Maj!

Första maj bjöd på sommarvärme och strålande solsken! Maken höll på i trädgården hela förmiddagen och jag gick och plockade inne och körde fyra maskiner tvätt på raken. Alla tjocka vinterkläder är nu borta, inklusive tjocka mössor och tusen vantar. Vad glest det blev i hallen! :-)Jag var lite sugen på att ge mig ut och promenera efter lunch och lilleman verkade behöva sova lite middag och det gör han bäst i vagnen. Sagt och gjort - i med de två yngsta i syskonvagnen, på med promenadskorna och iväg. Jag tog sikte på köpcentrat som ligger en mil bort. Efter en halvtimme sov båda barnen i vagnen så då kunde jag gå med mp3-spelaren igång. Hur trevligt som helst! Mot slutet blev det vansinnigt varmt och eftersom det började strama lite i ansiktet kom jag på att man kanske borde börja använda solskyddskräm :-/
Lilleman vaknade när vi gick in på köpcentrat och då tog vi en fika och jag passade på att mata lillskruttan också. Jag hade tänkt köpa skor till äldsten eftersom jag redan visste vilka han ville ha men de fanns inte i hans storlek så det får bli en annan gång när han har tid att hänga med. Jag köpte ett par skärp till mig själv på Lindex rea, de kostade bara 20 kr/st. Ett hårspänne blev det också att ha till klänningen i helgen. En snabb titt i en spegel på klädavdelningen avslöjade att mina kinder var väldigt röda, nacken likaså... Rackarns!
Bestämde att det kanske inte vore någon bra idé att gå hela vägen hem i solen också så jag ringde efter maken som kom och plockade upp oss.
Nu är då frågan - Hur stor är risken att jag vaknar i morgon med bonnabrännan from hell?! Det är inte så himla snyggt när det ser ut som om man har vita solglasögon på sig när man inte har det. Hellre jämn-blek än en massa märkliga kanter vid halsringning och ärmslut.

Men man ska inte klaga på värmen. Dagens ca +23 var välbehövliga och inger hopp om en sommar snart. Man kanske borde gå igenom familjens sommarkläder? Rätt som det är så är det bara shorts och sandaler som gäller och jag avskyr att panikshoppa.
Gräset blev klippt för första gången i år och idag fick också vi se tupanerna utslagna. Härliga tider!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0