Trädgårdsonsdag

Idag har vi haft sånt där lagom trädgårdsväder; ca 20 grader och lite halvmolnigt. Jag har roat mig med att flytta/sprida växter, rensat ogräs och lite annat. Vi gjorde ett krafttag i garaget också och maken körde bort ett helt lass skräp till tippen.
 
Vi har Hosta som växer och frodas och det är ju en sån där trevlig sak som man inte behöver ägna så mycket tid åt utan den ser alltid fin ut. Lätta att ta skott från också.
 
Förresten, när jag ändå bloggar trädgård..... Vad heter den här?
 
Jag kan inte för mitt liv komma på namnet på busken med de fina blommorna. Jag vet att jag har sett det förut, men det står inte med i min trädgårdspärm och då försvann det ur minnet.
När vi flyttade hit för 7 år sedan var det en riktigt risg buske och under flera år klippte vi ner den hårt med tanken att dör den så dör den. Sedan flyttade vi komposten så att den hamnade brevid, i trädgårdens "skräpiga" hörna. Idag blommar busken något helt fantastiskt och jag önskar att den stod på en bättre plats där man kan njuta av prakten. Det är förmodligen en kvarleva sedan huset byggdes för en sisådär 25 år sedan och stammen är grov och rötterna är långa. Men man kanske skulle skaffa fler då? Hade jag haft en namn på den så kunde jag läsa på lite. Någon som känner igen sorten?
 
Jag är uppväxt med en gigantisk trädgård och växter och sådant intresserade mig inte för fem öre när jag var yngre. Nu när jag själv har villa och trädgård är det ju lite annorlunda. Jag har verkligen inga gröna fingrar och besitter inte mer kunskap än vad jag läst mig till på nätet efterhand, men jag gör vad jag kan (maken gillar det som växer här men har begränsat sitt intresse till stenpartier och dammen).
När vi köpte huset fanns här inte så väldigt mycket mer än några risiga rosenbuskar och vinbärsbuskar som växte så grenarna knäcktes och det är först de senaste få åren som vi har börjat göra riktigt stora förändringar här.
För två år sedan fanns bara gräs och ett dött plommonträd på baksidan av huset - idag har vi en fin groddamm med paviljong intill och tjugotalet olika växter som växer som om de alltid funnits där. Jag drömmer om en lummig trädgård med buskar som barnen kan leka kurragömma bakom, bär som de kan mumsa på och blommor som man får plocka av. Idéerna finns men kunskapen saknas. Man kanske skulle gå en kurs? Trädgård för amatörer?
 
Avslutar med en bild på dottern som inte är helt bekväm med att springa och kasta sig huvudstupa på vattenglidbanan. Simglasögon på och försiktigt ska det vara...
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0