Klimatvardag: Återvinning

En av punkterna vi hade som åtgärd var att ta bort reklamen och vika ihop pappersförpackningar bättre och ¨på så sätt minska volymen förpackningar med 20%
Vi har sopsorteringskärl på garageuppfarten (med 8 fack) så sortera har vi liksom alltid gjort, men det finns alltid utrymme för förbättring. (Eftersom maken för några år sedan var kontorsnisse på ett företag som pysslade med just avfallshantering så har vi dessutom noggrant uppmärkta kärl för ändamålet i avsedd del av tvättstugan, enligt konstens alla regler och lätt att klara ut även för de yngre barnen.)

Ta bort reklamen: Lätt! En liten lapp på brevlådan så blev vi genast av med några kilo papper varje vecka. Plötsligt har man inget att läsa när man dricker kaffe efter lunchen men det kan man leva med, faktiskt :-)

Platta till pappersförpackningar: Lätt! Här har man gått i alla år och bara tryckt till lådorna och slängt dem i pappkassarna och tyckt det var bra nog... Visst, det tar några sekunder extra varje gång men jag får väl dra in en minuts tv-tittande varje dag i stället då så jämnar det ut sig.
Nu när vi verkligen funderar över vad vi gör så kan man göra jätteskillnad! Mjölkförpackningarna viks ihop till små, små platta paket och större lådor plockas isär så att de blir så platta som möjligt.

Startvolym
Tidningar/papper: 1 papperskasse full i veckan
Pappersförpackningar: 3-4 papperskassar fulla i veckan

Efter en månad
Tidningar/papper: 1/3 papperskasse/vecka
Pappersförpackningar: 1 papperskasse/vecka

Tidigare så ingick det i veckostädningen att vi fyllde bilen med sopor som kördes till återvinningen - att trycka ner många kassar pappersförpackningar i sopkärlen utanför var inte till att tänka på så liten plats som det finns för just det. Nu får allting plats i tunnorna på hemmaplan!
Trackback
RSS 2.0