Olojal

Just så känner jag mig nu.
Jag har gått till samma barnmorska under fyra tidigare graviditeter (vi flyttade till annan stad strax efter henne så hon blev liksom inte av med mig) och jag har hela tiden tyckt bra om henne. Hon är väldigt saklig och inte den som sitter och småpratar för skojs skull, men det har funkat för mig.

Nu har det ju blivit lite konstigt den här omgången. På inskrivningen var hon tydlig med att hon inte ville ha medicinskt ansvar för mig; den biten om mina sköldkörtelvärden eftersom hon hade för dålig erfarenhet av det och det är så himla noga att det blir rätt. Jag kom till spec.möd. som tyckte jag var för frisk och vårdcentralen ville inte ha hand om mina provtagningar eftersom jag var gravid. På något sätt hamnade jag mellan stolarna och får själv hålla reda på när jag ska lämna blodprov och ordna med det etc. Resultaten har inte registrerats och utvärderats och min medicinering har ju varit fel. Jag har framfört klagomål och ingen vill ta på sig ansvaret och ingen vill heller kalla mig till kontroller.
Igår kontaktade jag en privat barnmorskemottagning och frågade om de hade erfarenhet av någon som mig och om de i så fall hade plats för mig. Jag fick svar på tusen frågor via mail och efter ett långt telefonsamtal med en barnmorska som direkt kändes förtroendeingivande så har jag nu bokat tid hos dem på fredag. De har en egen läkare som kan det där, de har flera blivande mammor som genomgått samma operation som jag och framför allt - jag blev tagen på allvar med min oro!
Om det känns lika bra efter fredagens möte så byter jag direkt efter det.

På torsdag måste jag ringa runt för att få tag på svaret från senaste provtagningen och den första jag måste kontakta då är min nuvarande barnmorska. Jag känner mig lite som en förrädare så förmodligen är på väg att överge henne och vet inte riktigt hur jag ska lägga fram det. Eller så låtsas jag som ingenting eftersom jag faktiskt inte har bytt ännu och sen hoppas på att nya stället ordnar med att flytta över mig :-/ Konflikträdd? Jag??

Kommentarer
Postat av: Carola 9-barnsmamma:)

Förstår hur du tänker, jag är lika....på mest ont;)

Men du har ju inte fått bra omvårdnad, så egentligen är det ju enkelt - byt!

:) Lätt att säga....och jag skulle låta de som du byter till sköta bytet :) Du är inte ensam o att vara konflikträdd ;)

2011-10-13 @ 21:41:19
URL: http://blogg.mama.nu/familjenannorlunda/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0