Födelsedagsfirande

Idag blev sjuåringen åtta år och således åter bara ett år yngre än sin närmaste bror igen ;-) Det är 14 månader emellan dem och större delen av året så är de ju bara en siffra ifrån varandra men nu har en varit 9 och en 7 i två månader och det är något förvirrande. Spela roll kan man tycka, men det är tydligen viktiga grejer!Jag hörde att han var vaken när lillskruttan vaknade och tjoade från spjälsängen vid 7-tiden men jag ville hinna mata henne först innan jag väckte övriga familjen och spänningen var olidlig inne hos honom det förstod jag ju.
Vis av erfarenheterna så fick han just inte så mycket rena leksaker av oss utan mer "att göra"-paket: pysselkit av olika slag, besök på ett tropikarie där han ska få följa med en skötare bakom kulisserna och hålla en orm, biobiljett etc. Panduro har kommit med en serie pysselboxar "just add junk" och för en kille som älskar att bygga skrotsaker var det ju mitt i prick!


Katten Storm, Panduro 149 kr (tillsätt mjölkpaket, diskborste...)

För att få ihop dagen - det var MYCKET viktigt att göra ALLT firande på rätt dag - så kom mormor och morfar hit på tårtkalas kl 10 på förmiddagen :-) Tala om förmiddagsfika!
Tårtan var gjord enligt sonens mycket specifika önskemål: chokladsockerkaksbotten, vaniljkräm, chokladsockerkaksbotten, chokladgrädde, marängbotten, chokladpudding/kräm, chokladsockerkaksbotten...och så chokladgrädde på det och lite nonstop och så klart rätt antal ljus. Kakaopulvret tog slut så grädden blev aningens ljus men godkänd ändå. Väldigt chokladig tårta och lite för sötsliskig för min smak men födelsedagsgrisen tyckte den var perfekt och det är allt som räknas i sammanhanget.Bästa presenten av mormor och morfar var tveklöst en Mighty Beanz racerbana!
Plötsligt letade fem barn på alla sina gamla Mighty Beanz och de hade vansinnigt kul med den där banan.

På eftermiddagen så åkte födelsedagsbarnet och maken och hämtade upp en kompis och så åkte de till Busfabriken där de sprang rundor och lekte i timmar. Mycket bättre och enklare än stort barnkalas tycker jag och sonen var väldigt nöjd med den varianten!

Hemma igen så återgick han till sin racerbana och den har de hållt på med tills jag skickade honom i säng. Jag trodde faktiskt att det var dagens bästa present men jag hade tydligen fel. Bäst av allt var en virkdocka (kallas ibland påtdocka tror jag). Om ni inte vet vad det är så ser det ut som en hopprepshandtag i trä med ståltrådsöglor uppe på. Man har den till att virka garnrep... de var jättepoppis när jag var ung men nästintill bortglömda nu i dataåldern. Jag köpte en på Tigr för 30:- och tänkte att han kunde ha den som variation på fingervirkning som han gör i skolan ibland. Man upphör aldrig att förvånas! ;-)Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0