Valborgsmässoafton

Nu känns det ju verkligen att vi är på väg mot varmare tider. I morgon är det första maj! :-D
Vi firade traditionsenligt med min lilla släkt ute vid sommarstugan, med bål på stranden och byakörens stämsång till det.
Fem av våra barn på samma bild såg jag nu: minstingen i vagnen, killen närmast i svart mössa, lilleman i grön jacka (håller pappa i hand), kille i svart jacka brevid och en liten tjej i röd jacka längre bort.
Med på bild finns också barnens ena kusin i rödrandig mössa.

Det blåste iskallt från havet (som alltid på valborg!) och det är ju typiskt - vi har haft så varmt och skönt idag och så kommer man ut dit och fryser halvt ihjäl!
Vi gav upp firandet rätt snabbt och gick tillbaka till sommarstugan för lite kaffe innan min bror med familj skulle åka hem. Sedan åkte vi hem till oss och tre barn stannade med mormor och morfar i stugan.

Jag fick mig förresten en avhyvling av min mor under kvällen: Jag färgade om mitt hår igår och valde in i det längsta mellan Ljusbrunt (min naturliga hårfärg innan jag gick och blev gråhårig) och Vibrant Red (som jag tog senast) men valde i slutändan en säker diskret men käck Mörkt Rödbrun. Eftersom det är nyfärgat så blev det både väldigt mörkt och i ett visst ljus även rejält rött men efter ett par tvättar blir det säkert bra. Hur som helst så syntes det ju att det var nyfärgat jämfört med hur jag såg ut häromdagen och mor min kände sig tvungen att kommentera det.
Jo visst har jag färgat det, det var på tiden eftersom det både blivit en synligt utväxt sedan senast + då att jag har rätt många silverfärgade hårstrån numera... Att det skulle vara nödvändigt att färga bort det grå tyckte hon var alldeles förkastligt och sen kom ett gäng meningar som började med Jag förstår mig inte på dagens ungdomar, att grått hår skulle... Jag brydde mig inte ens om att lyssna. För det första så tror jag inte att man kan räknas in i samlingsbegreppet dagens ungdomar om man är en sexbarnsmamma som närmar sig de 40 och sen så kan jag tycka att det är upp till mig om jag vill vara gråhårig eller inte. Men det är ju bara min åsikt och jag kan ha fel :-/

Förutom en skogsutflykt och valborgsmässofirande så har vi äntligen fått ordnat mjölkfri ersättning på recept till lillskruttan.

Nu har vi testat från vanlig ersättning till mjölkfritt och tillbaka igen, samt dokumenterat utslag och fotograferat henne vartefter. Hon var så fin och len i hyn med det mjölkfria så man kände knappt igen henne. Till och med tvååringen reagerade en dag med att utropa "Mamma, hon är MJUK!". När vi bytte tillbaka till NAN igen tog det ett helt dygn innan det nariga och röda kom tillbaka och jag hann nästan få upp hoppet om att det kanske inte hade med mjölken att göra ändå - men nix, plötsligt var hon lika prickig över magen och röd om kinderna som innan.


Före (mjölkbaserad ersättning)


Med mjölkfritt


...och efter två flaskor mjölkbaserat igen

När jag gick inom BVC för att hämta upp receptet så fick jag sitta och vänta ett tag i väntrummet. Två andra mammor som jag inte känner kom in med sina bebisar och satt och pratade om de små. Så frågar den ena mig om jag har barn. Jo, jag har sex stycken svarade jag.
Va? Sex barn?! Det kan man inte tro - du är ju så ung! Och smal!
Äsch :-) Så försöker man se lite cool ut men jublar inombords. Tänk vad man kan åstadkomma med en förpackning hårfärg och lite smink! Det var dagens bästa :-D

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0