Slutspurt på väg mot lov

Den här perioden från slutet av maj till skolavslutningen försvinner i rasande fart i ett virrvarr av utflykter, familjegrillningar och avslutningsfester på olika håll. Jag tänker osökt på den där barnsången;
Dagarna de går och går, efter varandra - måndag tisdag onsdag torsdag fredag lördag söndag...

Jag fixar matsäck till skolutflykterna var och varannan dag och kalendern är full med extra hålltider. Det är tennisavslutning, kyrkisavslutning, gympaavslutning, profilämnesavslutning....
Igår var det tolvåringens klass som hade familjekväll med grillning och brännboll.


Jag tänkte baka muffins (Vad mamma? Kak-muffins??) att ta med till fika och drog igång smörsmältning och äggvispning etc. Men oj, har vi inget vetemjöl hemma? Hmmmm. Man tager vad man haver heter det ju och det fick bli till att improvisera med en blandning av mannagryn och fint dinkelmjöl i smeten.Funkar utmärkt och de blev hur goda som helst!Eftersom jag skulle iväg på mitt håll drygt en timme senare så fick vi pussla lite med logistiken. Precis när det var dags att gå så strejkade ena sonen som på beställning. Det ÄR knepigt för honom så här års, precis som vid jul. Men jag tog 5 barn, stora vagnen och packningen i förväg och till vår lycka så kom sonen med pappa lagom till att det började (och killen var minsann med och spelade brännboll i femteklassarnas lag!!)  :-)
De stannade alla kvar för korvgrillning och jag åkte själv iväg på bokcirkel.

Det var dags att avsluta terminens läsning av Det är inte mitt fel

Det är inte mitt fel - Henry Cloud, John Townsend

En "självhjälpsbok" som inte var så bra som vi hoppats på, tyvärr. Lite seg, väl många upprepningar och för mycket religion för min smak. Förra terminen läste vi Konsten att vara snäll och den var mycket, mycket bättre.
Vi har inte valt någon bok till höstens läsning, men det lutar åt något helt annat. Jag älskar att läsa och jag tycker det är jättekul att diskutera saker så jag kommer ju att hänga på vad det än blir för bok. Om inte annat så för att fika i vuxet sällskap ;-)
Eftersom det var avslutning igår så firade vi extra med både smörgåstårta och diverse bakverk. Helt klart värt att skippa halva brännbollsmatchen på skolgården.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0