarlaget och sen äta pizza efteråt. Ganska avancerat för nioåringar om man frågar mig, men tydligen så mycket coolare än vanliga kalas med skattjakt och sätt knorren-på-grisen. Sonens klass slogs ihop med en annan klass nu vid terminsstart och det är en av de nya klasskompisarna som valt ut sonen till de få inbjudna. Det är så viktigt just nu, jag har alltid trott att tjejer hade mer intriger om vem som är kompis med vem etc, men det är mycket snack bland killarna nu också. Det typ bokar upp varandra och bästisarna byter bästis rätt som det är. I alla fall så hade sonen sett fram emot det här och längtat efter söndagen.....och så blir han sjuk!
Han låg i sängen och grät hysteriskt i flera timmar när han insåg att det inte fanns en chans för honom att åka med. Sen sköt febern i höjden så pass att han sov resten av dagen, med några få vakna ögonblick för att ta febernedsättande, spy eller ledas till toa. När jag la mig sent igår kväll hade han 40,6 i feber och maken sov på soffan för att vara nära honom, serva med mer tabletter och rycka in när det behövdes.
Idag har de skolfotografering i skolan och det missar han också. Hittills har han kunnat vara med ungefär vartannat år och vartannat är han sjuk.


Och så en lite trevligare nyhet:
Efter senaste bvc-besöket beslöt vi att prova mjölkfri ersättning till Ivar. Efter tre dygn kan jag säga att han med allra största sannolikhet är mjölkallergiker han också. Från att ha varit narig, rödflammig och nästan finnig i ansiktet så är han nu finare än någonsin och mjuk som en persika på kinderna :-)
Vi har ju alltid haft burkar med Nutramigen hemma till dottern - burkar som vi fått via recept och som därför inte kostat oss något (eller om det var någon liten symbolisk summa). Hennes burkar tog slut för ca 10 dgr sedan och hon fick då ett nytt recept på en sort för större barn som lillebror inte kan prova med. Därför måste vi nu köpa burkarna en och en till vanligt Apotekspris. De kostar 200 kr/st! Det går åt flera burkar i veckan.... :-( 
Jag ska försöka jaga de andra barnens läkare på Astma-allergi idag och se hur lång tid det kan ta för dem att konstatera att han behöver ett recpet på ersättning han också.

Man blir inte yngre precis

Stod och sminkade mig och upptäckte att jag har två djupa fåror i pannan, ungefär som om jag ser bekymrad ut alltid. Rusade ut till maken och visade honom.
Jag: Man kanske borde fundera på en ansiktslyftning i stället för att pierca om naveln.
Maken (svarar HEEEELT FEL): Gör du det. Det hade jag gjort om jag var så gammal som du...

Kul kille! Verkligen. Nog för att han är några år yngre än mig och gärna påpekar det om han får chansen.Inte nog med det, när jag skulle gå och lägga mig så ryckte jag bort ett gäng långa helt vita hårstrån. Dags att färga håret alltså.
Idag har jag åldersnojja.

Klädbekymmer

Jag vägrar gå i mammakläder nu när lilleman är ute och det ekar i min garderob:
Nu har jag haft framme alla kläder som har varit undanlagda under graviditeten. Jag har gått ner en hel del sedan förlossningen och hoppades att åtminstone något enstaka plagg skulle gå att använda redan nu. Trodde jag ja!
Det visade sig snabbt att ca 1/3 av kläderna är i stl 34 och resten i stl 36. Dvs INTE i närheten av att passa. På sin höjd kan jag på upp byxorna till knähöjd. Allt ser så smått, så smått ut. Att jag någonsin har varit smal nog att få dem på mig tycks ofattbart.
Jag hade hoppats på att slippa köpa mer nya kläder än de få plagg jag varit tvungen att inhandlla hittills, men det är nog så att jag måste skaffa mig en hel garderob i medium. Nog för att jag har alla intentioner att ta itu med figuren igen så snart snittet är garanterat ihopläkt och inte ömmar.... men stl 34? Skulle inte tro det.

Solhattar bort

Det är fjorton grader ute just nu :-(
 
Jag tror inte att solhattarna kommer att behövas mer i år, men kepsarna får hänga med ett tag till.

I stället fram med vant/mösslådan för inventering:

Som synes en full låda i storlek flyttkartong. Hur kan det komma sig att i vinter så kommer det ändå inte att finnas två likadana vantar och inga mössor i hela huset??
Just nu har barnen tre tunna höstmössor var, alla namnmärkta och placerade i rätt barns låda i hallen. Vi är redo för höst.

och så var det klippt igen...

Lillskruttan har åkt på en ny sjuka (ja det är ju en vecka sedan hon tillfrisknade från senaste omgången).
Hon har inte ätit sedan igå eftermiddag och hon har sovit större delen av dagen. Nu, med febernedsättande i kroppen så ligger hon på 39,7 i feber.
Stackars skruttan - alltid ska hon drabbas av allt.


En produkt för svarta marknaden

Läste i tidningen idag att det är brist på handsprit i landet. Skåningarna spås vallfärda över sundet för att hamstra. Man kanske skulle haft en halvpall extra att sälja dyrt på gatan :-)

Här hemma har vi alltid handsprit tillgänglig. Vet inte om det hjälper men vi är petiga med handhygien alltsedan vi låg med kräksjuka en period för många år sedan. Inte för att tvååringen är så petig iofs, eller femåringen... Det fanns en tid före barnen då jag hade bacillskräck, men man blir härdad när man lever bland folk som nyser på en, petar näsan, leker med leksaker medan de sitter på toa etc.
Alla har full koll på vilken handduk de ska torka sina händer på, men ibland tar de syskonens (eller för all del drar händerna över hela raden av handhandukar).

Sonen berättade idag att ett par av klasskompisarna har handsprit med sig till skolan. Jag vet inte riktigt hur långt man ska driva det. Frågan är hur mycket man kan undvika svininfluensan om den bryter ut bland andra elever. Vi har åtminstone fått beked om att de har återinfört tvål (!) på elevtoaletterna på mellanstadiet. DET känns ju bra i alla fall. Tydligen så gick det åt så mycket tvål innan att de helt enkelt tog bort möjligheten att tvätta sig med tvål efter toalettbesöken. Det måste har varit ett rejält svinn för att de ska välja bort något så viktigt. Det här är dock en skola där barnen är förbjudna att ta med tvål/shampo till duschen efter gympan. Anledning: tidsbrist + att det blir halt på golvet.

På väg mot....

jul :-)
Jag vet, sommaren är knappt slut än. Det sägs att det ska komma några sommardagar till, en sväng av brittsommar. Jag undras om det är lönt att hålla poolen igång.
Satt precis och tittade på lite gamla foton i datorn och julbilderna kom fram. Det såg så mysigt ut med tänd gran, barn som spelar spel, god mat, gäster i hela huset...
Först måste vi igenom en lång mörk höst bara. Jag tycker det är ok med doftande stearinljus, fönsterlamporna tända, varm choklad till mellanmålet och sånt där. Men jag tycker inte om höststormarna, regn och rusk, mörkret när man ska dra upp alla barnen tidigt för att skjutsa någon/några till skolan, det ständiga letandet efter koftor och vantar etc


Skvallrar...

Min favoritbloggerska har fått sin lilla åtta nu :-D
Helt fantastiskt och underbart!

RSS 2.0