Utedag

Det var minsann väder för killarna att dra till skolan i shorts idag.
Stora dottern som inte hade någon tid att passa kom inte upp förrän skolbarnen gett sig iväg. När hon hade ätit frukost tog jag fram kläder till henne från tvättstugan, tänkte att jag skulle underlätta påklädningen lite ifall hon ville ut snabbt eftersom vi andra redan var på väg ut i trädgården. Lila leggings och en vit t-shirt blev det eftersom det låg överst i hennes korg med rena kläder. Men se det dög inte åt fröken. Det här passar inte ihop förklarade hon med näsan i vädret. En stund senare kom hon ut i det här i stället:


Prinsesskjol och döskalletröja, jomen det matchar väl?!

Vi har varit ute större delen av dagen allihopa. Jag har krattat rabatter och jordgubbslandet, vi har satt upp taket på paviljongen, sopat stenplattorna och sånt där. Man får sån energi så här i början och det är nästan roligt att rensa ogräs. Men det går väl över sen. Lilleman har mest gått runt och skrotat med sitt. Jag smorde honom med solkräm i morse men jag tycker ändå att han blev lite rödare i ansiktet. Solen tar massor! Själv har jag faktiskt gått runt i kortkort kjol och linne hela dagen men det må vara hänt inne på tomten :-)Jag putsade till "bollen" utanför huset. Egentligen ska den klippas ner väldigt mycket till för jag vill ha bättre sikt från köksfönstret, men det får bli en annan dag. Maken synade arbetet efteråt mest för att han tyckte jag verkade lurig.Jag har inget pokerface alls och till slut fick jag ju erkänna vad jag hade gjort.En olycka händer så lätt! Makens väderstation kan inte längre ange temperatur eller luftfuktigheten utomhus... :-/
Jag blir kanske tvungen att köpa en ny då.

Dottern fick lov att cykla nedanför vår tomt och en stund senare kom hon tillbaka till mig där jag rensade ogräs och meddelade att hon hade plockat "så vackra blommor" till mig. Hon hade lagt dem inne på köksbänken och jag lovade att genast gå in och sätta dem i vatten. Jag blev så full i skratt när jag kom in, men självklart fick de vackra blommorna stå framme i en vas.Under eftermiddagen hade barnen vattenkrig i trädgården. Jag måste komma ihåg att köpa fler sprayflaskor så det finns till alla - mycket bättre än vattenpistoler!
De pausade en stund och åt glass på trappan.Man fick nästan känslan av att det skulle vara sommarlov nu. Jag längtar! Inga tider att passa och man kan ta dagen som den kommer.
Det sägs att det ska bli kallare igen nu ett tag. Jag vill ju ha sådana här dagar alltid. Ingen högsommarhetta så man inte orkar röra sig - precis så här är det som bäst!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0