BVC och lite trädgård

Idag var det dags för lillskruttan att göra ett nytt besök på BVC. Nu är det en månad sedan vi var där och vägde henne senast och hon har gått upp ganska exakt ett helt kilo sedan dess. Ett kilo är en ganska mastig viktuppgång på en fyramånaders-bebis! Hon ligger exakt på "normalkurvan" i vikt så det är helt ok, men hon behöver ju inte fortsätta uppåt i samma takt. Möjligen ligger hon lite under i längd. Hon är inte för knubbig, bara lite kort för sin vikt..... som jag ungefär ;-)
Hennes hud är kalasfin nu när hon får mjölkfri ersättning men i stället så har magen blivit sämre. Man ska inte behöva välja mellan eksem eller diarré tycker jag så nu ska vi prova en annan sorts pulver. Tillbaka till Nutramigen som syskonen hade och jag hoppas att det fungerar bättre för henne. Jag ska köpa två burkar på Apoteket i morgon och blir magen bra då så får vi ett nytt recept på måndag.

När vi kom hem från BVC så hade maken gjort klart "fjärilsrabatten" och det blev hur fint som helst.Det ser kanske lite klent ut just nu men man får ju ha tålamod. I mitten står något som ska bli en lite högre buske och runt om blir det fjärilsblomster i olika färger och höjder. Jag ser fram emot en färgsprakande liten ö som drar till sig fjärilar.
En av grannarna har en likadan fjärilsbuske som är helt fantastisk och när man går förbi där kan man se tiotals vingar bland blommorna.

Barnen fått roa sig med att sätta frön i torvbriketter. Andra år har vi planterat direkt på plats ute, men sen tycker jag det är svårt att hålla reda på vad som kommer upp - bland allt ogräs ;-) - och barnen vill gärna veta om just deras frö har grott. I år är allt noga planerat och planterat:


Den superpraktiska lådan hittade jag i ett skåp - det är innerlådan från en Lego adventskalender (därav 24 fack), jag visste väl att jag skulle få användning för den en dag! :-D


Svartöga ska få klättra vid gäststugan sen, Purpurvinda vid paviljongen och solrosorna vid garaget.
Vi har aldrig lyckats med solrosor här så jag hoppas verkligen att de gror. Det sägs att det ska vara en sådan där blomma som är lätt och tacksam för barn att plantera, men vi har då aldrig fått upp några!

Har ni några tips på fler saker man kan så/plantera?
Kanske några andra lättskötta blommor?
Gräslök är ett måste och det har vi massor redan, lilleman går alltid och tuggar på gräslök när han är ute. Vi har vinbär, krusbär, jordgubbar, björnbär och hallon. 
Grönsakslandet gav jag upp för några år sedan efter att barnen ratat hemmaodlat år efter år och ingen ville rensa ogräs där. Jag saknar det lite men nu har vi en paviljong och en damm på den platsen i stället. Inte för att jag vill byta tillbaka för jag älskar min paviljong och barnen älskar att titta på grodorna och salamandrarna som bott in sig i dammen och är nästintill tama.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0