Sommarsöndag

Väderprognosen lovade runt +22 idag och det hade vi redan efter frukost! Härliga tider, strålande tider!
Storstädningen rev vi av i ett nafs (och i ett infall av framförhållning så förberedde jag det mesta och gjorde hela dammtorkningen redan i går kväll) så sedan hade vi en fin dag att fylla med det som föll oss in.
Maken och svärfar ville måla fönster och dörrar på förmiddagen så då tog jag med mig de fyra yngsta på tipspromenad i skogen. Friluftsfrämjandet håller i en kombinerad tipsrunda och bingopromenad i ett vackert naturområde inte så långt ifrån vår by.

Sjuåringen och femåringen fick varsin bingobricka och de minsta fick hjälpa mig med tipsfrågorna :-)

Tvååringen är så duktig på att gå och hade inga problem med att hänga med, trots att det är nästan 3 km runt. Men vi tog det i lagom takt och mina försök att erbjuda honom lite skjuts på vagnen tackade han bestämt nej till.Lillskruttan är väldigt söt men inte vidare allmänbildad - vi hade inte direkt alla rätt på frågorna ;-) Inte blev det någon vinst på bingon heller, men barnen fick varsin Dumlekola vid slutstationen så de var glada ändå.

Hem för lite lunch och barnbyte - jag och de två äldsta barnen skulle åka på stor-loppis. Och då menar jag STOR loppis! Jag hade skrivit ut en karta innan vi körde och på vägen dit berättade jag för barnen att det brukar vara enormt mycket folk och att vi förmodligen skulle få parkera en bit bort och gå sista biten. När vi svängde in till samhället och hade ca 1 km kvar så var det bara att parkera intill sista bilen...Nu hade vi sån tur så att det fanns en stig mellan två åkrar så vi kunde gena lite och det blev inte så väldigt långt att gå fram till loppisområdet. Vi kom precis till öppningen - i år hade de ingen startpistol men när vi närmade oss så hörde vi dem ropa ut i högtalarna att avspärrningarna skulle klippas exakt kl 13. Folket bara vällde in på fotbollsplanen, det är helt galet!
Vi fick ihop en hel kasse leksaker; My Little Pony, Bratz, Spidermantelefon, muminfigurer, en stor påse Barbiekläder m.m. En jättefin ljusblå hylla för cd till ett av barnrummen hittade jag också och betalade glatt en hel tjuga totalt för leksakerna och hyllan! Efter lite svalkande glass och dricka ville barnen gå själva så jag släppte iväg dem och gick och tittade lite på barnkläderna själv. Jag fyndade en hel del fina plagg och ett gäng extra mjukishaklappar till lillskruttan. Hon dreglar något alldeles kollosalt den tjejen, ingen av de andra har någonsin gjort det men hon behöver haklapp hela tiden för att inte blöta ner kläderna. När vi möttes upp igen hade äldsten köpt en liten tavelram till mig, en liten rosa ram med en trehjuling i ena hörnet och han tyckte den skulle passa till ett foto på minstingen. Fina storkillen <3

Det var hett som bara den ute och barnen hade planerat att ha vattenkrig i trädgården när de kom hem, men delar av huset var nymålat och vår trädgård inte särskillt stor så de fick hålla sig ända fram till en timme före läggdags. Maken blandade sig i det hela då och när jag kom tillbaka från min kvällspromenad så såg jag honom på långt håll där han smög runt på tomten med en stor vattenkanon i högsta hugg :-) 
Barnen somnade på två röda vid läggdags och det är verkligen sommarkänningar det, man SKA vara full av frisk luft och trött av spring så här års.

Kommentarer
Postat av: Elina

Skog och loppis och allt helt i min smak! Vilken härlig dag! Hoppas vi också snart får lite varmt på riktigt.

2012-05-21 @ 09:07:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0