Ingen bebis i sikte här

Det blev inte mycket sömn i natt precis. Jag gick och la mig hyfsat tidigt för att kunna vara ordentligt utvilad idag, men sen fick jag kraftiga värkar som avtog först efter midnatt och mellan 02 och 05 låg jag klarvaken.

Jag och maken anlände till sjukhuset enligt bokad tid, med förlossningsväskan packad enligt barnmorskans instruktioner och hopp om att det inte skulle vara kaos där just idag.
Vi ropades in till ett kontrollrum där en sköterska ville göra en CTG-kurva. Konstigt tänkte jag eftersom jag inte hade hade några värkar. Har ni förlossningsväskan med er frågade hon och lät som om vi var helt dumma i huvudet. Hon hade inte den blekaste aning om varför vi var där för någon igångsättning var det inte tal om när jag inte hade några värkar?!

Två timmar senare fick vi träffa förlossningsläkaren som vi hade tiden bokad till och hon förstod inte heller vad vi gjorde där. Hennes kollega som skrivit remissen om igångsättning 18-19 januari hade i journalen skrivit om att jag inte fick gå över tiden och det har jag ju faktiskt inte gjort, än. Ett tillväxt-UL kunde hon erbjuda oss och enligt hennes mätningar borde bebis bf bli ungefär 29 januari och därför fanns det ingen anledning till igångsättning förrän jag börjar räknas som överburen efter 10 februari någongång....! (Lite överslagsräkning så kan man snabbt konstatera att jag testade positivt INNAN barnet blev till om man ska gå efter nya bf då.) Bebis är tung, ca 10% över normalt - men å andra sidan inte större än de största barnen vi fått så det var inget bekymmer heller.
Jag kände att orken bara tog slut och i kombination med tröttheten så kom tårarna. Maken ifrågasatte infon vi fått från bm och varför läkarna kunde göra så olika bedömningar men de stod på sig om att visserligen föreligger en förhöjd risk för att moderkakan kan lossna igen, men gör den det så gör den det och inget man kan förutse.

Bebis mår bra så någon igångsättning är det inte tal om eftersom det är fullt på förlossningsavdelningen nu.

För att vara snäll kunde hon göra en hinnsvepning (och konstaterade då att man lätt kan klappa bebis på huvudet så jag är säkert tillbaka av mig själv på nolltid) och ville jag kanske komma tillbaka för en ny bedömning varannan dag? Varför skulle jag komma tillbaka egentligen, vad skulle ändra deras inställning tills i övermorgon?! Hon höll med mig där men eftersom jag var så deppig så gick hon faktiskt ut och bokade en tid för planerad igångsättning till nästa onsdag. Så den 25 jan ska vi vara där före 08 och så får vi vackert sitta och vänta tills det blir plats åt oss så drar de igång mig då. Det vill jag se innan jag tror det, vad jag vet är det alltid lika fullt på förlossningen i vår stad och vad hindrar att inte den som tjänstgör den dagen skickar hem oss igen.

Nu missade jag min första studieträff på skolan för det här, men jag hade antagligen inte vågat köra 30 mil och övernatta ändå så här sent i graviditeten. Det som är ledsammare är att min makes brorson avled dagen före julafton och begravningen var i förmiddags :-( Nu missade vi det och det känns jobbigt. Man kan missa en begravning för att föda barn, men inte för att sitta i ett väntrum en hel förmiddag till ingen nytta alls.

Nu har jag tid till bm på fredag på vanlig kontroll. Min bm som önskade mig lycka till och hävdade att vi inte skulle ses igen förrän på efterkontrollen.
Jag är så trött nu så jag vill bara gå och lägga mig. Jag kommer nog att slockna strax efter barnen idag men med lite tur så kan man ta nya tag i morgon. Jag får väl roa mig bäst jag kan - någongång lär väl bebis anlända även om det känns gräsligt långt borta just nu.


Kommentarer
Postat av: Carola 9-barnsmamma:)

Näääää:( Men fy så fult av dem! Så där kan man ju inte göra, vilka taskmörtar... Åhh gudars förstår hur du känner det, vad extremt snopet!

Men, för att se det från den goda sidan så kan du ju nu njuta lite till av din graviditet, den sista...Fast jag tror dig inte där :) Tror det blir fler hos er. Och exakt det var ju precis vad du ville höra nu...not :)

Men du...stor KRAM!!!!

2012-01-18 @ 22:08:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0