Fredag utan mys

Ena sonen har förmodligen börjat känna av resnerverna inför kommande semestertripp och idag har utbrotten avlöst varandra. Det finns ju de som inte riktigt klarar ut det när det inte är precis som vanligt.
Jag har fixat med det mesta som ska fixas inför avresan: tvätta och börja packa kläder som ska med, handla mat till frukostmatsäck och torrvaror till kväll och frukost på campingen, växlat pengar, hämtat ut sonens allergimedicin (vi fick förresten nytt recept på ersättningsmediciner), iordningsställa kom-ihåg-listor till de som är hus/barnvakt när vi är borta...
Efter mellanmålet började alla bli trötta i öronen av mistluren/sonen som oavbrutet ljöd och jag tog med fyra syskon till friluftsbadet för lite lugn och ro. Kallt som attans i luften, men barnen badade glatt tills jag bestämde att vi behövde åka hemåt för att inte frysa fast i bassängen. När vi kom hem var det till en behagligare ljudnivå. Lillskruttan sov gott men maken såg ganska sliten ut, jag har skickat honom i säng nu samtidigt som första gänget barn gick och la sig :-)
Med hopp om en bättre dag i morgon för än är det inte dags för resa.

Legolandsresan är bokad

Legoland är storfavorit som resmål hos barnen och jag är nog benägen att hålla med. De stora har varit där flera gånger och för varje gång vi åker tar vi med ytterligare ett barn :-)
I år är det barnen som är 12, 9, 8 och 5 som ska med och det känns ju hur lyxigt som helst att vara två vuxna på den skaran. De två yngsta är lite små för att uppskatta Legoland till fullo och för att kunna ägna oss ordentligt åt de stora så delar vi upp familjen.
De två små ska vara med mormor och morfar när vi är borta. Jag tror inte det blir några större bekymmer, tvååringen är van och ser fram emot det och mormor är inte orolig så det går säkert utmärkt - men visst känns det i hjärtat att lillskruttan ska vara utan mamma och pappa för första gången och i flera dagar dessutom :-( Det finns risk för att jag kommer att fälla några tårar när vi reser fånig som jag är.
 
Vi ska övernatta på en fin camping i närheten och där har vi hyrt en stor stuga med riktigt kök och badrum. Det finns alla möjliga aktiviteter på campingen som vattenrutschbana, studsmattor, trampbilar och minigolf och sånt. Man kan väl misstänka att när vi kommer dit på kvällen så är alla så trötta efter en lång dag av resande och karusellåkande och annat kul så de kommer väl att stupa i säng ändå.
Jag ser jättemycket fram emot resan, nästan lika mycket som barnen och strukturerad som jag är så ligger här redan en mapp klar med bokningar, biljetter, packlista och reseinfo :-D
Inte långt kvar!
 

Nappbox mm

Igår var jag iväg till en blomsterhandel/inredningsbutik (en intressant kombination) och shoppade upp presentkortet jag fick av maken i julklapp. Bättre sent än aldrig, men jag har inte kunnat bestämma mig innan. Tanken var från början att köpa mig ett par arbetsbyxor från Gardengirl men så har jag ändrat klädstorlek så många gånger sedan jul och man vet aldrig var man hamnar osv
Istället köpte jag lite annat smått och gott, bla ett gäng fina grafitgrå utekrukor som nu är placerade runt paviljongen. Barnens blålila klätterblommor är utplanterade och med lite tur så kommer de att klättra fint längs paviljonengens gavlar.
Jag köpte en scarf till mig och det hör inte till vanligheterna. Jag är inte en scarfmänniska, har aldrig varit det, men kanske det är dags att prova nu när man börjar närma sig 40 ;-) Ljust gammelrosa med tre påsydda rosor.
 
Jättesöt tyckte jag och nu återstår att se om jag kommer att använda den.
 
Förutom det ovan nämnda så blev det också en nappbox till lillskruttans nappar.
CULT DESIGN - Minimonster Nappbox(finns på tex milq.se och andra inredningsbutiker, ca 159 kr)
 
Vi har haft en annan napplåda från samma märke tidigare, den gången med olika djur som motiv. Jag minns inte vad som hände med den och på sätt och vis tycker jag att det är roligare att sätta nappen i munnen på en apa eller en val men den modellen görs inte längre (kan ev finnas kvar på andra ställen).
Minimonster fick det bli den här gången och det går bra det med :-)
Förutom att man har koll på var minstingens nappar håller hus så tycker syskonen att det är jättekul att stoppa nappar i munnen på monstrena och således är de snabba med att leta efter och samla upp napparna som sprids i huset.
Allt som underlättar vardagen är trevligt och fina förvaringsburkar kan jag aldrig få för många av!

Djungelhjul

Sonen visar upp sin nybyggda elefant.
(Djungelhjul är en serie som går på Disney Junior, djungeldjur som kör på hjul...)

Mysteriet med gummistövlarna

Samma modell, samma storlek, samma namnmärkning i...
Jag vet dessutom att jag för någon vecka sedan lämnade av ett exakt likadant par i sommarstugan. (Det måste ha varit rea på gummistövlar vid något tillfälle!) Men varför ojämt antal??

Porslinet lever farligt

En hel diskmaskin full med spännande saker!

Hett sommartips: Tradera

Jag är ett stort fan av Tradera och handlar väldigt mycket därifrån - mest kläder men även barnartiklar, tyger, inredning etc. Varför lägga stora pengar på att köpa nytt när ALLT finns att få tag på till en bråkdel av kostnaden? För att inte tala om miljöaspekten - jag återanvänder gärna det som redan är producerat!
När barnen var mindre så tyckte jag att det var kul att tex ha matchande skjortor på killarna när de var på kalas och det var inga problem att hitta tre identiska plagg i olika storlekar om man bara hade lite is i magen och en månad på sig att leta. Nu när de är större och främst till äldsten då så letar jag gärna märkeskläder. Bra funktionskläder och speciellt vinterplagg letar jag efter hela sensommaren och hösten; för vem vill lägga över en tusenlapp på en ny overall i affären om man kan hitta förra årets modell "ny" med lapparna kvar för halva summan på Tradera. Mammakläder är svindyrt om man vill köpa på sig en hel garderob med fräscha gravidplagg och att göra det i butik kostar multum. Allt finns ju på Tradera och då har man dessutom fler säsongskollektioner att välja mellan.
För er som inte är inbitna Traderashoppare redan och kanske tror att det handlar om urtvättade secondhandplagg i "dagisskick" så måste jag be er att kolla lite noggrannare. Visst finns det mycket skräp bland auktionerna, men utbudet är så stort att man gott kan sålla friskt och man lär sig snabbt att läsa mellan raderna i auktionsbeskrivningarna och att syna foton. Jag är själv petig med kläder, på gränsen till manisk om man får tro min mamma :-) men jag tycker att även barnen ska vara bra klädda. Det jag handlar på Tradera är antingen nytt med lapparna kvar, eller i nästintill nyskick!
 
 
Varför skriver jag nu det här som just ett sommartips?
Jo, under sommaren är det färre som sitter vid sina datorer så konkurrensen om plaggen är inte bråkdelen så stor. Folk försöker få in lite extraslantar till semestern och lägger desperat ut allt de kan sälja. Det betyder att man kan vinna en auktion för nästan ingenting! De senaste veckorna har jag budat på och vunnit plagg från Me&I, Quicksilver, Polarn och Pyret, Mexx, Ralph Lauren, Nike etc för 1-10 kr per plagg (det är nästan så man skäms när man för över en struntsumma och får hem något jättefint i brevlådan). Äldsten har fått en hel uppsättning sommar + höstkläder, inkl gympakläder till höstterminen. Lillskruttan har en stor back med kläder som väntar på nästa storleksbyte och i sommarstugan finns extrakläder så att vi lätt kan stanna över utan att planera exakt hur länge. Hela skaran har en rejäl uppsättning sommarplagg i sina byrålådor.
Vi har ständigt dubbla uppsättningar av regnkläder och stövlar, under sommaren finns ena uppsättningen i stugan och resten av året finns de i skolan och på dagis.
Om man tycker det är värt jobbet att sälja på Tradera (under rätt säsong) så är andrahandsvärdet väldigt bra på det som är fräscht. Jag vågar nog påstå att jag åtminstone tidigare kunde gå runt på det jag sålde mot det jag köpte. Nu är det fler som ska hinna slita på kläderna så jag säljer inte fullt lika mycket längre men babysaker som vagnprylar, babygym och sängkläder till spjälsäng etc har vi kunnat köpa/använda/sälja utan att ha förlorat ett öre.
Så nu har ni fått ett bra tips :-D
 
PS. Lägg inte ut auktioner själva före skolstart! Det enda som händer är att ni får sälja till underpris. (Utnyttja andras misstag genom att handla nu är däremot ok ;-) )

Dagens bäst och sämst

Dagens bästa var utan tvekan mellanmålet :-)
 
 
Dagens sämsta:
Nioåringen har problem med allergi sommartid och efter att vi spenderat några dagar i sommarstugan under midsommar så eskalerade det väldigt. Vi brukar ta oss till vårdcentralen alt hans ordinarie läkare på astma/barnmottagningen och få recept till honom i god tid innan pollensäsongen, men i år var vi sent ute. Jag kastade mig på telefonen direkt kl 08 i morse eftersom det började bli ohållbart med hans kliande och rödsprängda ögon, harklandet och nysandet.
Jag var inte ensam om det tydligen för det tog 1½ timme bara att komma fram till telefonkön (!) så här en måndagsmorgon efter midsommarhelg och i semestertider. Då var läkartiderna slut förstås men eftersom sköterskan i luren tyckte synd om sonen (som har en lång historia av allergier och astma) så klämde hon in oss på ett 10 min besök under eftermiddagen.
Han fick utskrivet ögondroppar, nässprej och tabletter precis som han får varje år och så långt var väl allting väl. Men när maken skulle hämta ut det på apoteket så var alltihopa slut. På första stället, på andra stället, på tredje stället.... och så får vi veta att två av sorterna varit slut i över en månad - en kommer in i slutet av juli och de andra är totalt slut hos leverantören och inga besked finns på om de kommer att bli tillgängliga i sommar alls!
Eventuellt fanns det en likvärdig sort av något, men då behöver vi få ett nytt recept och det andra finns helt enkelt inte alls att få tag på :-(

Kvällens film: Nim och den hemliga ön

Ikväll fick barnen streama en film från Lovefilm.se och valet föll på
 
Nim och den hemliga ön
 
Ingen av oss hade hört talas om den förut så jag blev lite förvånad över att bla Jodie Foster hade en stor roll. Borde den inte ha gått på bio eller har jag helt enkelt missat det? Barnen tyckte den var bra/spännande så ingen var besviken över valet.
Tyvärr är jag så oteknisk och när vi skulle sätta igång den så strulade tekniken för mig och vi fick vänta in maken som var iväg och spelade tennis. Det blev med andra ord en sen kvällsfilm men trots att våra tre skolkillar inte alls är vana att vara uppe så här sent ens på sommarlovet så höll de sig vakna hela filmen och har nu precis lagt sig i sina sängar.
 
Sådana här kvällar är jag särdeles glad för att få Buzza för Lovefilm, gratisfilm är alltid trevligt.

Jag har registrerat mig som buzzador på www.buzzador.com och föreslår att du också gör det! Som buzzador får du utan kostnad testa nya produkter och tjänster. (En del erbjudanden är saker som du kan få prova/köpa till reducerat pris men vill du bara ta del av det som är helt gratis kan man göra ett sådant val under sina profilsidor). Hur länge det dröjer innan du kommer med i din första kampanj kan variera från någon vecka till månader beroende på hur väl du passar in i de kommande kampanjerna. När det finns möjlighet att komma med i en kampanj så får du besked om det via mail.

Följ den här länken så det framgår att det är jag som har bjudit in dig (mitt användarnamn som buzzador är Vickit):
Jag vill registrera mig för gratiserbjudanen

Om du vill veta mer innan du bestämmer dig kan du följa den här länken:
Vad är en Buzzador?


Coola tjejen


Same same

I brist på kaffe börjar maken dagen med en lövbiff...
Lukten av stekt kött får det att vända sig i magen när man knappt är vaken.
Idag har vi för övrigt haft världens längsta sovmorgon vilket förmodligen har att göra med att vi bara har tre barn hemma.

Midsommar

Midsommar firade vi som vanligt i sommarstugan med mormor & morfar samt min bror med familj. Vädret var inte på vår sida och det var så illa att vi inte ens brydde oss om att gå upp till festplatsen och titta på midsommarstången. Det blev sill och potatis inomhus tills barnen blev så rastlösa att vi gav oss ut i skyfallet. 
Lördagen var något bättre med uppehåll och korta solglimtar en stund då och då. Barnen hann tom med lite krabbfiske i hamnen innan vi gav upp och åkte hem.
 
Det stora gula mitt på bilden är jag, i ett regnställ modell äldre som jag hittade undanstoppat i en garderob.
 
 
Minnesnotering: 14 personer i en liten sommarstuga känns ganska trångt när det är dåligt väder.
 

Sol och vatten

Idag har vi haft strålande sol hela dagen! :-D
Ett snabbt besök på BVC i morse för att visa upp lillskruttan. Hon går upp i vikt och växer som hon ska - för att inte tala om att hon är prickfri OCH har en fungerande mage. Jag är så glad att vi fick bytt ersättningen till Nutramigen. Sköterskan hade varit i kontakt med sjukhuset och fått veta att vi inte är ensamma om att ha negativa erfarenheter av det nya mjölkersättningspulvret Althéra och de gissar på att det skulle kunna vara för att det innehåller rätt mycket LAKTOS. Varför göra ett mjölkfritt pulver för mjölkallergiska barn och sedan tillsätta en massa mjölksocker i det?? Jaja, vi har bytt nu och lillskruttan är glad och smärtfri igen.
 
Efteråt tog jag med mig tre barn till utomhusbadet. Inträdet för tre barn kostar 45:- men jag hade spenderbyxorna på mig och slog med ett säsongskort för alla barn i hushållet i stället. Det är ju toppen - nu får de bada där obegränsat resten av sommaren (alla 6!) för en totalsumma på hela 50 kr!! Ok, det kostar 30 kr för en medföljande vuxen men det kan man ju leva med. Tre fina bassänger, lekplats och kiosk, vad mer kan man begära.
(min mobilkamera är tyvärr rätt värdelös)
 
 
Vattenleken har fortsatt på ett eller annat sätt hela eftrmiddagen - i poolen, i minipoolen eller med allehanda vattenleksaker.
Två av de små i nya solskyddskläder (59:- på Leklust!)
 
Lilleman ser ut som en surfare :-)
 
Vattenfotboll
 
Kvarterets ungar kommer och går här och jag serverade mellanmål till 8 barn på uteplatsen medan minstingen sov middag. Precis som det ska vara en sommardag! Jag har suttit parkerad i en solstol med en bok i famnen och barnvagnen intill. Nog för att de flesta av barnens kompisar är simkunniga men jag vill inte gärna att någon druknar i vår pool ;-)

Myggbett (eller inte!)

Somliga i det här hushållet är extra känsliga för myggbett. Jag är en av dem.
Två timmar efter sticket tar det upp halva sidan av foten och kliar så jag blir tokig.
 
Tillägg 23/6
Under kvällen så spred sig det röda till hela sidan och började skifta i blålila. Blodkärlen syntes tydligt och huden brände något ohyggligt som vid en brännskada och jag kunde inte stödja på foten alls. Under natten vaknade jag gång på gång av smärtan och försökte dämpa svullnaden med en kylklamp. Hade jag börjat må illa så hade jag nog försökt ta mig till sjukvården, men dagen därpå började det gå åt rätt håll. Efter två dygn är jag fortfarande röd och lätt svullen.
Myggbett kan man nog utesluta, myggbettskänslig eller ej! Maken frågade om jag var säker på att jag inte blivit huggormsbiten ;-) Tveksamt då jag först kände av det när jag stod på asfalten i kön till badet. Två små röda prickar finns, men vad jag vet kan jag lika gärna bränt mig på Björnloka eller något annat spännande från växtriket. Óavsett vad det var så hoppas jag att jag slipper göra om det här.

Det tar sig

Minns ni lådan som barnen fick sätta fröer i?
 
Jag var ju lite bekymrad att solroserna inte skulle ta sig eftersom vi misslyckades med dem förra året. Men vad kom upp först av allt?! Solrosor! :-)
 
 
 
Solrosorna står nu mot garageväggen och vi hoppas på höga gula blommor i sommar.
De andra klätterväxterna väntar fortfarande på att bli utplanterade, vi har mycket inplanerat idag så vi får se hur mycket jag hinner - det tar ju sin lilla tid när alla vill vara med och plantera just sin lilla planta.
 
 
 

Trädgårdsonsdag

Idag har vi haft sånt där lagom trädgårdsväder; ca 20 grader och lite halvmolnigt. Jag har roat mig med att flytta/sprida växter, rensat ogräs och lite annat. Vi gjorde ett krafttag i garaget också och maken körde bort ett helt lass skräp till tippen.
 
Vi har Hosta som växer och frodas och det är ju en sån där trevlig sak som man inte behöver ägna så mycket tid åt utan den ser alltid fin ut. Lätta att ta skott från också.
 
Förresten, när jag ändå bloggar trädgård..... Vad heter den här?
 
Jag kan inte för mitt liv komma på namnet på busken med de fina blommorna. Jag vet att jag har sett det förut, men det står inte med i min trädgårdspärm och då försvann det ur minnet.
När vi flyttade hit för 7 år sedan var det en riktigt risg buske och under flera år klippte vi ner den hårt med tanken att dör den så dör den. Sedan flyttade vi komposten så att den hamnade brevid, i trädgårdens "skräpiga" hörna. Idag blommar busken något helt fantastiskt och jag önskar att den stod på en bättre plats där man kan njuta av prakten. Det är förmodligen en kvarleva sedan huset byggdes för en sisådär 25 år sedan och stammen är grov och rötterna är långa. Men man kanske skulle skaffa fler då? Hade jag haft en namn på den så kunde jag läsa på lite. Någon som känner igen sorten?
 
Jag är uppväxt med en gigantisk trädgård och växter och sådant intresserade mig inte för fem öre när jag var yngre. Nu när jag själv har villa och trädgård är det ju lite annorlunda. Jag har verkligen inga gröna fingrar och besitter inte mer kunskap än vad jag läst mig till på nätet efterhand, men jag gör vad jag kan (maken gillar det som växer här men har begränsat sitt intresse till stenpartier och dammen).
När vi köpte huset fanns här inte så väldigt mycket mer än några risiga rosenbuskar och vinbärsbuskar som växte så grenarna knäcktes och det är först de senaste få åren som vi har börjat göra riktigt stora förändringar här.
För två år sedan fanns bara gräs och ett dött plommonträd på baksidan av huset - idag har vi en fin groddamm med paviljong intill och tjugotalet olika växter som växer som om de alltid funnits där. Jag drömmer om en lummig trädgård med buskar som barnen kan leka kurragömma bakom, bär som de kan mumsa på och blommor som man får plocka av. Idéerna finns men kunskapen saknas. Man kanske skulle gå en kurs? Trädgård för amatörer?
 
Avslutar med en bild på dottern som inte är helt bekväm med att springa och kasta sig huvudstupa på vattenglidbanan. Simglasögon på och försiktigt ska det vara...
 
 
 

Världen i ett annat perspektiv

Låna ut en kamera till ett barn och du får helt andra motiv på bilderna.
 
Den sista bilden togs av äldsten när han var 3 år. Flera av bilderna han tog den våren gjorde vi förstoringar av och hade som tavlor i gäststugan i många år.
 
 
 
 

Märkligt

Hur kommer det sig att jobberbjudanden alltid kommer när man inte behöver dem?

En klänning kanske?

Igår kväll kom dottern med en kjol som skulle lagas i en söm. Hon hjälpte till med att hämta fram sylådan och bland trådrullarna låg en liten stuvbit av ett blått sidentyg som jag sparat och inte visste vad jag skulle ha till. Dottern visste vad man kunde ha tygbiten till - en ny klänning till Barbie kanske?!
Ja, varför inte...
Jag tycker det är förbenat pilligt med kläder i den storleken, men det blev inte så dumt ändå.


Klänningen skulle behöva strykas (för att inte tala om att Barbie är i behov av viss hårvård) men dockan skulle bäddas ned med dottern och de två behövde lägga sig så fort jag var klar.
Tyget som blev över kommer att bli kjolar och nån scarf till dockorna en annan dag. Det fanns önskemål om en liten jacka men där går gränsen för vad jag klarar av :-/

Liten blir stor

Vad tiden går! I morgon blir minstingen 5 månader. Jag räknar och räknar, och jo - det är faktiskt fem månader sedan hon kom till oss.
Hon har en massa nya trick och utvecklas från dag till dag tycker jag. För ett par veckor sedan satt hon i mitt knä och tittade på tvååringen som busade och plötsligt började hon skratta hejdlöst :-D Hon har ju skrattat (med ljud) förut men nu var det så där riktigt kluckande hjärtligt skratt så hela kroppen hoppade och hon fick kippa efter andan. Hon höll på i evigheter och det var hur gulligt som helst.
Hon använder sin gåstol mer och mer och plötsligt tar hon sig runt utan problem. Man sätter ner henne i vardagsrummet och en kort stund senare så ropar hon från köket. Jag bara väntar på att hon ska börja plocka ur diskmaskinen eller dra ut kökslådorna...
För inte så länge sedan så kunde man lägga ner henne i vagnen och hon somnade ganska snabbt. Nu vill hon hellre sitta upp och titta på omvärlden. Försöker man få henne att halvligga mot en kudde blir hon galen och försöker komma upp till sittande. Gärna hänga över kanten med ena armen utanför också så hon kan se riktigt bra.


Men så finns det ju också mycket konstigt utanför vagnen...


I samtal med stora storebrorsan <3


Om några månader ska hon väl börja krypa och till jul kanske vi har henne gåendes... Det är så man blir kallsvettig! Man får passa på att njuta av varje dag.
Jag är glad att vi har möjligheten att faktiskt finnas här hemma och få vara med alla barnen och se alla framsteg för det är ju inte bara de små som växer och utvecklas utan även de stora.


Kolmården

Jag såg nyheten på nätet bara ett par timmar efter att det hänt - en skötare dödades av vargarna inne på Kolmården.
Vi var ju där förra året och stod och tittade på när en guide och några besökare som betalat extra var inne hos vargarna i hägnet. Gissa om jag är glad att vi inte var där igår. Så fruktansvärt tragiskt! Arbetskamraterna har det nog tungt idag, för att inte tala om de anhöriga.
Mer om olyckan finns att läsa bla här.

Fullspäckad dag

Förmiddagen ägnades åt storstädning och lite ommöblering. Efter lunch åkte maken och de tre stora till tennisklubbens avslutningsfest, stora dottern åkte till en kompis för att leka och så var det bara jag och de två yngsta kvar hemma. Jag fick så mycket gjort! Normalt sett brukar det vara lite tvärtom eftersom tvååringen är världsmästare på att hitta på bus och oftast behöver en vuxen två steg bakom sig hela tiden. Men idag har han varit som en liten ängel och det tackar jag för :-)
Makens gamla kontor är på väg att gå tillbaka till gäststuga igen så jag har varit där ute och röjt lite. Tvååringen lekte utanför i trädgården och lillskruttan sov i över en timme så jag hann med en hel del.

Bortåt halv fem kom nioåringen rusandes in. han hade fått skjuts hem av en annan mamma för att hinna byta om innan det var dags för honom att åka iväg på kvällskalas hos en kompis.
Presenten blev...


....en jätteballong!

Innuti ballongen ligger ett presentkort på biobesök samt konfetti. För att få ut själv presenten så måste man ta hål på ballongen ;-)
Jag tror modellen av ballong kallas box-ballong eller något sånt - de är jättetjocka så man kan trycka in småpresenter utan att de går sönder. Litet tips om ni tänkte testa någon gång: Blås upp ballongen med hjälp av en pump. Blåser man med lungkraft så blir innehållet lätt fuktigt och inte så fräscht...
Killarna har haft "ballongpresent" ett par gånger tidigare och det har varit annorlunda och uppskattat av mottagarna.

Han skulle få skjuts till kalaset och rusade iväg till samåkningen med ballongen flygande brevid sig och jag höll tummarna för att den skulle få plats (och inte smälla) i bilen dit. Det hade gått bra och födelsedagsbarnet hade blivit glad :-)
Strax därpå kom stora dottern hem och sedan kom maken med två barn till varpå han själv drog iväg på styrelsemöte/middag. Där lär han vara halva natten misstänker jag.

Nu börjar det likna nåt!

Efter en regnig förmiddag som jag och nioåringen tillbringade på köpcentrat och IKEA så kom solen fram och det blev SOMMAR.
Alla i familjen bytte kläder och fick en finfin eftermiddag i trädgården. Det är ju så här det ska vara:

Tvååringen kom gåendes i bara kalsonger och gummistövlar. Vad hände med dina kläder?, undrade jag. Han svarade som om jag vore helt borta som ens frågade så dumt; Jag kan ju inte bada med kläderna på mig!
Jag förklarade att det inte skulle bli något badande i stora poolen för hans del idag - han bottnar inte och varken mamma eller pappa vill doppa sig när det är under 18 grader i vattnet. Efter en stunds ordväxling (han höll nämligen inte med mig) så gick han och hämtade en skateboard i stället.Om det är soligt i morgon får jag väl ta fram minipoolen till de små.
Tvååringen kom förresten på något idag, en brilliant idé som kan ge vuxna en smärre hjärtattack. Man kan klättra upp på poolstaketet och luta sig ut över vattnet! Och om mamma och pappa skäller på en så man inte vågar göra om det på ett tag så kan man gå och hämta sig en pall så kan man nå vattnet ändå... :-( Vi som har satt upp ett högt staket runt poolen och barnlås på grinden in. Skruttunge! Han har varit ute själv för sista gången, det kan jag lova! Får man koppla tvååringar?Sommarlov!

Jag har börjat skriva på det här inlägget femtielva gånger, men så kommer hela tiden något annat emellan....

I torsdags var det en efterlängtad dag - skolavslutning!
Det var mulet och ostadigt pecis som vanligt och trots att vi försökt klä barnen någorlunda varmt så fick vi emellanåt dansa på stället för att hålla ångan uppe. Det kom ett par minuterkorta regnskurar men vi hade ändå hyfsad tur som kom därifrån utan att vara helt genomblöta. De flesta av skolbarnen var gulligt sommarklädda i små klänningar eller shorts, för att inte tala om högstadietjejerna i enbart miniklänningar och skyhöga pumps och jag var rätt nöjd att jag fått på skolkillarna långbyxor och jackor till skjortorna.
Oändligt antal sånger framförda av lågstadiets tusen klasser, tal av rektorn, en Sean Banan-show med några av skolans lärare, stipendieutdelning osv och jag trodde aldrig att det skulle ta slut.


Två småsyskon leker med en liten hamster i väntan på hemgång.

Skolans tre stjärnelever (de med bästa betygen, eller högsta poängen säger man tydligen numera) från de som slutade nian fick gå upp på scenen och ta emot bokstipendier. Tänk om man får se sina egna barn där på scenen en dag. Hoppas kan man ju alltid! ;-) En av de eleverna har bara bott i Sverige i 2½ år, när han började skolan för 2 år sedan kunde han ingen svenska och ändå stod han där nu med högsta betyg i nästan varenda ämne och var dessutom kompis med halva skolan. Fantastiskt!

Efteråt skulle barnen ha mindre avslutning i sina respektive klasser. Tre barn, två föräldrar - vi sprang lite mellan klassrummen så vi hann se lite hos alla. Tolvåringen fick som vanligt godis i avslutningspresent av läraren. Jag blir lika sur varenda gång (ni vet ju min inställning till sånt) - skolan har idrott, friluftsliv och hälsa som profil och enligt reglerna nolltolerans mot godis - men jag har aldrig hört talas om en skola som öser så mycket skräp över eleverna och kallar det belöning. Nu köpte jag godiset av honom direkt och med en slant till sparbössan var han nöjd ändå. Jag får väl vara glad att det inte var som för ett par år sedan då de fick varsin enkilos påse snask med sig hem vid avslutningen.
Nioåringen fick glass och såpbubblor och åttaåringen fick en dikt och en inslagen present med sig hem. Sur som ättika var han när han hemkommen öppnade paketet med gatukritor, han trodde det skulle vara något han ville ha. Här är killen som vill veta innan vad det är i paketen, innan han hinner göra sig en bild av vad det skulle kunna vara för att sedan bli besviken. Gatukritor har vi ju gott om ;-)
Det var med nöd och näppe han kunde tänka sig att sitta med vid bordet när det vankades tårta för att fira att nu är det sommarlov. Mormor och morfar kom och firade också.
I vanlig ordning så hade vi fixat med sommarpresent till barnen - en salig blandning av diverse lekprylar. Det blev ovanligt mycket i år av den enkla anledningen att jag shoopar på Tradera när jag hittar något riktigt billigt (de flesta av Wii-spelen var sprillans nya och kostade under 50 spänn) och sen gömmer jag det efterhand och glömmer sen bort vad jag redan köpt...

 

Nu föll det ju lite på att vårt Wii har dött, men jag och maken var överrens om att köpa ett nytt så då fick barnen se spelen i alla fall.
Maken stod för lite underhållningTolvåringen fick en extra present till bara sig. Dels för att han är några år äldre än småsyskonen men allra mest som belöning för att han det här läsåret har haft mindre än 10 fel på 651 glosor, alla prov och uppsatser!! Jag är så stolt över honom. Han fick 4 spel till sitt XBox 360 vilket är ungefär det enda han vill ha :-)  
(Jag passar på att tipsa om sidan för glosträning: glosor.eu Innan vi hittade den hade sonen jättesvårt för engelska.)  

Barnen var enormt trötta hela eftermiddagen och jag förmodar att de har spänt sig och sett fram emot avslutningen mer än vad som synts på dem innan. Det tog ändå inte många timmar innan sommarlovstänket kommit igång och det märktes vid läggdags då två av våra barn sov borta och en kompis stannade över :-) Nu är det slut med egentid för mig och maken efter kl 21...
Godmorgon!Somliga vill inte riktigt vakna på morgonen......och så finns det de som är pigga från sekunden de slår upp ögonen :-)Skolavslutning i övermorgon. Jag tar ett djupt andetag och längtar!
Sista familje/grillkvällen i skolans regi klarades av igår. Idag ska äldsten vara på ett utebad hela dagen (måtte de slippa regn, kallt är det så det räcker) och de andra skolbarnen ska städa ur klassrummen.
Lite sol hade inte varit helt fel nu. Det ska vara hyfsat soligt i morgon men avslutningsdagen har de lovat mulet och +14, ev regn också. Som vanligt alltså! Ibland försöker de trycka in en hel skola med familjer i en liten byggnad som rymmer hälften, men de flesta år är vi utomhus och alla står och hoppar och huttrar av kylan medan rektorn pratar och lågstadiet sjunger i en timme.
Vi brukar fira med tårta och "sommarpresent" till barnen hemma efteråt. Jag har under våren köpt på mig en massa roliga nya spel till Wii som de skulle få men förra veckan gav själva boxen upp. Frågan är om man ska ge sig ut för att skaffa ett nytt Wii lite hastigt nu då för spelen är ju totalt oanvändbara utan den :-/ Annars får de bara utegrejerna som jag har på lager: jongleringskäglor, diablo och lite sådant.

Dottern surfar

Dottern som var och hälsade på hos mormor och morfar ringde för att berätta att hon hade surfat på en surfplatta.
Morfar har en "surfplatta" som hon brukar spela spel på så det var liksom inget konstigt med det. Men så fick jag ett mail med bifogad bild på surfandet...Morfar drar runt henne i trädgården :-)

Ännu en grå dag

Med en dagstemperatur på ca 14 grader och ihållande regn har den här dagen varit lik alla andra dagar den senaste veckan/veckorna.
Jag var ute i en kvart och hjälpte till att gräva ner ytterligare några syréner annars har jag bara suttit inne idag. Man blir ju just inte sugen på att göra så mycket när det bara är grått och trist ute.

Vädret är inget som stör mina grabbar, de var bara inne och vände efter skolan och sedan var de ute snudd på till kvällsmaten. Vaddå regn - klart att man kan sitta ute och äta glass...


Slutspurt på väg mot lov

Den här perioden från slutet av maj till skolavslutningen försvinner i rasande fart i ett virrvarr av utflykter, familjegrillningar och avslutningsfester på olika håll. Jag tänker osökt på den där barnsången;
Dagarna de går och går, efter varandra - måndag tisdag onsdag torsdag fredag lördag söndag...

Jag fixar matsäck till skolutflykterna var och varannan dag och kalendern är full med extra hålltider. Det är tennisavslutning, kyrkisavslutning, gympaavslutning, profilämnesavslutning....
Igår var det tolvåringens klass som hade familjekväll med grillning och brännboll.


Jag tänkte baka muffins (Vad mamma? Kak-muffins??) att ta med till fika och drog igång smörsmältning och äggvispning etc. Men oj, har vi inget vetemjöl hemma? Hmmmm. Man tager vad man haver heter det ju och det fick bli till att improvisera med en blandning av mannagryn och fint dinkelmjöl i smeten.Funkar utmärkt och de blev hur goda som helst!Eftersom jag skulle iväg på mitt håll drygt en timme senare så fick vi pussla lite med logistiken. Precis när det var dags att gå så strejkade ena sonen som på beställning. Det ÄR knepigt för honom så här års, precis som vid jul. Men jag tog 5 barn, stora vagnen och packningen i förväg och till vår lycka så kom sonen med pappa lagom till att det började (och killen var minsann med och spelade brännboll i femteklassarnas lag!!)  :-)
De stannade alla kvar för korvgrillning och jag åkte själv iväg på bokcirkel.

Det var dags att avsluta terminens läsning av Det är inte mitt fel

Det är inte mitt fel - Henry Cloud, John Townsend

En "självhjälpsbok" som inte var så bra som vi hoppats på, tyvärr. Lite seg, väl många upprepningar och för mycket religion för min smak. Förra terminen läste vi Konsten att vara snäll och den var mycket, mycket bättre.
Vi har inte valt någon bok till höstens läsning, men det lutar åt något helt annat. Jag älskar att läsa och jag tycker det är jättekul att diskutera saker så jag kommer ju att hänga på vad det än blir för bok. Om inte annat så för att fika i vuxet sällskap ;-)
Eftersom det var avslutning igår så firade vi extra med både smörgåstårta och diverse bakverk. Helt klart värt att skippa halva brännbollsmatchen på skolgården.


Nationaldagen

Vädret var inte det bästa i morse så vi velade lite om hur vi skulle göra med den här dagen då alla hade lov.Framåt förmiddagen bestämdes att vi skulle chansa på att regnet höll sig borta så vi packade ihop oss och åkte ut till sommarstugan.
Hela byn där ger sig ut på en stor äng och firar alla helger och festligheter tillsammans, det här året var inget undantag. Det var mycket folk så jag tog inte så mycket bilder mer än på när några av våra barn provade på att sitta i en brandbil.Det var väl dagens roligaste, det och en lågtflygande helikopter triggade tvååringen till spontandans och glada utrop :-)
Man fick provsitta en båt också men jag antar att det inte är lika spännande om man tillbringar en stor del av sommaren vid havet.
Lite musik, lotter, tävlingar etc var där men vi gick hem och fikade efter en stund. Det var trevligt att vara i sommarstugan men annars var det inte så storslaget. Äldsten muttrade något om att vi borde gått på bio istället.
 
Jag är ju så gammal att jag minns tiden före vi fick en nationaldag. Som på lågstadiet när vi 6:e juni gick ut på skolgården och hissade flaggan eftersom det var svenska flaggans dag (varken mer eller mindre). Till minne av Gustav Vasa, eller hur var det nu igen? Det här har ju bara varit en helgdag sedan 2005 och jag tror inte vi har hittat någon tradition för hur det här ska göras. Missförstå mig inte nu - jag tycker absolut att vi ska ha en nationaldag - men hur är det tänkt att dagen ska firas?
Visst vore det coolt om alla gick man ur huse som de gör i Norge på deras 17 maj! Vad gör vi här? En del äter kanske smörgåstårta i trädgården om vädret tillåter. På många ställen gissar jag att någon kommungubbe håller tal och kanske lokala föreningar visar upp sig. Men sen då?
För min del hade man kunnat slå ihop det med midsommarafton. Hade inte det varit en bra idé?! Med midsommarstång, folkdans, sill & potatis... kan det bli mer svenskt än så?!

Nästa år kan vi fira nationaldagen med sovmorgon och bio ;-)

Error

INSTALLERAR SVENSK SOMMAR
███████████████░░░░░░░░░░░░░░ 44%KLART
Installationen misslyckades.
Error 404 : Årstiden ej hittad.
Årstiden är inte tillgänglig i ditt land.
... Försök med ett annat land.

Buzz: Lovefilm - Aliens in the attic

Veckans familjefilm från Lovefilm.se:Ska ni hyra en familjefilm och inte vet vad ni ska välja - välj då Aliens in the attic!
Barnen skrattade hela filmen igenom och den var inte alldeles genomtråkig för mig som vuxen heller.
Knähöga rymdvarelser, en farmor i slagsmål á la Matrix och otaliga smällar mot skrevet är tydligen en kombo som inte kan bli fel enligt skolkillarna.
Jag frågade efter ett betyg och eftersom de drog sig till minnes att de nyligen gav Spy Kids 4 fem av fem möjliga så fick betyget på denna bli 6. Eller 7. En av de bästa någonsin tydligen och de önskade att vi hade fått behålla filmen.

Jag och maken såg Paranormal Activity - Tokyo Nights
Det hände ingenting, ingenting, ingenting och sista 5 min var ok. Hyr den inte, helt enkelt.

Jag har registrerat mig som buzzador på www.buzzador.com och föreslår att du också gör det! Som buzzador får du utan kostnad testa nya produkter och tjänster. (En del erbjudanden är saker som du kan få prova/köpa till reducerat pris men vill du bara ta del av det som är helt gratis kan man göra ett sådant val under sina profilsidor). Hur länge det dröjer innan du kommer med i din första kampanj kan variera från någon vecka till månader beroende på hur väl du passar in i de kommande kampanjerna. När det finns möjlighet att komma med i en kampanj så får du besked om det via mail.

Följ den här länken så det framgår att det är jag som har bjudit in dig (mitt användarnamn som buzzador är Vickit):
Jag vill registrera mig för gratiserbjudanen

Om du vill veta mer innan du bestämmer dig kan du följa den här länken:
Vad är en Buzzador?


Kyrkisavslutning och annat

Jag ringde vårdcentralen direkt när de öppnade i morse och fick tala med en sköterska som lovade mig att min läkare (den där jag ALDRIG har träffat under de här 1½ åren jag varit i deras vård) skulle ringa upp mig under förmiddagen. Jag lämnade våra mobilnummer också för säkerhets skull.

Idag vad det dags för avslutningsutflykt med kyrkis och vi skulle mötas upp allihop inne i Helsingborg. Jag gjorde tomat/basilikamuffins när killarna kommit iväg till skolan och tyckte jag hade bra koll på packning, matsäck etc.
När vi skulle klä på oss för att åka så hittade vi inte dotterns jacka. Var gjorde du av den igår då? frågade jag och hon kom på det rätt snabbt själv...hon hade minsann hängt upp den efter att hon tagit den av sig - på en gren i skogen! Nu var det inte så långt iväg för med "skogen" så menade hon en liten dunge träd i parken nedanför vårt hus. Jackan hängde kvar där och tur var väl det, men den var inte precis torr :-/ Jag letade raskt fram jackan som närmaste syskon hade förra året och det gick ju bra det med. När tre små blivit fastspända i sina bilbarnstolar och maken satt med bilnycklarna i handen gick jag tillbaka in för att hämta en extra filt att ha i barnvagnen. Telefonen ringde - det var inte vårdcentralen men dock ett annat viktigt samtal som tog tio minuter att ta sig igenom så vi kom sent iväg ändå. Hur kan det så? Jag avskyr att stressa men ibland tycks det kvitta hur bra framförhållning och planering man har, det händer ändå tusen andra saker emellan.

Vädret var inte på vår sida, jag tror aldrig jag har varit med om att det har varit varmt och soligt på kyrkisavslutningen någon gång. Jag och maken stod och skakade i lätt duggregn trots extra tröjor, men tvååringen och femåringen lekte sig varma och minstingen sov gott i varmbäddad vagn. Händerna domnade nästan bort när vi åt vår medhavda lunch. Vi sjöng lite barnsånger som vi annars gör på vanliga öppna förskolan och så fick barnen varsin avslutningspresent i form av en burk såpbubblemix. Det funkar alltid!Nu är det oficiellt sommar då. Jag kommer att sakna gänget på kyrkis! Även om man skulle kunna träffas på annat håll under sommarlovet så blir det ju inte det där trevliga med att dricka kaffe, babbla och sjunga med barnen två gånger i veckan utan föranmälan och förbindelser. Vi åkte hem direkt efter för det var för gräsligt kallt och blåsigt. Varmluften gick på högsta nivån i bilen och barnen slocknade rätt snabbt under hemfärden.

Framemot mellanmål så vågade jag helt enkelt inte vänta längre med att ta min medicin och letade upp alla gamla burkar med olika styrka jag kunde hitta. En halv av den ena och en halv av en annan gav tillsammans samma dos som jag tagit de senaste månaderna och så fick det vara bra så. Nu var det ju lite väl sent ändå så jag höll mig inte på benen mycket längre utan fick lägga mig och sov bort resten av eftermiddagen och halva kvällen :-( Kan man tro att de ringer i morgon då?

Åttaåringen har jobbat hårt med sin ena födelsedagspresent: Rymdkatten Storm.

Från beskrivningen:
Rymdkatten Storm har sitt hjärta på utsidan; ibland blir han ledsen eller arg utan att riktigt veta varför.
Jodå, presenten valdes med stor omsorg <3


Jag kan varmt rekommendera pysselsetet från Panduro!!
Hela grejen med att klippa en del detaljer i tyg, använda valfria skruvkorkar, uppmaningen att klippa strån från en diskborste till morrhår, skölja ur en mjökkartong etc etc kan inte annat än tilltala en sann pysslare :-)

Och så måste jag visa minstingens nya sommarplagg!


En urgullig baddräkt i Skrållan-storlek. Vaddå, lillskruttan kan väl inte vara på stranden halvnaken heller?! ;-)
Jag skämtar bara, jag har aldrig riktigt fattat poängen med hela baddräkter till bebisar (eller för den delen bikini som de ofta har utomlands) men jag letade efter ett par extra blöjbadbyxor att ha liggandes i sommarstugan och ramlade över den här lilla baddräkten till vrakpris. Det är en "blöjbyxa" i den så den fyller ju sin funktion i alla fall. Vi vill inte ha några olyckor i poolen :-)Sk*t!

Skulle fylla på medicindosetten för kommande vecka och inser att tabletterna är... SLUT!
Just det, min läkare skulle återkomma i början av DENNA veckan med rapport om vilken dos jag ska ta samt nytt recept. Gjorde hon det då? Nix!
Jag lär få kasta mig på luren prick 08 i morgon måndag. Vill inte gärna gissa på om jag kan använda någon av de gamla strykorna och längre än till lunch kan jag inte vänta utan påverkan.

Jag slipper bekymra mig om hur jag ska sysselsätta mig en tidig måndagsmorgon i alla fall.

Kvällens läsning

dsc01082 (MMS)

Kvällens läsning


Födelsedagsfirande

Idag blev sjuåringen åtta år och således åter bara ett år yngre än sin närmaste bror igen ;-) Det är 14 månader emellan dem och större delen av året så är de ju bara en siffra ifrån varandra men nu har en varit 9 och en 7 i två månader och det är något förvirrande. Spela roll kan man tycka, men det är tydligen viktiga grejer!Jag hörde att han var vaken när lillskruttan vaknade och tjoade från spjälsängen vid 7-tiden men jag ville hinna mata henne först innan jag väckte övriga familjen och spänningen var olidlig inne hos honom det förstod jag ju.
Vis av erfarenheterna så fick han just inte så mycket rena leksaker av oss utan mer "att göra"-paket: pysselkit av olika slag, besök på ett tropikarie där han ska få följa med en skötare bakom kulisserna och hålla en orm, biobiljett etc. Panduro har kommit med en serie pysselboxar "just add junk" och för en kille som älskar att bygga skrotsaker var det ju mitt i prick!


Katten Storm, Panduro 149 kr (tillsätt mjölkpaket, diskborste...)

För att få ihop dagen - det var MYCKET viktigt att göra ALLT firande på rätt dag - så kom mormor och morfar hit på tårtkalas kl 10 på förmiddagen :-) Tala om förmiddagsfika!
Tårtan var gjord enligt sonens mycket specifika önskemål: chokladsockerkaksbotten, vaniljkräm, chokladsockerkaksbotten, chokladgrädde, marängbotten, chokladpudding/kräm, chokladsockerkaksbotten...och så chokladgrädde på det och lite nonstop och så klart rätt antal ljus. Kakaopulvret tog slut så grädden blev aningens ljus men godkänd ändå. Väldigt chokladig tårta och lite för sötsliskig för min smak men födelsedagsgrisen tyckte den var perfekt och det är allt som räknas i sammanhanget.Bästa presenten av mormor och morfar var tveklöst en Mighty Beanz racerbana!
Plötsligt letade fem barn på alla sina gamla Mighty Beanz och de hade vansinnigt kul med den där banan.

På eftermiddagen så åkte födelsedagsbarnet och maken och hämtade upp en kompis och så åkte de till Busfabriken där de sprang rundor och lekte i timmar. Mycket bättre och enklare än stort barnkalas tycker jag och sonen var väldigt nöjd med den varianten!

Hemma igen så återgick han till sin racerbana och den har de hållt på med tills jag skickade honom i säng. Jag trodde faktiskt att det var dagens bästa present men jag hade tydligen fel. Bäst av allt var en virkdocka (kallas ibland påtdocka tror jag). Om ni inte vet vad det är så ser det ut som en hopprepshandtag i trä med ståltrådsöglor uppe på. Man har den till att virka garnrep... de var jättepoppis när jag var ung men nästintill bortglömda nu i dataåldern. Jag köpte en på Tigr för 30:- och tänkte att han kunde ha den som variation på fingervirkning som han gör i skolan ibland. Man upphör aldrig att förvånas! ;-)Buzz: Lovefilm

Nu är jag är med och Buzzar för Lovefilm.se så nu får ni lite filmrecensioner på köpet :-)
Via Lovefilm så hyr man alltså filmer. Man kan lägga alla filmer man vill se i en "önskelista" och så får man två filmer hem i taget. När man har sett dem så skickar man lätt tillbaka dem i returkuvertet och så kommer nästa paket hem.
Vi tittar inte så väldigt mycket på tv men en bra film är aldrig fel. De första filmerna kom ganska så omedelbart efter att jag kommit med i kampanjen och lagt till de första filmerna i min lista, jag tror de kom med posten redan dagen efter faktiskt.

Jag och maken har rätt olika smak när det gäller filmer men vi har gjort så att vi tar en film till oss och en till barnen i varje sändning.
Först ut var Spy Kids 4Vi kom aldrig iväg när den gick på bio (där den dessutom gick i 4D: 3D + lukt) så barnen blev jätteglada när de fick veta att vi hade lånat hem den. Jag satt inte med dem när de såg dem men vid ett tillfälle när jag kom in i rummet så var det barn i flygfarkoster som blev jagade av några ondingar. De klarade sig undan genom att killen som blivit åksjuk kastade sina spypåsar bakom sig som då exploderade lämpligt på förföljarna. Hysteriskt kul för killar i yngre skolåldern! Jag är glad att vi inte har lukt-tv...
Fem poäng av fem möjliga blev betyget på filmen!

Jag och maken såg senare Tower Heist som skulle föreställa en komisk variant på Oceans Eleven. Den blev inte mycket roligare trots att Ben Stiller och Eddie Murphy var med. Maken somnade efter första kvarten men jag tog mig igenom hela genom att hänga tvätt och borsta tänderna etc som bensträckare. Ingen toppenfilm.

Vi skickade tillbaka filmerna i onsdags och två nya ligger redan här och väntar på oss. Perfekt för en fredagskväll!
Jag har aldrig sett tjusningen i att hyra en massa filmer när det går en hel del på tv (inspelningsbar box är toppen) men det lutar möjligen åt att vi fortsätter med det här även efter att kampanjen är slut.


Jag har registrerat mig som buzzador på www.buzzador.com och föreslår att du också gör det! Som buzzador får du utan kostnad testa nya produkter och tjänster. (En del erbjudanden är saker som du kan få prova/köpa till reducerat pris men vill du bara ta del av det som är helt gratis kan man göra ett sådant val under sina profilsidor). Hur länge det dröjer innan du kommer med i din första kampanj kan variera från någon vecka till månader beroende på hur väl du passar in i de kommande kampanjerna. När det finns möjlighet att komma med i en kampanj så får du besked om det via mail.

Följ den här länken så det framgår att det är jag  som har bjudit in dig (mitt användarnamn som buzzador är Vickit):
Jag vill registrera mig för gratiserbjudanen

Om du vill veta mer innan du bestämmer dig kan du följa den här länken:
Vad är en Buzzador?


Uteleksak

...för vuxna i alla fall!
Det har lite blivit mitt jobb att kämpa mot maskrosorna på tomten, en uppgift som jag själv tagit på mig eftersom makens lösning på alla ogräsproblem är att sprida ut gift över gräsmattan eller alternativt gå runt med en stor brännare och sätta fyr på lite allt möjligt. Det var väl förra året som han satte fyr på både sandlådan och staketet i sin entusiasm att få bort ett par maskrosor utan fysisk ansträngning?!

Nu har jag fått en toppenpresent av min familj :-D
                     

 
En ogräsuppdragare från Fiskars, kostar just nu 299:- på tex Maxi (annars runt en hundring mer)

Den är precis så rolig att använda som det ser ut på tv-reklamen! Ner med den i marken, böj till, dra upp ogräset och tippa av det i en hink. Det roar mig i alla fall.
Första gången jag använde den så fyllde jag en hink på tio minuter och sen gick jag tre varv extra runt huset för att se om jag inte hade missat något litet ogräs någonstans. Jag noterade vagt att tvååringen gick några meter bakom mig och blåste på maskrosbollar som han fått från andra sidan staketet, så det är nog ingen risk att jag blir helt sysslolös resten av sommaren.

RSS 2.0