Ny fredagsunderhållning?Kan du inte svaret? Nähä, trevlig flygtur då!
- Oaaaaaaaaah!
Så kommer det att låta om och om igen när Mårten Andersson kastar ut svenskar från ett 32 meter högt torn i frågeleken
101 sätt att åka ur en gameshow.


Jag ser fram emot den nya fredagsunderhållningen på TV3. Låter betydligt mer lovande än Let´s Dance eller Melodifestivaler och barnen kommer nästan garanterat att skratta ihjäl sig (det gör de nämligen redan till trailern).

Håll koll på fredag kl 20 i TV3!


En hyfsat bra dag :-)

Körde skytteltrafik hela förmiddagen: skolan, hem, ishallen, hem, kyrkis, hem, ishallen, hem, skolan, hem....
Sexåringen älskade att åka skridskor vilket var ganska otippat med hans motorik och brist på tålamod :-) De var så duktiga hela klassen och jag snörade skridskor och hällde upp varm choklad för glatta livet. Men visst är det konstigt att det alltid är samma föräldrar som ställer upp och kör när de ska någonstans? Jo, jag är ju flexibel när det gäller arbetstider och det är inte alla förunnat. Men de föräldrar som är mammalediga, arbetslösa, pluggar deltid - var är de? Förutom mig då så var där en fembarnspappa som också alltid hänger på trots jobb (och man vet ju hur mycket fritid vi har att förbruka) och de andra har också vanliga arbeten vad jag vet.

Jag åkte inom kyrkis och betalade för mina två barn som ska gå på "Pysselverkstán" även i år. Jag hade lovat sjuåringen att höra vad terminens tema skulle bli, förra året var det Prins/Prinsessa. Han höll tummarna för att det skulle bli Ninja-tema... Jag hade förberett honom på att det inte var särskillt troligt och konstigt nog så hade ledarna inte ens tänkt tanken :-) Det är inte helt bestämt ännu men det lutar åt konstnär-någonting och det blir säkert bra det med. Mina grabbar älskar allt som har med pysslande, målande, klippande och byggande att göra - fråga mig inte hur man ens skulle kunna få in något ninja-relaterat i det.
Jag fick mig en trevlig överaskning också: De är inne på att personalen ska åka på SPA och där ingår ju jag numera, trots att jag inte gjort ett enda helt eget inhopp som babysångsledare eller föräldrastödjare. Vore inte så dumt. Inte dumt alls faktiskt :-D

Jag fick ett glatt besked idag ang. en företagsidé jag haft sedan länge nu. Jag vågar inte hoppas för mycket för planerna har gått i stöpet så många gånger vid det här laget, men kanske kanske... Och OM det skulle gå vägen så kan det bli väldigt, väldigt bra. Och om det ska vara något alls så är det ju just så det ska vara ;-)

Lite OFF idag

Maken gav mig sovmorgon. Det är en fin tanke och visst är det skönt att ligga kvar i sängen ett tag, men det rubbar hela familjens rutiner en hel del (hur nu DET kan komma sig). Frukosten kom fram 9.30 och i samma veva så ringde tioåringen för att säga att han ville bli hämtad. Han sov hos mormor och morfar i natt och han tycker inte det är så spännande längre, tonåringen i honom blir lätt lite rastlös.
Efter frukost så gav jag mig iväg på min joggingrunda - med både hantlar och med vantar den här gången. Jag missade vantar häromdagen och fick närapå bända loss hantlarna ur mina stelfrusna händer efter turen i snålblåst och nära nollgradigt. Efter duschen var jag helt slut och fick lägga mig att sova en stund :-/ Jag borde ha förstått direkt varför jag blev så trött men jag kom på det framåt eftermiddagen i alla fall: jag hade glömt att ta mitt Levaxin på morgonen när jag kom upp direkt till kaffe och dukat bord. Jag får nog hålla mig till mina vanliga rutiner. Jag är hyfsat morgonpigg annars och maken är nattuggla så fördelningen att han tar nätterna och jag mornarna är helt ok.

Beslut behöver tas i fråga om företaget, stora beslut och eventuellt även trista beslut. Vissa saker är roligare än andra men kostar mer än de smakar så att säga.
Det är söndagskväll och jag tänker låtsas som att jag är ledig och så skjuter jag upp allt tills i morgon. Minst.

Alla barn är feberfria och någorlunda pigga. Till och med lillskruttan är på benen igen. Hennes rödsprängda ögon hann få en otrevlig ton av vinrött ackompanjerat av näsblod en hel dag, men så bara försvann besvären igen. Hon har mest vilat hela helgen men sedan i eftermiddags är hon tillbaka till sitt gamla jag och det bådar gott inför kommande vecka.

I morgon ska jag vara hjälpförälder till sonens förskoleklass och skjutsa barn till och från skridskohallen.

                                    

Jag skulle behöva köra inom IKEA också och lämna av ett lass med uniformer, parkeringstillstånd och passerkort. Efter alla år bland möbler och kataloger så är det ett helt avslutat kapitel för min del. Konstigt :-S
Har jag tur så hinner jag jobba åtminstone lite grann här hemma, men det är kanske tveksamt om jag hinner göra så himla mycket.


En tur i solen

dsc00694 (MMS)

En tur i solen


Röstningsformulär 4Utan att ha hört låtarna: Lasse Stefanz och Linda Bengtzing går vidare.

Kan det vara två omgångar kvar sen (andra chansen och final)? Snart, snart är det slut på det här - håll ut!
Jag ser fram emot lördagar då man kan få välja kanal efter kl 20 :-)

Barnarbete

Tidigare så hade vi en glasslåda full med småprylar (mestadels Lego) som barnen kunde "jobba ihop till" genom att hjälpa till med diverse hushållsarbete etc.
Sen införde vi veckopeng i stället och småprylarna glömdes bort. Häromdagen kom sexåringen på att det fortfarande fanns bitar kvar av det Svampbob Fyrkant-Lego som han samlar på. De ser aldrig Svampbob på tv då det sedan längre räknas som skräp-tv enligt min mening, men figurerna är ju fina!
Han ville att jag skulle hitta på lämpligt jobb till honom så kan kunde få ekorren och idag bestämde vi att han kunde få para ihop ensamma strumpor från den ständigt översvämmande lådan vi har för ändamålet.
Vi hällde ut allihopa på tvättstugegolvet.
Jag tror han insåg rätt snabbt att han kanske tagit sig vatten över huvudet....

Maken gick med på att slänga in en håv och manet i "lönepaketet" och då blev det fart på gossen.Han kommer nog att vara klar före kvällsmaten ;-)
Till min man

Jag samlar på dej               
 
Alla verkar samla på en massa gammalt dammigt skrot
det kan va hockeybilder skyltar eller filmisar å snöflingsklot
men det lockar mig inte alls eftersom
jag har nånting som jag tycker mycket mera om


jag samlar på dej
allt som är ditt allt du gjort eller gör
sånt där som andra brukar samla kan man gott va utan
men dej å dina tillbehör
vill jag ha omkring mej tills jag dör
å det är väl just precis därför
jag samlar på dej


det första jag fick var en lapp med ditt nummer
minns du
nu är jag ständigt sysselsatt
rent av besatt
ja till och med i min allra djupaste sömniga slummer
finns du
visst har jag väl det mesta på varenda sätt
men lova att min samling aldrig blir komplett


för dej å dina tillbehör
vill jag ha omkring mej tills jag dör
å det är väl just precis därför
jag samlar på dej


somliga säjer att det bästa nog ändå
ja det måsta va en tvättäkta van gogh eller miró
själv är jag inte alls lika såld på dom
jag har ju som ni vet nåt jag tycker mycket mera om


jag samlar på dej
allt som är ditt allt du gjort eller gör
sånt där som andra brukar samla kan man gott va utan
men dej å dina tillbehör
vill jag ha omkring mej tills jag dör
å det är väl just precis därför
jag samlar på dej


å det bästa av allt - du samlar på mej

                                            - Wille Crafoord


Skruvar och kugghjul

Dottern fick feber och som vanligt när det gäller henne så blir hon inte bara sjuk utan jättesjuk direkt. Vid läggdags igår låg hon på 40,2 grader med rödsprängda ögon och vitflagande runt munnen.
Lilleman vaknade redan 05.30 i morse och har varit jättegnällig hela dagen. Han känns lite småvarm mellan varven och det är kanske inte så konstigt. Han håller dessutom på att få två rejäla kindtänder så jag kan förstå att han inte är på topp han heller.
Idag har det inte blivit så mycket gjort i och med att jag har haft en klängapa antingen i famnen eller fast runt benet precis hela tiden. Ibland får det vara så och det är tur man kan flexa med jobbtiderna. Jag får sätta mig med bokföringen när barnen har somnat ikväll i stället. Just det ja, jag hade ju lovat elvaåringen att se Jurassic park med honom när de andra kommit i säng. Förhoppningsvis kan jag hålla mig vaken efter det :-/

Sexåringen och sjuåringen ville ha en av kartongerna som blev tom efter gårdagens leverans. De skulle bygga en tv av den och jag fick äran att hjälpa till...På framsidan sitter en plastficka och i den finns en massa program att titta på och tv-spel att spela. När man "zappar" så är det bara att byta ut förstasidan.
Deras tv skulle absolut ha en antenn också, trots att jag påpekade att det inte finns sådana på moderna apparater. (Det är väl lite som med telefoner - de har aldrig sett telefoner med lur, spiralsladd och ringskiva i verkliga livet men de har inga problem att känna igen dem på bild.)

Min mamma kom förbi och lämnade en falukorvsring på 1,5 kg. Hon hade köpt "2 för 1" men behövde bara en själv...och så får hon det att låta som om hon bara råkade köpa en falukorv för mycket och kanske vi vill ha den? :-)
Det fick bli Skruvar och kugghjul till kvällsmat, dvs följande:Kugghjulen är falukorv i skivor, hål och form gör man lätt med en urkärnare. 
 

Småbitarna steker man förstås också och de kan vara reservdelar.
Som ni märker har jag på tok för mycket fritid.......       :-)


Lat morgon

Nu när det är sportlov så är det ingen som ska iväg tidigt på morgonen och jag och maken jobbar ju hemifrån och kan flexa hej vilt - sånt gör att vi snabbt har börjat sova lite längre på morgonen.
Idag kom varuleveransen redan innan jag hade stigit upp ur sängen! :-/ Maken var uppe och kunde ta emot i alla fall så jag slapp öppna i pyjamas.
I morgon ska jag komma upp i tid för jag misstänker att det kommer en lastbil igen då. Jag jobbar mest kvällar och nätter när barnen är hemma men företagsleverantörerna håller ju vanliga tider :-)


Tårtor och cupcakes

                                             

Jag älskar att läsa bloggar som handlar om tårtor, cupcakes och annat gott&vackert. Nu bakar jag ju inte så mycket själv - jag har varken tiden, kunskaperna och undviker dessutom socker... Men visst hade det varit kul om man kunde göra riktigt fina tårtor till födelsedagarna!

Jag kan i alla fall tipsa om mina favotitbloggar i ämnet:
Call me cupcake
Tårtspecialisten

Piece of cake
Hellosugar
Bakfnatt


Allldeles bedårande konstverk! Man kan inte annat än beundra de som kan sånt där :-)
Har ni tips på fler?

 cupcakes jag gjorde till lillemans dopkalas

Sorry

Tänka först, blogga sen....inte tvärt om!
Idag har vi haft storstädning och huset var skinande rent redan före lunch. Vårsolen kom fram och vi har haft fönstren öppna för lite vårvädring. Så härligt!
Sen började det snöa igen och det gillar jag mindre, men det lägger sig inte i alla fall.
Jag har ägnat mig åt att grädda pannkakor i en timme nu. Det började kännas lite enformigt så nu fick maken ta över och göra det sista. Vi pratade om att vi måste skaffa oss en stor crepeslagg. Jag vet att jag har tipsat om den förut, så det här är för att jag själv ska komma ihåg det och kanske maken känner för att skaffa en om han bara vet var ;-)


Jag återkommer med inköpsstället, nu ska jag gå och äta pannkakor.
Tillägg: Man kan köpa den på tretti.se för 595kr, fraktfritt. 

Sportlov!

Jag sa i morse att jag tyckte att sportlov egentligen är till för utomhusaktiviteter som pulkaåkning, skridskor, skidor etc (vilket man förvisso inte kan utöva här nere då vi inte har någon snö...)
Men mamma, det heter ju SPORTLOV. Då ska man ha lov från all sport!
Det låter ju iofs rätt logiskt, särskillt som det tex inte ens är någon tennisträning för ungarna den här veckan. Men lite saker vill vi ju hitta på.
Men store killen fick gå på bio igår och idag tog jag med mig två mellanpojkar till filmen Trassel.Bra film och definitivt en av de bättre nyare Disneyfilmerna som kommit - ska vi köpa någon film på DVD framöver så blir det nog den här som vi införskaffar.
Möjligen störde jag mig lite på killens röst! Det är ju Måns Zelmerlöw som gjort rösten och honom har jag inget alls emot annars, men den där skånskan i kombination med rullande R funkade inte alls för mig i filmen.
Jag har ju själv en blandad dialekt; min mamma är från Skåne, pappa från Närke, jag är uppväxt i Blekinge och efter många år utomlands bytte jag till något som en del tolkar som uppländska. Själv säger jag nog lite åt skånskan men med rullande R, ungefär som Herr Zelmerlöw. Funkar till vardags men på tv och film låter det bara märkligt.
Sjuåringen drog i sig en hel flaska saft under första halvan av filmen så blev det lite akutläge sen och han och jag fick gå ut och leta upp en toalett. Vi missade själva upplösningen av filmen och när vi kom tillbaka så var det typ 5 min kvar och sen levde de lyckliga i alla sina dagar :-)

Fiskgratäng blev det till middag, något som vanligtvis uppskattas men den här gången gjorde jag den med chili/limekrydda (provpåse från Buzzadorkampanjen) och det blev bara tokstarkt.


Vi bestämde att idag är det minsann Stora Tandborstbytardagen - dagen då alla byter sina tandborstar och således får välja en ny från lådan:Självklart en jättekul happening ;-)
Kvällen kommer att avslutas med att de stora får sitta uppe och titta på Hancock som jag spelade in igår. Will Smith som ganska kass superhjälte. Rolig och jag tror den kan passa dem om de kan hålla sig vakna en stund till.

Bio: Gullivers resor

Maken och elvaåringen var på bio igår och de såg Gullivers resor i 3D.Båda tyckte den var jättebra!
Själv har jag liiiite svårt för Jack Black men jag kan tänka mig att han gör den här rollen bra.
Maken var glad för att han fick se något som funkade för honom också och inte bara en ren barnfilm som det lätt blir annars när vi väl kommer iväg på bio. De rekommenderar den starkt!

Så har man en bloggande man

Maken har gett sig in i bloggvärlden. Inte för att ventilera vardagsliv, rensa tankarna och få perspektiv på livets frågor utan enbart för att debattera, uppröra och reta gallfeber på folk. Heta ämnen varvat med inslag av lögner.
Jag klarar inte av att läsa för jag blir bara upprörd (precis som det är meningen förvisso).
Min man är en sann debattör; han är gammal politiker och en sådan säljare som skulle kunna sälja kaminer i helvetet (vilket han kanske tvingas göra en vacker dag, haha). Han är kunnig och tycker om att vara påläst och så väljer han att kasta bort tid och energi på att skriva skräp. Jag har försökt att förstå men det ligger utanför min värld.
Det spelar ingen roll att det är den typen av bloggar som ger läsare och inkomster. För mig är det så mycket annat som är viktigare. Min blogg är inte hela mitt liv även om den innehåller spridda bitar ur mitt liv och är ämnad att vara som när man bläddrar i en tidning för en stunds lättsam underhållning. Har man tur kan man få lite tips på hur man förenklar vardagen eller kanske något recept. Inga heta debatter eller kontroversiella ämnen - därav har jag efter nästan tre års bloggande färre läsare än vad maken skaffat sig på nån vecka. Men jag har rent samvete! ;-)

Om någon av er någonsin skulle ramla över min mans blogg så ha i åtanke att han inte ÄR sin blogg. Min älskade man är jordnära, lugn, kul, romantisk, min raka motsats och min allra bästa vän. Allt annat är ett påhitt.

                                       

 


Ordning och reda

Sexåringen gillar nya ordningen på kläderna, men han var lite orolig för att han inte skulle hitta sina byxor, tröjor etc. Man kan ju tycka att det bara är att dra ut en back så ser man vilken typ av kläder som ligger i den - men livet är inte alltid så enkelt för den här gossen.
Vi satte dit lappar på backarna och nu är det inga problem att hitta rätt :-)Han har själv valt text och bild till allt för det ska ju funka för honom annars får det vara.

Melodifestivalen, igen

Det är så dåligt att man blir alldeles matt :-/
Barnen tycker att det är en stor happening och de älskar att titta varje lördag (jo, jag har väl en del med det att göra som fortsätter göra röstningsformulär till dem och servera fruktsallad år efter år).
Egentligen funderar jag på om man inte skulle kunna åka hem till någon kompis lämplig lördag och på så sätt göra något helt annat. Samtidigt så vet jag att det hör till att jag sitter där med barnen i soffan - för maken kommer aldrig att göra det - och de skulle förmodligen bli besvikna på mig.
Jag får väl leva med att tvn är uppbokad för Melodifestivalen X antal lördagar per år då.
Låt efter låt, den ena sämre än den andra...

Om kvällens deltävling så har jag trots allt en positiv sak att säga:
Sara Varga hade en fantastiskt vacker klänning!! Tänk om man finge klä upp sig i en sådan någon gång! Fast den önskningen innefattar ju inte bara att man får tag i ett sådant plagg utan också blir bjuden till lämplig tillställning - jag vet inte vilket av det som är mest troligt.
Fast det är inte så dumt att strosa runt hemma i yogabyxor och reklamtröja heller. Surt sa räven...

Konstutställning

Vi satte upp ett snöre med klädnypor i lekrumsfönstret så nu kan barnen sätta upp sina konstverk.Notera att vi har haft härlig vårsol idag också! :-)

Dottern jobbade hårt med vattenfärgerna:Jag frågade hur hon lyckades bli så svart om händer och tår.
- Men jag spillde lite bara....
Hon hade tydligen "spillt" lite färg på hela sidan av sin stol också, hela ryggstödet och ner till golvet.


Melodifestivalen Del 3Rutig som vanligt, jag är lat...

Jag kan tala om vem som går vidare direkt till final: Eric Saade
Utan att ha hört låten så kan man misstänka starkt att han har tillräckligt många fans för att gå vidare oavsett vad han sjunger ikväll.

Tvättstugan

Idag har jag verkligen gjort ett gott dagsverke!
Jag läste på en blogg för ett tag sedan om någon som hade ändrat så att alla hade sina klädgarderober i tvättstugan i stället för att springa fram och tillbaka med tvätten. Jag har gått och funderat och klurat på det där ett tag nu och i morse så pratade jag och maken igenom det och kom fram till att det kanske vore en bra idé åtminstone för de stora barnen. Så nu har jag tömt garderober, omorganiserat garderober och fyllt garderober. När jag ändå var igång så möblerade jag om i tvättstugan :-)
Det tog precis hela eftermiddagen, från lunch och fram till kvällsmaten, men det var det värt. De tre äldsta barnen har nu sina kläder i tvättstugan - inget mer sortera den rena tvätten i tvättbackar som de sedan måste tömma var och varannan dag, oftast vika om igen etc etc... Nu kan jag plocka kläderna direkt från torkställningen och bara vika ihop och lägga direkt in i garderoben! Barnen slipper springandet mellan rummet och tvättstugan för att se vad som finns var; allt som är rent och torrt finns på rätt hylla direkt. Jag är jättenöjd och det är barnen också.


Store killens garderob, dörren lyftes av så allt är lättåtkomligt och på väggen intill finns krokar för gympakasse, badkasse etc.

Bäst av allt i tvättstugan är nog fortfarande de stora backarna för smutstvätt. Färgmarkeringarna gör att to.m. treåringen kan sortera sina kläder rätt på kvällen.En massa saker som tidigare låg i tvättstugan finns numera undanstuvade i garderober inne i huset; sovsäckar, gästtäcken/kuddar, kläder som något barn växt ur och som väntar på att nästa ska växa i osv.
Har man sett hur vår tvättstuga såg ut i morse och hur den ser ut nu så förstår man vilket hästjobb jag har gjort idag :-) Jag lovar, det är STOR skillnad!
Normalt sett så kan man precis ta sig fram i rummet eftersom alla tycks dumpa sina saker precis innanför barngrinden. Nu är det slut med det! Efter ommöbleringen så finns det mycket mera plats, även när torkställningen är full (som den ju oftast är). Vågar man hoppas på att ordningen består?

Lite förkylt är det här

Lilleman har åkt på en förkylning och har varit hemma från dagis ett par dagar nu. Han vill ju gärna leka som vanligt ändå men man märker att han inte är sitt vanliga busiga jag.
Vi flyttade ju in alla utklädningsgrejer till minstingarnas rum för ett tag sedan och det gillar han starkt! Hans favoritplagg är nog en vit prinsessklänning med spets och rosor och så förstås pajaskostymen:Han skulle vara clown så fort han kom upp i morse och sen satt han i soffan och myste i fleecedressen. Man ser på honom att han är lite hängig och snorig stackarn.

Sjuåringen kände sig trött och hängig när han kom hem efter skolan. Jag tyckte det var ok för honom att vila i soffan med en film då. Han och syskonen tittade på Shrek 4 och när den var slut så var han alldeles rödrosig i feber. Två barn nere för räkning, tre kvar...

Jag har inte vant mig vid store killens nya träningstider och blandar lätt ihop dem med syskonens träningstider dessutom. Idag åt vi kvällsmat jättetidigt och sen stressade jag på son och make för att de skulle komma iväg i tid. Efter ett tag ringde maken hem och meddelade att de var på plats trekvart före träningen... Ja, men så slapp de ju komma för sent ;-)
Nu kom de precis hem igen och det är så roligt att se hur glad och nöjd sonen är varje gång. Idag hade han dessutom extra trevliga nyheter: Hans gamla simmarkompis (som han tränat simning med hur länge som helst men som hoppade av simningen i höstas) har börjat i hans Taekwondo-grupp nu. Så mötas de igen :-) Helt oberoende av varandra så har de båda bytt simning mot Taekwondo och hamnat i samma grupp! De bor ju i två olika kommuner och tränar i en tredje så det var ganska otippat. De trivs ihop så det här var ännu en positiv sak med alltihopa.

Nya blodprover, nya tester

Då var det åter igen dags att åka till sjukhuset och lämna ifrån sig lite blod.
Lilleman hade feber i går kväll/natt så han fick förstås vara hemma från dagis. Det komplicerade det hela lite men vi löste det genom att han fick leka hos mormor i stället - hon räds inga baciller alls ;-)
Sagt och gjort - jag lämnade av tre barn på skolan, ett barn hos mormor och sen var det raka spåret mot motorvägen....trodde jag. Mamma, ska inte jag till dagis? hördes från baksätet. Hoppsan, ett barn kvar! Tillbaka mot byn igen och så in med en liten skrutta på rätt ställe :-)

Det var gräsligt lång väntetid på provtagningscentralen men jag fick läst ett helt gäng med trevliga inredningstidningar så helt fel var det inte. Jag är inte rädd för stick längre (när jag var ung svimmade jag emellanåt men nu har man ju fött barn och är...ähum...inte rädd för nåt. Visst?) och jag går ju iväg och gör det här ungefär var fjärde vecka. Ändå snurrade det till lite idag och vips så hade sköterskan fällt ner stolen till liggläge. Jag har tydligen lättflytande blod dessutom och vissa gånger, som idag, så vill det liksom inte stoppa heller. Jag fick tryckförband och fick ligga kvar ett tag och så sa de att i forsättningen så måste jag säga till innan de sätter nålen att det kan vara så att det inte räcker med något futtigt plåster.


Jag hoppas så klart att den här gången så har alla värden hoppat tillrätta och lagt sig inom ramen för det normala. Det skulle betyda att jag räknas som frisk och att jag kan leva och planera mitt liv som om jag aldrig hade varit sjuk. Det vore underbart! Jag står fortfarande och stampar och jag är så otålig att få gå vidare i livet.
Samtidigt så känner jag ju att det i bästa fall är oförändrat sedan sist och i sämsta fall värre. Jag har börjat frysa igen och hjärtat slår lite slirigt. Det är nästan så man hoppas på att det är inbillade besvär :-) Hellre lite stressrelaterade symptom än alternativet.

Alla Hjärtans dag

Jag tycker det är roligt med det mesta som går att fira, så även denna dag.

Det var ju vanlig skoldag och sen skulle lillskruttan på sin 4-årskontroll. Hon klarade allt galant och ligger närmare en femåring i färdigheter. Däremot har hon svårt med uttalet på bokstaven R och det tror vi handlar mest om att vi använder rullande R hemma medan omgivningen kör rejält skorrande R och det kan vara nog så förvirrande. Tids nog väljer hon dialekt och gör hon det inte får vi jobba mer med det då.

Efter mellis körde vi "lyxfika" och eftersom jag inte hade lust att baka något eget så blev det ett sockerintag utan dess like! Det blev både Ballerina Mintchoklad och vaniljhjärtan (förvisso efter fullkornsknäcke med skinka...) och som om inte det var nog gjorde jag varm choklad med mashmallows till gänget.

Ett par av barnen ratade både vaniljhjärta och mashmallows men övriga (däribland jag) åt med god aptit. Gott gott!
Så kom också den efterföljande huvudvärken som ett brev på posten ett par timmar senare. Upp som en sol och ner som en pannkaka - eller hur man nu säger...
Jag får helt enkelt inte vara så lat att jag tar den enklaste vägen genom att köpa färdigt sockerbombat skräp.

Barnen kom med fina kort och hjärtformade dekorationer och det var väldigt många gulliga "Jag älskar dig mamma" :-)
Jag och maken firade inget alls, vi skjuter upp det ett kort tag. Vi är nog ganska romantiska båda även till vardags. Just på Alla hjärtans dag hör det till att vi går ut och äter bara vi två. Igår blev det inte av och jag tror resten av veckan är fulltecknad redan, men framöver måste vi ta oss tid att komma iväg.

Dammsugarkungen

Det är helt hopplöst att försöka dammsuga med lilleman i närheten. Får han inte dammsuga så tänker han åtminstone åka på dammsugaren...Det är inte lätt att få någonting gjort.

Kvällens höjdpunkt

Barnen tyckte att Sanna Nielsen såg ut att vara äldre än mig - och hon är 10 år yngre!
Det kan ju ha något att göra med att Sanna har varit tantig i många år redan och att jag ser aningens barnslig ut, men det kändes ändå trevligt att höra :-)

F ö så anser jag att Christian Walz var den enda rätta finalisten så vad som hände där borta i Göteborg ikväll det förstår jag inte alls.
Oh my God! var uppfriskande med klämkäck Flower Power. Jag vill också ha ett promenadband! 
I övrigt mest skräp.

Ungarna röstade på bidraget Elektrisk, som ju både hade inslag av Frankenstein OCH elektriska mygglampor - vad mer kan man begära?! Det kan omöjligt ha funnits levande insekter i Scandinavium efter den showen.

Chokladbollar (GI)

Jag hittade nyligen ett bra recept på chokladbollar (GI-varianten) på en av bloggarna jag följer. Tack Malin!
Jättegoda och smakar inte "bara nyttigt" - ett bra alternativ om man vill äta något extra gott till tvn såhär en melodifestivalslördag :-)

100 g smör
4 msk kakao
1 dl nötter, hackade
0,5 dl kokos
0,5 dl solrosfrö
0,5 dl russin
1,5 dl fiberhavregryn
1 msk honung
1 msk kallt kaffe
(ev. kokos till dekoration)

1. Vispa smöret mjukt med en elvisp

2. Blanda i alla ingredienser och forma smeten till bollar.

3. Rulla bollarna i kokos.

4. Låt dom stå svalt i ca 30 minuter innan dom ska serveras.


Jag kör superenkla varianten och kör smöret mjukt i mixern och sen i med alla övriga ingredienser några varv :-)
Funkar bra även med torkade aprikoser, dinkelflingor etc allt efter vad man har i skafferiet.

Röstningsformulär deltävling 2

Här kommer kvällens röstningsformulär om det är någon som saknar ett sådant. Det är gjort i Excel och blev rutigt när jag gjorde om det till jpg. Jag orkar inte fundera på hur jag gör om det just nu så ni får stå ut med ljusa rutor i bakgrunden.Sexåringen ska sova hos mormor och morfar idag och han packade ner röstningslappar till dem båda också. De kommer att bli SÅ lyckliga när de inser att de inte bara måste sitta och titta på hela programmet utan även förväntas skriva ner vad de tycker om bidragen :-))
Sonen själv brukar iofs hålla sig till att rita antingen en tummen upp eller en rykande bajskorv, så de behöver kanske inte lägga ribban så högt.

Sportbyte

Store killen har till slut gett upp sin simträning. Det har varit träningar och tävlingar hit och dit i ca 5 år nu, men den här veckan fick vi ringa och säga att det är helt slut med simmandet för hans del.
I stället tänkte han satsa helhjärtat på sin nya passion - Taekwondo. Han fick sin första dräkt igår, med vitt bälte :-) och visade stolt upp den när han kom hem.Han har bara tränat i ett par veckor men bestämde sig ganska omgående för att det var det här han ville göra. Normalt sett så hade jag nog önskat att han höll fast vid simningen också terminen ut bara för att hinna känna efter, men det finns flera anledningar till att han ville sluta så det fick bli så.
Taekwondo är inte riktigt min grej och maken var snabb med att "paxa" de träningarna så det är de två som åker. Till att börja med tränar han två gånger i veckan men det finns träningsmöjligheter för upp till fem träningar (alltså varje vardag). De kör hårt med ungarna - det är mycket kondition, styrka och diciplin! Jag tror det gör sonen gott och han behöver röra på sig. Det verkar vara ett bra gäng ungar enligt maken, inga slagskämpar eller så som jag skulle oroat mig för :-)

Vi är prinsessor vi

Dottern skulle berätta för mormor idag vad hon önskar sig till sin födelsedag. Mormor satt beredd med penna och papper för att skriva ner önskelistan men insåg snabbt att det räckte med att komma ihåg "allt som är JÅÅÅÅSA, allt med prinsessor, allt med Hello Kitty..."
När går den här rosa perioden egentligen över?
Jag gillade själv rosa som barn men mina föräldrar lät mig inte fördjupa mig i prinsessor och rosa fluff-fluff. Jag växte upp i ett hus där vi odlade groddar i köket, hade sångsamlingar på golvet, cyklade i vardagsrummet, tuggade på lakridsrot som lördagsgodis.... jag ärvde kläder efter min bror och så var det bra med det :-)
Jag älskar fortfarande rosa och mina barn får minsann vara precis hur rosa de vill, eller grönrandiga eller svartprickiga om de hellre vill det. Det är hur sockersött som helst, men det tar väl slut någon gång. Eller?

Visade dottern idag fotot på mig som togs i samband med min studentbal. Ni ser vems klänning jag har på mig va?


Jag fick låna den av en kompis:


Eller kanske inte - men dottern var i alla fall djupt imponerad över att jag var en prinsessa :-)
(Klänningen var min mormors första aftonklänning på 30-talet och den hänger i min garderob i fall jag skulle bli bjuden på bal någon lördagskväll.)
-Du och jag är prinsessor mamma och vi ska gifta oss med prinsar!
-Men jag är ju gift med pappa.
-Aha. Men jag ska gifta mig med en prins. Kan du fixa det?

Kan bli svårt att ordna. Det kan förmodligen bli svårt att överhuvudtaget hitta någon som mamma och pappa tycker duger åt vår pinsessa. Men det är ju många år kvar så vem vet.

Taket lagat

Jag bjöd hit mina föräldrar på fika och frågade om inte pappa möjligen kunde tänka sig att laga tak ihop med maken när han ändå var här ;-) Det gick så bra så och min mamma hade dessutom med sig en nybakad sockerkaka! Ibland är det extra fint att ha föräldrar på hyfsat nära håll.

Lilleman har tröttnat på dagis nu, efter bara en månad (ca 9 förmiddagar har han varit där själv totalt...). Han gråter hysteriskt när man ska lämna honom och vill inte alls bli tvingad över till någon annan. Gissa om det smärtar att gå därifrån :-((
Jag vet ju att han inte gråter så länge och att han faktiskt har åtminstone lite kul där också, det går knappast någon nöd på honom. Men det känns bara så fel att  åka hem till ett tyst hus och försöka jobba. Ibland får jag stå emot impulsen att helt enkelt ta med honom med mig hem igen. Jag vet ju att jag behöver jobba och att det inte blir något gjort när han är med mig, men ändå. Och tar jag hem honom en dag får jag ju ta hem honom helt, för det är trots allt likadant nästa dag också. Trist!
Det hjälper i alla fall lite att syrran är där med honom och de tycker båda om att leka med varandra.
Idag var lilleman på 18 månaderskontroll på BVC. Jag var lite fundersam över att han inte pratar ännu. Han säger bara typ mamma, pappa, titta, hej-hej och lite sånt riktigt tydligt. Men så sa de att sånt där annat som han säger; Oj! Wow! Brumbrum (när han kör bil) också räknas som att prata och då kom vi upp i rätt många ord ändå till slut. Han härmar ju allt och har inga problem att säga efter heller så det lossnar väl snart.
I övrigt fick han väl godkänt, han byggde fina höga torn av klossar och sånt där som jag knappt lagt märke till att han kan.

Joggingtur

Det blev några fina plusgrader i alla fall, vägen torkade upp och solen tittade fram. Och jag gav mig ut på årets första springrunda! Inte bara årets första heller - det var första gången sedan jag blev riktigt sjuk och fick ge upp alla former av träning, det måste ha varit på sen vår eller möjligen försommaren förra året.
Jag trodde jag skulle bli tvungen att gå minsta halva rundan, så otränad som jag är, men det gick faktiskt riktigt bra. Jag är ju inte snabb precis men det gick åtminstone framåt :-)
Det var skönt att få skingra tankarna och bara lyssna på musiken i mp3-spelaren, springa samma välkända runda som jag tidigare gjorde flera gånger i veckan. Det var ju fortfarande kyligt i luften, men med en tunn mössa på huvudet så var det bara skönt.
Jag hoppas att jag kan hålla kvar känslan och fortsätta ge mig ut åtminstone ett par gånger varje vecka framöver. Det kändes konstigt att inte springa med hantlar idag och blir jag inte alltför ledbruten av dagens tur så får de nog hänga med nästa gång.

Stormen hade förresten gjort lite mer skada hos oss än vad jag först trodde. På komposten låg inte bara lekstugan utan även metallskenan som ska sitta på taknocken över garaget. Jag tror maken och min far får roa sig med att fixa tillbaka den.

Storm

Märkte ni av stormen som drog förbi i måndags kväll/natt? Här i Skåne gick det liksom inte att missa den och på danska sidan var det orkan.
När jag gick och la mig så var det som om taket skulle lyfta och det dånade kring knutarna. Lilleman kunde inte sova utan var ledsen mesta tiden ända fram till kl 04 (maken tog det nattpasset) och de andra vaknade till lite då och då. Jag ångrade grymt att vi aldrig städade trädgården fastän vi hade pratat om det tidigare under dagen :-(
Ungarnas pulkor låg fortfarande kvar vid uteplatsen och allsköns leksaker låg utspridda över gräsmattan när vi la oss.
På morgonen var det inte bättre precis. Vår stora, astunga snöskyffel modell större hade blåst iväg och lagt sig vid ett träd. Lilla lekstugan i hårdplast låg på komposten - åtminstone det mesta av den, dörren flög åt andra hållet. Flaggan på gäststugan var i trasor och grannarnas sopor låg på uppfarten...
Så fick vi då äntligen tummen ur och gjorde ett jätteröj i trädgården i går. Gräsmattan är numera helt ren från leksaker och annat som inte ska vara där :-)

Jag tog en tur till affären och noterade att ett stort sjok av taket från en villa satt fastkilat högt uppe i ett närliggande träd.
Store killen berättade att hans klasskompis hade åkt runt med föräldrarna i bilen före skolan och letat efter deras jättestora studsmatta som inte längre fanns på tomten. De bor precis i kanten av samhället, ut mot skogen och åkrarna och studsmattan återfann de på ett fält flera hundra meter bort!

Nu har vinden äntligen lugnat sig och i stället vaknade vi idag till kyla. Minusgraderna är tillbaka. Vi som har haft upp emot 8-9 grader vissa dagar och det redan vid frukost.
Jag som hade tänkt komma igång med att springa igen. Jag längtar verkligen och min kropp behöver det, det ska gudarna veta. Men jag ger mig inte ut så länge jag riskerar att halka på någon hal fläck. Man kan ju bryta lårbenshalsen!

Lekrum makeover IGEN

Det där rummet har varit under ständig transformering senaste året. Förra veckan kom mina föräldrar och helt spontant lämnade av en ODDA extrasäng som de hade fått tag på via Blocket - det uppskattades starkt då jag rätt länge har haft planer på att skaffa just en sådan.

Då fick det bli dags att möblera om lite och röja lite igen :-)
Teaterhörnan med alla utklädninsgrejer fick flytta in i dotterns rum och hon och lillebror svassade lyckliga runt i prinsessklänningar båda två.
Lekrummet är egentligen ett uterum som sedan blev ett sovrum, men store killen sov där max 10 nätter och flyttade sedan ihop med närmaste syskon igen. Sedan ett år eller mer är det ett lekrum och nu när vi har haft det så kan jag inte tänka mig att vara utan det igen. Barnen vill ju inte sitta själva och uggla på sina rum utan de leker tillsammans eller "själva ihop". En mycket positiv sak är ju också att vi slipper leksaker i vardagsrummet och köket! Vi har stora jättefönster mellan vardagsrum och lekrum så man ser hela tiden vad ungarna har för sig där ute och det känns bra. Ibland bygger de koja och tältar i lekrummet och då rullar man bara ner alla rullgardiner.
Sist vi skulle göra om så var barnen med och planerade. De önskade sig en läshörna och nu äntligen har de fått just det. Så här ser en ODDA extrasäng ut:Så här ser den ut uppfälld som gästsäng...
....och på plats i lekrummet.
Vattenfallet som syns i mitten är dörren ut till trädgården och den är alltid låst. I taket hänger en drake i form av ett stort flygplan. Den färgglada gardinen är kvar från teaterhörnan och jag har inte riktigt bestämt om den ska få sitta kvar (det är ett sarityg köpt i Indien och rätt fint med gludprickar på också).Lådan under är fylld med LEGO i mängder!Rena paradiset för ett gäng grabbar i Lego-ålder. Det här är Lego från makens uppväxt, han och fem bröder samlade och fick varje jul och födelsedag precis som våra egna barn har fått i många år. Jag vill inte ens tänka på hur många pengar som är nerplöjda i den lådan. Jag vill inte heller tänka på hur många av de stora Legomodeller som barnen har fått och som plockats sönder i sina beståndsdelar för att aldrig bli hela igen...
På barnens egna rum står de modeller som är hela och inte får plockas ner - Hogwarts slott, polisstationer, en brandstation och mängder med Atlantis, Star Wars och Power Miner.... Jag har föreslagit att de ska limmas (inte gubbar och rörliga delar naturligtvis) så att man kan leka med dem lite lättare utan att vara rädd för att de går sönder eller att lillebrorsan sabbar dem. Någon dag ska jag väl få igenom det.
Hur som helst....lekrummet var det ju. Här är andra sidan av rummet:Här har vi dörren in till vardagsrummet. Här finns ett skåp proppfullt med sällskapsspel och så en hylla med backar. Barnen har varsin back till sina egna saker tex lego som de byggt och vill spara ett tag eller halvfärdiga pyssel. De har också varsin tidskriftssamlare till sina teckningar och pappersgrejer de håller på med. Målarsaker, pärlor och blåspennor har egna backar. Jag gillar ordning och reda :-)
Vaxduken på bordet är inte världens vackraste, jag vill ha en lite mer neutral men ändå något som är kul till ett lekrum.

Frysrensning
Tyckte det var dags för en rabarberpaj! Förra årets rabarber tar fortfarande mycket plats i frysen och en paj är väl aldrig fel.
Tänk snart är det dags för nya färska rabarber igen! Jag tror på en sommar även i år :-)


Speltips: RISK Transformers


"Megatrons robotarméer och Optimus Prime kämpar i ett globalt inbördeskrig. Den som vinner kommer inte bara att styra över Cybertron, utan också ta kontroll över Allspark - den kraft som ger liv åt alla Transformers.Världsstrategispelet Risk tas till en ny dimension i det här episka spelet om mekanisk förödelse. Allting är inte alltid vad det ser ut att vara i Transformersvärlden - till och med territorier kan förvandlas mitt i striden!"

Elvaåringen fick det här spelet i födelsedagspresent och när småsyskonen hade lagt sig i fredags kväll så ägnade han, jag och maken flera timmar åt att spela det.Jag har nog aldrig spelat Risk förut, men jag vet ju att det räknas till klassikerna och det var det populäraste spelet när jag gick på fritids för många herrans år sedan :-)
Det tog gott och väl en halvtimme att gå igenom regler och sätta upp det, men när man väl kom igång så var det rätt kul. Man får ju tänka till lite och planera i förväg. Nästa gång kommer det att gå smidigare från start. Maken som annars får panik av vanliga barnspel tyckte att det här var helt ok. Man blir ju utmanad som vuxen också!

Gillar man strategispel och har en eller flera medspelare över 10 år så är det här spelet ett bra köp. Känner man till och gillar Transformers dessutom så kan det ju vara kul med den här varianten istället för orginalet där spelplanen är en världskarta (för så är det väl?).

Jag hittade spelet på nätet på http://lekmer.se/leksaker/spel/barnspel/risk-transformers för 499 kr. Det gladde mig gräsligt mycket eftersom jag köpte det i en vanlig leksaksaffär för 99:- (Det är nästan så det jämnade ut sig med Origamiboken som jag köpte till överpris, haha)

Vår sjuåring har faktiskt sett Transformers ett par gånger. Han sitter alltid brevid mig så jag kan hålla för ögonen när det är läskigt, för läskiga saker vill han inte vara med om. Ni som sett den kanske minns en scen mot slutet där killen skadar sig illa? Sjuåringen blir så tagen att han gråter då, snuttekillen. Han tycker Transformers är coola, men det finns ingen chans att han skulle kunna klara det här spelet - den rekommenderade gränsen på 10+ är nog helt korrekt.

Svammel svammel

Idag har jag mått lite halvrisigt så jag har just inte gjort något vettigt på hela dagen. Men funderat har jag gjort en hel del.
Ibland önskar jag att jag höll mig med en riktigt nära vän, sådär som man hade när man var yngre. Någon som man kunde ringa vilken tid på dygnet som helst för att bara babbla lite. Jag har många vänner och visst kan jag prata med min man om allt. Men ändå. Lite helt spontant svamlande och ventilerande hade varit skönt ibland. Ungefär som jag gör nu när ni som läser inte har en aning om vad jag egentligen vill säga :-)
Jag återkommer till det vid något annat tillfälle.


Melodifestivaldags igen

Årets happening i det här huset! Jag börjar bli lite småless på alla deltävlingar och sånt och maken avskyr det - men ungarna tycker det är toppen så jag fortsätter att trycka ner mig i soffan och hänga på :-)
Jag satt och gjorde röstningsformulär innan för det MÅSTE man ju ha. Om jag kommer ihåg det till nästa vecka så lägger jag ut på bloggen om det är någon annan som behöver. Eller ni kanske använder de som finns i tidningen förstås...

Ungarna gillade "godislåten" och 2:an och 8:an. Nr 7 hade likadan glugg mellan framtänderna som vår sjuåring så den var också ok då - det är viktiga saker som spelar in som ni ser :-) Där var någon som liknade Karlsson på taket också men det missade jag för då hängde jag tvätt.
Min favorit var definitivt nr 2. Jag har alltid gillat Teddybears Sthlm och då kan man ju inte annat än gilla denna låten med.
Jag tippade att Danny skulle få flest röster, det var ju inte så svårt att lista ut förstås.

Självklart måste man kolla in samtliga medverkandes scenkläder också det hör ju till. Jag gillade Maries klänning - trendigare kan det väl knappast bli, med kort ballongkjol och glittrig tubtop! Maken tyckte att den såg ut som "plast som blivit bränt så att det korvar ihop sig..."
Jaja, vad vet väl män om mode.

Nanne Grönvall var vacker och jag föredrar kvällens uppträdande framför hennes vanliga karakteristiska skuttande fram och tillbaka med bryska ryckningar. En riktig souldiva var hon verkligen! Sexåringen frågade om hon hade blivit en ängel och det var nästan så det såg ut "med solljus och moln på scenen" :-)

Hur många lördagskvällar måste man stå ut med det här nu då? Fem? Eller fler?

Buzzador-test: kryddor

Jag gick nyligen med som Buzzador-testare, läs gärna mer om det här.

Häromdagen kom mitt första paket med testvaror hem och det blev kryddblandningar från Santa Maria. Det är en ny smak på Tacoskrydda tänkt till fisk, Lime/Chili.

Vi lagar ju tacos här titt som tätt men har hittills hållt oss till den vanliga köttfärsen. Jag hade faktiskt aldrig tänkt tanken att använda fisk till tacos så det här var nytt för mig. Tacos är tacos och fisk är fisk, så konservativ har jag varit :-)
Man kan testa kryddblandningen till vilken fiskrätt som helst och idag provade vi med ugnsbakad fisk; lax - och torskbitar med lime/chilikrydda och så jasminris till det.
Det var ganska starkt, men mycket gott. Barnen tycker mycket om fisk annars och det här var ok, gott. Mest förvånad var jag faktsikt av sexåringens reaktion. Han var väldigt skeptiskt och ville först inte smaka på fisken alls, men när jag sa att jag behöver veta vilket betyg han ger rätten så tog han en liten smakbit. Sen åt han upp alltihopa! Han tyckte det var supergott :-)
Vi kom fram till att laxbitar med den här kryddningen skulle vara gott i en kall pastasallad så det tänkte vi göra nästa gång.

Ni vet väl att den vanliga tacoskryddan till största delen innehåller socker och druvsocker? Jag vet det men köper den då och då i alla fall :-/ Man kan ju göra egen så klart, men jag har helt klart varit för lat.
MEN.... tacoskryddan för fisk innehåller inget socker alls!

------------------------------------------
Vill du också bli en Buzzador och få varor hemskickade utan kostnad mot att du testar dem?
Anmäl dig gärna via min länk: http://www.buzzador.com/index.php/sv/?refstr=Vickit

Trött på apoteket

Lilleman tål ju inte mjölk - han är allstå inte laktosintolerant utan har mjölkallergi.
Vi får en mjölkersättning utskriven på recept, det är ett pulver som man kan blanda med vatten till bröstmjölksersättning, med potatismjöl och/eller gröt till välling, man kan ha det i maten etc. Eftersom vi har haft barn som behövt det här i många år (det här är tredje barnet med samma allergi) så har det varit MÅNGA vändor till apoteket. 
Jag vet inte hur de gjorde innan de här burkarna började säljas, det finns nämligen bara ett enda företag som tillverkar pulvret och man är helt utelämnad till deras produktionsmängd. Julen -09 så vet jag att det tog slut på apoteken och vi körde Skåne runt för att hämta ut en burk här och en burk där för lilleman åt ju inget annat alls än ersättningen. Det finns ingen mjölkfri ersättning i affärerna så man har inte så mycket att välja på.
Nu var det egentligen inte det jag tänkte skriva om utan hur mycket krångel det kan bli. På vårt närmaste apotek så är de inte kundinriktade för fem öre.
Jag förstår ju att de ska vara noga med vad de lämnar ut på recept men hör på det här:

En gång för länge sedan så åkte jag dit för att hämta ut burkarna som vid det tillfället låg på e-recept. På apoteket hittade de inget i sin dator. Jag ringde direkt upp vår läkare som kollade upp det och sa att det visst var lagt ut på e-recept. Men nej, de hittade fortfarande inget men om jag ville kunde jag få köpa en burk från receptfria avdelningen (de finns där receptfritt). Då gällde ju inte vår rabatt och EN burk kostade då 120 kr - samma summa som jag med recept betalar för TRETTIOSEX burkar! Jag hade ju inget val så det var bara att betala och se glad ut. Dagarna gick utan att något poppade upp i deras dator och en vecka senare hade jag fått hem den vita gamla papperslappen igen. Då var vårt barn så litet så det gick en burk varannan dag och det blev många sura pengar.
Numera ser jag till att alltid få ut receptet på en lapp i stället för elektroniskt och jag ser till att hämta ut burkarna i god tid.

I början av december så åkte jag dit för att plocka ut tre lådor burkar så att vi inte behövde oroa oss för att bli utan över jul. De hade bara två kartonger kvar men jag fick betala för tre lådor och så skulle jag kunna hämta upp den sista när jag ville. Jag frågade om jag var tvungen att komma tillbaka och hämta ut den direkt eller om det gick bra att bara hämta ut den när de andra började ta slut. Inga problem sa de.
Lilleman är ju så pass stor nu att han bara har pulvret i sin välling som han får morgon och kväll så det går helt enkelt inte åt lika mycket längre och det är bara trist att ha skafferiet fullt med stora lådor. I torsdags så skulle maken sticka inom där för att hämta upp den sista lådan men det gick ju tydligen inte. Barnets personnummer och pappans leg räcker inte och dessutom har de inte registrerat någonstans att den är betald. Idag åkte jag dit med papperslappen där de har skrivit för hand två ord om att jag har betalat för hela uttaget redan. Men ville de ge oss burkarna?
Receptet med betalningsmarkeringen på gick ut IGÅR. Ja men jag har ju redan betalat för uttaget. Nej nu kan du inte hämta ut det! Jissa om jag blev arg.
Jag har ju ett nytt recept också, men på det står det ju inte att jag varit där för att hämta ut något eller att jag har betalt...
Tre kvart senare kom jag därifrån med kartongen utan att behöva betala igen.

Det är ju inga jättesummor men jag tycker av principskäl att har de tagit betalt för något så får de ju lämna ut det också. Eller åtminstone betala tillbaka pengarna, en lösning som hade varit helt ok med mig!
Jag ifrågasatte också att de inte skrivit in i sin dator att man redan betalt och fick då svaret att om jag vill att de ska notera det så måste jag säga till. Öh?

Det var sista gången jag hämtade ut någonting där! I fortsättningen så tar jag det när jag är iväg på köpcentrat eller så i stället. Där är de bra mycket trevligare och finns inte allt hemma så jag måste hämta resten senare så brukar de sätta vårt namn eller ibland receptkopian på dem så kan man bara hämta upp dem när man vill. Det tråkiga är att det är stora lådor som är tunga att bära när man hämtar ut flera på en gång (man får oftast tre i taget vare sig man vill eller inte) och att släpa på dem genom halva köpcentrat till bilen med en barnvagn att styra samtidigt är ett trist projekt.


SoftarMorgonvälling i soffan.

Origami för barn(finns bla på adlibris.se för 124 kr)

Den här boken fick vår nyblivne 11-åring i födelsedagspresent, ihop med en bunt färgade papper. Han satt med den igår kväll och gjorde sig en lila pingvin och en ninjastjärna.Instruktionerna i boken är lätta att följa då det är både tydliga bilder och utförlig text. Perfekt för hans ålder också. Jag har lovat att sätta mig och hjälpa de yngre syskonen att vika lite också, för de kan nog behöva hjälp.
Både maken och mina föräldrar ställde sig innan lite frågande till om det här verkligen kunde vara något för en kille i hans ålder. Det är det absolut! Funkar utmärkt både för pojkar och flickor!
Han kommer ju att bli kung i skolan när han kan vika en giraff av läxpappret, haha ;-)
Man måste ju inte köpa specialpapper gjorda för origami (finns i scrapbook -och pysselaffärer) utan det går bra att vika av vanliga vita kopieringspapper också eller vilket papper som helst faktiskt.

Jag frågade efter boken i vår lokala bokhandel runt jul och de hade den inte i sortimentet utan fick beställa den åt mig. Nu när jag letade efter den på nätet för att kunna tipsa om var ni kan köpa den så var den BETYDLIGT billigare än vad jag fick ge. Jag betalade typ det dubbla :-( Det var ju så stor skillnad att jag nästan blir upprörd. Lärdom av detta: Kolla alltid på nätet först!

Klantade mig lite

Missade att ta min medicin i morse :-(
Jag vet ju vad som rubbade mina rutiner idag - vi hade ju en gosse att fira med paketöppning och sådär före frukost.
Positivt: Jag klarar mig utan medicinen ända fram på eftermiddagen. För 2-3 månader sedan klarade jag mig inte ens ett par timmar efter frukosten.
Negativt: När jag väl blir dålig så rasar jag ihop totalt. Det går rätt snabbt från normalläge till att hela världen blir dimmig och jag blir så trött så det känns som om jag skulle kunna falla ner i en hög på golvet och inte stiga upp igen. Jag blir helt svart runt ögonen också, som en tvättbjörn ungefär :-/

Kroppen slutar ju omvandla maten till energi och det blir rena motorstoppet. Jag måste helt enkelt lära mig att alltid, alltid ta tabletten i tid.

Jag tog medicinen för en timme sedan och jag har sovit lite också sedan dess. Maken och två barn fick åka iväg på tennisträning nu så jag får helt enkelt hålla mig uppe och på benen ett tag till. Usch och blä.

11-åring!

Idag fyller vårt äldsta barn 11 år!
Vi firade honom på morgonen med paket och sen extragod frukost. Helst så skulle han ju hinna prova alla presenterna före skolan så de körde hej vilt här med den nya radiostyrda fyrhjulingen. Han såg faktiskt fram emot att få bli gratulerad i skolan så han kom iväg på cykeln i god tid (med nya cykelhjälmen förstås!).

Lego Ninjago, tydligen det coolaste legot man kan ha just nu

Som alltid när något barn blir ett år äldre så förundras jag över hur snabbt tiden går. Det känns som om det bara var ett kort tag sedan han var en liten blond lintott full av bus.Sen blev han en grubblande kille med hästsvans


Nu är han en kille som kör sin egen stil, beundrad av många inte minst av sina 4 småsyskon. Han är fortfarande en tänkare. Han tränar simning och har precis anmält sig till Tae Kwon Do (stavas det så??)
Flickvän har han tydligen men han har bara tagit hem henne hit en gång på ett halvår, fast det är väl inte allvarligare än så när man är i den åldern.
Det blonda håret blev mörkt - som mitt- och det mesta av de blekta slingorna försvann när han klippte sig kort. Luggen hänger normalt sett när över näsan på honom :-) Han tänker bli långhårig igen säger han.Tänk vad stor han har blivit. Konstigt att JAG inte blir äldre?
Han är i en rolig ålder just nu - man kan ha riktiga konversationer och diskussioner med honom och han gillar att hänga med mig och shoppa :-) Samtidigt så finns det ju mindre roliga saker som att han är fasligt morgontrött och kan tjafsa emot som värsta tonåringen redan.
Men vad vore livet utan honom, min älskade store kille.


Imorgon ska det firas

I morgon fyller store killen 11 år!
Det märks att han är på väg mot tonåren - det är ju ett par år kvar men det stämmer nog som jag har hört att "tonåren" kommer tidigare numera. I morse tog det över en halvtimme att få honom ur sängen. Han vaknade på ett ruskigt dåligt humör och gjorde sen sitt bästa för att dra ner alla andras humör också. Vilken morgon!
Jag satte mig med lite bokföringsarbete direkt när alla hade kommit iväg till sitt. Det blev en liten sväng iväg för att köpa de sista födelsedagspaketen också men det gick snabbt för jag fick tag på precis allt jag tänkt mig på första stället. Missade presentpapper men det gick ju att improvisera med lite olika vi hade kvar sen innan,  jag slapp slå in i julklappspapper i alla fall.Han får LEGO Ninjago (den nya serien som precis börjat säljas), en radiostyrd fyrhjulig motorcykel, ett spel (RISK Transformers), en bok om Origami + papper, pennor och sudd och så ännu mer LEGO Ninjago...
Han kommer att bli jätteglad för alltihopa det är jag säker på.
Sexåringen har själv gjort en skrivbok till honom också och dekorerat den med bilder som han ägnat mycket tid åt att klippa ut ur tidningar och limma fast. Frågan är var han har gömt den bara, för han skulle absolut ha det paketet inne på sitt rum och där inne försvinner saker spårlöst.

Räknade med att ändå hinna få klart pappersarbetet men det gick dåligt med det. Jag var rastlös och bokföring är helt enkelt så tråkigt så att klockorna stannar! I stället lagade jag lunch åt mig och maken, typ english breakfast med ägg, bacon, korv och toast. Flottigt men gott som omväxlings skull, det är inget vi gör annars. Självklart blev jag inte klar med det jag skulle innan det var dags att hämta upp barnen igen. Ja, jag får ju skylla mig själv. I morgon blir jag klar ;-)


Cykelhjälmar

Nu har store killen fått en ny cykelhjälm. De hade inte färgkombinationen som han önskade (svart hjälm, lila mohikan) men väl en silverhjälm och så en silver/svart metallic "tuppakam" att klistra på :-)
Lillebror fick en gul/blå mohikan till sin gamla blåglittriga hjälm. Han gillade inte sin cykelhjälm innan för han tyckte den var lite för barnslig men den passar ju honom än så jag var inte sugen på att köpa en ny.
Jag har aldrig sett någon annan med den här typen av...cykelhjälm, men barnen hade sett det och det stod högt upp på listan över saker de ansåg sig behöva. Och vad vet väl jag om vad som är coolt nufötiden?


Vi behöver ställa in den nya så den sitter lite bättre och jag ser att vi aldrig tog bort storlekslappen från den.

Jag handlade dem på City Gross: hjälm 99 kr och dekorationen 39 kr. Helt överkomligt :-)
Hjälmen kom med en förvaringspåse och ska man bära den med sig så går det faktiskt att ta av tuppakammen, den sitter bara fast med kardborreband.


RSS 2.0