På bebisfronten intet nytt

Barnmorskan konstaterade häromdagen att eftersom bebis inte kommit än, trots fixering och så pass kraftiga sammandragningar som jag haft till och från så tänkte Liten nog följa syskonens mönster och inte komma ut en minut tidigare än sagt.

Barn kommer ju när de kommer, men det är svårt att inte hålla koll på nedräkningen till dagen D.
Det finns ju mängder av "husmorstips" på hur man drar igång en förlossning; kalla fotbad, dricka kanelvatten, blåsa ballonger och allt vad det är. Inte värt besväret säger jag som prövat allt med tidigare barn. Inte ens sjukhusets igångsättningstabletter kunde övertala första barnet som tvärvägrade att komma ut förrän jag gått över 21 dagar. Så tro mig - jag har testat allt sånt där.

Vad jag inte har testat förr är att sätta lagen om alltings jävlighet på prov. Nog borde värkarna dra igång om man tar barnen med sig och kör tre mil till ett äventyrsbad och badar i vågor och strömmar en hel eftermiddag? Nog kommer något att hända om man bestämmer sig för att färga håret, för vem vill stå i evigheter dubbelvikt och skölja ut färg med värkar? Min vita vinterjacka behöver tvättas och man får nog räkna med att den tar ett dygn på sig att torka, slänger jag in den i maskinen nu så visst kommer jag att bli tvungen att åka till förlossningen utan ytterkläder?!
Som ni ser så klättrar jag på väggarna av att bara vänta ut tiden :-)
Äventyrsbad - check!
Hårfärgning - check!
Jag tror nog att jag får ta och tvätta min jacka idag. Kanske ungarna vill gå på bio inne i stan i morgon när det är deras sista jullovsdag, för hur typiskt vore det inte om man blev tvungen att gå mitt i filmen!

Oavsett så är det nu max 10 dagar kvar, det här barnet tänker de ju tvinga ut så vi har ett slutdatum att sikta på. Det känns helt ofattbart att vi verkligen kommer att hålla ett litet barn i famnen inom kort. Jag vet, jag har varit med förr, men det är ju så stort och fantastiskt att det knappt går att greppa fakta.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0