Fredag igen!

Dagen inleddes med att jag och tvååringen hade ett sånt där intressant samtal då vi båda stod i fönstret och tittade efter något svårbegripligt.
- Ser du tomten mamma?
- Tomten? Nej... Vad då för en tomte?
- Tomten som är uppäten. Ser du tomten som blivit uppäten av en hund? Den är helt borta.
Varpå han pekar på något som jag förmodar var tomrummet efter en tomte som inte längre fanns. Vi stod kvar och tittade ett bra tag och sedan hjälptes vi åt att duka fram frukost i stället.

Planen var att besöka Öppna Förskolan idag. Inte "vårt" kyrkis, utan den andra öppna verksamheten i byn. Sist vi var där så gjorde barnen påskpynt men sedan kom Scharlakansfeber och några halsflussar emellan. Idag kunde det passa att göra ett nytt besök och ta hem barnens målade äggkoppar och frigolitägg tyckte jag och kollade noga upp öppettiderna på hemsidan. Jag stressade på de små lite efter att de stora gått iväg till skolan, men när vi kom fram så satt det en skylt på dörren om att det var stängt idag. Det kändes ju inte helt kul att bara vända hemåt igen så vi tog en promenad till mormor och morfar i stället. Barnen älskar att vara där och nappade direkt på ett erbjudande om att sova över där i natt. De ville inte ens hem emellan utan maken fick köra den vägen och lämna av packning till dem.
Utan tvååringen och femåringen hemma har det varit märkligt tyst, det är ju de två som behöver mest hjälp med saker och ting eller åtminstone tvååringen.

Skolkillarna har haft kompisar hemma efter skolan och en av dem har bara varit här en enda gång förut. Till mellanmålet (tolvåringen bakade kladdkaka helt själv!) hamnade denna lilla kille brevid minstingen som precis fått börja sitta med vid bordet - sittandes i egen matstol och upppallad med kuddar - och han utbrast plötsligt "Asså SHIT vilka stora öron Zelda har! Hon ser ju ut som ett litet troll!"
Kompisen är världens trevligaste i övrigt och ägnade väldigt mycket tid åt att gulla med vårt lilla troll sedan så han är förlåten :-) Om han har ändrat sig den dagen hon är i tonåren och alla killar jagar henne så ska jag påminna honom om det där; vid sju års ålder har han redan bränt sin chans! :-)


Trollet

Efter kvällsmaten gav jag mig ut på långpromenad. Jag har blivit alldeles för lat på sistone och efter förra helgens bravader så har jag slarvat med maten också. Det går verkligen inte för sig, jag har bara några kilon kvar till målvikten så det är bara dumt att ge upp nu.
Jag fick inte med mig något sällskap på promenaden, mer än minstingen i vagnen då förstås. Hon är inget vidare sällskap eftersom hon alltid somnar så fort vagnen kommer utanför vår garageuppfart så jag ville ha med mig min Mp3-spelare. Jag hittade inte den men jag tog en annan och ett par lösa hörlurar som jag hittade i hallen. Vet inte vems lurar jag fick med mig men något skumt var det med dem. Det var bara den ena som fungerade och således blev det ett ganska trist lyssnande i mono. Man hörde just inget av själva sången utan bara bakgrundsmusiken utan bas och så lite kör. Hade funkat toppen om man var på humör för karaoke men det var jag faktiskt inte när jag gick i rask takt längs landsvägen.
......womanizer womanizer.....ooooooh ooooooh o-haha o-haha......
*pianoklink pianoklink* smedsudden vid riddarfjärden.....ooooo....oooooooooo *pianoklink*
Plötsligt blev himlen helt svart och jag blev lite orolig att himlen skulle öppna sig. För en gång skull hade jag inget regnskydd med mig till vagnen. Det kom nägra få stänk bara och sedan drog de mörka molen snabbt vidare och solen kom fram igen. Ibland ska man ha tur.


Softande i soffan innan lillskruttans nattning

Kommentarer
Postat av: malin

Zelda är ju helt galet söt! Ja, alla dina (era) barn är jättefina. Jag har ätligt talat aldrig noterat hennes öron men barn kan ju lägga fokus vid oväntade detaljer. :)2012-05-12 @ 08:16:41
URL: http://loe.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0