Kyrkisavslutning och annat

Jag ringde vårdcentralen direkt när de öppnade i morse och fick tala med en sköterska som lovade mig att min läkare (den där jag ALDRIG har träffat under de här 1½ åren jag varit i deras vård) skulle ringa upp mig under förmiddagen. Jag lämnade våra mobilnummer också för säkerhets skull.

Idag vad det dags för avslutningsutflykt med kyrkis och vi skulle mötas upp allihop inne i Helsingborg. Jag gjorde tomat/basilikamuffins när killarna kommit iväg till skolan och tyckte jag hade bra koll på packning, matsäck etc.
När vi skulle klä på oss för att åka så hittade vi inte dotterns jacka. Var gjorde du av den igår då? frågade jag och hon kom på det rätt snabbt själv...hon hade minsann hängt upp den efter att hon tagit den av sig - på en gren i skogen! Nu var det inte så långt iväg för med "skogen" så menade hon en liten dunge träd i parken nedanför vårt hus. Jackan hängde kvar där och tur var väl det, men den var inte precis torr :-/ Jag letade raskt fram jackan som närmaste syskon hade förra året och det gick ju bra det med. När tre små blivit fastspända i sina bilbarnstolar och maken satt med bilnycklarna i handen gick jag tillbaka in för att hämta en extra filt att ha i barnvagnen. Telefonen ringde - det var inte vårdcentralen men dock ett annat viktigt samtal som tog tio minuter att ta sig igenom så vi kom sent iväg ändå. Hur kan det så? Jag avskyr att stressa men ibland tycks det kvitta hur bra framförhållning och planering man har, det händer ändå tusen andra saker emellan.

Vädret var inte på vår sida, jag tror aldrig jag har varit med om att det har varit varmt och soligt på kyrkisavslutningen någon gång. Jag och maken stod och skakade i lätt duggregn trots extra tröjor, men tvååringen och femåringen lekte sig varma och minstingen sov gott i varmbäddad vagn. Händerna domnade nästan bort när vi åt vår medhavda lunch. Vi sjöng lite barnsånger som vi annars gör på vanliga öppna förskolan och så fick barnen varsin avslutningspresent i form av en burk såpbubblemix. Det funkar alltid!Nu är det oficiellt sommar då. Jag kommer att sakna gänget på kyrkis! Även om man skulle kunna träffas på annat håll under sommarlovet så blir det ju inte det där trevliga med att dricka kaffe, babbla och sjunga med barnen två gånger i veckan utan föranmälan och förbindelser. Vi åkte hem direkt efter för det var för gräsligt kallt och blåsigt. Varmluften gick på högsta nivån i bilen och barnen slocknade rätt snabbt under hemfärden.

Framemot mellanmål så vågade jag helt enkelt inte vänta längre med att ta min medicin och letade upp alla gamla burkar med olika styrka jag kunde hitta. En halv av den ena och en halv av en annan gav tillsammans samma dos som jag tagit de senaste månaderna och så fick det vara bra så. Nu var det ju lite väl sent ändå så jag höll mig inte på benen mycket längre utan fick lägga mig och sov bort resten av eftermiddagen och halva kvällen :-( Kan man tro att de ringer i morgon då?

Åttaåringen har jobbat hårt med sin ena födelsedagspresent: Rymdkatten Storm.

Från beskrivningen:
Rymdkatten Storm har sitt hjärta på utsidan; ibland blir han ledsen eller arg utan att riktigt veta varför.
Jodå, presenten valdes med stor omsorg <3


Jag kan varmt rekommendera pysselsetet från Panduro!!
Hela grejen med att klippa en del detaljer i tyg, använda valfria skruvkorkar, uppmaningen att klippa strån från en diskborste till morrhår, skölja ur en mjökkartong etc etc kan inte annat än tilltala en sann pysslare :-)

Och så måste jag visa minstingens nya sommarplagg!


En urgullig baddräkt i Skrållan-storlek. Vaddå, lillskruttan kan väl inte vara på stranden halvnaken heller?! ;-)
Jag skämtar bara, jag har aldrig riktigt fattat poängen med hela baddräkter till bebisar (eller för den delen bikini som de ofta har utomlands) men jag letade efter ett par extra blöjbadbyxor att ha liggandes i sommarstugan och ramlade över den här lilla baddräkten till vrakpris. Det är en "blöjbyxa" i den så den fyller ju sin funktion i alla fall. Vi vill inte ha några olyckor i poolen :-)Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0