Onsdag

Är det här verkligen bekvämaste sättet att se på tv? Jag undrar det jag, men tänkte inte ens försöka klämma in mig på hyllan under soffbordet...Den här tvååriga gossen har fått en väldigt ful vana att skylla ifrån sig när något händer. Aldrig någonsin är det han som har gjort något och utan att skämmas det minsta lilla så försöker han sätta någon annan i klistret. Jag hoppas att det går över snart för det gör mig tokig! Igår efter kvällsmaten stod han och lekte vid en av köksstolarna. Plötsligt ser jag att hans byxor ser misstänkta ut på framsidan och jag frågar vad han sysslar med.
- Det var inte jag!
- Jag ser ju att du har kissat ner dig.
- Nej det var inte jag. Det var DU mamma! Jag har inte gjort något alls, jag står bara här och leker.
(Vid det laget var det en pöl vid hans fötter men han gav sig inte ändå och såg rent förnärmad ut över att jag ens föreslog att han var inblandad.)

Tidigare idag fick han en matmuffins som han inte ville ha och en stund senare hittade jag den söndersmulad på vardagsrumsgolvet. När jag frågade varför så försökte han lägga skulden på en av brorsorna och när jag förklarade att han var i skolan och omöjligen kunde ha ställt till oredan så ändrade han sig snabbt och drog till med att han hade sett Lejonkungen gå förbi och smula sönder hans bulle. Unge!Idag har jag varit hemma hos mina föräldrar och grävt upp lite plantor. De har en underbar liten trädgård där allting tycks ta sig och frodas utan minsta ansträngning. Följande fick följa med hem till oss:

  
Jag älskar gullvivor! Nu har vi lavendel i stora krukor vid uteplatsen på baksidan och det doftar fantastiskt. Gräslök tyckte jag att vi hade massor av men man kan aldrig få tillräckligt (och dessutom är det minst ett barn som äter av den därute varje dag). Jag fick med mig en liten marktäckare som när den blommar ser ut som stänglar med rosa perfekta majblommor. Jag har ingen aning om vad den heter och inte min mamma heller.
Endera dagen tänkte jag hämta hem lite mer syrener också. De har rosa, lila och vita och jag vill sätta lite framför barnens koja så det blir roligare att leka där. För visst är det roligare att leka i en trädgård full med buskar att gömma sig bakom!

Lilleman somnade i soffan en stund medan jag lagade kvällsmaten och jag trodde inte att han skulle kunna somna den här sidan nyårsafton. Han höll sig vaken länge och försökte få med storasyster på bus (de delar rum) men vid niotiden somnade han till slut. När jag var inne för att titta till dem så såg jag att någon hade kidnappat Crazy Frog. Kan det möjligen vara dottern som är skyldig?Den där figuren tillhör tolvåringen. För ett antal år sedan var vi på High Chaparall och hade hyrt stuga där. Mitt i natten (eller vid kl 22, som var mitt i natten för honom) väckte jag äldste sonen som fick hoppa i sina kläder och så gick han och jag iväg till ett tivoli i närheten. Där vann han denna Crazy Frog och det är en av de få gosedjursfigurer som han valt att behålla. Jag undrar vad han säger om han hittar den iklädd rosa klänning? :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0