Värmebölja

Skolan har haft studiedag idag så i morse fick jag ett nätt gäng på fem barn med mig till kyrkis. Store killen är för cool för att gå dit enligt honom själv så han sitter hellre och stirrar ut i luften än hänger med.
Hett som jag vet inte vad redan före kl 10 men man kan ju inte ta bilen bara för att det var sommarvärme; det känns ju helfel och dessutom blev vi så många så vi hade inte fått plats ändå. Det var bara att smörja sig med solkräm och ge sig ut på långpromenad. Det var i varmaste laget faktiskt och de store killarna var blöta i håret när cykelhjälmarna kom av igen. Stora tjejen orkade inte köra sparkcykel hela vägen i värmen så sista biten fick jag köra tre barn i syskonvagnen (varav de två större satt i rad på ena sidan så jag fick kompensera med att hålla emot/trycka extra)...
De som var med idag tyckte det var jättekul att få vara på kyrkis och fika och måla mandalas och sådär, skolkillarna har ju inte kunnat hänga med på flera år nu. Jag såg inte direkt fram emot att gå hela vägen hem igen men vi tog oss hem i gassande sol och hinkade vatten efteråt.

Hör ni att jag gnäller lite? Jag trivs som bäst när det är 20-25 grader ute - mer än så är bara onödigt om ni frågar mig! Jag vet att det finns de som längtar hela året efter insektsbett, brända kroppsdelar, sand i underkläderna och att dö en plågsam död i värmeslag (gärna var och varannan dag också) men jag hör inte till dem. Jag avskyr att svettas, har inte förstått poängen med att jobba ihop till hudcancer och blir bara stressad av att jaga barn på stranden för att de inte ska få brännskador eller drunkna.
Så, nu har jag gnällt fördigt för ett bra tag framöver ;-)

Maken hade satt tolvåringen i arbete med att skura staketet därhemma så han hade i alla fall inte haft tråkigt :-)


strandtältet kom upp för lite skön skugga

Barnen längtar desperat efter att kunna bada i poolen igen men den är inte iordningställd ännu. Just nu är det ca 40 cm högt vatten från förra året, regnvatten, döda insekter och sånt i den. Min pappa skulle komma med någon slags pump så vi kan tömma den, skura och fylla på nytt vatten. Börjar bli läge att komma igång med det!
Jag tog i alla fall fram minipoolen som lilleman fick förra året. Ungarna konstaterade snabbt att inte alla skulle få plats att bada i den och det var en korrekt iakttagelse kan man säga. Men två barn kan funka tydligen......eller ett barn sittandes:Jag trodde inte han skulle doppa sig för då hade han fått ta av sig t-shirten först.
Vi tog fram en lite större pool också där vattenhöjden är åtminstone ett par decimeter och den har tre av barnen haft kul i hela eftermiddagen. De två stora surade för att jag inte ville sätta igång vattenspridaren - delar av huset är nämligen nymålade, idag med - så de har i ren protest suttit vid datorn och helt bojkottat solen ute.
Jag tyckte jag hörde något om att fönster och dörrar är klara nu och skillnaden är ofantlig. Garageporten ser nästan ut som ny! Nästa projekt är att måla grunden tror jag, eller om det var de vita knutarna som står på tur för ommålning.


sommartjejen

Värmen är här för att stanna om man får tro tidningen, möjligen blir det ett par grader svalare i veckan men det är helt ok för mig. Jag måste verkligen gå igenom sommarkläderna helt, det verkar som om vi faktiskt har brist på shorts till ett par av barnen och mina gamla sommarkläder sitter liiite för tight ännu. En snabb koll på HM och Ellos visade att det har varit ett riv efter alla sommarkläder de senaste dagarna - en stor del av det jag la i minneslistan i förrgår är nu slutsålt! :-/
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0