Sommarlov!

Jag har börjat skriva på det här inlägget femtielva gånger, men så kommer hela tiden något annat emellan....

I torsdags var det en efterlängtad dag - skolavslutning!
Det var mulet och ostadigt pecis som vanligt och trots att vi försökt klä barnen någorlunda varmt så fick vi emellanåt dansa på stället för att hålla ångan uppe. Det kom ett par minuterkorta regnskurar men vi hade ändå hyfsad tur som kom därifrån utan att vara helt genomblöta. De flesta av skolbarnen var gulligt sommarklädda i små klänningar eller shorts, för att inte tala om högstadietjejerna i enbart miniklänningar och skyhöga pumps och jag var rätt nöjd att jag fått på skolkillarna långbyxor och jackor till skjortorna.
Oändligt antal sånger framförda av lågstadiets tusen klasser, tal av rektorn, en Sean Banan-show med några av skolans lärare, stipendieutdelning osv och jag trodde aldrig att det skulle ta slut.


Två småsyskon leker med en liten hamster i väntan på hemgång.

Skolans tre stjärnelever (de med bästa betygen, eller högsta poängen säger man tydligen numera) från de som slutade nian fick gå upp på scenen och ta emot bokstipendier. Tänk om man får se sina egna barn där på scenen en dag. Hoppas kan man ju alltid! ;-) En av de eleverna har bara bott i Sverige i 2½ år, när han började skolan för 2 år sedan kunde han ingen svenska och ändå stod han där nu med högsta betyg i nästan varenda ämne och var dessutom kompis med halva skolan. Fantastiskt!

Efteråt skulle barnen ha mindre avslutning i sina respektive klasser. Tre barn, två föräldrar - vi sprang lite mellan klassrummen så vi hann se lite hos alla. Tolvåringen fick som vanligt godis i avslutningspresent av läraren. Jag blir lika sur varenda gång (ni vet ju min inställning till sånt) - skolan har idrott, friluftsliv och hälsa som profil och enligt reglerna nolltolerans mot godis - men jag har aldrig hört talas om en skola som öser så mycket skräp över eleverna och kallar det belöning. Nu köpte jag godiset av honom direkt och med en slant till sparbössan var han nöjd ändå. Jag får väl vara glad att det inte var som för ett par år sedan då de fick varsin enkilos påse snask med sig hem vid avslutningen.
Nioåringen fick glass och såpbubblor och åttaåringen fick en dikt och en inslagen present med sig hem. Sur som ättika var han när han hemkommen öppnade paketet med gatukritor, han trodde det skulle vara något han ville ha. Här är killen som vill veta innan vad det är i paketen, innan han hinner göra sig en bild av vad det skulle kunna vara för att sedan bli besviken. Gatukritor har vi ju gott om ;-)
Det var med nöd och näppe han kunde tänka sig att sitta med vid bordet när det vankades tårta för att fira att nu är det sommarlov. Mormor och morfar kom och firade också.
I vanlig ordning så hade vi fixat med sommarpresent till barnen - en salig blandning av diverse lekprylar. Det blev ovanligt mycket i år av den enkla anledningen att jag shoopar på Tradera när jag hittar något riktigt billigt (de flesta av Wii-spelen var sprillans nya och kostade under 50 spänn) och sen gömmer jag det efterhand och glömmer sen bort vad jag redan köpt...

 

Nu föll det ju lite på att vårt Wii har dött, men jag och maken var överrens om att köpa ett nytt så då fick barnen se spelen i alla fall.
Maken stod för lite underhållningTolvåringen fick en extra present till bara sig. Dels för att han är några år äldre än småsyskonen men allra mest som belöning för att han det här läsåret har haft mindre än 10 fel på 651 glosor, alla prov och uppsatser!! Jag är så stolt över honom. Han fick 4 spel till sitt XBox 360 vilket är ungefär det enda han vill ha :-)  
(Jag passar på att tipsa om sidan för glosträning: glosor.eu Innan vi hittade den hade sonen jättesvårt för engelska.)  

Barnen var enormt trötta hela eftermiddagen och jag förmodar att de har spänt sig och sett fram emot avslutningen mer än vad som synts på dem innan. Det tog ändå inte många timmar innan sommarlovstänket kommit igång och det märktes vid läggdags då två av våra barn sov borta och en kompis stannade över :-) Nu är det slut med egentid för mig och maken efter kl 21...
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0