Ödleinvasion

Barnen har lärt sig göra ödlor av indianpärlor och det blir bara fler och fler av dem här hemma.


pärlödlor

Det började med att en av killarna hade sett en pärlödla som någon gjort i skolan och när vi googlade hittade vi en bild på en sån ödla. Det tog äldsten en kvart att lista ut hur pärlorna skulle träs på och få den första färdig. Sen ville de andra testa och vid det här laget kan de mönstret utantill och nu har vi ödlor på  golvet, i fönsterkarmen, i hallen...
Vilken tur att jag köpte indianpärlor för över hundralappen i förmiddags... De där elastiska snörena jag köpte på nätet och fick för någon vecka sedan är snart slut :-/ Det går utmärkt att trä ödlor med vanlig bomullstråd i stället (blir ju rätt mycket billigare i längden) men det hade jag inte hemma nu. Efter att ha "pärlat" på plattor i flera år och gjort armband och halsband till förbannelse så tycker barnen det är jättekul att göra något annat med samma pärlor och ödlorna är ett lagom pyssel som blir till en kul leksak.

Är det förresten någon som har tips eller mönster på andra saker man kan göra med pärlorna? Man måste ju kunna göra annat än ödlor på samma sätt menar jag, jag vet bara inte hur.

Kommentarer
Postat av: Inez

Jag tycker att du har en riktigt nice blogg! Har du tid så slå även ett öga på min :D.

2012-03-19 @ 01:00:44
URL: http://hemförsäkringidag.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0