Men hallå!

Vad gör ni här? Ni är på fel sida!
Ni ska ju till storfamiljslycka.blogg.se  :-)
 

Dagens outfit

 
Några frågor på detta? Ni får ta er till nya bloggen Storfamiljslycka  :-)

Bloggbyte

Ok, jag är redo att slussa över er till nya bloggen Storfamiljslycka :-)
http://storfamiljslycka.blogg.se
 
Ni kommer garanterat att känna igen er på sidan. Möjligen kommer det väl ganska snart en nyhet som inte varit med på denna bloggen ;-)
Häng med över och ni som är "stammisar" hos mig - glöm inte att ändra i favoritlistan!

En ny och fin dag

Jag tror minsann att det här kan bli en riktigt bra dag :-)
På morgonen väntar familjeråd och senare får vi långväga gäster (och något så ovanligt som gäster med barn!).

smycke: Kalas

Gick förbi en butik som säljer så fina smycken från Kalas och jag fastnade direkt för det här smycket från årets kollektion:
One family, many hearts   395:-
Så nu vet jag vad jag önskar mig i födelsedagspresent :-D Jag har tipsat maken och jag hoppas att han kommer ihåg det tills det är dags!
Vill ni se mer av Kalas smycken (de har jättefina smycken till barn!) så gå in på deras hemsida 
 

I natt blev jag faster!

I natt fick bästa Daniel och Madde en liten Jesper! Ett kilo lättare än vår minsting är han den lilla sötnosen. Madde fick kämpa i ett helt dygn innan han behagade komma ut, men nu är han äntligen hos dem.
Jag är så glad, så glad!
Väntar på att barnen ska vakna och få ta del av nyheten.
 
***** Notera att jag hade rätt om att det var en pojke ;-) *****

Snart är det dags

Idag väntar jag på att bli "faster". Svåger och sambo befinner sig just nu på förlossningen i väntan på första barnet. Jättespännande! Att få en ny liten medlem i släkten är näst intill lika kul som att få en egen bebis. Fast bara nästan förstås! ;-)
Jag gissar på en pojke och snart så får vi väl veta om jag har rätt. Hittills har jag haft rätt på alla bekantas bebisar (men aldrig mina egna?!).

Badjävlar - stand up

BADJÄVLAR  - SOMMARSTANDUP MED NÅGRA AV SVERIGES BÄSTA KOMIKER
Bleka och glåmiga efter månader i TV– studior och på teaterscener släpps de nu ut i solen!
Missa inte när Henrik Schyffert, Fredrik Lindström, Magnus Betnér, Peter Apelgren, Johan Rheborg och Björn Gustafsson åter igen tar vägen väster ut i sommar och underhåller bofasta och semesterfirare mellan de salta baden!
 
Jag och maken var väldigt sugna på att gå och se showen i sommar när den kommer till vår del av landet. Fredrik Lindström är en storfavorit och de andra är ju rätt kul de med :-) Vi pratade om det när det annonserades ut i tidningen men kom vi aldrig till skott och bokade biljetter. Sen kom vi på det igen när vi var på Legoland men tanken försvann innan vi hunnit hem...
 
Döm om min förvåning när jag öppnade ett brev från lokaltidningen och möttes av det här:
Biljetter inkluderade (värde 700kr!)
Jag som hade glömt att jag mailat in ett tävlingssvar (man förväntar sig ju inte att vinna något, någonsin) :-D
 
Yippie! Nu är det bara till att hoppas på att vi kan ordna barnvakt så vi får gå tillsammans!
 

I mammas hatt


Kvällspromenad

 

Tråkig mamma

Tolvåringen kan inte alls se poängen med att vara ute bara för att det är fint väder. Hans mamma tycker att han behöver röra på sig och helst få lite frisk luft och solljus också.
 
Tonåren närmar sig med stormsteg...
 

Visst är jag rik!

Åttaåringen tog upp ett uttryck som han hört en vuxen säga:
 
- Mamma, är du rik på barn?
- Ja det är klart att jag är.
- Men alla mammor har ju barn...
- Jo, men jag har 6 fina barn och därför är jag väl "extra rik".
- Men 6 barn är ju inte många. Det måste väl vara många om man ska kunna vara rik?!
- Det är inte alla som har 6 barn och de flesta tycker nog att det är en hel del.
- Det är ju bara jag och X, X, X, X och X. Det är inte många!!
 
 
Allting är relativt.... Men visst är jag rik! :-D
 

LEGOLAND

Dagen före avresan (och dagen innan det) var det lite smått turbulent. Ena sonen ville plötsligt inte följa med - han har svårt för förändringar och en resa är ett klassiskt exempel på något som är så mycket förändring från vardagen som det bara kan bli. Vi höll läget öppet, ibland följer han med ändå och ibland får vi hitta en annan lösning helt enkelt.
Mormor kom hit sent på kvällen och sov över eftersom vi skulle ge oss av tidigt. Väckarklockan ringde 04 och då packade jag och maken ut det allra sista, fyllde en termos kaffe och väckte barnen (alla 4 ville åka med) som klädde på sig och gick ut i bilen. Jag pussade på de minsta som skulle stanna hemma och förmanade mormor att ta väl hand om dem.
Precis innan vi skulle lämna hemmet så kom jag på att jag hade missat att dra ut en karta, men vi hade ju GPS i hyrbilen så vi bestämde oss för att låta det vara.Vi checkade in på färjan strax efter 05 och sen var vi faktiskt på väg.
Den där GPS:en var rätt värdelös faktiskt! Det var 25 mil resväg när kom av färjan och efter 3 timmars bilkörning på diverse småvägar visade den att vi hade 20 mil kvar! Vi hade plötsligt ingen aning om var vi befann oss, det fanns inga städer i närheten och för att då inte tala om att vi hade en nioåring som blev åksjuk (första gången någonsin) så vi fick stanna bilen så han kunde gå ut och kräkas med jämna mellanrum! Jaja, lite sport ska det väl vara att ta sig till målet. Till slut kom vi över Stora Bält bron. Direkt efter bron svängde vi av på ett rastställe som hade en jättefin lekplats, fräscha toaletter och matförsäljning - absolut värt att komma ihåg om man ska åt det hållet och har barn i bilen. Resten av vägen gick betydligt lättare och vi körde inom campingen innan vi slutligen var på Legoland knappt en timme efter öppning. Nioåringens illamående försvann på ett ögonblick och vi bara roade oss hela dagen :-)
När de stängde åkte vi till campingen och checkade in i stugan.
Det var lite kyligt, men det hindrade inte barnen att prova badet och sedan leka på lekplatsen tills det var dags att sova.
campinguniform 2012 = matchande onepiece och foppatofflor (hemma får ungarna inte gå ut i dem men här var det mååånga som såg ut så där!)
Nästa barnen vaknade barnen tidigt och var ivriga på att komma ut och leka. De fick hyra trampbilar/cyklar och stack iväg direkt efter frukost.
Randboldal Camping - ett riktigt äääägigt ställe enligt barnen.
Det var inte det tjusigaste stället vi bott på, men det fanns gott om aktiviteter för barnen så vi kan tänka oss att bo där fler gånger.
Så följde ännu en fullspäckad dag på Legoland.
Efter 10 intensiva timmar med karusellåkning, filmer i 4D, skräpmat, bad och shoppande så var det fyra totalt utslagna barn som slocknade i bilen.
 
Vi kom hem runt 02 i natt och efter flera nätter med minimalt med sömn så är jag knappt människa än.
Det känns som om vi har varit borta i en veckan, minst!
Det var värt vartenda öre och precis lika fantastiskt roligt som de andra åren. De som inte hängde med denna gången hade haft det bra här hemma med mormor och morfar, det hade inte varit några problem alls för lillskruttan att ha barnvakt (fast nog måste hon ha saknat sin mamma liiite!). Hon har tydligen varit fasligt bortskämd med att få bli buren hela tiden.
Barnen vill åka till Legoland nästa år också men jag tyckte vi kunde ta något annat nästa gång. Ok, men då kan vi väl åka till Thailand?! Hmmm, Legoland är inte så dumt faktiskt....
 
 

RSS 2.0