Dagens bäst och sämst

Dagens bästa var utan tvekan mellanmålet :-)
 
 
Dagens sämsta:
Nioåringen har problem med allergi sommartid och efter att vi spenderat några dagar i sommarstugan under midsommar så eskalerade det väldigt. Vi brukar ta oss till vårdcentralen alt hans ordinarie läkare på astma/barnmottagningen och få recept till honom i god tid innan pollensäsongen, men i år var vi sent ute. Jag kastade mig på telefonen direkt kl 08 i morse eftersom det började bli ohållbart med hans kliande och rödsprängda ögon, harklandet och nysandet.
Jag var inte ensam om det tydligen för det tog 1½ timme bara att komma fram till telefonkön (!) så här en måndagsmorgon efter midsommarhelg och i semestertider. Då var läkartiderna slut förstås men eftersom sköterskan i luren tyckte synd om sonen (som har en lång historia av allergier och astma) så klämde hon in oss på ett 10 min besök under eftermiddagen.
Han fick utskrivet ögondroppar, nässprej och tabletter precis som han får varje år och så långt var väl allting väl. Men när maken skulle hämta ut det på apoteket så var alltihopa slut. På första stället, på andra stället, på tredje stället.... och så får vi veta att två av sorterna varit slut i över en månad - en kommer in i slutet av juli och de andra är totalt slut hos leverantören och inga besked finns på om de kommer att bli tillgängliga i sommar alls!
Eventuellt fanns det en likvärdig sort av något, men då behöver vi få ett nytt recept och det andra finns helt enkelt inte alls att få tag på :-(

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0