Arg!

Förbannad är bara förnamnet och lägg till ledsen och orolig på det också :-(
Eftersom jag är sköldkörtelopererad så har den här graviditeten varit lite speciell och jag har sedan operationen fått höra hur viktigt det är att hormondoseringen ligger helt rätt vid en ev graviditet. Jag var på mitt första läkarbesök redan dagen efter vi hade testat positivt och sen var det kontroll 1-2 ggr i veckan länge. I slutet av juni såg allt jättebra ut och därför skulle jag inte behöva gå på fler kontroller än någon annan så länge blodproven höll sig normala.
Senaste blodprovet togs i början av augusti och sen hörde jag ingenting mer om det. Jag har varit på ultraljud efter det men inga läkar-eller barnmorskekontroller alls. Den här veckan har jag försökt nå min bm för att höra så allt var ok med proven och fråga om min viktuppgång är inom ramarna för vad som är godtagbart. Men det är inte helt lätt att få tag på folket där. Senast igår kom jag till en telefonsvarare som meddelade att telefontiden slutade kl 12 och var god försök en annan dag.... lite förvirrande med tanken på att mitt sista försök att nå någon var kl 11.25.
Idag fick jag tag på chefen för mitt Mvc och hon hittade inga provresultat alls. De måste kommit bort, ring och fråga efter din egen bm om en halvtimme. Till slut fick jag tag på min bm som inte heller kunde se några anteckningar men som lovade att ringa runt och återkomma. Återkom gjorde hon och det inom en kvart. Hon hade fått tag i svaret på blodprovet som togs i början av augusti och en läkare som kunde tyda siffrorna... och minsann, var det inte alldeles åt fanders fel! Doseringen måste ändras, lägg till 25% NU!
Tack för den :-(
Vad jag har fått höra tidigare så kan fel dosering ge antingen fel viktuppgång/näringsbrist hos barnet eller om det är åt andra hållet hjärnskador. Nu har vi ju sån "tur" att jag varit grymt underdoserad och inte tvärtom. Det förklarar att jag lagt på mig så vansinnigt mycket i vikt och det förklarar också varför de på senaste ultraljudet ansåg att barnet var så mycket större än de mätt på ultraljudet så sent som veckan innan att de ändrade bf med en vecka rätt av.
Jag kan leva med att lägga på mig tokmycket vikt. Jag kan också ha visst överseende med att få en 5-kilosbebis, men sen blir det värre. Andra komplikationer kan bli mer förödande.
Det är lätt att göra fel, att glömma registrera provsvar etc, men man kan aldrig aldrig komma i efterhand med ett Ursäkta att ditt barn fått hjärnskador eller Ursäkta att er dotter hade näringsbrist och inte utvecklades ordentligt i magen.

Jag ska få hem ett brev där det står att mina värden inte är bra och att nytt recept ringts in. Inget läkarbesök, inga kontroller, ingen ursäkt.
Min barnmorska har från första början sagt att hon inte vill ta hand om den medicinska delen som hon inte har erfarenhet av, Vårdcentralen vill inte heller ha hand om mig för de vet inte hur man gör med medicinering vid graviditet, läkaren på spec.möd tyckte i juni att jag var för frisk och det skulle kosta skattebetalarna pengar att ha mig där (han sa faktiskt det!) men att de ändå skulle bokföra mina resultat från sjukhuset. Någonstans har det brustit i kommunikationen mellan dessa instanser och det är jag och mitt barn som kommer i kläm.
Jag känner allra mest oro och det vanliga "tänk om" medan maken gick i taket direkt över att de gör såna missar (det är inte första gången de tappar bort mina provsvar heller).

Nu får vi hoppas på att ingen skada är skedd utan att miniskruttan får utvecklas normalt. Förhoppningsvis kan man i fortsättningen lita på att de har koll på läget. Efter nästa blodprov kommer jag att ringa varenda dag för att försäkra mig om att svaren journalförs och utvärderas direkt.

Kommentarer
Postat av: Jessica

Oj så invecklat det låter... ja förlåt jag har inte så mycket vetande så, jag har 3 barn sj men inte så på tog mycket hände mig under själva "bärningen" så att säga, men min sista blev "missbildad" om man får säga så om sitt egen barn, men inget som syns i dag utanpå eller så... lite jobb har vi väll framför oss, men det får vi hoppas på att lilla Em klara.

Hoppas du får en bra dag. =) kram

2011-09-09 @ 15:10:09
URL: http://bonusfamily.blogg.se/
Postat av: Linda

Kram på dig!

2011-09-10 @ 21:14:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0