Hett sommartips: Tradera

Jag är ett stort fan av Tradera och handlar väldigt mycket därifrån - mest kläder men även barnartiklar, tyger, inredning etc. Varför lägga stora pengar på att köpa nytt när ALLT finns att få tag på till en bråkdel av kostnaden? För att inte tala om miljöaspekten - jag återanvänder gärna det som redan är producerat!
När barnen var mindre så tyckte jag att det var kul att tex ha matchande skjortor på killarna när de var på kalas och det var inga problem att hitta tre identiska plagg i olika storlekar om man bara hade lite is i magen och en månad på sig att leta. Nu när de är större och främst till äldsten då så letar jag gärna märkeskläder. Bra funktionskläder och speciellt vinterplagg letar jag efter hela sensommaren och hösten; för vem vill lägga över en tusenlapp på en ny overall i affären om man kan hitta förra årets modell "ny" med lapparna kvar för halva summan på Tradera. Mammakläder är svindyrt om man vill köpa på sig en hel garderob med fräscha gravidplagg och att göra det i butik kostar multum. Allt finns ju på Tradera och då har man dessutom fler säsongskollektioner att välja mellan.
För er som inte är inbitna Traderashoppare redan och kanske tror att det handlar om urtvättade secondhandplagg i "dagisskick" så måste jag be er att kolla lite noggrannare. Visst finns det mycket skräp bland auktionerna, men utbudet är så stort att man gott kan sålla friskt och man lär sig snabbt att läsa mellan raderna i auktionsbeskrivningarna och att syna foton. Jag är själv petig med kläder, på gränsen till manisk om man får tro min mamma :-) men jag tycker att även barnen ska vara bra klädda. Det jag handlar på Tradera är antingen nytt med lapparna kvar, eller i nästintill nyskick!
 
 
Varför skriver jag nu det här som just ett sommartips?
Jo, under sommaren är det färre som sitter vid sina datorer så konkurrensen om plaggen är inte bråkdelen så stor. Folk försöker få in lite extraslantar till semestern och lägger desperat ut allt de kan sälja. Det betyder att man kan vinna en auktion för nästan ingenting! De senaste veckorna har jag budat på och vunnit plagg från Me&I, Quicksilver, Polarn och Pyret, Mexx, Ralph Lauren, Nike etc för 1-10 kr per plagg (det är nästan så man skäms när man för över en struntsumma och får hem något jättefint i brevlådan). Äldsten har fått en hel uppsättning sommar + höstkläder, inkl gympakläder till höstterminen. Lillskruttan har en stor back med kläder som väntar på nästa storleksbyte och i sommarstugan finns extrakläder så att vi lätt kan stanna över utan att planera exakt hur länge. Hela skaran har en rejäl uppsättning sommarplagg i sina byrålådor.
Vi har ständigt dubbla uppsättningar av regnkläder och stövlar, under sommaren finns ena uppsättningen i stugan och resten av året finns de i skolan och på dagis.
Om man tycker det är värt jobbet att sälja på Tradera (under rätt säsong) så är andrahandsvärdet väldigt bra på det som är fräscht. Jag vågar nog påstå att jag åtminstone tidigare kunde gå runt på det jag sålde mot det jag köpte. Nu är det fler som ska hinna slita på kläderna så jag säljer inte fullt lika mycket längre men babysaker som vagnprylar, babygym och sängkläder till spjälsäng etc har vi kunnat köpa/använda/sälja utan att ha förlorat ett öre.
Så nu har ni fått ett bra tips :-D
 
PS. Lägg inte ut auktioner själva före skolstart! Det enda som händer är att ni får sälja till underpris. (Utnyttja andras misstag genom att handla nu är däremot ok ;-) )

Kommentarer
Postat av: Elina

Sådär har jag också gjort på den finländska motsvarande auktionssajten, köpt vinterkläder billigt på sommaren. Men våra egna urväxta barnkläder sparar jag i garderoben och säljer inför rätt säsong :)

2012-06-27 @ 09:12:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0