LEGOLAND

Dagen före avresan (och dagen innan det) var det lite smått turbulent. Ena sonen ville plötsligt inte följa med - han har svårt för förändringar och en resa är ett klassiskt exempel på något som är så mycket förändring från vardagen som det bara kan bli. Vi höll läget öppet, ibland följer han med ändå och ibland får vi hitta en annan lösning helt enkelt.
Mormor kom hit sent på kvällen och sov över eftersom vi skulle ge oss av tidigt. Väckarklockan ringde 04 och då packade jag och maken ut det allra sista, fyllde en termos kaffe och väckte barnen (alla 4 ville åka med) som klädde på sig och gick ut i bilen. Jag pussade på de minsta som skulle stanna hemma och förmanade mormor att ta väl hand om dem.
Precis innan vi skulle lämna hemmet så kom jag på att jag hade missat att dra ut en karta, men vi hade ju GPS i hyrbilen så vi bestämde oss för att låta det vara.Vi checkade in på färjan strax efter 05 och sen var vi faktiskt på väg.
Den där GPS:en var rätt värdelös faktiskt! Det var 25 mil resväg när kom av färjan och efter 3 timmars bilkörning på diverse småvägar visade den att vi hade 20 mil kvar! Vi hade plötsligt ingen aning om var vi befann oss, det fanns inga städer i närheten och för att då inte tala om att vi hade en nioåring som blev åksjuk (första gången någonsin) så vi fick stanna bilen så han kunde gå ut och kräkas med jämna mellanrum! Jaja, lite sport ska det väl vara att ta sig till målet. Till slut kom vi över Stora Bält bron. Direkt efter bron svängde vi av på ett rastställe som hade en jättefin lekplats, fräscha toaletter och matförsäljning - absolut värt att komma ihåg om man ska åt det hållet och har barn i bilen. Resten av vägen gick betydligt lättare och vi körde inom campingen innan vi slutligen var på Legoland knappt en timme efter öppning. Nioåringens illamående försvann på ett ögonblick och vi bara roade oss hela dagen :-)
När de stängde åkte vi till campingen och checkade in i stugan.
Det var lite kyligt, men det hindrade inte barnen att prova badet och sedan leka på lekplatsen tills det var dags att sova.
campinguniform 2012 = matchande onepiece och foppatofflor (hemma får ungarna inte gå ut i dem men här var det mååånga som såg ut så där!)
Nästa barnen vaknade barnen tidigt och var ivriga på att komma ut och leka. De fick hyra trampbilar/cyklar och stack iväg direkt efter frukost.
Randboldal Camping - ett riktigt äääägigt ställe enligt barnen.
Det var inte det tjusigaste stället vi bott på, men det fanns gott om aktiviteter för barnen så vi kan tänka oss att bo där fler gånger.
Så följde ännu en fullspäckad dag på Legoland.
Efter 10 intensiva timmar med karusellåkning, filmer i 4D, skräpmat, bad och shoppande så var det fyra totalt utslagna barn som slocknade i bilen.
 
Vi kom hem runt 02 i natt och efter flera nätter med minimalt med sömn så är jag knappt människa än.
Det känns som om vi har varit borta i en veckan, minst!
Det var värt vartenda öre och precis lika fantastiskt roligt som de andra åren. De som inte hängde med denna gången hade haft det bra här hemma med mormor och morfar, det hade inte varit några problem alls för lillskruttan att ha barnvakt (fast nog måste hon ha saknat sin mamma liiite!). Hon har tydligen varit fasligt bortskämd med att få bli buren hela tiden.
Barnen vill åka till Legoland nästa år också men jag tyckte vi kunde ta något annat nästa gång. Ok, men då kan vi väl åka till Thailand?! Hmmm, Legoland är inte så dumt faktiskt....
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0