Helgen!

Vi har ju haft svärfar på besök hos oss ett tag och det har varit så trevligt. Mycket grillande och pysslande i trädgården har det blivit - för att inte tala om allt vi fått hjälp med att måla på husfasaden. Poolen är iordningställd också, det tog en hel del pumpande, skubbande och hinkande innan den blev ren och fin (förutom döda insekter, gamla löv och någon hinkfull sandlådesand så fiskade vi även upp makens kaffekopp ur poolen...) men nu är den som ny och snart kan vi svalka oss i den.
Jag köpte en sån där vattenglidbana till barnen häromdagen att roa sig med i väntan på poolbad. ToysRUs sålde ut dem med Bakuganmotiv för ca 25% av ordinarie pris. Det är väl inte lika poppis med Bakugan i år eller så ska de bara byta motiv, vad vet jag, men 79:- tyckte jag var rimligt pris.
Lilleman var först ut med att prova den.Till och med sjuåringen som inte gillar vatten tyckte den var rolig och har blivit en mästare på att kasta sig hela vägen. Bara det gjorde banan värd vartenda öre!

I fredags kväll kom makens lillebror med sin höggravida sambo på spontanbesök över helgen. Jättetrevligt och lite otippat med tanke på att de har ca 40 mil enkel väg! Jag hade plockat ihop lådvis med lillskruttans och lillemans urväxta kläder, vår extra bilstol och tusen andra saker som är bra att ha när man ska få smått i huset och vi hade funderat länge på hur och när vi skulle kunna lämna över allt - det passade ju jättebra att de kom med bil att lasta i! :-)

I lördags var hela familjen iväg på storträff om klimat och miljö, så gästerna fick klara sig själva hemma hos oss.
Det var en hel rad föreläsningar om allt från biltransporter till närodlat.
Under tiden vi satt och lyssnade på vuxenprat så fick alla större barn bygga skrotskulpturer i ett rum utanför med några från en barncirkus. De hade haft riktigt kul med det där.


Lillskruttan och lilleman fick hålla sig inne hos oss och med lite ritpapper och annat så gick det riktigt bra. Det var bara på slutet som maken fick ta med tvååringen ut för då blev han lite väl rastlös och hade ingen lust att sitta stilla längre trots att jag ritade roliga sagor åt honom brevid mina anteckningar. Då hade vi å andra sidan varit där i nästan fyra timmar med ett kort lunchavbrott så det var bra gjort ändå tycker jag.
Jag antecknade massor och kommer att lägga ut en del av det i seperata inlägg framöver. Jag funderar på om jag kanske skulle göra en egen blogg om projektet i stället för det är mycket jag skulle vilja förmedla och ett annat forum än en mammablogg är kanske att föredra. Vår medverkan som miljöhushåll har ju väldigt lite eller inget att göra med att vi är en storfamilj och just nu känns det som att det ena tar fokus från det andra.
Efter vår medverkan i lokaltidningen och efter att det kommit ut mer info om projektet och vår medverkan här i samhället här så har vi fått massor av frågor. Den i särklass vanligaste frågan handlar inte om transporter, villauppvärming eller ens något så enkelt som "Hur går det för er?". På första plats med god marginal till andraplatsen kommer "Har ni sex barn?!!!"
Folk ser direkt chansen att damma av en gammal klyscha och häver gärna ur sig "Har ni ingen tv?" och kan därmed blända med att syfta både på fortplantning som hobby OCH energibesparing i ett och samma skämt. Det är ju fantastiskt vad kreativa folk kan vara!

Lördagskvällen satt satt vi bänkade precis som väldigt många andra. Barnen nickade till och skickades i säng en efter en men tolvåringen lyckades på ren vilja att hålla sig vaken tills det var slut. Ja, ni kan väl inte ha undgått hur det gick för Sverige...Jag tyckte de ryska gummorna var roliga, men inte SÅ roliga så det var ju för väl att de inte gick och vann alltihopa.

I går eftermiddag tog jag med mig stortjejen och lilltjejen hem till min bror med familj för att fira storkusinen som fyller 5 år (ibland delar vi på gänget här - vi får inte plats alla i en bil och de stora killarna är inte så intresserade av släktträffar). Våra gäster begav sig hemåt på långresa i en bil utan AC, jag var inte avundsjuk :-/

Jag hade köpt en stor Transformers till honom så nu är jag nog favoritfaster :-) Vädret var helt underbart så vi satt ute och pratade och fikade i tre timmar innan det var dags att bege sig hemåt för att äta kvällsmat.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0